Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر ابراهیم شکیبا روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه پرفشاری خون سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می‌شود، افزود: همچنین فشار خون بالای کنترل نشده می‌تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی شود.

او گفت: خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی مانند دیابت افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او یادآوی کرد که برای پیشگیری از ابتلاء به فشار خون بالا و کنترل آن افراد باید نسبت به کنترل وزن، کاهش مصرف سدیم، افزایش مصرف پتاسیم و کاهش مصرف چربی اقدام کنند.

وی در مورد کنترل وزن، گفت: چربی اضافی ذخیره شده در بدن به ویژه چربی ناحیه شکمی می‌تواند باعث افزایش فشار خون و در نتیجه خطر بروز حمله قلبی و مغزی را افزایش دهد.

به گفته او کاهش وزن به تنهایی یکی از مؤثر ترین درمان‌های غیر دارویی برای مبتلایان به پرفشاری خون می‌باشد.

رئیس شبکه بهداشت استان کرمانشاه در ادامه در ارتباط با کاهش مصرف سدیم نیز گفت: نمک در افزایش فشار خون بسیاری از افراد تأثیر دارد و کسانی که یکی یا هر دو والدین آنها مبتلا به پرفشاری خون است و افراد بالای ۵۰ سال با مصرف نمک شانس بیشتری برای ابتلاء به پرفشاری خون دارند.

او گفت: فشار خون یک سوم تا نیمی از افراد مبتلا به پرفشاری خون نسبت به نمک حساس می‌باشد.

وی با بیان اینکه سدیم (ماده موثره نمک) در انواع محصولات غذایی به صورت آشکار و پنهان وجود دارد، افزود: مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، تنقلات شور مانند چیبس، پفک، محصولا غذایی که حاوی مونو سدیم گلوتامات هستند مانند بیسکویت و شکلات‌های خارجی (که روی برچسب محصول به آن اشاره شده) جوش شیرین که در پخت شیرینی و کیک کاربرد دارد و نان‌هایی که در پخت آنها جوش شیرین بکار رفته منبع عمده غذایی سدیم هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق مربا خوری سر صاف) است و افراد بالای ۵۰ سال، بیماران قلبی و عروقی و کودکان باید روزانه سه گرم نمک مصرف کنند.

دکتر شکیبا برای پیشگیری از ابتلاء به فشار خون بالا و کنترل آن بر افزایش مصرف پتاسیم تاکید کرد و افزود: بسیاری از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که پتاسیم هم در پیشگیری و هم در درمان پرفشاری خون مؤثر است.

وی اضافه کرد: بنابراین مصرف مواد غنی از پتاسیم یعنی میوه‌ها (موز، زرد آلو، پرتقال، انجیر، هلو، گریپ فروت، انگور و آلو)، سبزی‌ها (سیب زمینی، سیر، کلم بروکلی، کدو سبز، قارچ، گوجه فرنگی) و حبوبات نقش مهمی در کنترل پرفشاری خون دارند.

وی یادآوری کرد که در کمبود پتاسیم، ضعف (به خصوص در پاها) احساس کرخی، گرفتگی ماهیچه‌ها، ضربان قلب نامنظم، بیش از حد می‌باشد.

وی همچنین بر استفاده از منابع غذایی دارای منیزیم نیز تاکید کرد و گفت: منیزیم یک عنصر مهم در جلوگیری از انقباض عضلات صاف رگ‌ها به شمار می‌رود و از این رو به عنوان گشاد کننده عروق می‌تواند در تنظیم فشار خون ایفای نقش کند.

او گفت: دریافت مقادیر مناسبی منیزیم از طریق منابع غذایی مثل سبزیجات با برگ سبز تیره، مغزها حبوبات و غذاهای دریایی توصیه می‌شود.

وی همچنین استفاده از منابع غذایی دارای کلسیم را نیز مورد تاکید قرارداد و افزود: منابع غذایی کلسیم مانند شیر سبب کاهش فشار خون می‌شوند و روزانه باید ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم دریافت نمود.

