Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:47:45 GMT

حمایت ویژه از پژوهش‌های کاربردی

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۴۷۱۰۹

حمایت ویژه از پژوهش‌های کاربردی

مدیر پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از تحقیقاتی که در زمینه‌ اولویت‌های بهداشتی درمانی استان انجام شود حمایت می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید اسلامی با بیان اینکه فشار خون، دیابت و سکته‌های قلبی و مغزی، جزو اولویت‌های بهداشتی درمانی استان است گفت: اگر در این زمینه‌ها تحقیقاتی انجام شود و بخصوص اگر در مورد پیشگیری از این بیماری‌ها به راهکارهای جدیدی اشاره شود این پژوهش‌ها مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب، نگاه ویژه‌ای به علم و پژوهش داشته و دارند گفت: برای اجرایی کردن نگاه و نظر ایشان در زمینه تحقیقات علمی، راهکارهایی تدوین شده و بر این اساس، از تحقیقات کاربردی که به حل یک مشکل منتهی شود به صورت خاص و ویژه حمایت می‌کنیم زیرا معتقدیم تحقیق باید به سمت اهداف کاربردی هدایت شود و از تولید صرف مقالات علمی که فقط به انتشار دل‌خوش باشند فاصله بگیریم.

اسلامی با توصیف اینکه این فاصله گرفتن باید سرعت بیشتری به خود بگیرد گفت: البته باید در نظر داشته باشیم که تحقیق کردن یک فن بسیار پیچیده و تابع اصول و قواعد علمی است و یک پژوهشگر علاوه بر آموزش‌های آکادمیکی که دریافت می‌کند باید هوش بالایی هم داشته باشد که بتواند علاوه بر انتخاب اولویت‌ها، در انجام پژوهش و در فرایند تحقیق از هدف فاصله نگیرد و در نهایت، به سمت هدف تعیین شده حرکت کند.

مدیر گروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تقسیم پژوهشگران دانشگاهی به حرفه‌ای و نوپا گفت: بسیاری از پژوهشگران ما در مرحله‌ی آموزشی و نوپا هستند و هنوز با روش‌های علمی تحقیق آشنایی نداشته و به رموز و پیچیدگی‌های این فن مسلط نیستند به همین خاطر، تلاش زیادی می‌کنیم که هزاران دانشجو در پایه‌های مختلف را با این روش‌ها و فنون آشنا کنیم.

فقط ۱۰ درصد آموزش دیدگان خبره می‌شوند

وی خاطر نشان کرد: ما صدها و هزاران دانشجو را آموزش می‌دهیم و فقط چند نفر از آنها ممکن است پژوهشگران خبره‌ای از کار دربیایند کما اینکه در دیگر کشورهای دنیا هم به همین صورت است که فقط ۱۰ درصد دانشجویانی که در رشته‌های علمی به مدارج بالایی می‌رسند و دانش آموخته می‌شوند قادر به تحقیقات علمی سطح مطلوب هستند و ۹۰ درصد دیگر فاقد این توانایی می‌باشند.

وی اظهار کرد: اصولاً پژوهش‌های علمی، کاربست‌های ویژه و توانمندی‌های دانشی بالایی طلب می‌کند و هر کسی قادر به انجام آنها نیست و علاوه بر این باید در نظر داشته باشیم که هزینه تحقیقات بسیار بالاست و بایستی نسبت به بودجه تحقیقاتی، یک مقدار در اعتبارات تخصیص یافته، نگاه بازتری داشته باشیم.

اسلامی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشگاهیان که چند وقت پیش صورت گرفت اشاره کرد و گفت: ایشان تأکید داشتند که در تحقیقات علمی مهم، ملاحظه هزینه و بودجه نشود و دانشمندان و پژوهشگران، دغدغه‌هزینه نداشته باشند و بتوانند با فراغت و آرامش به کارشان برسند که البته باید در گزینش این محققین، دقت کافی مبذول شود که هزینه‌ها در جای خودش انجام شود.

وی ادامه داد: در سوی دیگر، دانشجویانی را داریم که هنوز دوره‌های آموزشی را می‌گذرانند و خیلی چیزها را برای انجام یک تحقیق علمی باید فرا بگیرند و از این گذشته، واقعاً هم نمی‌توان به قطعیت گفت که چند درصد از این دانشجویان به محققین قابل و کارآمدی تبدیل خواهند شد.

آموزش، سرمایه‌گذاری برای آینده‌کشور است

وی گفت: اگر چه نوع و کیفیت آموزش‌ها در این زمینه مؤثر است اما باید سطح درک و دریافت و هوش تحصیلی دانشجو را هم در نظر داشته باشیم که می‌تواند معیار تعیین‌کننده‌ای در آینده‌ی فکری و عملیاتی او باشد.

مسؤول واحد ارزیابی تحقیقات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما تعداد زیادی دانشجو را به صورت رندوم تربیت می‌کنیم و این کار مثل یک تمرین و سرمایه‌گذاری برای آینده است و هر چه سطح آموزشی و پژوهشی بالاتر می‌رود تعداد گزینش شدگان برای مراحل بالاتر کمتر و کمتر می‌شود تا اینکه نخبه‌ها و شایسته‌ترین‌ها به مراحل پژوهشگری سطح بالا می‌رسند و می‌توانند فعالیت‌های ارزشمندی که در دنیا قابل طرح است انجام دهند.

اسلامی، آموزش در طول دوران دانشگاه برای توان تحقیقاتی را امری مرسوم در تمام دانشگاه‌ها دانست و گفت: حتی در کشورهای پیشرفته هم درصد قابل توجهی از این هزینه‌های آموزشی صرف پیدا کردن و کشف استعدادهای پژوهشی می‌شود.

وی ادامه داد: ما یک ضرب‌المثل علمی داریم که می‌گوید ما ۱۰ هزار ایده را حمایت می‌کنیم که ۱۰۰۰ مورد آنها به یک طرح علمی تبدیل شود و از این طرح‌ها ۱۰ مورد به نتیجه برسد و در نهایت یکی از آنها به تولید محصول منتهی شود که حالا شاید این محصول در خور بازار مصرف و سلیقه‌ی مشتریان تولید شده باشد یا نشده باشد.

وی تأکید کرد: می‌بینید که از ۱۰ هزار ایده، فقط یکی ممکن است به نتیجه کاربردی قطعی منتهی شود و این بدان معناست که اصولاً نگاه به پژوهش و تحقیق باید در سطح مسؤولان بالا، تغییر مبنایی داشته باشد و پژوهشگران از نظر مالی دغدغه نداشته باشند تا بتوانند به تحقیقات اساسی و مورد نیاز کشور بپردازند و فقط در این صورت است که تحقیقات دانشگاهی ما می‌تواند در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد.

بهترین پژوهش‌ها با حداقل امکانات و اعتبارات

وی با ابراز خوشوقتی از اینکه دانشجویان و استادان علوم پزشکی مشهد در بخش پژوهشی، با حداقل‌های امکانات و اعتبارات، بهترین پژوهش‌ها را انجام می‌دهند گفت: صدها تحقیق کاربردی منتهی به نتیجه در دانشگاه در حال انجام است که برخی از آنها به مرحله‌انتشار جهانی رسیده و صدها ارجاع و استناد در بین دانشمندان دنیا داشته‌اند که نتیجه‌کوشش این پژوهشگران است.

مدیر پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: باید ۵ درصد تولید ناخالص داخلی برای تحقیقات علمی صرف شود در حالی که در شرایط فعلی، کمتر از یک درصد و در بهترین سال‌ها در حد یک یا دو درصد به این امر اختصاص یافته است.

وی خاطر نشان کرد: پژوهش‌های خوب، قدرت و ثروت برای کشور به ارمغان می‌آورد و اگر امروز دشمنان ما می‌توانند ما را با سلاح ظالمانه تحریم مورد هجوم قرار دهند به این خاطر است که هزینه‌های زیادی را صرف پژوهش کرده و دانشمندان بسیاری را مورد حمایت قرار داده‌اند تا نتایج خوب بدست آورده‌اند.

وی تأکید کرد: ما برای انتخاب برترین پژوهشگران، گزینش‌های علمی زیادی انجام می‌دهیم مثلاً وقتی که ۷۰ طرح با اولویت اعلام می‌کنیم ۷۰ درصد پیشنهادات رسیده را رد می‌کنیم تا بهترین‌ها مورد پذیرش قرار گیرند ولی باید بپذیریم که پژوهش خوب و نتیجه‌بخش باید از نظر مالی، محدودیتی نداشته باشد و بتوانیم با خیال آسوده به دانشمند و پژوهشگرمان بگوییم که بنشین و تحقیق کن تا به نتیجه برسی.

اسلامی همچنین گفت: از اینها گذشته، تحقیقات معمولاً کارهایی فرا رشته‌ای و تیمی هستند و یک فرهنگ کار جمعی را هم طلب می‌کنند که متأسفانه در سطوح دانشگاهی ما، چندان قوی نیست و نیاز به زمان بیشتری دارد.

مدیر گروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: البته یک نکته دیگر هم باید در این زمینه مورد تأکید قرار گیرد و آن این است که مدیران اجرایی باید فاصله خود را با محققین کاهش دهند و با دقت و تأمل بیشتری به حرف‌ها و یافته‌های آنها توجه کنند و حتی اگر خودشان فرصت و زمان کافی برای این کار ندارند مشاوران زبده و امین انتخاب کنند که به پژوهشگران توجه کنند و در فرایند تحقیق برای تأمین نیازهای آنان و هماهنگی‌های اداری و اجرایی که گاه روزها و هفته‌ها وقت پژوهشگر را می‌گیرد نقش یک تسهیلگر فعال و یک روان‌ساز امور را داشته باشند تا محقق، دلگرم و انگیزه‌مند شده و سرعت بیشتری به کارش بدهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد پژوهش کاربردی اولویت های بهداشتی درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۷۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از  مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری محوری‌ترین موضوع این همکاری، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

 حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری ازدیگر بخش های این توافق نامه است .

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

در قالب این همکاری مشترک، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، از زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از طرح‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر طرح تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، حمایت از طرحهای پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها به دست معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از طرح های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری «بوت کمپ‌»های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این همکاری محقق خواهد شد.

این همکاری با هدف پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

دیگر خبرها

  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • حمایت جامعه علمی قم از از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • حمایت ویژه امیر قلعه نویی از شاگردان وحید شمسایی
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران