Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ- حمیدرضا بوالی

.۱ از چند هفته پیش پویشی تحت عنوان «صاحبخانه خوب» ازشبکه سوم سیما در حال تبلیغ و معرفی است. این پویش در آستانه فصل سنتی تغییر مکان اجاره نشین‌ها و تمدید قرارداد مستاجرها به دنبال این است که کنترلی اخلاقی بر افزایش بی‌سابقه و وحشتناک نرخ اجاره مسکن در موقعیت فعلی به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آدم‌ها را متوجه ارزش‌های اصولی و ساده اما فراموش شده مثل انصاف و رعایت حال دیگری کند و نهایتاً در رابطه بسیار مخرب صاحبخانه‌ها و مستاجرها در جامعه امروز ایران و به ویژه در کلانشهرها تغییراتی به وجود آورد.سالهای سال است که از صداوسیمای جمهوری اسلامی با توجه به گستردگی فضای پوشش و همین‌طور تاثیرگذاری بر قشرهای مختلف اجتماعی انتظار ورود به عرصه عینی جامعه و تاثیر بر تحولات کف میدان اجتماع ایران می‌رود و حالا پویش صاحبخانه خوب حرکتی اجتماعی و قابل‌توجه از صداوسیمایی است که سالهاست تاثیرگذاری‌اش محدود به پخش سریال‌های طنز و خندوانه‌بازی شده است. این پویش البته راه سختی پیش رو دارد. رشد منفعت‌گرایی بی‌حدوحصر در جامعه امروز ایران و بی‌اعتنایی بخش قابل‌توجهی از جامعه به هر آنچه از تریبون‌های رسمی تبلیغ و پشتیبانی می‌شود کار شبکه سوم و مدیران جوانش برای تغییر در فرهنگ عمومی را بسیار سخت می‌کند؛ چه آنکه آنها دست روی مسئله سختی هم گذاشته‌اند که با منفعت ملموس و عینی بخشی از سرمایه‌داران جامعه ارتباط پیدا می‌کند. اما این شروعی تحسین برانگیز برای رسانه‌ای است که نام ملی بر روی آن است و سالهاست بی‌اعتنا به آنچه در واقعیت زندگی روزمره می‌گذرد زیست می‌کند.

مستاجران این روزها سرگردانند. منفعت طلبی جامعه ایرانی شرایط را بسیار سخت کرده است

اما این حرکت اجتماعی قابل‌توجه خیلی زود در فضای اجتماعی منتسب به انقلابیون، عدالتخواه‌ها و حزب‌اللهی‌ها با واکنش‌هایی منفی روبرو می‌شود و این نشانه‌ای دیگر است بر اینکه ذهنیت جوانان انقلابی و حزب‌اللهی در حال سیر به مسیر خطرناکی است. مسیری که هر گونه تغییر اجتماعی مثبت در فرهنگ عمومی را تا جایی که به حل این مشکل به صورت ساختاری و حاکمتی مربوط نشود؛ طرد و نفی می‌کند. تغییرات ساختاری و عوض شدن جریان‌های دولتی و حکومتی البته بسیار مهم و حیاتی است و نیاز امروز جامعه ایران اما اتفاقی که در این میان در حال رخ دادن است این است که به بهانه این تغییرات ساختاری تغییرات خرد اجتماعی که منجر به تاثیرات اندک یا زیاد اما امیدوارکننده در سطح جامعه می‌شود به سخره گرفته شده یا نفی و طرد می‌شود. مخالفان پویش صاحبخانه خوب معتقدند که این حرکت باید از سمت حکومت آغاز شود و با قانون‌گذاری و تغییر قوانینی که به نفع مالکان وجود دارد حمایت از مستاجرین به صورت عملی انجام شود. پیشنهاد و راه‌حلی معقول اما مشخص نیست که چرا تصور می‌شود که این حرکت منافاتی با تغییر در سطح خرد جامعه و تاثیر بر اخلاق و فرهنگ عمومی و سیر دادن مردم به سمت بهبود رفتار اجتماعی دارد. چه کسی می‌تواند فراموش کند که این دو؛ تغییرات ساختاری و تغییر در فرهنگ عمومی لازم و ملزوم یکدیگر هستند و اگر جامعه‌ای تغییرات عمودی را آغاز کند و نگاهی به بهبود وضعیت عمومی اخلاق و فرهنگ نداشته باشد حتی تغییرات ساختاری بنیادینش نیز منجر به تغییری نمی‌شود.

این چنین است که آغاز یک حرکت برای ایجاد تغییرات کوچک جامعه در مسیر بهبود فرهنگ عمومی به پای تغییرات ساختاری مد جدید جامعه انقلابیون ذبح می‌شود.

۲. اما ماجرا محدود به این نمی‌شود. این نفی و طردها و این بدبینی تعجب‌برانگیز به اقدامات مثبتی که در جامعه در حال انجام است فقط محدود به این حرکت نمی‌شود. گسترش یافته است و ما را مجبور می‌کند که به سبک خود آنها با کمی بدبینی به آن نگاه کنیم. رئیس جدید قوه قضائیه در ابتدای ریاستش بر این نهاد پر حرف و حدیث اقدامات قابل‌توجهی را شروع کرده است. در جلسه‌ای جوانان عدالتخواه و انقلابی و حزب‌اللهی را دعوت می‌کند تا پس از سال‌ها بی‌اعتنایی به آنها در این قوه حرف آنها را هم بشنود. در همین حال دادگاه‌های متخلفین اقتصادی از برادر رئیس‌جمهور تا سرمایه‌داران بزرگ وابسته به نهادهای قدرت یکی یکی در حال برگزاری است و امیدواری به مقابله با فساد در فضای عمومی افزایش پیدا کرده است. اما صحبت‌های انقلابیون جوان داستان ما؛ همان‌ها که باید بزرگترین مروجان امیدواری در وضعیت فعلی جامعه ایران باشند سرشار از ناامیدی و تزریق آن به جامعه است. یکی از جوانان عدالتخواه دیگر حجت را تمام می‌کند و رسماً اعلام می‌کند که تا رئیس قبلی قوه قضائیه محاکمه نشود کاری صورت نگرفته است.

داداگاه متهمین فساد اقتصادی یکی بعد از دیگری در حال برگزاری است

۳. مروجان ناامیدی در وضعیت فعلی جامعه که اقدامات قابل‌توجهی در مقابله با فساد یا هر اقدام ساختاری دیگری که منجر به بهبود می‌شود در حال انجام است طبیعتاً باید نسبت به ترویج حس ناامیدی و بن‌بست پاسخگو باشند. اگر سالهای سال همین دوستان حزب‌اللهی و انقلابی به ساخت فیلم‌های اجتماعی واقع‌گرایانه با برچسب سیاه‌نمایی حمله می‌کردند؛ حالا آنها هستند که با هر گونه اقدام خرد اصلاحی به بهانه ناکامل بودن مقابله می‌کنند و جامعه روز به روز به احساس بن‌بست و ناامیدی کامل نزدیک می‌شود. این تنها دو نمونه از اقدامات یاس‌آفرینی بود که باین این روزهای آن جماعتی هستند که باید برای آینده این انقلاب و کشور احساس مسئولیت پیدا کنند. فراوان است نمونه‌هایی که این روزها این دوستان در مواجهه و واکنش به آن مشغول یاس آفرینی هستند. درباره آن بیشتر صحبت خواهیم کرد

کد خبر 4655857

منبع: مهر

کلیدواژه: عدالت اجتماعی شبکه های اجتماعی مطالعات رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۳۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی

  به گزارش ­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­دکتر رادمنش با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است، اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد­ کمک می‌کند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می‌آید، زیرا رعایت نکردن آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. دکتر رادمنش همچنین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد. وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورهای خاصی را به وی ارائه می‌دهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین می‌باشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می‌رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما، چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت‌های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش‌های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است. وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بی‌شماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و ورزش‌های گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده می‌تواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند. ­ وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانواده‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی می‌توانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزه‌های طب ایرانی، جامعه‌ای سالم و پویا برای نسل‌های آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.

دیگر خبرها

  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر ورزشکار در ویژه‌برنامه «ایرانی پهلوان»
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • تجلیل از مروجان فرهنگ پهلوانی 
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد