Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@23:30:13 GMT

داربست فلزی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۹۱۲۸

داربست فلزی چیست؟

بعید است کسی بتواند ادعا کند تاکنون یک داربست را از نزدیک ندیده است؛ زیرا داربست یکی از اصلی‎ترین ابزارهای ساختمان‎سازی است و از آنجایی که در گوشه و کنار شهرها صدها و هزاران ساختمان همیشه درحال ساخته شدن است؛ حتی با همه یکی از این دابست‎ها را از نزدیک دیده‎اند. انواع داربست را به‎طور کلی می‎توان به داربست فلزی و داربست چوبی تقسیم کرد که ما در این مقاله سعی داریم اطلاعات مفید و مختصری را درباره داربست فلزی در اختیارتان قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با زودبست همراه باشید.

داربست‎ فلزی همانطور که از نامش مشخص است، سازه‎ای است که از فلز ساخته می‎شود. این داربست‎ها بسته به جایی که قرار است از آن استفاده شود؛ به دو دسته داربست فلزی بلند و داربست فلزی کوتاه تقسم می‎شود. یعنی درواقع برخی از انواع داربست فلزی برای استفاده از ساختمان‎های بلند کابرد دارند و برخی دیگر در ساختمان‎هایی با ارتفاع کمتر  استفاده می‎شوند.

اتصالات داربست فلزی بند از لوله‎های فولادی با قطر 50 سانتیمتر و ضخامت 4 میلی متر تشکیل شده است. برخلاف آنچه اکثرا تصور می‎کنند؛ سر هم کردن این لوله‎ها کار سختی نیست. تنها کافی است لوله‎ها را به وسیله بست به یکدیگر متصل کنید. تنها زمان کمی کافی است که شما یک داربست با ارتفاع بلند داشته باشید. این نوع داربست را برای اینکه امن باشد و واژگون نشود باید به دیوار وصل کرد. از دیگر لوازمی که در اتصال یک داربست فلزی استفاده می‎شود باید به بست لوله‎های افقی، میله شکاف‎دار اتصال، پایه قابل تنظیم، صفحه زیر ستون و... اشاره کرد.

نوعی از داربستهای فلزی هستند که همانطور که ذکر شد اتکایشان به دیوارهای ساختمان است. این داربست‎ها بیشتر برای زمان‎هایی کاربرد دارند که بر پا کردن داربست از روی زمین امکان پذیر نیست یا برپایی آن هزینه بسیار زیادی را در پی خواهد داشت. به این داربست‎ها داربست سکویی نیز می‎گویند زیرا مانند سکویی پیش آمده هستند. مزیت این نوع داربست فلزی این است که می‎توان آن را هنگام پایان کار جدا کرد و به ساختمان بعدی که نیاز به داربست دارد به کمک جرثقیل وصل کرد.

موارد استفاده از داربست فلزی زیاد است که مهم‎ترین و رایج‎ترین آنها استفاده از داربست فلزی برای نمای ساختمان می‎باشد؛ نمای ساختمان همیشه به چیزهایی مانند سیمان کاری، سنگ‎کاری، جوش کاری، برق‎کاری و ... وجود دارد که انجام این کارها بدون وجود داربست امکان‎پذیر نمی‎باشد.

توجه داشته باشید برای ساختمان‎هایی که بیش از 30 متر ارتفاع دارند باید از حفاظ یا جان پناه ساختمانی برای امنیت بیشتر افراد استفاده شود. درحال حاضر داربست فلزی قالبی به‎عنوان یک سازه موقت بیشترین استفاده را در ساختمان‎سازی‎ها دارد. نوع دیگر از داربست‎های فلزی، داربست فلزی کفراژ از زیر بتون است که بیشتر نصب سقف ساختمان‎ها بلند که ارتفاعی بیش از 4 متر دارند استفاده می‎شود.

قطع بتون در این نوع داربست اهمیت زیادی دارد. هر چه قطر بتون بیشتر شود، فاصله بین پایه‎ها باید کمتر شود. داربست فلزی به‎صورت کفراژ برای خفاظت از سازه اصلی نیز یکی دیگر از انواع داربست‎های فلزی است که برای ساختمان‎هایی با ارتباع بسیار زیاد استفاده می‎شود.

این سازه را به‎صورت مکعب پشت سازه اصلی نصب می‎کنند تا ساختمان را از خطرات احتمالی حفظ کند. نوع دیگر داربست فلزی، داربست فلزی به‎صورت حفاظ می‎باشد. طبق قانون شهرداری تمام ساختمان‎های درحال ساختی که در مجاورت با خیابان و پیاده‎رو قرار دارند؛ پس از زدن سقف دوم موظفند این داربست را نصب کنند.

داربست فلزی همچنین را برای کارهای دیگری همچون، ایستگاه‎های صلواتی، طاق نصرت، نصب سایه‎بان، قفسه برای مغازه یا انبار، استیج برای برنامه، جایگاه دوربین فیلم‎برداری و... نیز استفاده می‎کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: داربست فلزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۹۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | ۴۰ ساختمان روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان در آتش سوخت

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، مهدی نقدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیش از ۴۰ ساختمان در روستای توریستی امام زاده ابراهیم شفت (هر ساختمان دارای سه تا چهار واحد) بامداد امروز دچار حریق شد که خسارت جانی نداشت اما ساختمان ها کامل سوختند.

وی افزود: با دریافت خبر آتش‌سوزی در این روستای توریستی نیروهای آتش‌نشانی از شفت، احمدسرگوراب، نصیرمحله، رشت و فومن برای اطفاء حریق به محل اعزام شدند که پس از نزدیک سه ساعت آتش‌سوزی را به طور کامل اطفاء کردند.

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

فرماندار شهرستان شفت عنوان کرد: حریق از سیستم سیم کشی یک نانوایی (تعطیل) آغاز شد و به ساختمان‌های مجاور سرایت کرد.

ششم خرداد ۱۳۹۲ نیز بر اثر آتش سوزی در منطقه زیارتی سیاحتی امامزاده ابراهیم (ع) شفت حدود یکصد باب مغازه طعمه حریق شده بود.
 روستای گردشگری امام زاده ابراهیم شفت در ۴۸ کیلومتری مرکز گیلان (رشت) در دهستان چوبر در منطقه ییلاقی و در دامنه کوه اسلار و ونی قرار دارد که بواسطه وجود ساختمان‌های زیبا، رنگارنگ و چوبی چندین طبقه و وجود چشمه های بکر و طبیعت چشم‌نواز، همه ساله در بهار و تابستان میزبان بسیاری از گردشگران و زائران است.

 امام زاده ابراهیم (مطابق شجره موجود این امامزاده از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است.


وضعیت منطقه امام‌زاده ابراهیم شفت پس از آتش‌سوزی دیشب

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • انفجار مهیب در بابل؛ ماجرا چیست؟
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • حادثه در کرمانشاه جان یک نصاب آسانسور را گرفت
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • نیکا شاکرمی کیست؟ او چگونه از دنیا رفت؟
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • تصاویری تلخ از داخل کوچه‌های شهرک چوبی سوخته در گیلان | آتش از کجا شروع شد؟
  • تخریب ساختمان‌ در منطقه جنگلی توسکستان گرگان
  • بیش از ۳۰ ساختمان در آتش‌سوزی شفت سوختند
  • ببینید | ۴۰ ساختمان روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان در آتش سوخت