Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هنرهای نمایشی کشور با اشاره به اینکه برگزاری نخستین جشنواره اقتباسی سبب تقویت درام‌نویسی تئاتر شده است، گفت: خلأ حوزه پژوهش در عرصه تئاتر یکی از ضعف‌های عمده این هنر است.به گزارش بلاغ،شهرام کرمی ظهر امروز در نشست خبری که در هتل فرهنگ و هنر برگزار شد، گفت: در سال جاری در بخش تئاتر کشور ۸۲ رویداد نمایشی برگزار می‌شود که عمده این رویدادها جشنواره تئاتر هستند و بیشتر به مفاهیم اجرای (تولید و اجرا) می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل هنرهای نمایشی کشور خلأ حوزه پژوهش در عرصه تئاتر را یکی از ضعف‌های عمده  تئاتر دانست و افزود: خراسان رضوی با شناسایی این ضعف و ضرورت پرداختن به این امر، آغازگر یک رویداد خوب شد و نخستین جشنواره اقتباسی را برگزار کرد.

وی افزود: در 10 سال اخیر یکی از ضعف‌های عمده در نمایش داشتیم، درام‌نویسی بوده که بنیادی‌ترین اصل هنرهای نمایشی است، در حالی که در بخش‌های مختلف تئاتر از جمله بازیگری، کارگردانی، طراحی صحنه و لباس رشد خوبی داشته‌ایم، اما در بخش نمایش‌نامه‌نویسی ضعف داریم، چراکه کمتر به بحث نمایش‌نامه‌نویسی و درام‌نویسی ایرانی توجه شده است.

کرمی با بیان اینکه ما درام‌نویس ایرانی نداریم، اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی به‌خصوص در دهه 60 یکی از نکاتی که مطرح شد، نبود درام‌نویس ایرانی بود، چراکه جریان نمایش‌نامه‌نویسی در تئاتر کشور یک جریان ترجمه‌ای بود که می‌توان یک اثر اقتباسی تلقی کنیم.

مدیرکل هنرهای نمایشی با بیان اینکه در دهه 70 شاهد ظهور درام‌نویسان ایرانی بودیم، گفت: در این دهه نمایش‌نامه‌نویسی ایرانی رونق گرفت، این موج خیلی خوب رشد پیدا می‌کرد، اما توسعه تئاتر و ظهور مترجمان آثار مطرح جهانی سبب افت درام‌نویسی ایرانی شد.

وی اضافه کرد: 10 سال است برخلاف طراحی صحنه، حوزه فنی، بازیگری و کارگردانی آن رشدی که باید داشته باشند را ندارند و نمایش‌نامه‌نویسان مطرح کشور دیگر انگیزه‌ برای نوشتن ندارند.

کرمی رونق بازخوانی تئاترهای خارجی را آفت درام‌نویسی ایرانی دانست و گفت: این موضوع سبب شد تا نمایش‌نامه‌های که می‌توانست دغدغه جامعه باشد تئاتر کشور تقریبا از این نمایش‌نامه‌ها تهی شد.

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی کشور بیان کرد با توجه به وضعیت درام‌نویسی کشور یکی از وظایفی که اداره کل هنرهای نمایشی کشور دارد توجه به حوزه درام‌نویسی و حمایت از جریان نمایشنامه‌نویسی با اصالت ایرانی و توجه به هویت موضوعی در عرصه‌ای درام‌نویسی است.

وی با بیان اینکه باید درام‌نویسی را به یک جریان پویا و موثر تبدیل کنیم، گفت: در حوزه‌های مختلف درام‌نویسی ایرانی از جمله حمایت ویژه از درام‌نویسان ایرانی و برگزاری و هدایت یک‌سری از جشنواره‌ها و جایزه‌های ادبی در حوزه درام نویسی ایرانی با یک راهبرد و چشم‌انداز روشن درام نویسان می‌توان فعالیت کرد.

کرمی با اشاره به اینکه خراسان یکی از قطب‌های مهم تئاتر کشور است، بیان کرد: خراسان رضوی تاثیرگذاری در تئاتر کشور دارد، همچنین، این جشنواره می‌تواند نقش موثری در نمایشنامه‌نویسی داشته باشیم.

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی کشور عنوان کرد: جشنواره اقتباسی کار خوبی است که باید تداوم داشته باشد تا تاثیرگذار باشد و در کنار ۸۲ برنامه نمایشی قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: در این جشنواره ملی و جهانی به درام‌نویسی باید توأمان مورد توجه قرار بگیرد که کتاب‌های تولستوی و دیگر کتاب‌های ادبی جهان در این جشنواره این موضوع را مورد توجه قرار داد.

کرمی ادامه داد: اقتباس کپی‌برداری از یک اثر نیست، بلکه برداشت یا اهمیت یک اثر جهانی یا ملی است که سبب می‌شود آن متن تبدیل به نمایشنامه شود.

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی کشور گفت: هنوز نتوانسته‌ایم در عرصه ادبیات نمایشی تاثیر جدی داشته باشیم که به نظر من می‌توان با چنین اتفاقاتی این موضوع را شکل بدهیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه ما به فراتر از مرزها توجه نکرده‌ایم، افزود: ما در حال حاضر، ۱۸ هزار هنرمند فعال در عرصه تئاتر کشور داریم و 150 هزار دانش‌آموخته فعال 40 سال انقلاب به جمعیت تئاتری کشور افزوده شده است.

کرمی اظهار کرد: جمعیت مخاطب تئاتر کشور که البته با استاندارد جهانی فاصله داریم، ولی در مقایسه با قاره آسیا بسیار شاخص است، حدود 3.5 میلیون نفر مخاطب تئاتر در کشور هستند که این ظرفیت جریان رو به رشد داشته است.

مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی کشور عنوان کرد: وقتی در یک شهر ۶۴۰ اجرای تا روی صحنه می‌رود، در حالی که نقش حمایتی دولت ۲۰ درصد است نشان از رشد و تعالی هنرهای نمایشی در کشور را دارد.

وی اظهار کرد: امیدوارم جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی اقتباسی آغازی برای درام نویسی و معرفی آثار به جهانیان باشد.

کرمی گفت: آثار برتر این جشنواره برای تولید و اجرای عمومی از طرف اداره کل هنرهای نمایشی کشور حمایت می‌شوند.

این جشنواره می‌تواند درراستای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی موثر باشد

در ادامه این جلسه، مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی نیز گفت: خراسان رضوی به خصوص مشهد پایگاه تاثیرگذار در کشور بوده و در همه حوزه‌های هنری یکی از قطب‌های کشور و پیشتاز است.

محمدعلی چمی‌گو با بیان اینکه متن اساس کار نمایش است، افزود: متاسفانه در چند سال اخیر متون خارجی در نمایش کشور سلطه پیدا کرده، با توجه اینکه این نمایش‌نامه‌ها با فرهنگ ایرانی اسلامی هم‌خوانی ندارند نمی‌تواند این مفاهیم را منتقل کنند.

وی بیان کرد: این جشنواره می‌تواند درراستای ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی موثر باشد.

تئاتر، نشانه خرد جمعی است

در ادامه این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: بیانیه به صورت عام برای مردم زمین دختری را فراهم کرده است.

جعفر مروارید اضافه کرد: نخستین جشنواره ملی نمایشنامه‌نویسی اقتباسی گام دوم اولین قدم فرهنگی‌هنری برای تبدیل کردن این بیانیه برای مردم است تا بتوان مضامین یک اثر جهان شمول معرفی کند.

وی تئاتر را نشانه خردجمعی عنوان کرد و افزود: ما بتوانیم با جشنواره نمایشنامه‌نویسی اقتباسی گام دوم خرید ایرانی اسلامی را به نمایش بگذاریم.

نتایج مرحله اول، یکم شهریورماه اعلام می‌شود

در ادامه این جلسه، دبیر علمی نخستین جشنواره ملی نمایش‌نامه‌نویسی اقتباسی گام دوم نیز گفت: متاسفانه سال‌ها است که نمایش‌نامه‌نویسی به تکس‌نویسی تبدیل شده و ما در این جشنواره تلاش کرده‌ایم، ۲ نسل را یعنی نسل جوان و نسلی که نمایش‌نویسی اکنون در دست آنها بوده، در کنار هم قرار دهیم.

سعید تشکری افزود: اقتباس یعنی انتخاب از یک نقطه تاریک کتاب و تبدیل آن به دارم است باید دانست اقتباس کپی‌برداری از یک اثر نیست.

گفتنی است؛ تاکنون ۸۰ طرح و ایده به جشنواره ارسال شده و ۱۵ منبع جدید برای شرکت در جشنواره از سوی شرکت‌کننده معرفی و مورد تایید قرار گرفته، همچین، آخرین مهلت ارسال ایده و طرح تا ۱۲ مرداد تمدید شد، نتایج مرحله اول، یکم شهریورماه اعلام می‌شود و طرح و ایده‌های برتر مرحله اول تا اول آبان ماه فرصت دارند نمایشنامه خود را به دبیرخانه ارسال کند.

همچنین کانون پرورشی و فکری کودکان و نوجوانان از ۳ اثر برتر در بخش کودک از تولید تا اجرا حمایت می‌کند، به علاوه خانه هنرمندان مشهد از آثار برتر خیابانی از تولید تا اجرا حمایت می‌کنند و روزنامه شهرآرا ۵ نمایش‌نامه در هر بخش را چاپ می‌کند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۱۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری

 سید مصطفی موتورچی -دبیر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد- در احکامی جداگانه خانم‌ها اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه را به عنوان هیات داوران پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد منصوب کرد.

در متن این احکام آمده است:« با سلام و تحیات الهی برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد مرهون کوشش و جوشش تلاشگرانی است که از آغاز شکل‌گیری این رویداد، بر مدار آرمان‌های شهدا و امام راحل کوشیده‌اند. هنرمندان متعهد و جوان این عرصه چشم انتظار حضور معنوی و تأثیرگذار شما هستند که با اندیشه مبارک و تجربه گران‌سنگ خود ظرفیت‌های پیدا و پنهان هنر آنان را مورد مهر و ستایش قرار دهید. از این رو سرکار عالی را به عنوان عضو هیئت داوران «پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد» منصوب می‌نمایم.

امید است با همراهی شما بتوانیم گام موثری در برگزاری موفق این جشنواره برداریم.لازم به ذکر است پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار خواهد شد.»

دیگر خبرها

  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • الهام چرخنده به تئاتر برگشت
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • اعظم بروجردی، الهام چرخنده داور یک رویداد تئاتری
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • معرفی هیأت داوران جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت