Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ رئیس سازمان برنامه و بودجه به تازگی صحبت از حذف نفت از بودجه و اقتصاد بدون نفت کرده و خبر از برنامه ای داده که دولت برای حذف نفت از بودجه در دستور کار دارد. محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه‌و‌بودجه در توییتی با تاکید بر لزوم خارج کردن «نفت و بنزین» از «بودجه» برای اصلاح ساختار بودجه، اجرای ۲۴ برنامه طراحی شده در ۴ محور؛ درآمد‌های پایدار، هزینه‌های کارآمد، ثبات اقتصادی و تقویت نهادی را برای تحقق این امر در آینده لازم دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی کارشناسان در این میان معتقدند که حذف نفت از بودجه به معنای آزادسازی قیمت هاست. به خصوص اگر بخش بنزین را پررنگ ببینیم. برخی دیگر در این میان معتقدند که تاکید دولت در این میان به مساله نفت بوده و برنامه جدید به معنای اصلاح درآمدهای قید شده در بودجه است.

عبدالمجید شیخی دکترای اقتصاد برنامه ریزی توسعه در این راستا معتقد است که این مدل اصلاح ساختار بودجه هیچ ربطی به آزادسازی قیمت ندارد. وی می گوید: «از نظر اقتصادی درآمدی که از کنار فعالیت های اقتصادی استخراج نمی شود می تواند تورم‌زا باشد. به عنوان مثال در وضعیت فعلی که درآمدهایمان از کنار فروش ثروت ملی است، چون این درآمدها حاصل ارزش افزوده گردش فعالیت های اقتصادی نیست عملا اگر نظریه مکانیزمی تورم را بپذیریم، تورم‌زا خواهد بود اما اگر درآمدی در بودجه وارد کنیم که از کنار فعالیت های حقیقی باشد، این کار نشان دهنده گردش حقیقی درآمدی است و اثر تورمی ندارد.»

شیخی با اشاره به ۴ محور درآمد‌های پایدار، هزینه‌های کارآمد، ثبات اقتصادی و تقویت نهادی در برنامه دولت برای حذف نفت از بودجه، تاکید می کند :« اگر این ۴ محور عنوان شده را بتوانند پیاده کنند شاید موثر باشد. البته یکی از مهمترین موارد در این راستا، تجدیدنظر در پایه های مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی است. اگر این مساله را بتوانند اصلاح کنند تا از فرار مالیاتی جلوگیری شود، در آمد بالقوه ناشی از فرار مالیاتی احیا می شود. این درآمدها بیش از دو برابر فروش نفت خام ما در حالت عادی است. این درآمد می تواند جایگزین شود و چون از کنار فروش منابع زیرزمینی نیست و علامتی از صرفه جویی اقتصاد و گردش حقیقی فعالیت در حوزه اقتصاد است، عملا می تواند باعث رونق تولید ملی و کاهش فاصله طبقاتی شود.»

این اقتصاددان البته تاکید می کند که الان برای چنین کاری بسیار دیر است و باید همان ۶ سال قبل چنین اصلاحاتی روی بودجه و درآمدهای آن اعمال می شد. به گفته وی، فرار مالیاتی سهم کسانی است که در رده های بالایی ثروت قرار دارند. اینها مازاد درآمدشان وارد چرخه اقتصاد نمی شود و اگر چنین درآمدهایی احیا شود، چرخه درآمدی فعال تر و سریع تر می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه تاکید می کند که چنین اصلاحاتی هیچ گونه ارتباطی با آزادسازی قیمت ها ندارد. شیخی می گوید: «اگر مالیات زکات به صورت عام و آنطور که فقها اعلام کرده اند به تمام فعالیت های اقتصادی اختصاص یافته و به درستی اجرا شود، نیازی به هیچ مالیاتی نداشتیم.»

منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، رئیس سازمان برنامه و بودجه ، محمدباقر نوبخت ، حذف نفت از بودجه ، فروش ثروت ملی ، فروش نفت خام ، فروش نفت ایران ، نفت ایران سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 رئیس سازمان برنامه و بودجه محمدباقر نوبخت حذف نفت از بودجه فروش نفت خام فروش نفت ایران نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۵۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند!

آفتاب‌‌نیوز :

حمیدرضا رستگارپور در گفتگو با ایلنا درباره اثر وضع مالیات بر افزایش قیمت کالا اظهار اشت: یکی از موضوعاتی که باعث بالا رفتن قیمت‌ها می‌شود دقیقا موضوع مالیات است و وقتی در قانون بودجه سهم مالیات را مشخص می‌کنند اینکه چقدر از بودجه قرار است از مالیات تامین شود. این سهم خود به خود اثر وضعی خود را بر روی قیمت تمام شده کالا می‌گذارد.

وی ادامه داد: در واقع این هشدار را می‌دهد که انواع کالا براساس قانون بودجه تا چه حدی و تا چه درصدی گران می‌شوند و افزایش قیمت هم در نهایت منجر به کاهش قدرت خرید مردم می‌شود و با وجود اینکه هنوز مالیات سال ۱۴۰۳ اعمال نشده، اما شاهد گرانی‌های پیش از موعد آن هستیم.

رییس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه این آلارم‌ها منجر به ایجاد انتظارات تورمی می‌شوند، گفت: این انتظار تورمی برای تمام کالا‌ها وجود دارد و قدرت خرید مردم هم نسبت به خرید کالا به طور قطع کمتر می‌شود و می‌بینیم در حالی که کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی از کالا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شده‌اند و تنها دلیل آن هم انتظارات تورمی است.

رستگارپور افزود: دولت باید تدبیری برای انتظار تورمی ایجاد شده داشته باشد. در جامعه این توصر ایجاد می‌شود که مطمئن هستند که کالا گران می‌شود، اما این افزایش قیمت چه زمانی قرار است اعمال شود و اساسا علت آن چیست؟ در حالی که گفته می‌شود برای مثال قرار است که تا انتهای سال قیمت جدید اعمال شود، اما در ابتدای سال اثر آن را می‌بینیم. 

وی با بیان اینکه بودجه ریزی نباید به گونه‌ای باشد که مردم را به سمتی هدایت کند که پول را به کالا تبدیل کنند، تاکید کرد: تقریبا تمام مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کار‌ها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ می‌شود و این خواسته ما در اصناف هم است.

رییس اتاق اصناف تهران گفت: در مجموع برداشت ما در اتاق اصناف این است که سال ۱۴۰۳ می‌تواند سال پر رونقی باشد و عوامل متعدد این موضوع را نشان می‌دهند و امسال فرصت‌های خاصی برای رونق اقتصاد دارد و اینگونه تلقی می‌شود اوضاع تیره و تار هم نیست.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • روتین روزانه ایلان ماسک چگونه است؟
  • بهادری جهرمی: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند!
  • کارشناسان صهیونیست: جنگ، اسرائیل را ورشکسته کرده است
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