Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام قرائتی گفت: در حال حاضر با توجه به گرانی کاغذ،کاهش حوصله قشر جوان نسبت به مطالعه کتاب و تغییر ذائقه آن‌ها نیاز است از شیوه‌های جدیدتری مثل تلخیص بهره ببریم. ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۷ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،‌ نشست هم‌اندیشی نویسندگان و ناشران حوزه نماز و مهدویت با حضور حجت‌الاسلام محسن قرائتی و جمعی از ناشران و نویسندگان حوزه نماز در مؤسسه خانه کتاب برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام قرائتی در این مراسم با اشاره به اینکه یکی از نعمت‌های خداوند به انسان قلم و بیان است، افزود: خداوند می‌فرماید «ثُمَّ لَتُسْئَلُنَ‏ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیم‏؛ در روز قیامت از نعمت‌ها بازپرسى خواهید شد». قطعاً یکی از نعمت‌ها همین قلم و بیان است که مورد پرسش خداوند قرار می‌گیرد.

وی افزود: بر اساس آیات قرآن، بهترین افراد کسانی‌اند که در وهله اول مردم را به سوی خدا دعوت می‌کنند. «وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعا إِلَى اللَّهِ». کسی که با بیان و گفتارش به سوی خداوند و اهل‌بیت(ع)‌ باشد، نزد خداوند ارزش دارد. بنابراین قلمی که در راه خداوند بنویسد و اولویت خود را کسب درآمد قرار ندهد بلکه رضایت الهی برایش اهمیت داشته باشد،‌ کارش ارزشمند و ماندگار خواهد بود.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور مهم‌ترین عبادت انبیاء و رسولان را نماز معرفی کرد و گفت: خداوند در آیه32 طه خطاب به پیامبر(ص) می‌فرماید «خانواده خود را امر به نماز کن و نسبت به آن شکیبایی بورز؛ وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاةِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْها» و یا خطاب به اسماعیل صادق‌الوعد می‌فرماید: «وَ کانَ یَأْمُرُ أَهْلَهُ بِالصَّلاةِ وَ الزَّکاةِ وَ کانَ عِنْدَ رَبِّهِ مَرْضِیًّا؛ همواره خانواده‌‏اش را به نماز و زکات فرمان مى‌‏داد و نزد پروردگارش مورد رضایت بود.» شما اگر درباره هر چیزی قلم زدید، اما برای نماز کاری نکردید، چه مقدار می‌تواند ارزش داشته باشد؟ پیامبر(ص) در روایتی فرمود: «أکثَرُ هَمّک الصّلاة؛ بیشترین همت تو بر نماز باشد». درباره نماز اگر هم اهتمام داشتیم، همت‌مان بزرگ نبود؟

قرائتی با اشاره به اینکه کتاب‌ها حتی‌الامکان باید تلخیص شود، گفت: در حال حاضر با توجه به گرانی کاغذ، کاهش حوصله قشر جوان نسبت به مطالعه کتاب  و تغییر ذائقه آن‌ها نیاز است از شیوه‌های جدیدتری مثل تلخیص بهره ببریم. در زمینه موضوعات دینی این مسئله خیلی اولویت دارد. قلم باید به گونه‌ای باشد که از لغو و هجو پرهیز شود؛ چرا که ما ضامن وقت مردم هستیم. یا می‌توان نکاتی که درباره نماز در کتاب‌های قطور و سنگین نوشته شده، در قالب بروشور در اختیار مخاطب جوان قرار داد.

وی در اهمیت نیت و اخلاص در کار گفت: نویسندگان حوزه معارف به ویژه نماز نباید همیشه در پی منافع مالی باشند. اگر بین عدم دریافت حق تألیف، امتیاز چاپ و چاپ محتوای‌تان شما را مخیر کردند، اگر می‌دانید مورد سوءاستفاده و تحریف قرار نمی‌گیرد، اجازه چاپ بدهید. البته منظورمان این نیست که هیچ وقت پول دریافت نکنید بلکه به خاطر پول کار نکنید. یکی از دانشگاه‌ها به بنده گفت یکی از کتاب‌های شما را می‌خواهیم به اسم خود دانشگاه چاپ کنیم و من هم موافقت کردم. نه پولی گرفتم و نه از امتیاز معنوی تألیف بهره بردم.

