Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذربایجان غربی استانی کوهستانی بوده و همواره بارش های رگباری و سیل آسا به همراه دارد و همچنین بی توجهی برخی افراد به هشدارها سبب به خطرافتادن زندگی شان شده بطوریکه در ۱۰۰ روز گذشته آمار غرق شدگان ۱۴۶ درصد افزایش پیدا کرده است. ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۷ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آذربایجان غربی یکی از استان‌هایی است که در منطقه‌ای کوهستانی واقع‌شده به همین دلیل از آب و هوایی معتدل برخوردار است اما زمستان‌های بسیار سرد و بهار و پاییزی پر باران نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان رودخانه‌های زیادی دارد که از کوه‌ها و برف‌های ذوب‌شده سرچشمه می‌گیرند که امروزه برای اینکه این آب‌ها ذخیره و در مصارف مختلف استفاده شود سدهایی احداث می‌شود و آب رودخانه پشت این سدها ذخیره می‌شود.

خسارت سیل به 1400 مدرسه؛ حدود 12000 کلاس درس در کشور احداث می‌شود3 ماه از سیل ویرانگر پلدختر گذشت؛ وعده‌های مسئولان به کجا رسید؟6200 واحد مسکونی در سیل استان مرکزی آسیب دیدند

این رودخانه به سبب اینکه در دل طبیعت بوده و منطقه‌ای سرسبز و بکر به‌حساب می‌آید در فصول مختلف مقصد بسیاری از خانواده‌ها برای گذراندن اوقات فراغت خود است اما بارش‌های رگباری و برف و کولاک از ویژگی‌های مهم این استان کوهستانی است و با توجه به اینکه بارش‌های رگباری ماهیتی سیل‌آسا و خطرناک دارد و همچنین برف‌هایی که در فصل گرما و یا بارش باران ذوب می‌شود بعضاً سبب وقوع سیل در شهرها و به‌تبع آن پیامدهای ناگواری دارد.

رودخانه‌ها حریم و بستر مشخصی دارند که نزدیک شدن و حتی اتراق کردن در این قسمت ممنوع و خطرناک است چراکه در مواقع سیل امکان آسیب رسیدن به افراد حاضر در این منطقه وجود دارد و بعضاً سبب اتفاقات ناگوار و جبران‌ناپذیرمی‌شود.

امسال با توجه به افزایش بارش باران در کشور خصوصاً در آذربایجان غربیسیل‌های بسیار زیادی در مناطق مختلف این استان اتفاق افتاد که خسارت جبران‌ناپذیری همچون از بین رفتن مزارع کشاورزی، تخریب شدن خانه‌ها وسخت‌تر از همه غرق شدن افراد در این سیل‌ها را در پی داشت که سبب داغدار شدن خانواده‌های بسیاری شد.

همواره هشدارهای فراوانی برای دوری از بستر رودخانه‌ها خصوصاً در فصول بارانی در شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی منتشر می‌شود و روزانه اخبارغرق‌شدگان در سیل و یا طغیان رودخانه‌ها در سایتهای خبری دیده می‌شود اما با تمام این اتفاقات هنوز هم افرادی هستند که به این اخطارها ها اهمیتی نداده و جان خود و خانواده خود را به خط می‌اندازند و در حریم رودخانه‌ها اتراق می‌کنند برخی حتی به این موردها نیز اکتفا نکرده و اقدام به شنا در آب سدها می‌کنند که با توجه به عمق زیاد آب خطر غرق شدن بسیار زیاد  است.

هشدارهای مکرر احتمال وقوع سیل در آذربایجان غربی

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی می‌گوید: طبق اطلاعیه هواشناسی از عصر سه شنبه تا بعدازظهر چهارشنبه بارندگی‌ها این استان را فرا می‌گیرد که بیشترین شدت بارش‌ها در جنوب استان رخ می‌دهد.

امیرعباس جعفری با اشاره به اینکه علاوه بر بارش‌ها، وقوع رعدوبرق، صاعقه و طوفان نیز پیش‌بینی‌شده است، می‌افزاید: مردم از ایستادن در مکان‌های مرتفع، کنار درختان، داربست‌های فلزی، کنار تابلوها و مکان‌هایی که کارهای عمرانی صورت می‌گیرد نیز پرهیزکرده و همچنین اشیای فلزی نصب‌شده در پشت‌بام خود را برای جلوگیری از افتادن بر سر افراد جمع‌آوری کنند.

وی همچنین از دامداران، کشاورزان و عشایر نیز خواست از چرای دام‌های خود در مناطقی که احتمال وقوع سیل وجود دارد، پرهیز کنند تا شاهد خسارت‌های مالی نشوند.

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی با بیان اینکه احتمال وقوع طوفان در جنوب استان وجود دارد، تصریح می‌کند: سرعت تندباد در برخی از موارد از 40 تا 75 کیلومتر در ساعت می‌رسد و رانندگان باید از تردد در داخل و خارج شهر در زمان طوفانی شدن هوا پرهیز کنند.

37 نفر قربانی سیل و بی احتیاطی

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان غربی با اشاره آمار غرق‌شدگان در 100 روز اخیر می‌گوید: از اول فرودین سال 98 تا تیرماه 37 نفر در آذربایجان غربی تعداد غرق‌شدگان بوده که نسبت به زمان مشابه 146 درصد افزایش‌یافته است.

باقر بهرامی دراین‌باره می‌افزاید: امسال در پی غرق‌شدگی در استان 17 نفر در بیمارستان بستری‌شده که نسبت به سال گذشته 240 درصد افزایش‌یافته است و از تعداد غرق‌شدگان، 20 نفر فوت‌شده که 100 درصد نسبت به زمان مشابه افزایش داشته است.

وی بیان می‌کند: 10 نفر از تعداد غرق‌شدگان در سد، 15 نفر در رودخانه، سیل 5 نفر بوده و از 37 نفر غرق‌شده سهم ارومیه 13 نفر، خوی 8 نفر، اشنویه 2 نفر، میاندوآب 3 مورد، سردشت 2 مورد، ماکو یک نفر، مهاباد 2 نفر، پیرانشهر 2 مورد، بوکان یک نفر شاهین‌دژ یک نفر چایپاره 2 نفر بوده است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه احتمال بالا بودن آمار غرق‌شدگان بیشتر از مستندات است، تصریح می‌کند: در برخی موارد هیچ اطلاعی از غرق شدن افراد به مرکز اورژانس داده نمی‌شود به همین سبب این تعداد در آمار این اداره ثبت نمی‌شود.

گزارش از ثمین کاظمی

انتهای پیام/ن

R41361/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فرماندار ماکو در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرز‌های دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.   نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.   فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستا‌های مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.   کاظمی خواستار رسیدگی به این مشکل هم از طرف مقامات ترکیه شد.   احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشور‌های ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.   او با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و ساز‌های جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و ساز‌ها و عملیات عمرانی تردد از مرز‌های گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.   وی افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و ساز‌ها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.   رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوار‌های مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

دیگر خبرها

  • ثبت بیش از ۴۹ میلیون تردد در ورودی و خروجی‌ های آذربایجان ‌غربی
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • ۲۰ درصد امکانات دستگاه‌های دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار گیرد
  • دمای زراعی آذربایجان غربی نسبت به بلند مدت ۲.۶ درجه سانتی گراد افزایش دارد
  • گرد و غبار آسمان شهرهای جنوب آذربایجان‌غربی را فرا گرفت
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • افزایش دمای هوا در آذربایجان‌غربی
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان