Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-30@01:54:17 GMT

سال آینده کتب درسی تغییر نمی‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۴۶۷۳

سال آینده کتب درسی تغییر نمی‌کنند

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با برشمردن دلایل تغییر در ساختار سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، گفت: در کتب درسی مربوط به سال تحصیلی آینده تغییرات ملموسی نخواهیم داشت. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی امروز در نشست خبری در پاسخ به پرسش فارس در خصوص «تغییرات تشکیلاتی در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی»، اظهار داشت: بازآرایی تشکیلاتی در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، وجود اشکالاتی در ساختار قبلی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: در ساختار قبلی جایی برای بحث‌های کارشناسی روی مدرسه نداشتیم و فقط به موضوعات درسی می‌پرداختیم. اشکال دوم این بود که حوزه یازده‌گانه یادگیری استقرار نیفتاده بود و اشکال سوم در جهت‌گیری محتوای مطالب درسی شکافی بین حوزه عمومی و نظری و فنی و حرفه‌ای بود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه چهارمین اشکال موجود مربوط به این موضوع بود که از بُعد کارشناسی در نگاه کلان به برنامه درسی توجه کمتری می‌کردیم؛ به گونه‌ای که برنامه آموزشی انجام نمی‌گرفت و بیشتر برنامه درسی انجام می‌ش؛ در نتیجه به این اجماع رسیدیم تا ساختار سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تغییر پیدا کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین ذوعلم خاطرنشان کرد: چهار نشست جمعی با کارشناسان سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی داشتیم و در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم و این بازآرایی انجام گرفته است.

وی بیان داشت: هماهنگی با سازمان امور اداری و استخدامی صورت گرفته، اما از نظر تشکیلات باید در هیأت امنای سازمان مطرح کنیم و به نظر بنده آن‌ها نیز این موضوع را تصویب می‌کنند و بعد به تصویب سازمان امور اداری و استخدامی خواهد رسید.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در پاسخ به پرسشی مبنی بر «وضعیت پژوهشگاه آموزش و پرورش»، یادآور شد: بنده به هیچ عنوان با پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش مخالف نیستم و سال گذشته نیز بیان کردم که در آموزش و پرورش نیاز به پژوهشگاه‌های متعددی داریم؛ ضمن اینکه در هر منطقه و ناحیه آنقدر مسائل مورد نیاز برای آموزش و پرورش داریم که اگر بتوانیم پژوهشگاهی در هر منطقه ایجاد شود این نیاز احساس می‌شود.

وی گفت: بر اساس بحث مدرسه محوری باید گفت که جوهره اداره کل استان‌ها و شهرستان‌های ما باید گروه پژوهشگاهی شود و مرکزی برای مراجعه مدرسه و حل مسائل پرورشی مدرسه باشد، اما اینکه پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش زیرنظر سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی باشد یا جدا شود، بنده نظر خاصی ندارم و هرچه مسؤولان به جمع‌بندی برسند به آن توجه می‌کنیم، اما در وضع فعلی از پژوهشگاه حمایت می‌کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم درباره «وضعیت کتب درسی»، خاطرنشان کرد: تا سال ۱۴۰۰ کتب درسی تغییر نخواهد کرد و تغییر ملموسی در کتب درسی نخواهیم داشت؛ البته تعدادی کتاب نونگاشت وجود دارد. همواره در تعداد عناوین گسترده کتب اشکالات جزئی نیز وجود دارد، اما باید گفت که تغییر کلی در کتب درسی نداشته و در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ نیز تغییر ملموسی در کتب درسی نخواهیم داشت.

وی درباره اینکه «آیا برنامه‌ای برای تضارب آرا بین کارشناسان تربیت دینی و سکولار در سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی دارید؟»، گفت: به نظر بنده به عنوان عضوی از آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی این سازمان باید بستر تضارب آرا باشد و ما می‌خواهیم که جلساتی با حضور موافقان و مخالفان به صورت مناظره برگزار شود و بحث آزاداندیشی که سال‌ها توسط رهبر انقلاب مطرح و مورد تأکید قرار گرفته است، صورت گیرد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره اینکه «چرا برخی مؤلفان کتب درسی با مؤسسات چاپ کتاب‌های کمک‌درسی همکاری می‌کنند؟» خاطرنشان کرد: به دنبال تبیین آیین‌نامه‌ای در این خصوص هستیم؛ یعنی همکارانی که قرار است در تألیف کتب درسی و برنامه‌ریزی درسی با ما مشارکت داشته باشند نباید به هیچ وجه در چنین مؤسساتی حاضر شوند و یک مورد هم برای ما قابل قبول نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم در پاسخ به این پرسش که «برای چاپ کتاب‌های درسی و تأمین کاغذ مورد نیاز آن‌ها چه اقداماتی انجام گرفته است»، افزود: برای چاپ کتب درسی سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ باید از اوایل مهر امسال این کتاب‌ها به تدریج به شرکت‌های چاپ کننده برسد، حدود ۱۴۲ میلیون جلد کتاب برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ نیاز داریم؛ یعنی روزانه ۵۰۰ هزار جلد کتاب باید در دو چاپخانه چاپ شود و باید چند ماه قبل از این کار کاغذ کتب رسیده باشد.

وی متذکر شد: معمولاً در سال‌های قبل سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در فروردین ماه برای کاغذ سال آینده تدابیری اندیشیده بود و ما نیز مکاتباتی را از سال قبل شروع کردیم و مکاتباتی با معاون اول رئیس جمهور صورت گرفته است؛ ضمن اینکه بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش نیز پیگیری‌هایی داشته و این موضوع با حسینی وزیر آموزش و پرورش نیز مطرح شده و مکاتباتی انجام گرفته است.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بر اساس آنچه که ما اطلاع داریم اعضای ستاد اقتصادی دولت کاملاً موافق استفاده ما از ارز دولتی هستند، اما ما کم‌کم زمان را از دست می‌دهیم و باید سریعتر در این خصوص تصمیم گرفته شده و مصوبه به ما ابلاغ شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ذوعلم اضافه کرد: اول مهر سال ۹۹ اگر در جایی کتاب به دست دانش‌آموزی نرسد همه از سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی این موضوع را مطالبه می‌کنند و ما باید پاسخگو باشیم.

وی درباره «الکترونیکی شدن کوله‌پشتی دانش‌آموزان و استفاده از لپ‌تاپ»، ابراز داشت: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از کتاب راهنمای هنرآموزان که دبیران فنی و حرفه‌ای و کاردانش استفاده می‌کنند به صورت PDF در سایت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی است؛ البته در خصوص کتب دانش‌آموزان نباید این حقیقت را از یاد ببریم که برخی از مکان‌ها دسترسی به اینترنت آ‌سان نیست و اگر بخواهیم کتب درسی چاپ نکنیم، به بی‌عدالتی آموزشی منجر می‌شود که امیدواریم با تقویت زیرساخت‌های ارتباطی کشور این موضوع تحقق پیدا کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کتب درسی سازمان پژوهش تغییر کتاب درسی محتوای کتب درسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۴۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد+فیلم
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • اتمام تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است