Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شهرنوشت، علی اصغر محکی با اشاره به اهمیت انتشار داده‌ها گفت: تغییر اجتماعی ذات تمام جوامع است که منتهی به بروز چالش‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می‌شود. اگر این چالش‌ها در حوزه تبیین پدیده‌ها قرار گیرد به تدبیر و تصمیم می‌انجامد. در غیر این صورت دو رویکرد اتفاق می‌افتد یک رویکرد پسانگر است و دیگر مورد اینکه تصمیماتی که گرفته می‌شود مبتنی بر آزمون و خطاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این حیث باید گفت پدیده‌های اجتماعی پیچیده‌اند و فهم آنها فراتر از نگاه سیاسی نیازمند نگاه عالمانه اجتماعی است.  

محکی در ادامه افزود: امر اجتماعی و سیاسی اگرچه درهم تنیده هستند اما نمی‌شود از زاویه و نگاه سیاسی آنها را تحلیل کرد. کسانی که در امور اجرایی هستند معتقدند که این اطلاعات قابلیت اجرایی ندارند. اما ما می‌توانیم از راه گفتمان‌سازی روی کلیدواژه‌های بنیادی مانند انسجام اجتماعی و سرمایه اجتماعی کمک کنیم که بین حوزه عمل و نظر یک نوع نزدیکی به وجود بیاید. به عنوان مثال در مورد کلیدواژه انسجام اجتماعی هر چیز مرتبط با آن مثل خانواده، گروه‌های اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی یک امر اجتماعی است و این مسایل باید مورد کنکاش قرار بگیرند تا بتوان به عنوان شاخص کلیدی در امر اجتماعی به آن ورود پیدا کرد.  

او گفت: کلیدواژه بعدی تاب‌آوری اجتماعی است. با بخشی از این داده‌ها یک محله را در منطقه ۴ در قالب طرح رصد کیفیت زندگی با شهر تهران مقایسه کردیم. شاخص‌هایی که در ظاهر کیفیت زندگی را برآورد می‌کند اما در عمل می‌تواند به حوزه‌های اعتماد، رضایت، کارآمدی و حتی مباحث مرتبط با تاب‌آوری اجتماعی کمک کند و این شاخصه‌ها را اندازه‌گیری کند. مقایسه شاخص‌های تاب‌آوری اجتماعی بین این محله و شهر تهران در مسایلی مثل تحصیلات همسر، تحصیلات سرپرست خانوار، درآمد سرپرست خانوار، زیربنای مسکن و تعداد اتاق‌ها، شارژ ماهانه ساختمان، تعداد خویشاوندان نزدیک در محله، میزان علاقه به محله، لذت بردن از زندگی در محله و میزان تمایل به ترک محله و همچنین شاخص میزان مشارکت اجتماعی محله و ترکیب همه این موارد منتهی به این شد که روی شکل بتوانیم وضعیت تاب‌آوری اجتماعی در نقاط مختلف این محله را نشان دهیم.

محکی افزود: استفاده از این داده‌ها در قالب SPSS محدود به این نمی‌شود که پژوهشگران تحلیل را انجام دهند. با توجه به تغییراتی که در حوزه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات و فضای وب رخ داده به راحتی می‌توان به کمک این آمار پایگاه‌های داده‌های اطلاعاتی در محله تهران تشکیل داد که این امر به بهره‌گیری از اطلاعات و مقایسه و شبیه‌سازی کمک می‌کند. همچنین این امر به برگزاری نشست‌های از راه دور خبرگان کمک می‌کند و از همه مهم‌تر در بحث داده‌کاوی می‌تواند اتفاقات بزرگی را رقم بزند. امیدواریم این اتفاقات و انتشار داده‌ها به مدیریت و برنامه‌ریزی کلان کشور کمک کند.

کد خبر 446202

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شهرداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۲۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد

امتداد - مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تا تاریخ 31‏/02‏/1403 برای پژوهشگران، محققان و علاقه مندان حوزه فناوری های نوین و بانکداری الکترونیک تمدید شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ؛ با توجه به آثار فناوری های جدید بر متغیرهای کلالن اقتصادی و حکمرانی پولی، فصلنامه روند بانک مرکزی در نظر دارد ویژه نامه ای با موضوع « پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» و با محورهای زیر منتشر کند:


۱    بررسی آثار کلان اقتصادی و دلالت های سیاستی انتشار انواع پول های دیجیتال بانک مرکزی (کاربری سطح خرد یا کلان و مبتنی بر حساب یا میتنی بر توکن بودن انتشار)

۲    تبیین و بررسی نقش و جایگاه سایر نهادهای پولی ( مانند بانک های تجاری) پس از انتشار پول دیجیتال بانک مرکزی

۳    اثرات انتشار پول های دیجیتال بانک مرکزی بر نحوه ارائه خدمات و محصولات بانک های تجاری 

۴    انقلاب پول های دیجیتال و تحولات حکمرانی دیجیتال

۵    روش های شبیه سازی انتشار پول های دیجیتال بانک مرکزی و بررسی مدل های پیاده سازی شده در سایر کشورها در بررسی آثار انتشار آن بر متغیرهای اقتصادی

۶    فرصت ها و چالش های تبادلات فرامرزی پول های دیجیتال بانک مرکزی (مزایا، معایب، محدودیت ها و فرصت ها)

۷    تاثیر متقابل رمزارزهای خصوصی و پول دیجیتال بانک مرکزی

۸    ارزیابی نظام دولایه انتشار پول های دیجیتال بانک مرکزی و مقایسه آن با روش های در دسترس

۹    کیفیت و الزامات قراردادهای هوشمند مبتنی بر پول دیجیتال بانک مرکزی از منظر حقوقی، فنی و کسب و کاری

علاقه مندان می توانند مقالات خود را تا تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری به آدرس ایمیل ravand@cbi.ir  ارسال کنند.   

  برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • اشتاین‌مایر کنفرانسی درباره جنگ غزه را لغو کرد
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه
  • برنامه‌ریزی‌ها به سمت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی پیش رود