به گفته او یک لیوان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم دارد و ماست، پنیر، کشک، دوغ، بادام، کنجد و انواع کلم نیز سایر منابع خوب کلسیم به شمار می‌روند.

وی کاهش مصرف چربی را نیز در کنترل فشار خون موثر دانست و گفت: از آنجا که پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی و عروقی در بیشتر موارد با هم ایجاد می‌شوند و همچنین کاهش مصرف چربی در کاهش وزن مؤثر است پس چربی به عنوان یک عامل تغذیه‌ای در ایجاد فشار خون بالا مؤثر است.

۳۰۳۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علوم پزشکی فشار خون کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۱۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب

بیماری کبد چرب غیرالکلی به یک نگرانی رو به رشد سلامت در سراسر جهان تبدیل شده است و سبک زندگی بی‌تحرک باعث افزایش چنین وضعیت خطرناکی در سلامتی می‌شود.   به گزارش ایسنا، کبد یکی از مهمترین اندام‌های بدن است که سبب دفع سموم  ناشی از بیماری‌هایی مثل چاقی، دیابت و فشار خون بالا می‌شود و کبد چرب به بیماری گفته می‌شود که در آن  چربی در کبد تجمع کرده باشد و وقتی درمان نشود ممکن است منجر به سایر عوارض کبدی شود.   علائم کبد چرب شامل خستگی، حالت تهوع، درد شکم، کاهش اشتها، زردی پوست و چشم‌ها و ادرار تیره و مدفوع خاکستری است.   پیشگیری از کبد چرب   برای اینکه کبد سالمی داشته باشید باید غذای سالم بخورید و از مصرف الکل خودداری کنید، همچنین باید ورزش کنید و وزن خود را پایین بیاورید، خوب بخوابید، بیماری‌های زمینه‌ای خود را کنترل کنید و سبک زندگی خود را تغییر دهید.   ورزش‌های قلبی عروقی   دویدن، شنا کردن، حرکات موزون و ایروبیک، می‌توانند سبب سوزاندن چربی و بهبود عملکرد قلب شوند.   تمرینات مقاومتی   ایجاد توده عضلانی بدون چربی از طریق تمرینات قدرتی می‌تواند متابولیسم شما را افزایش دهد و یکی از بهترین راه‌ها برای پایین آوردن سریع چربی خون، تمرینات مقاومتی است۰   یوگا و پیلاتس    این ورزش روی کشش، قدرت مرکزی و تعادل کار می‌کند و به صورت غیر مستقیم می‌تواند استرس را کاهش داده و از سلامت کبد و مدیریت وزن حمایت کند.   تمرینات تناوبی با شدت بالا و ریکاوری کوتاه   تمرینات تناوبی با شدت بالا و ریکاوری کوتاه می‌توانند عملکرد کبد را بهبود بخشند و چرخش نیم‌تنه بالایی که باعث اکسیژن‌رسانی هر چه بهتر به کبد می‌شود و در عین حال شنا کردن، اسکات زدن، تمرینات شکم، وزنه‌ زدن و دوچرخه‌سواری از جمله این ورزش‌ها به شمار می‌روند.   پیاده‌روی بر اساس این مطلب که از سوی زهرا داوودی، فیزیولوژیست ورزشی تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، ‌آمده است: پیاده‌روی سریع و منظم فوائد بسیار زیادی برای سلامتی دارد و در مطالعه‌ای معتبر ثابت شده که افراد اگر در پنج روز هفته به مدت یک ساعت پیاده‌روی کنند، می‌تواند به میزان قابل توجهی کلسترول LDL خون را کاهش دهند.   شاید جالب باشد بدانید حتی ورزشکاران حرفه‌ای هم ممکن است با مشکلات چربی و کلسترول بالا دست و پنجه نرم کنند؛ به عبارت دیگر ورزش در کنار سایر بخش‌های دیگر مثل تغذیه خوب، حذف چربی‌های ترانس، مصرف غذاهای غنی از امگا ۳، افزایش مصرف فیبر محلول و مصرف پروتئین وی، خواب صحیح، سبک زندگی متعادل و آرامش روحی، می‌تواند تاثیر دو چندانی داشته باشد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • بی‌نمک زندگی کنید!