Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس اعلام روز سه شنبه روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، حجت الله ایوبی در جلسه هماهنگی برپایی همایش شیخ شهاب الدین سهروردی اظهار داشت: سال گذشته بر بازنویسی قصه‌های سهروردی برای استفاده کودکان و نوجوانان تاکید شد و این کار در دست انجام است و برخی انتشارات نیز برای چاپ این محتوا اعلام آمادگی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایوبی تاکید کرد: همچنین سال گذشته مقرر شد که تصویری از شیخ شهاب سهروردی را آماده کنیم. با کسانی که پرتره ساز هستند مذاکره کردیم و در نهایت سردیس و تصویر شیخ شهاب الدین سهروردی آماده خواهد شد و در این زمینه با اساتید مختلف گفت وگو کردیم و این محتوا را در اختیار خالق این سردیس قرار دادیم.

وی امیدواری کرد تا سردیسِ مورد تأیید اساتید، در خیابان سهروردی قرار گیرد و می‌توان کپی این سردیس و تصویر شیخ شهاب الدین سهروردی را در بخش‌های مختلف از جمله سهرورد قرار داد و چنانچه این سردیس مورد قبول همه اساتید باشد مراسم رونمایی از آن برگزار خواهد شد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، گفت: درباره بنیاد سهروردی تلاش‌های متعددی شد و این تلاش‌ها ادامه دارد و برای انجام این امور، مؤسسه شیخ شهاب الدین سهرودی تأسیس شود. نام سهرودی به حدی بزرگ است که با این مؤسسه نیز می‌توان کارهای بزرگی انجام داد.

ایوبی با اشاره به دعوای کشورها برای ثبت مشاهیر و مفاخر از طریق یونسکو عنوان کرد: کشورهای اطراف برای یافتن هویت به بهانه اینکه یکی از مشاهیر از یک کشور عبور کرده تلاش می‌کنند درخواست ثبت مفاخر و مشاهیر را مطرح می‌کنند و متأسفانه ما قدر این شخصیت‌ها را نمی‌دانیم و آنان را از دست می‌دهیم؛ در وفور نعمتی قرار گرفتیم که موجب غفلت ما شده است.

وی تصریح کرد: هریک از مشاهیر می‌توانند برای هر منطقه و کشور هویت بسازند. توجه به شیخ شهاب الدین سهروردی برای اهالی سهرورد و زنجان برکات بسیاری درپی دارد.

ارائه تصویر فرهنگی ایران به جهانیان

سعدالله نصیری قیداری دبیر همایش‌های مرتبط با سهروردی و استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در این جلسه اظهار داشت: نام یونسکو یک حمایت معنوی است و شهرت جهانی یونسکو نیز به دلیل خوشنامی و مرام و اساسنامه آن است.

وی با اشاره به برپایی بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی در کشورهای مختلف افزود: «باید بیشتر تلاش کنیم که این فرد نام آور را که به همت یونسکو نامش در دنیا مطرح شده بیشتر مورد توجه قرار دهیم و با چاپ آثار و برپایی همایش‌های مرتبط، در این راه قدم برداریم.»

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: یونسکو با قواعد سختی که دارد پذیرفته شیخ شهاب الدین سهرودی یک شخصیت جهانی است. نباید در انتظار هانری کُربن ها باشیم تا بزرگان ما شناسایی شوند بلکه باید خودمان تلاش کنیم و برای توسعه علمی و فرهنگی کشور به این مشاهیر احترام بگذاریم.

ثبت شیخ شهاب در فهرست مشاهیر جهانی و ثبت دانشگاه جندی شاپور دو حرکت ارزشمند بود که به همت کمیسیون ملی یونسکو- ایران به ثمر نشست؛ پیش تر قدیمی ترین دانشگاه جهان ۹۵۰ سال قدمت داشت اما با این مصوبه، قدیمی ترین دانشگاه دنیا ۱۷۵۰ سال قدمت دارد که ایرانیان بنیان گذار آن هستند. باید قدردان این فعالیت‌ها باشیم و در سایه این مصوبات حرکت‌های خوبی انجام دهیم.

وی با اشاره به تلاش دشمنان کشور برای ارائه تصویری نادرست از ایران در دنیا تصریح کرد: دشمنان به دنبال این هستند کشوری که مهد فرهنگ است را به عنوان کشوری خشونت طلب جلوه دهند و باید با چنین فعالیت‌هایی این حرکت‌ها را خنثی کنیم.

دبیر همایش‌های مرتبط با سهروردی تاکید کرد: «با معرفی مشاهیر و مفاخر کشور باید تلاش کنیم چهره ایران را به جهانیان درست نشان دهیم و این اتفاق علاوه بر کارکرد فرهنگی برای کشور درآمد اقتصادی نیز به همراه دارد.»

نصیری در این باره توضیح داد: کشور ترکیه با انگشت شمار چهره‌های فرهنگی، سال گذشته از قونیه ۵ میلیارد دلار درآمد داشته است. حتی ترکیه در تلاش بود مقبره ابوالحسن خرقانی را به صورت تصنعی در ترکیه جلوه دهد که اعلام کردیم مزار این بزرگ در شاهرود است و از اقدام ترکیه در این زمینه جلوگیری کردیم.

سهروردی، نوآورترین حکیم ایران

در ادامه حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز اظهار داشت: سهرودی نوری ترین حکیم ایران است؛ در سخنرانی خود در روز ملاصدرا به مسئله نوری بودن شیخ شهاب الدین سهروردی تاکید کردم. اگر بتوان هفته نور به نام سهروردی داشت بسیار اتفاق خوبی است و کسی همانند سهروردی به نور الانوار نپرداخته است.

در ادامه کاوه خورابه از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی درباره همایش سهرودی گفت: ۲۰ مقاله به بزرگان در باب شیخ شهاب الدین سهروردی سفارش داده شد و به زودی کتابی ۴۰۰ صفحه‌ای از این مقالات آماده خواهد شد.

وی افزود: همایش در دو روز هفتم و هشتم مرداد برگزار خواهد شد و در این همایش از تصویر فراهم شده از سهروردی نیز رونمایی می‌شود.

همچنین با تأیید حاضران مقرر شد تمبر سهروردی نیز تهیه شود و سردیس سهروردی نیز در صورت تأیید در خیابان سهروردی تهران قرار گیرد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۰۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

"قبرستان نو" قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود

علیرضا خاکی با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی قبرستان نو گفت: طراحی قبرستان نو از سال ۱۴۰۲ شروع و تملکش توسط سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم و سپس شهرداری منطقه هفت صورت گرفت.

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س)با اشاره به وجود ۱۳۲ مغازه در این محدوده افزود: تعیین تکلیف اغلب این واحد‌ها صورت گرفته و حدود ۱۰۰ مغازه تخریب شده است.

 خاکی با بیان اینکه قبرستان نو قرار است به باغ‌موزه مشاهیر قم تبدیل شود عنوان کرد: این آرامستان ظرفیت بسیار خوبی برای مراجعه زائران و گردشگران دارد و اگر هرکدام از این مشاهیر و بزرگان به‌تن‌هایی در هر شهری بودند محوریت توسعه گردشگری آن شهر محسوب می‌شدند.

 مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) خاطرنشان کرد: در گام نخست این محوطه ساماندهی مقدماتی خواهد شد.

خاکی تصریح کرد: از جمله این افراد معجزه هزاره سوم کربلایی کاظم، میرزا حسن رشدیه بنیان‌گذار مدارس جدید، رسول ترک و بسیاری از علما و مراجع هستند. 

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) با تأکید بر اینکه فضای اطراف حرم مطهر نیازمند فضای شهری و فضا‌های مطلوب زائران است، گفت: در طول ۵۰ سال گذشته بعد از باغ ملی هیچ فضای شهری در کنار حرم ایجاد نشده است، هرچند آرام‌سازی خیابان ارم کمی این مشکل را برطرف می‌کند، اما لازم است که فضای پنج هکتاری قبرستان نو بهسازی شده و برای تردد عموم مناسب شود. 

خاکی ادامه داد: هدف از این بازآفرینی معرفی مشاهیر و بزرگان این منطقه است که با حفظ شأن تمامی قبور و جایگاه افراد صورت خواهد گرفت. 

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س)  افزود: مسائل و آسیب‌های زیادی در این مکان ایجاد شده است؛ در بسیاری از بقعه‌ها سقف‌ها ریزش کرده، برخی قبور نشست داشته، برخی قبور مورد هَتک حرمت قرار گرفته و خالی شده‌اند.

 خاکی با تأکید مجدد بر اینکه به‌هیچ‌عنوان بحث تخریب مطرح نیست و بحث بهسازی صورت می‌گیرد، افزود: نگاه این است که سنگ‌قبر‌ها حفظ شود و هم‌سطح سازی صورت گیرد.

 مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به وقوع برخی آسیب‌های اجتماعی در این محدوده، بیان کرد: فضا‌های محصور به این دلیل که امکان نظارت اجتماعی در آنها وجود ندارد، همواره از سوی گروه‌های پرخطر در معرض آسیب هستند.

خاکی با بیان اینکه هدف از این اقدامات ساخت آب‌نما و اتفاقاتی ازاین‌دست به معنای بوستان سازی نیست، ادامه داد: درواقع مناسب‌سازی به معنی ساخت نیمکت، آبخوری، وضوخانه و راه دسترسی به حرم مطهر است تا رفت‌وآمد مردم تسهیل شود.

 مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) گفت: قرار است با تملک چند ملک اتصال محله قم نو و آبشار اتفاق افتاده و بهسازی این محلات آغاز شود.

 خاکی تصریح کرد: محله آبشار محل اقامت بسیاری از زائرین است و با تملک این پلاک‌ها این محلات دسترسی بهتری به حرم پیدا می‌کنند و مستقیم به خیابان متصل می‌شوند.

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س)  بیان کرد: با این اقدامات هم زائران و هم کسانی که ساکن منطقه هستند، شاهد افزایش کیفیت محیطی خواهند بود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • آماده انتقال دانش هسته ای به سایر کشورها هستیم
  • "قبرستان نو" قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • سرخپوشان به دنبال بردن نساجی در شهر خسته/ استقلالی ها درصدد تثبیت صدرنشینی
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • چرا ایران یکی از دشوارترین کشورها برای حمله است؟ پاسخ رسانه برزیلی