Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر خدایاری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه تاکنون ۱۳ دوره از جشنواره شعر رضوی برگزار شده است، اظهار کرد: امسال چهاردمین دوره این جشنواره برگزار خواهد شد که در برخی شاخص‌ها و ویژگی‌ها مشابه سنوات گذشته بوده و به لحاظ محدوده جغرافیایی ملی و بین‌المللی شرکت‌کنندگان تفاوت محسوسی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به تعداد آثاری که تاکنون به دبیرخانه چهاردمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری ارسال شده است، ادامه داد: تعداد آثار داخلی رسیده شامل ۳۸۴ اثر بوده که از سوی ۲۴۶ نفر ارسال شده و این تعداد شامل ۳۲ نفر از بانوان و ۲۱۴ نفر از آقایان است.
خدایاری افزود: آثار داخلی از ۱۷ استان کشور به دست ما رسیده که شامل استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، البرز، تهران، همدان، زنجان، خراسان رضوی، خراسان مرکزی، خراسان شمالی، خوزستان، کرمانشاه، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، مازندران و اهواز است.
وی یادآور شد: آثار ارسالی داخلی در سال گذشته ۳۷۱ اثر بود که از ۱۸۲ نفر شامل ۵۳ نفر بانوان و ۱۲۹ نفر آقایان ارسال شده بود و امسال ۶۰ نفر افزایش نفرات را داشته‌ایم و البته تعداد بانوان شرکت‌کننده کمتر و تعداد آقایان نیز بیشتر شده است.
چایپاره؛ پیشتاز آثار ارسالی به جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: بیشترین آثار از شهرستان چایپاره بوده و فعالیت‌های انجمن ادبی چایپاره در حوزه شعر آئینی نیز قابل‌ توجه است و سال گذشته ۳۸ اثر از چایپاره ارسال شده بود.
وی با اشاره به اینکه برگزیدگان بخش داخلی ۵ نفر و تعداد برگزیدگان بخش خارجی ۳ نفر است، گفت: تعداد اخبار درج شده در رسانه‌ها و مطبوعات نیز تاکنون ۹۵ خبر بوده و دستگاه‌های همکار نیز شامل استانداری، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)، صداوسیما، شبکه جهانی سحر، شهرداری و شورای اسلامی شهر ارومیه، بسیج مداحان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، موسسه فرهنگی - هنری روزنه شکوه فردا، شرکت توزیع نیروی برق و دفتر امام جمعه ارومیه است.
وی تصریح کرد: آخرین مهلت دریافت آثار ۲۰ مرداد ماه سال جاری بوده و زمان اجرای جشنواره نیز ۱۰ شهریور ماه پیش‌بینی شده و مکان برگزاری جشنواره نیز سالن اجتماعات توزیع نیروی برق استان خواهد بود.
خدایاری با تاکید بر اینکه جشنواره بین‌المللی شعر رضوی به زبان ترکی آذری تنها جشنواره استان است که هیچ تغییری نکرده و همه‌ساله برگزار شده است، گفت: از جمله ویژگی‌های جشنواره در زمینه اطلاع‌رسانی می‌توان به این اشاره کرد که علاوه بر سایت‌ها و نشریات داخلی از طریق شبکه جهانی سحر و زهرا تی‌وی ترکیه نیز پوشش خبری داده می‌شود.
جایگاه ویژه جشنواره بین‌المللی شعر رضوی در خارج از کشور
وی حضور شعرای اهل سنت از داخل و خارج کشور را از ویژگی‌های بارز جشنواره عنوان کرد و افزود: این جشنواره در خارج از ایران، در پاره‌ای از کشورهای منطقه قفقاز و نخجوان، حوزه آناتولی در ترکیه، بین‌النهرین، عراق، ماوراءالنهر، ازبکستان و آلمان جایگاه ویژه‌ای دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: کسب مقام سوم رابط خبر اطلاع‌رسانی در دو نوبت از سوی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) از افتخارات این جشنواره برای استان به‌شمار می‌رود و طبق ارزیابی سال ۹۵، این جشنواره جز جشنواره‌های برتر کشور معرفی شده و تاکنون ۲ عنوان مجموعه شعر نیز تحت عنوان گونش ضیافتی چاپ و توزیع شده است.
وی گفت: تعداد آثار خارجی طی سال گذشته ۴۴ اثر بود و امسال نیز ۲۰ اثر از ۹ نفر از جمهوری آذربایجان، عراق و ترکیه به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه‌های عکس به‌صورت جمعی و مراسم شعرخوانی، بهره‌مندی از چهره‌های شناخته شده در حوزه ادبیات و شعر به‌عنوان داور، انتشار و توزیع پوستر فراخوان جشنواره از دیگر ویژگی‌های جشنواره به‌شمار می‌رود.
خدایاری با اشاره به اهداف جشنواره گفت: شناساندن و معرفی سیره امام رضا(ع) از جمله اهداف اصلی جشنواره بوده و این جشنواره را در ذیل دهه کرامت می‌توان گنجاند، هرچند که در این مقطع زمانی برگزار نمی‌شود و گنجاندن و برجسته‌سازی خدمت کریمانه و محبت به رسم اهل بیت(ع) در قالب شعر در این جشنواره نمود بسیار خوبی پیدا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه باید عقاید رضوی در این جشنواره برجسته شود، تصریح کرد: نگرش امام رضا(ع) به توحید، نبوت و عدل از طریق شعر رضوی باید تبیین شود و معارف اهل بیت(ع) را بشناسانیم و اخلاق رضوی همچون مهرورزی، گذشت، انسجام، همدلی، همسویی و مدارا برجسته شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: احکام رضوی در حوزه عبادات، واجبات، محرمات و مستحبات و اقتصاد مورد عنایت امام رضا(ع) و تلاش، تکاپو، کار و تقلا برای استقلال اقتصادی و تامین نیازهای مادی زندگی به سبک اهل بیت(ع) باید در این جشنواره موردتوجه قرار گیرد.
وی افزود: فقه سیاسی حکومت و دولت نیز باید از زاویه دید اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) در اشعار توجه شود و کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) و توجه به جایگاه این بزرگوار در قالب شعر نیز بیان شده و جذابیت و حلاوت برای مخاطبان و به‌ویژه جوانان داشته باشد.
خدایاری بیان کرد: ما فکر می‌کنیم که فقط شیعیان در این جشنواره شرکت می‌کنند، در حالی که اهل سنت نیز رغبت بسیار فراوانی نسبت به این جشنواره داشته و امام رضا(ع) را می‌توان پل انسجام و اتحاد دو جمعیت ساکن این جغرافیا دانست که پیوندها و ارتباطات آنان را گسترده‌تر می‌کند و کمتر استانی می‌تواند از این نعمت به‌عنوان نعمت جوش دهنده مردم بهره ببرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن جشنواره شعر رضوی شعر امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۴۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از آغاز فعالیت نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان خبر داد و گفت: در این جشنواره سعی شده با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم. او همچنین از ساخت فیلمی مرتبط با فرهنگ رضوی خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرهاد قائمیان -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- در نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی «فیلم دینی رضوان» که در سازمان سینمایی سوره برگزار شد با بیان اینکه پشتوانه و حمایت‌های شما اهالی رسانه همیشه برای ما ارزشمند بوده و هست، اظهار کرد: امیدواریم با کمک و نقش‌آفرینی شما اهالی رسانه بتوانیم یکی از معتبرترین جشنواره‌های کشور را برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان فعالیت خود را از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌کند، افزود: بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با مشارکت سازمان سینمایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی سوره مهر حوزه هنری به مناسبت دهه کرامت این جشنواره را در قالب‌های داستانی، مستند و پویانمایی در دو بخش فیلم‌های دینی و ویژه رضوی به صورت رقابتی برگزار می‌کند.

شناسایی استعدادهای جوان در حوزه فیلم‌سازی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در ادامه به فراز و نشیب‌های برگزاری این جشنواره در سال‌ها گذشته اشاره کرد و گفت: امسال با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی تلاش شده تا به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم.

وی تأکید کرد: در بخش ویژه رضوی نیز به دنبال اشاعه فرهنگ منور رضوی، در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری به‌خصوص فیلم هستیم که در این راستا تلاش شده تولید فیلم در استان‌ها با حمایت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) صورت بگیرد.

برگزاری کارگاه آموزشی در مشهد

قائمیان از برگزاری کارگاه حضوری سه‌روزه در مشهد از تاریخ ۲۵ الی ۳۰ تیرماه جاری خبر داد و ابراز کرد: جهت توسعه گفتمان جشنواره فیلم دینی (بخش ویژه رضوی) کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید مطرح ملی برگزار می‌شود که متقاضیان شرکت از استان‌های دیگر نیز می‌توانند به صورت آنلاین در این کارگاه‌ها شرکت کنند.

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت فرهنگ رضوی

وی از تولید یک فیلم‌نامه بر اساس کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» خبر داد و عنوان کرد:  در جلسه اخیر دبیران جشنواره‌های امام رضا(ع) با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام شد که تولید  یک فیلم سینمایی با محوریت فرهنگ رضوی را آغاز کنیم که احتمالاً اسم آن را به «عشق‌آباد»  تغییر دهیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) اضافه کرد: این فیلم‌نامه نیز در راستای فرهنگ امام رضا(ع) است که امیدواریم تا سال آینده با توجه به بزرگی و تاریخی بودنش ساخته شود، در این صورت می‌توانیم بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود رسیده است.

برگزاری اختتامیه جشنواره در آبان ماه جاری

وی زمان اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان را ۱۶ و ۱۷ آبان ماه اعلام کرد و گفت: البته زمان اختتامیه بخش بین‌الملل اردیبهشت‌ماه سال آینده خواهد بود که در آن فیلم‌سازان از کشورها و ادیان مختلف حضور خواهند داشت؛ امیدواریم در بخش بین‌الملل نیز بتوانیم در کنار یکدیگر شاهد تماشا و حضور تمام انسان‌هایی باشیم که به معارف دینی علاقه‌مند هستند.

توسعه معارف دینی در دنیای مدرن

محمدحسین لطیفی -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست اظهار کرد: بسیار خوشحالم که این سعادت نصیب من شده است تا در کنار سایر دوستان بتوانیم مسیری را در حوزه معرفی و توسعه معارف دینی و رضوی آغاز کنیم که انتها نداشته باشد و تا سال‌ها ادامه پیدا کند، آن‌هم در جهان پرهیاهوی امروز که جای خالی دین به‌خوبی احساس می‌شود.

وی ادامه داد: امروز انسان‌ها در جریان زندگی روزمره تحت آماجی قرار دارند که تلاش بسیاری برای دین زدایی دارند، غافل از اینکه هستی آرامش خود را از قلب‌هایی می‌گیرد که با تمام مشکلات و فشارها متوسل و متوکل به یک جریان معنوی هستند.

ضرورت اثرگذاری معنوی در تولیدات سینمایی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه هدف از این جشنواره می‌تواند تولید آثار سینمایی باشد که تماشاگر با دیدن آن‌ها با خود بگوید «چقدر حالم خوب شد» و اثرگذاری روحی و معنوی برای مخاطب خود داشته باشد، تصریح کرد: در حقیقت اگرچه فیلم‌ها با رویکردهای مختلفی ساخته می‌شوند اما اگر به‌خوبی محتواهای آن‌ها را بررسی کنیم متوجه گسترده بودن سینمای دینی خواهیم شد که نمایانگر مفاهیمی همچون محبت، ایثار و گذشت است.

وی افزود: بنابراین علی‌رغم گستردگی سینمای دین هدف اساسی ما از برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی توجه خاص و ویژه‌تر به مباحث و معارف دینی است.

ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده

لطیفی با مخاطب قرار دادن اهالی رسانه به نقش مهم آن‌ها در اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع اخبار اشاره و خاطرنشان کرد: در این امر مهم و خطیر ما نیاز به حمایت تمام عزیزان رسانه‌ای داریم تا فراخوان این جشنواره به‌تمامی کسانی که علاقه‌مند به حضور هستند، برسد و کسی جا نماند.

وی برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی را فرصتی دانست تا فیلم اولی‌ها و فیلم‌سازان جوان بتوانند با حمایت انجمن سینمای جوان شهر و استان خود به تولید آثار فاخری در حوزه دین بپردازند، گفت: به همین منظور ما قالب فیلم را کوتاه در نظر گرفتیم و ساخت فیلم‌های داستانی بلند را در محورهای جشنواره قرار ندادیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با اشاره به حضور تمام ادیان آسمانی در بخش بین‌الملل این جشنواره اظهار کرد: امیدواریم این فعالیت موجب شود تا مبحث «انسان به‌علاوه خدا» بیشتر در سطح تولیدات سینمایی و زندگی روزمره افراد نهادینه شود. در بخش ویژه رضوی نیز که به صورت خاص به فرهنگ رضوی پرداخته خواهد شد، به دنبال این امر هستیم تا زمینه آشنایی و اُنس با آیین، مسلک و معارف امام رضا (علیه‌السلام) را بیش‌ازپیش گسترش دهیم.

توقف جشنواره فیلم رضوی در سال ۹۸

در ادامه این نشست سید جواد رفاهی -مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) و مسئول دبیرخانه جشنواره‌ها- با اشاره به تاریخچه برگزاری فیلم رضوی اظهار کرد: نخستین دوره این جشنواره سال ۸۳ در مشهد مقدس شروع شد که با تمام فراز و نشیب‌های بسیاری که داشت سال ۹۸ در گلستان آخرین دوره خود را برگزار کرد.

وی افزود: به دلیل اینکه اکثر فیلم‌های تولیدی و دریافتی دبیرخانه جشنواره با موضوعات و محتواهایی غیر از معارف رضوی ساخته شده بود که ارتباطی با فرهنگ رضوی نداشتند، جشنواره فیلم رضوی از سال ۹۹ تا امسال متوقف شد. در همین راستا به این نتیجه رسیدیم که جشنواره فیلم دینی رضوان را برگزار کنیم تا محتوای تولیدات سینمایی به صورت دقیق و ویژه مباحث دینی و معارف رضوی را پوشش دهند.

بخش ایده تا فیلم ویژه نسل جوان

مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه «فیلم اولی‌ها»، «فیلم‌سازی با موبایل» و «ایده تا فیلم (سراج)» سه بخش مهم جشنواره فیلم دینی رضوی هستند، عنوان کرد: هدف از بخش ایده تا فیلم (سراج) کشف و پرورش استعدادهای جوان است لذا نویسندگان و کارگردانان جوان (متولدین سال ۷۰ به بعد) می‌توانند ایده‌های خود را در قالب حداقل یک پاراگراف (۴خط) و حداکثر یک صفحه طبق جدول زمان‌بندی اعلام شده به دبیرخانه ارسال کنند.

بارگذاری فراخوان رسمی جشنواره در سایت شمس توس

سعید زمانی -معاون ترویج و جریان سازی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست با بیان اینکه از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه جاری فراخوان رسمی جشنواره در بستر سایت شمس توس بارگذاری می‌شود، گفت: تمام علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه محورهای این فراخوان در زمینه موردعلاقه خود ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به سازمان‌ها و نهادهای همکاری کننده در این رویداد بین‌المللی تصریح کرد: مجموعه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی سوره، موسسه آفرینش‌های هنری استان قدس رضوی، مرکز ارتباطات و رسانه استان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیمای جمهوری اسلامی در تعامل با بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) هستند.

گفتنی است در پایان این نشست با حضور اهالی رسانه از پوستر جشنواره فیلم دینی رضوی رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به جشنواره روستایی رضوی
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • برگزاری کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در خوی
  • ارسال ۴۳۴ اثر به دبیرخانه جشنواره فصلی رسانه‌های گیلان
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی