Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@04:25:39 GMT

آخرین بازمانده شاهکار «بربادرفته» 103 ساله شد

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۱۹۹۸

اولیویا مری دی هاویلند ستاره بلندآوازه سینمای کلاسیک هالیوود صد و سه سال پیش در چنین روزی (یک جولای ۱۹۱۶) در شهر توکیو ژاپن از خانواده ای بریتانیایی بدنیا آمد. مادرش لیلین آگوستا بازیگر سابق سینما و پدرش والتر آگوستوس دی هاویلند استاد دانشگاه بود.

اولیویا یک سال بعد صاحب خواهری شد به نام جوآن که وی نیز بعدها در عرصه سینما شهرت زیادی به واسطه فیلم هایی چون «ربکا» و «نامه ای از زنی ناشناس» به هم زد؛ اگرچه خواهرش جوآن از نام خانوادگی دی هاویلند استفاده نکرد و نام خانوادگی فونتین را برای خود برگزید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو خواهر که گویا رابطه چندان صمیمانه ای هم با هم نداشتند در دهه ۴۰ میلادی دو ستاره برتر سینمای هالیوود بودند.

اولیویا دی هاویلند اما خیلی زودتر از خواهرش که سال ۱۹۴۰ با «ربکا» به شهرت رسید طعم موفقیت و شهرت را در هالیوود چشید. او نخستین بار سال ۱۹۳۵ روبروی ارول فلین در فیلم «کاپیتان بلاد» ساخته مایکل کورتیز خوش درخشید پس از آن روبروی فردریک مارچ در فیلم «آنتونی ادورس» که روایت یک داستان تاریخی بود بازی کرد و در بیست و دو سالگی با «ماجراهای رابین هود» و ایفای نقش دوشیزه ماریان نام خود را بیش از پیش سر زبان ها انداخت. فیلم خوش رنگ و لعاب «ماجراهای رابین هود» در سال ۱۹۳۸ بیش از چهار میلیون دلار در گیشه بدست آورد.

با وجود درخشش دی هاویلند در فیلم های مذکور به ویژه «ماجراهای رابین هود»، بدون تردید نقطه نهایی روند موفقیت های دی هاویلند در دهه ۳۰ در آخرین سال آن و با بازی در مهم ترین اثر این دهه یعنی «بربادرفته» رقم خورد، فیلمی که به عنوان یکی از نقاط عطف تاریخ سینمای آمریکا و جهان از آن یاد می شود. اولیویا دی هاویلند در فیلم «بربادرفته» ساخته ویکتور فلمینگ با بازی در نقش ملانی همیلتون همسر مهربان و دوست داشتنی اشلی (با بازی لزلی هاوارد) توانست نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن شود. «بربادرفته» با بازی ویوین لی و کلارک گیبل در نقش های اصلی در کنار ۸ جایزه اسکار در گیشه به رقم فروش حیرت انگیز ۱۹۸ میلیون دلار دست پیدا کرد و نام خود را تا به امروز به عنوان پرفروش ترین فیلم تاریخ سینما با احتساب نرخ تورم ثبت کرده است. این موفقیت «بربادرفته» تبدیل به سکوی پرتابی برای اولیویا دی هاویلند در دنیای بازیگری شد. وی پس از آن در دهه ۴۰ میلادی دو بار برای بازی در فیلم های «هرکس سوی خودش» و «وارثه» برنده جایزه اسکار نقش اول زن شد.

دی هاویلند البته در دهه ۴۰ دعوای مشهوری با کمپانی وارنر داشت. حضور وی در سینما بعدها در دهه ۵۰ میلادی کم رنگ و کم رنگ تر شد تا اینکه سرانجام به صورت رسمی در سال ۱۹۸۸ برای همیشه از دنیای بازیگری خداحافظی کرد.

در اینجا به بهانه تولد ۱۰۳ سالگی این آخرین ستاره زن بازمانده از عصر طلایی هالیوود نگاهی به هفت نکته از زندگی وی که شاید نشنیده باشید، داریم:

در سال ۱۹۶۵ به عنوان اولین رییس زن هیات داوران جشنواره کن انتخاب شد.

نقش بلانچ دابوا را در فیلم «اتوبوسی به نام هوس» به این دلیل که معتقد بود یک بانو هرگز این حرف ها را روی پرده سینما نمی زند و این رفتارها را انجام نمی دهد، رد کرد. این نقش سرانجام به ویوین لی همبازی وی در فیلم «بربادرفته» رسید.

به همراه خواهرش جوآن فونتین، اولین خواهران سینما بودند که هم نامزد جایزه اسکار و هم برنده جایزه اسکار شدند.

اولیویا درسنین نوزادی در آغوش مادرش، نام اولیویا را مادرش از روی نام شخصیت قهرمان زن نمایشنامه «شب دوازدهم» شکسپیر روی وی نهاد.

ستاره شماره ۶۷۶۴ تالار مشاهیر هالیوود از آن اوست.

به همراه جورج برنز و لویی راینر تنها بازیگران برنده جایزه اسکار رقابتی هستند که بیش از یکصد سال عمر کرده اند، برنز البته تنها دو ماه بیشتر از صد سال عمر کرد.

دی هاویلند راز عمر طولانی خود را در سه کلمه با حرف (L) می داند؛ عشق (Love)، خنده (Laughter) و یادگیری (Learning) .

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: استاد دانشگاه بازی تولد خانواده ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۱۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/ سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود

 به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی قلی پور هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی درگذشت.
به گزارش شهرآرانیوز، استاد عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان جمعه- ۱۴ اردیبهشت‌ماه- پس از تحمل یک دوره بیماری سرطان در بجنورد دارفانی را وداع گفت.

عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی، خواننده و نوازنده دوتار و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان، ۱۱ آبان سال ۱۳۲۱ در روستای سلاخی بجنورد در خانواده‌ای هنرمند متولد شد، او در کنار پدرش (سلیمان) که یکی از بخشی‌های قدیمی و دوتارنواز بوده است، پرورش یافت، سپس نزد حسن یزدانی مشهور به حسن بخشی، یادگیری‌های خود را در زمینه موسیقی نواحی خراسان کامل کرد.

قلی پور خواننده گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی، بیش از شصت سال خنیاگر نغمه‌های مختلف خراسانی و آیین‌های مذهبی منطقه شمال خراسان بود. وی در جشنواره‌های متعددی شرکت کرد و کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی از افتخارات این هنرمند فقید است. این هنرمند گواهینامه درجه یک هنری را سال ۱۳۹۵ از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی دریافت کرد و سال ۱۳۹۸ اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی نخستین کاشی ماندگار در بجنورد را بر سردر منزل عیسی قلی پور نصب کرد.

محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت مرحوم استاد عیسی قلی پور هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی را تسلیت گفت. متن پیام وی به این شرح است: «إنا لله و إنا الیه راجعون، بزرگان موسیقی مقامی در این خاک پهناور هر کدام سرمایه‌ای سترگ‌اند که مانندشان یافت نمی‌شود و باید آنان را کیمیاهای فرهنگ و هنر ایران اسلامی خواند. درگذشت استاد عیسی قلی‌پور مشهور به عیسی بخشی که از ناموران موسیقی خراسان شمالی بود و به گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی مسلط و سالیانی را خنیاگر نغمات مذهبی و آیینی بود از همین سنخ است.

درگذشت این استاد نامی را به همه هنردوستان و اصحاب فرهنگ و هنر ایران اسلامی تسلیت عرض می‌کنم.

رفتن او سنگین و ثلمه ای است بر پیکر موسیقی خراسان شمالی.

روح مطهرش غرق در رحمت الهی باد.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاهکار نوشاد با شکست چینی معروف پینگ‌پنگ دنیا
  • بازیگر ارباب حلقه‌ها درگذشت
  • برنارد هیل کاپیتان «تایتانیک» از دنیا رفت
  • ساخت ۵۵ کلاس درس در اشنویه
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد
  • عکس| واکنش جورجینا به شاهکار رونالدو
  • اعتراف یک پرسپولیسی؛ نکونام و هاشمی نسب شاهکار کرده اند | شانس قهرمانی یک تیم بیشتر است
  • شاهکار گوینده ورزشگاه به روایت خودش!
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/ سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود