Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@00:54:23 GMT

بام ایران، بستری مناسب برای پرورش توت فرنگی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۳۰۸۷

بام ایران، بستری مناسب برای پرورش توت فرنگی

کشت توت فرنگی چند سالی است که در چهارمحال وبختیاری آغاز و به خاطر بستر مناسب برای کشت این محصول با استقبال خوب کشاورزان روبه رو شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز، توت فرنگی گیاهی علفی چندساله، متعلق به خانواده گل سرخیان و بومی جنگلهای اروپاست که گونه وحشی آن دارای گل و برگ های کوچک میباشد و از قرن چهاردهم به سبب خواص دارویی آن معرفی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت کاشت صحیح این گیاه و اجرای مراقبت  های لازم و انتخاب رقم های مناسب میتوان تا بیست تن در هکتار محصول برداشت کرد.    

زمین مورد استفاده برای کاشت این محصول  باید رو به جنوب باشد و به آب فراوان نیز احتیاج دارد.

کشت این گیاه چند سالی است که در چهارمحال وبختیاری آغاز و با استقبال خوب کشاورزان روبه رو شده است.

این گیاه به دلیل عدم حساسیت به گرما یکی از گیاهانی است که در مناطق سردسیری و در گلخانه های خنگ نیز جواب می دهد.

توت فرنگی را  از اواخر پاییز که در حال نیمه خواب است تا اوایل بهار قبل از بیدار شدن گیاه از خواب میتوان جابجا نمود و در محل دیگری کاشت که در این صورت اگر کاشت پاییزه باشد محصول ، تابستان سال آینده به بار می نشیند  و اگر گیاه در بهارو قبل از بیدار شدن از خواب زمستانه کاشته شود گل هایی که چند هفته بعد از کاشت روی بوته ظا هر میشود، بهتر است چیده شوند تا گیاه قوی شود .         ابراهیم شیرانی مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با جهانبین نیوز از برداشت سالانه 250 تُن توت‌فرنگی از گلخانه‌های چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: 8 واحد گلخانه‌ای با سطح زیر کشت 3/5 هکتار در حال حاضر توت‌فرنگی تولید می‌کنند که شهرستان بروجن و شهرکرد پیشتاز در استان هستند.


وی با بیان اینکه  برداشت توت‌فرنگی در طول سال به‌طور مستمر انجام می‌شود، افزود: در برخی از فصول سال از جمله زمستان تولید، کاهش پیدا می‌کند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری این محصول را یک محصول خنک معرفی و تصریح کرد: گلخانه های گیاه توت فرنگی بایستی خنک بوده و به همین دلیل در استان ما به خوبی رشد کرده و جوابگو است.

وی به اولین گلخانه استان اشاره و افزود: اولین گلخانه استان شش سال گذشته در شهرستان بلداجی راه اندازی شده و پیش بینی می شود روند رو به افزایش در تولیدات این گیاه در سطح استان داشته باشیم.    


مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری میزان برداشت این گیاه را در هر هکتار6کیلوگرم اعلام وگفت: یک واحد 5هزار متری به زمین های زیر کشت در دستور کار قرار گرفته که با راه اندازی این واحد می توانیم رشد چشم گیری در این حوزه داشته باشیم.

شیرانی در پایان خاطرنشان کرد: مازاد تولید توت فرنگی در چهارمحال و بختیاری به استان مجاور صادر می‌شودو تسهیلات مورد نیاز کشاورزان در اختیار آن ها قرار گرفته تا بتوانیم از این گیاه در رشد اقتصاد مقاومتی و پویا نمودن استان بهره ببریم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۳۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: باید از گروه‌های جهادی، دانش آموزان و همچنین مشارکت مردم برای بازسازی و زیباسازی و نوسازی مدارس استفاده کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، غلامعلی حیدری امروز در شورای آموزش و پرورش استان چهارمحال بختیاری، اظهار داشت: باید یک کارگروه برای برنامه‌ریزی مقدمات همایش مجمع خیرین صورت گیرد و مسئولیت تمامی افراد مربوطه مشخص شود.  

وی گفت: در این همایش تنها خیرین گذشته حضور نداشته باشند بلکه خیرین جدید نیز دعوت شوند و تعهدات لازم را داشته باشند تا یک تحولی را متفاوت با همایش‌های گذشته، شاهد باشیم.

استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی، مطرح کرد: باید از گروه‌های جهادی، دانش آموزان و همچنین مشارکت مردم برای بازسازی و زیباسازی و نوسازی مدارس استفاده کرد.

وی با تاکید بر برگزاری مراسمی در شأن معلمان، اظهار داشت: هفته معلم زمان خوبی است تا از این قشر زحمتکش و تاثیرگذار تجلیل شود، امید است مراسمی در شأن معلمان استان با برنامه‌ریزی خوب برگزار و از خانواده شهدای معلم نیز سرکشی و تجلیل شود.

حیدری با تأکید بر انجام جهاد تبیین، تصریح کرد: باید آموزش و پرورش در این دو سال خدمات خود را به خوبی اطلاع‌رسانی کند. رتبه‌بندی معلمان، استخدامی‌ها و کمک‌های فرهنگی، اعتباراتی که تخصیص داده شده و توسعه زیرساخت مدارس، ایجاد چمن‌های مصنوعی بسسار در ظرف 2 سال و ... اقدامات خوبی است که همه باید در نشست خبری با رسانه‌ها بیان شوند.

استاندار چهارمحال و بختیاری بیان داشت: بروشورهای در خصوص اقدامات انجام شده در دو سال اخیر تهیه و در بین خیرین و افراد ذی نفوذ توزیع شود. امتحانات نهایی فرصتی برای چیدن میوه یک سال تلاش دانش آموزان و والدین آنها است لذا باید اهتمام لازم جهت برگزاری آزمون بدون دغدغه در یک شرایط مناسب را داشت.

وی تصریح کرد: حداقل 12 جلسه شورای آموزش و پرورش در سال باید در شهرستان‌ها برگزار شود. باید یک برنامه‌ریزی ویژه در خصوص آموزش و پرورش عشایر داشت تا آموزش کافی و لازم به دانش آموزان داده شود.

حیدری در پایان خاطرنشان کرد: هر قدر در دانشگاه فرهنگیان هزینه شود نوعی سرمایه‌گذاری است و باید برای سال آینده برنامه‌ریزی دقیقی داشت تا دغدغه‌ای در زمینه کمبود معلم و سرویس مدارس و هر آنچه که مربوط به مدرسه و دانش آموزان است وجود نداشته باشد.

انتهای پیام/7540

  

دیگر خبرها

  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • ضرورت برگزاری امتحانات نهایی در محیطی مناسب و آرام
  • چهارمحال و بختیاری ۳۰ محصول صادرات‌محور دارد
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • برداشت توت فرنگی رامیان+تصاویر
  • وجود ۳۰ محصول صادرات محور در چهارمحال و بختیاری
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان