Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@04:44:28 GMT

مزایای روغن پالم که نمی‌دانستید

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۰۶۳۱

به گزارش ایلنا، فرزانه صادقی قطب آبادی، کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت  در ابتدا گفت: روغن پالم از هسته‌ی یک میوه به نام پالم گرفته می‌شود که پس از بوگیری و پالایش و خنثی سازی، ۹۰ درصد آن برای روغن خوراکی، مارگارین و قنادی‌ها استفاده می‌شود و ده درصد دیگر آن نیز برای صابون سازی و ساخت برخی مواد شیمیایی به کار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادقی افزود: انواع روغن‌های گیاهی از دانه و میوه گیاهان استخراج می‌شوند مانند سویا، کلزا، آفتابگردان، پنبه دانه، ذرت، کنجد، هسته انگور، میوه زیتون و میوه نارگیل که این روغن‌ها کاربرد خوبی در محصولات خوراکی مثل نان خامه‌ای و بستنی و روغن سرخ کردنی ندارند و روغن پالم در این زمینه‌ها مفید‌تر است، چون اشباع شده و مقاومت آن بالاتر است.

روغن پالم در شیر وجود ندارد

او همچنین در رابطه با اخباری که در خصوص وجود روغن پالم در شیر منتشر شد، ابراز تأسف کرد و گفت: این اخبار اصلا کارشناسی شده و علمی نبود، چون پالم مستقیم در شیر به کار نمی‌رود و فقط در خامه، بستنی و ماست می‌توان از آن استفاده کرد. در واقع اگر مردم استاندارد‌های استفاده از روغن پالم و انواع روغن‌های دیگر را در محصولات مختلف می‌دانستند این همه هیاهو به پا نمی‌شد.

کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: استاندارد‌هایی را در خصوص استفاده از انواع روغن‌ها از جمله پالم تعریف کرده ایم که برای مصرف کننده حق ایجاد می‌کند و در نشانه گذاری صنایع غذایی این مطلب حتما درج می‌شود که نوع و میزان چربی استفاده شده چه میزان است که فرد انتخاب کند.

لبنیات کم چرب مصرف کنید

فرزانه صادقی توصیه کرد: مردم در مصرف لبنیات و انواع خوراکی‌ها باید رعایت تعادل و تنوع را داشته باشند. مثلا بهتر است در مصارف روزانه ماست کم چرب یعنی با چربی ۲.۵ درصد بخورند را انتخاب کنند نه با چربی ۱۵ درصد که مضرات آن کاهش یابد هر چند امکان دارد برای تأمین انرژی و کالری فرزند خود بخواهند ماست پرچرب تهیه کنند که باز حق انتخاب دارند و اصلا مانعی ندارد.

وی گفت: ما نمی‌توانیم جلوی انتخاب‌های مردم را بگیریم و بگوییم محصول خاصی را استفاده کنند، چون الان تنوع بازار به نوعی است که انواع و اقسام چربی‌ها در لبنیات، بیسکویت ها، بستنی‌ها و شیرینی جات استفاده می‌شود.

مزایای روغن پالم!

صادقی با اشاره به اینکه روغن پالم به لحاظ کالری و ویتامین مانند باقی روغن هاست و هیچ فرقی با بقیه ندارد، اظهار داشت: یک گرم روغن پالم مانند سایر روغن‌ها نه کیلو کالری انرژی دارد و بسیاری از ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین" آ، د،‌ای و کا" که در سایر روغن‌ها وجود دارد در پالم هم هست و اتفاقا روغن پالم پیش ساز ویتامین "آ" است.

کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به بهداشت نیوز گفت: هضم و جذب روغن پالم نیز مانند سایر روغن هاست و مشکلی ندارد. در بسیاری از کشورها، چون هند به طور خالص از پالم در غذا‌ها استفاده می‌کنند، اما در کشور ما پس از تسویه و پالایش، آن هم فقط درصدی از آن در روغن سرخ کردنی و لبنیات و برخی محصولات خوراکی به کار می‌برند.

رعایت اصل تعادل و تنوع

او ادامه داد: بر اساس بررسی‌های علمی‌ای که انجام شده گفته می‌شود که مصرف بیش از حد اسید پالمتیک باعث افزایش کلسترول و بیماری‌های قلبی می‌شود بنابراین توصیه ما این است که، چون روغن پالم بیشترین چربی اشباع را دارد در مصرف لبنیات، بستنی و نان خامه‌ای و ... باید رعایت مصرف را داشته باشیم.

صادقی گفت: ما هیچ گاه به طور مطلق نمی‌گوییم که هیچ گروهی نباید از روغن پالم استفاده کنند، چون رعایت تعادل و تنوع برایمان اصل اول است، اما مثلا اگر فردی ناراحتی قلبی دارد، در روزی که می‌خواهد بستنی مصرف کند، می‌گوییم مصرف میوه و سبزی اش را نیز بیشتر کند که آسیب کمتری ببیند.

توصیه‌هایی برای مصرف روغن زیتون و کنجد

وی در رابطه با مصرف روغن زیتون نیز توصیه‌ای داشت: برای سرخ کردن هیچ وقت روغن زیتون را توصیه نمی‌کنیم، چون بافت آن می‌سوزد و سمی می‌شود و فقط برای پخت و پز با حرارت کم روغن زیتون را پیشنهاد می‌دهیم.

فرزانه صادقی، کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در آخر به بهداشت نیوز گفت: اینکه می‌بینیم برخی جا‌ها روغن کنجد را در حضور مشتری می‌گیرند اصلا مورد تأیید نیست و حرارت بالای دستگاه بسیار آسیب رسان است و مردم در صورت استفاده از روغن کنجد روغن‌های بسته بندی و استاندارد کارخانه‌ای را می‌توانند استفاده کنند.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاندارد پنبه لبنیات مصرف بیش از حد روغن کنجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۰۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم

تسنیم نوشت: ماجرای واردات محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف ‌در قالب ۳ محموله به کشور حواشی زیادی را ایجاد کرده است. براساس اخبار منتشر شده؛ بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در دولت ابراهیم رئیسی توزیع شده است

بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع در مرداد ۱۴۰۰ توسط «شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران» از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شد که بنا به گزارش‌های صریح سازمان غذا و دارو مسموم به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها بودند.

این محموله از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در گمرک شهید رجایی نگهداری می‌شد و طی ۴ مرحله نمونه‌برداری و آزمایش آن در آزمایشگاه‌های مختلف «غیر قابل ترخیص» و «غیر قابل مصرف انسانی» شناخته شد.

علیرغم‌ گزارش‌های رسمی درباره‌ مسموم بودن این محموله در اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ یک کمیته فنی نتایج به‌دست آمده در نمونه‌گیری‌ها را «غیر قطعی» دانست و دستور به ترخیص ۴۷ هزار تن از این روغن‌ها را صادر کرد که اکنون وارد بازار ایران شده‌اند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در این خصوص اعلام کرد: یک محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف به ارزش ۷۰ میلیون یورو ‌در قالب ۳ محموله وارد بندر شهید رجایی وارد شده است.

دو مورد از این محموله‌ها مربوط به یک شرکت ترکیه‌ای و یک محموله مربوط به یک شرکت آرژانتینی است که وارد کننده این روغن‌ها شرکت بازرگانی دولتی است.

برای مدیران مربوطه، پرونده کیفری تضیع اموال عمومی تشکیل شده ‌و این پرونده در بازپرسی دادسرای بندرعباس در حال پیگیری است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است