سمنان| دریافت‌کننده پول برای ورود به نمازخانه در دامغان بازداشت شدتهران| هشدار رئیس ستاد اقامه نماز نسبت به اوقات فراغت 18 میلیون قشر فرهنگی کشورآیا پوشاندن تمام پا مقابل نامحرم و هنگام نماز برای بانوان واجب است؟

قرائتی با تأکید بر آنکه باید نسبت به سوژه‌های قرآن اهتمام داشت، گفت: قرآن پر از داستان‌ها و مثل‌های زیباست و می‌توان از این ظرفیت جهت تولید محتوا بهره برد. بنابراین محور فعالیت شما حول قرآن باشد. 

وی در بخشی دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه علمی که در دبیرستان و دانشگاه به جوانان آموزش داده می‌شود ضامن شغل آن‌ها نیست، گفت: اگر در کنار علمی که جوانان در دانشگاه یا دبیرستان می‌آموزند، آن‌ها را در همان رشته‌های تخصصی به صورت تخصصی توانمند کنند، شغل‌شان در آینده تضمین می‌شود. شاهد بودم دکترای رشته‌ای مثل کشاورزی تفاوت ساقه‌های دو گیاه را نمی‌دانست. چرا که تخصصی و عملی به آن‌ها آموزش داده نشده است.

قرائتی افزود: حتی از جهت کمّی می‌توان تدابیر در حوزه آموزش داشت. یکی از این چالش‌ها بحث تعطیلی روز پنجشنبه به خصوص تعطیلی حوزه علمیه است. چرا باید تمام اصناف باز باشند اما مراکز حساسی مثل حوزه علمیه تعطیل باشد؟ من خودم این مسئله را دیر درک کردم لذا وقتی محاسبه کردم دریافتم در این 40 سال، هشت سال و نیم عمرم هدر رفت.

انتهای‌پیام/

R1392/P/S4,37/CT11 واژه های کاربردی مرتبط اهل بیت علیهم السلام

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اهل بیت علیهم السلام اهل بیت علیهم السلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۸۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد

آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم و تجلیل از یاد و خاطره استاد شهید مطهری، با اشاره به روایتی از امام هادی علیه السلام در رابطه با جایگاه قرآن در تجلی زندگی مومنانه اظهار داشت: با این که همواره معارف قرآنی در مسیر تحقیق، پژوهش و ترویج و نشر و بسط قرار دارد، همچنان شادابی و طراوتش حفظ و روز به روز بر آن افزوده می‌شود.

وی با تاکید بر این که خداوند متعال قرآن را به گستره فراگیر تمام زمان‌ها تا روز قیامت نازل نموده است، خاطرنشان کرد: امام هادی علیه السلام در پاسخ به این سوال که چه سرّى است که قرآن هر چه بیشتر خوانده و بحث شود، بر تازگى و طراوت آن افزوده مى شود؟ فرمودند:، چون خداوند تبارک و تعالى، آن را تنها براى زمانى خاص و مردمى خاصّ قرار نداده است. از این رو، در هر زمانى و براى هر مردمى، تا روز قیامت، تازه و با طراوت است.

آیت الله حسینی بوشهری ضمن اشاره به اهمیت تبیین، توضیح و نشر اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب از دست اندرکاران برگزاری این کنگره تشکر کرد و اظهار داشت: امامین انقلاب بر این موضوع تصریح داشتند که با انس با قرآن و تامل در آیات الهی، از زاویه نگاه قرآن می‌شود به دل‌ها راه یافت و در دل‌ها نفوذ کرد.

وی ضمن تأکید بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه به نوع نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب به موضوعات متعدد اجتماعی اشاره نمود و ابراز داشت: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب پیش از انقلاب و بعد از انقلاب متفاوت بوده، و تفسیر آیات الهی را مبتنی بر اقتضائات و شرایط روز مورد توجه قرار دادند.

آیت الله حسینی بوشهری تفسیر حضرت آیت الله خامنه‌ای از قرآن را تفسیر اجتهادی دانست و گفت: ایشان از رهگذر عقل و خرد ضمن تفسیر قرآن به قرآن، آیات الهی را مبتنی بر روایات اسلامی تفسیر نمودند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب از یک جهت اجتهادی و از جهتی متناظر با موضوعات زمان است.

وی بر اهمیت پایش همه جانبه اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تاکید کرد و اظهار داشت: برخی از اساتید در بررسی کلمه به کلمه و جمله به جمله تفاسیر امام خامنه ای، نکات بدیلی را در رابطه با روش و گرایش تفسیری و قواعد آن ارائه نمودند.

آیت الله حسینی بوشهری تدبر در قرآن را از مهمترین نکات پیش از تلاوت قرآن دانست و ابراز داشت: شأن پیامبر شأن تبیینی نسبت به آیات قرآن بود؛ لذا در تدبر به قرآن باید در عین توجه به محکمات، معنای متشابهات را در مسیر ارجاعات علمی قابل قبول استخراج نمود.

وی با بیان این که تفسیر قرآن باید به گونه‌ای باشد که خواص بپسنند و عوام بفهمند، خاطرنشان کرد: تفسیر قرآن به قرآن رهبر معظم انقلاب همچون سیاق علامه طباطبایی متاخذ از «القرآن یفسر بعضه بعضا» است؛ لذا کسی که می‌خواهد یک آیه تفسیر کند، باید به سایر آیات قرآن اشراف داشته باشد تا گمراه و به بیراهه نرود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ارائه تشریحی از تفسیر قرآن به قرآن، به مصادیقی از آیات الهی که مکمل و مفسر دیگر آیات هستند، اشاره و به تبیین برخی از ملاک‌های زندگی مومنانه از نگاه قرآنی پرداخت.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که باید به دغدغه‌های اجتماعی جامعه پرداخت و خود را محصور در احکام فردی ننماییم، اظهار داشت: باید با رویکرد هدایتی و تربیتی وارد میدان تجلی احکام اجتماعی شده، راه حل‌ها را از بند بند آیات قرآنی اتخاذ نماییم.

وی قرآن را نسخه شفابخش، موعظه گر، هدایت آفرین و رحمت بخش برای مومنان دانست و اظهار داشت: کسی که تحت تاثیر موعظه قرآن قرار گیرد، زنگار‌ها از دل زدوده شده، زمینه هدایت فراهم خواهد شد و کسی که مشمول هدایت گردد، مشمول رحمت الهی خواهد بود.

آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر این که نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در چند جلد مکتوب خلاصه نمود، خاطرنشان کرد: بحث‌های تفسیری رهبر معظم انقلاب با راه و سخن ایشان عجین شده است؛ به گونه‌ای که هرجا سخنی می‌گویند، مبتنی بر نکته سنجی‌های دقیق و عمیق معارف قرآنی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن اشاره به جایگاه سنت‌های اجتماعی جوامع در نگاه قرآنی، شبهه زدایی از معارف قرآنی در اذهان مخاطبان را یکی از سیره‌های تفسیری رهبر معظم انقلاب دانست.

وی به تبیین مصادیقی از نحوه پاسخگویی رهبر معظم انقلاب به شبهات مبتنی بر نگاه قرآنی پرداخت و با تاکید بر این که زندگی حقی همگانی است اظهار داشت: اینگونه نیست که یک عده‌ای هرکاری دلشان خواست انجام دهند و از دیگران بخواهند که ساکت بمانند، نمی‌شود که رژیم صهیونیستی به بزرگترین جنایات رقم بزند و در مقابل پاسخ حق دفاع فلسطینیان، رویه محکومیت را در پیش گیرند.

آیت الله حسینی بوشهری مقابله و مقاومت را تنها مسیر عقلی و دینی پاسخ به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی دانست و ابراز داشت: اسلامی که در رأس ابراز عواطف احساسی است؛ وقتی با جنایات ظالمان مواجه می‌شود، دستور به تنبیه و مقابله می‌دهد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • گروه های مردمی اقامه نماز جماعت باید تقویت شوند
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند
  • نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی