Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدجواد ظریف در مراسم روز صنعت و معدن اظهار داشت: استفاده افراطی از دلار در آینده به معنای کاهش نقش دلار در روابط بین‌المللی است.

وی تصریح کرد: فشارهای امروز آمریکا ناشی از قدرت آمریکا نیست، بلکه به دلیل شکست‌های مستمر ایالات متحده در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی در برابر جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر امور خارجه با اشاره به افزایش قدرت و نفوذ ایران در منطقه و همچنین منزوی شدن آمریکا در عرصه بین‌المللی، عنوان کرد: آمریکا برای این‌که علیه ایران حامی پیدا کند، به هر وسیله‌ای متوصل شده و ناموفق بوده است.

ظریف متذکر شد: سال گذشته ۴ مرتبه جلسه شورای امنیت را برای محکوم کردن ایران برگزار کردند، ولی هر بار ناموفق بوده‌اند که این شرایط آمریکا را وادار کرده از تنها حربه یعنی حربه اقتصادی علیه ایران استفاده کند.

وی ادامه داد: ایران اکنون در حوزه میدانی دچار ضعف نیست، بلکه آمریکا در بسیاری از کشورهای منطقه شکست خورده و این در حالی است که در حوزه اقتصادی از فرصت میان‌مدت حضور و حاکمیت دلار بر دنیا استفاده کردند تا به ایران فشار وارد کنند، ولی چین و روسیه تصمیم گرفتند تا به دلار معامله نکنند و بین ایران و ترکیه نیز ٣٥ درصد معاملات بدون حضور دلار صورت می‌گیرد.

وزیر امور خارجه با بیان این‌که نقش دلار در معاملات رو به کاهش است و نزدیک‌ترین متحدان آمریکا از این کشور در حال فاصله گرفتن هستند، گفت: ما ناگزیر هستیم از طریق اتکای به تولید داخلی این حربه را ناکارآمد کنیم.

ظریف افزود: آمریکا به ابزار اقتصادی روی آورده، اما ما می‌توانیم با تولید و صنعت ملی، نقش آمریکا را کمرنگ کنیم؛ البته مقام معظم رهبری نیز در این رابطه به درستی رهنمود فرموده‌اند تا به تولید و صنعت داخلی متوسل شویم.

وی تصریح کرد: ایران در سال‌های اخیر نشان داده در برابر احترام با احترام برخورد می‌کند و در مقابل فشار مقاومت می کند؛ در حالی که آمریکا به مردم فشار وارد می‌کند و معیشت آنها را مورد هدف قرار می‌دهد، اما ما به عنوان دولت و شما به عنوان صنعتگر، در برابر مردمی که همه چیز را وام دار آنها هستیم، وظیفه داریم.

وزیر امور خارجه با بیان این‌که مردم بر گردن ما حق بسیاری دارند، گفت: باید تلاش کنیم تا با تامین معیشت مردم مقاومت را به پیش ببریم. کارآفرینانی که در حوزه دانش‌بنیان‌ها پیش رفته‌اند، توانسته‌اند در اقتصاد موثر باشند. ما اجازه نمی‌دهیم هیچ کشوری با مردم ایرانی با زبانی جز تکریم صحبت کند.

ظریف تاکید کرد: فقط با نشان دادن اقتدار است که اگر لازم باشد در حوزه مذاکره نیز می‌توانیم آنها را سر جای خود بنشانیم.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1275297

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ تحریم اقتصادی صنعت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۱۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • بسته تسلیحاتی 6 میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند