Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:27:05 GMT

ایران و چالش ۲۰۲۰

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۵۲۱۶

ایران و چالش ۲۰۲۰

یادداشتی از امیرحسن کشاورززاده در روزنامه شرق انتشار یافته است: قبل از بحث درباره آینده منطقه این نکته ضروری می‌نماید که در وهله اول نوع سیاست خارجی ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری‌اش بررسی شود. ترامپ همواره بین غرایز رقابتی خود و راضی‌نگه‌داشتن سیاست داخلی آمریکا و اهداف سیاسی داخلی‌اش گرفتار بوده است؛ برای مثال سیاست توقف حمله ۱۰ دقیقه قبل از وقوع آن، یکی از نشانه‌های بارز این موضوع است، به این دلیل که دونالد ترامپ از طرفی می‌خواهد خود را در عرصه نظامی و بین‌المللی یکه‌تاز و مهم‌ترین مهره جلوه بدهد و از طرف دیگر می‌خواهد به شعارهای انتخاباتی‌اش مبنی بر پایان‌دادن به جنگ‌های ایالات متحده پایبند بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دورنمای این سیاست البته مربوط به انتخابات ۲۰۲۰ نیز خواهد بود. یکی از دلایلی که ترامپ با آن توانست در انتخابات ۲۰۱۶ بر رقبای دموکراتش پیروز شود، موضوع جنگ‌افروزی بود و اکنون او نمی‌خواهد این حربه را به دست رقبای دموکرات خود بدهد. اساساً تعریف متناقض ایالات متحده از پیروزی در جنگ، گزینه مداخله نظامی را برای آنها مخدوش کرده است و ترامپ نمی‌خواهد گرفتار پاسخ‌های پیش‌بینی‌نشده شود، به‌ویژه آنکه دل به انتخابات ۲۰۲۰ نیز بسته است. گزینه‌های نظامی واشنگتن نیز گسترده نیست، چراکه آنها به‌خوبی می‌دانند در داخل ایران با یک دفاع موزاییکی روبه‌رو خواهند شد و عملاً پیشبرد نظامی آنها از طریق هوا خواهد بود. این‌گونه واکنش‌ها قبل از این نیز از هیئت حاکمه آمریکا در رابطه با کیم‌جونگ‌اون، رهبر کره شمالی نیز دیده شده بود. ترامپ با تهدید پیونگ‌یانگ به «باران آتش و خشم» و با تهدیدهای توییتری شدیداللحن سعی در آوردن کیم جونگ اون به پای میز مذاکره داشت، اما در نهایت با یک چرخش ناگهانی، لحن ترامپ به‌طورکلی عوض و به یک لحن دوستانه تبدیل شد که البته ترامپ حتی نتوانست کیم جونگ اون

را متقاعد به دست‌کشیدن از سلاح هسته‌ای بکند. الگوی رفتاری ترامپ در ماجرای کره شمالی درست مانند تهدیدهای امروز او نسبت به ایران است. از جهت دیگر ترامپ برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ به یک دستاورد بزرگ در سیاست خارجی نیاز دارد، چراکه سیاست‌های او تا به امروز نتوانسته دستاوردی برای او داشته باشد، بلکه اوضاع را وخیم‌تر کرده است و از این جهت از جانب دموکرات‌ها بسیار ضربه‌پذیر شده است. در دهه‌های گذشته نیروی نظامی ایالات متحده از جانب بیشتر آمریکایی‌ها به‌عنوان نیروی ثبات جهانی شناخته می‌شد، اما امروز به‌دلیل نداشتن استراتژی منسجم و نیز ایجاد آشفتگی، جایگاه خود را نزد آمریکایی‌ها از دست داده است؛ بنابراین ترامپ به‌دنبال آن است که قبل از داغ‌شدن رالی انتخابات آمریکا به یک دستاورد درخور دست یابد و بتواند هسته رأی‌دهندگان خود را تثبیت کند. موضوع انتخابات ۲۰۲۰ نه‌تنها بر سیاست خارجی او تأثیر جدی گذاشته است، بلکه در سیاست داخلی نیز بسیار تأثیرگذار بوده است. شاهد این مدعا ابلاغ یک دستورالعمل به مأموران مهاجرتی از سوی کاخ سفید بود که حتی مقامات آمریکایی را هم شگفت‌زده کرد. این دستورالعمل به‌اصطلاح به‌دنبال جاروکردن خانواده‌های مهاجر و اخراج آنان از آمریکا بود که البته ترامپ در توییت آخر هفته‌اش اذعان کرد که از تبعید دسته‌جمعی مهاجران منصرف شده است.

توییتی که در آن دلیل عقب‌افتادن این دستورالعمل را درخواست دموکرات‌ها عنوان کرد. به‌نظر می‌رسد تغییر موضع ناگهانی ترامپ در این مورد نیز با اهداف سیاسی و به‌ویژه اهداف انتخاباتی ترامپ گره خورده باشد، چراکه او از طرفی می‌داند که روند اخراج مهاجران کار پرهزینه‌ای است و او در این مرحله از پس آن برنمی‌آید و از طرفی دیگر می‌خواهد بر شعارهای مهاجرستیزانه‌اش پایبند بماند، به‌علاوه او با این کار توانسته است توپ عدم خروج مهاجران را در زمین دموکرات‌ها بیندازد. از دیگر موضوعاتی که انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده را به‌طور جدی تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، موضوع جنگ تجاری آمریکا و چین است. وضع تعرفه‌ها بر کالاهای چینی از سوی آمریکا باعث تنش‌های اقتصادی در آمریکا شده است و ترامپ احتمالاً سعی خواهد کرد مانند موارد ذکر شده به‌صورتی موضع خود را تا انتخابات ۲۰۲۰ تغییر دهد. استراتژی‌های امروز ترامپ به‌هرحال ارتباط تنگاتنگی با انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده دارد و او سعی خواهد کرد قبل از داغ‌شدن رقابت‌های انتخاباتی به دستاوردهای محسوسی در حوزه سیاست داخلی و خارجی دست یابد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۵۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا که خشم و انزجار خود را از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به نمایش گذاشته و از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند بورس دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ایران شده و به تحصیل خود ادامه دهند.

 داداش پور با اعلام حمایت از دانشجویان معترض به جنایات اسرائیل، تصریح کرد: دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی جهانی از جایگاه رو به رشد و خوبی برخوردار هستند و دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های آمریکایی در هر رشته‌ای که تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند می‌توانند از ظرفیت موسسات آموزش عالی ایران بهره‌مند شوند.

وی ایران به عنوان کشوری که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا مستقل بوده و یا‌ر مظلومان جهان است معرفی نمود و افزود: سیاست‌های ایران اسلامی بر اساس آنچه حضرت امام خمینی"ره" ترسیم فرموده بود و راهبرد‌های رهبر حکیم انقلاب اسلامی، استکبار ستیزی و استعمار زدایی و فرهنگ سازی این سیاست بوده و است و باهمین رویکرد بود که توانستیم هیبت آمریکا و رژیم صهیونیستی را در دنیا به چالش بکشیم و امروز چشم تمامی آزادیخواهان جهان به ایران دوخته شده است که در حمله موشکی به اسراییل با خوشحالی جهانیان این نگاه به عیان مشخص گردید و امروز با همین نگاه و سیاست است که وزارت علوم با افتخار اعلام آمادگی جذب هر دانشجوی معترض و اخراج شده را مطرح می‌کند.

رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین با اشاره به تخریب مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها در غزه و به تعطیلی کشاندن آنها یادآور شد: دانشگاه‌های ایران با توجه به ظرفیت‌های خوبی که از آن بهره‌مند هستند این آمادگی را دارند تا ما بتوانیم به بورسیه دانشجویان غزه نیز بپردازیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: بی تردید ایران ملجا و خانه امن تمامی ظلم ستیزان و مظلومانی است که به خاطر مبارزه با استکبار و صهیونیسم جهانی از تحصیل و زندگی باز مانده‌اند.

وی برخورد بی منطق و خشن پلیس آمریکا با دانشجویان را رسوایی این کشور در برابر شعار آزادی بیان در غرب عنوان کرد و اظهار داشت: این حرکت پلیس و نوع برخورد حاکمیت با این جریان و حرکت دانشجویی نشان داد شعار آزادی بیان و ارج نهادن به قشر تحصیلکرده سرابی بیش نبوده و تشت رسوایی غرب با این رفتار به صدا در آمده و به تمامی کسانی که به هر نوعی دل در گرو مهد توسعه و آزادی آمریکا داشتند، فهماند هر کجا که سیاست این کشور اقتضا نماید، تمام شعار‌ها را در برابر منافع خود ذبح می‌کند و ذره‌ای به شعار‌ها ارزش قائل نخواهد شد.

وی در پایان سیاست راهبردی ایران را مبارزه با مستکبران و دفاع از مظلومان نام برد و خاطر نشان ساخت: دیروز با موشک و پهپاد هیمنه پوشالی و گنبد آهنین رژیم صهیونیستی و آمریکا را به چالش کشیدیم و اقتدار ایران اسلامی را در عمل به اثبات رساندیم و نقاب از چهره واقعی استکبار که تهدید به گزینه‌های روی میز داشت کنار زدیم و امروز با اعلام آمادگی جذب دانشجویان معترض و اخراجی علیه جنایات رژیم صهیونسیتی، ظرفیت و نگاه ایران را در همه عرصه‌ها به ویژه دانش گستری و جذب دانشجویان مظلوم با هر نژاد و زبانی به دنیا نشان می‌دهیم و ایران اسلامی همواره پشتیبان حق خواهان و پشیمان کننده زورگویان عالم بوده و بر همین سیاست و روش باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا