Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،  رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی تلاطم بازار خودرو و مشکلات بخش‌های تولیدی کشور پرداخت و گفت: سال گذشته سال خاصی از حیث متغیر‌های اقتصادی به ویژه نوسانات ارز بود. مواردی را داشتیم که آثار آن را در حوزه بازار و قیمت‌ها می‌دیدیم، نابسامانی‌ها یی به صورت موردی پیش می‌آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه دولت در سال گذشته سیاست‌هایی را اتخاذ کرد افزود: این سیاست‌ها مخصوصاً در حوزه کالا‌های اساسی است به طوری که برای کالا‌های اساسی ۱۴ میلیارد دلار اختصاص داده شد. از این ۱۴ میلیارد دلار ۷۰درصد در حوزه کالا‌های اساسی و مواد غذایی با مسئولیت وزارت جهاد اختصاص داده شد.

وزیر صنعت با اشاره به اینکه در۲۳ درصد در حوزه دارو با مسئولیت وزارت بهداشت، یک درصد در حوزه کاغذ با مسئولیت وزارت ارشاد و ۶ درصد باقی مانده در حوزه لاستیک و خمیر کاغذ با مسئولیت وزارت صنعت و معدن در نظر گرفته شد افزود: سیاست‌های جدیدی از سوی دولت ابلاغ شد به طوری که برای کالا‌های اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته شد افزایش قیمت کالا‌های که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته اند یا خیر مورد بررسی قرار گرفت.

رحمانی با اشاره به اینکه مردم گرانی را لمس کرده‌اند افزود: مصرف کشور در حوزه گوشت قرمز ۱۵ درصد است که برای آن ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده شد، در خصوص برنج خارجی وارداتی امروزه به همان قیمت مصوب ارائه می‌شود به طوریکه از ۱۴ میلیارد دلار ۲ میلیارد مربوط به برنج وارداتی است لذا در بخش برنج نوسان کمی را شاهد بودیم

وی با اشاره به اینکه در مواردی که می‌خواهیم ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده شود باید شبکه توزیع در دست خودمان باشد تا ارز مورد نظر به خوبی به هدف اصابت کند گفت: هرجا شاهد چند رقمی بودن نرخ ارز بودیم در آنجا فساد و نابسامانی به وجود آمده است لذا سیاست دولت در این است که کار را به مردم واگذار کند بنابراین فلسفه خصوصی سازی سپردن کار به دست مردم است. 

وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به اینکه صنعت خودرو مشکلات و نابسامانی‌هایی دارد افزود: این وضعیت در شان ملت ایران نیست خودرو‌سازی یکی از صنایع مهم کشور است، اما با مشکلاتی روبه‌رو است لذا برای ما کل صنعت و رونق تولید مهم است، ما از تمامی حوزه‌های صنعت حمایت می‌کنیم، اما مشکلات بخش خودرو زیاد است، طرح ساماندهی خودرو را تدوین کرده‌ایم و از تجربیات گذشته استفاده می‌کنیم لذا هدف ما این است که از وضع موجود به وضعیتی برسیم که در شان ملت ایران باشد.

رحمانی ادامه داد: در سال جدید با موج جدیدی از گرانی همراه بودیم که در اسفند ماه، سود سپرده‌های بانکی کاهش پیدا کرده است که سیاست‌های ارزی نقش مهمی در آن داشته است.

وزیر صمت ادامه داد: در آبان و آذر ماه سال گذشته، صنعت ما در شرف تعطیلی بود که وزارت صنعت به فعال سازی این واحد‌ها پرداخته است.

وی در واکنش به اظهارات مجری برنامه در خصوص افزایش خودرو گفت: در موج دوم گرانی‌ها قیمت خودرو به علت افزایش قیمت ارز، تا حد زیادی افزایش پیدا کرد که وزارت صنعت قیمت آن را کاهش داد و تا حدی پایین آورد و من هیچگاه از افزایش قیمت حمایت نخواهم کرد.

رحمانی درباره برنامه‌های وزارت صنعت معدن و تجارت برای تنظیم بازار خودرو گفت: در این خصوص برنامه‌هایی را تدارک دیده ایم و طرح‌هایی را آماده کرده ایم، تولید را راه اندازی کرده ایم و به اصلاح رابطه خودرو ساز و قطعه ساز پرداخته ایم و بحث ساخت داخل را به جدیت پیگیری می‌کنیم و سعی داریم وابستگی ارزی خودرو‌های داخلی را به حداقل ممکن برسانیم و اصلاحات ساختاری خودروسازی‌ها را در دست پیگیری قرار داده ایم.

وزیر صنعت در خصوص مدت زمان اصلاحات خودرو گفت: صنعتی مانند صنعت خودرو با مشکلات موجود، برنامه‌ای دو ساله تا پایان عمر دولت، برای تغییر نیاز دارد و من تا آخر عمر دولت فعلی، به اصلاح آن خواهم پرداخت.

وی ادامه داد: وقتی من خودروسازی را تحویل گرفتم، مشکلات زیادی از جمله نبود قطعه و نقدینگی، در آن‌ها وجود داشت و در چند ماه گذشته با مدیریت توانستیم به مقابله با این مشکلات برویم.

رحمانی در خصوص داخلی سازی صنایع تولیدی کشور گفت: امروز داخلی سازی تا حد نسبتا خوبی در کشور رشد داشته است تا جایی که ما موفق به برگزاری نمایشگاه دائمی تولیدات داخلی در کشور شده ایم.

وزیر صنعت در خصوص افزایش تولیدات خودرو سازی‌ها و بالارفتن تعداد خودرو‌های ناقص در پارکینگ‌های خودروسازی‌ها عنوان کرد: به دلیل تحریم‌ها مشکلاتی برای برخی از قطعات به وجود آمده بود که منجر به افزایش تعداد خودرو‌های ناقص در پارکینگ‌های شرکت‌های خودروسازی‌ها شده بود که حالا با ورود قطعات جدید، خودرو‌های ناقص تکمیل شده و به بازار عرضه شدند.

وی در خصوص رشد منفی در بخش تولید عنوان کرد: در سال ۹۷ نزدیک به ۲۴ هزار نفر از ما جواز گرفتند که به دنبال آن درصد اشتغال و بهره برداری ما تا حدی رشد داشته است، ولی رشد منفی که در آمار‌ها گزارش شده است، به دلیل کاهش تولید سایر بخش‌های تولیدی بوده است که به دلیل وابستگی به منابع خارجی و اعمال تحریم‌های اخیر، نتوانستند تولیدات خود را حفظ کنند و کاهش تولیدات را داشتند.

رحمانی در خصوص داخلی سازی تولیدات مجددا اظهار کرد: داخلی سازی تولیدات نیازمند دریافت تسهیلات است که طبق قانون حداقل ۴۰ درصد تسهیلات بانکی باید به صنعت و معدن تعلق بگیرد که این درصد طبق آمار بانک مرکزی حدود ۲۷ بوده است.

وزیر صنعت در خصوص اهمیت نقدینگی در تولید عنوان کرد: نیاز نقدینگی به تولید مانند نیاز آب برای کشاورزی است که به دلیل علاقه بانک مرکزی به کار‌های تجارت و بازرگانی، بخش زیادی از تسهیلات را به آن‌ها تعلق میدهد، چون بازگشت پول در این فعالیت‌ها با سرعت و امنیت بیشتری انجام می‌شود.

وی در پایان با اشاره به صحبت‌های رهبری در خصوص رونق تولید عنوان کرد: افزایش رونق تولید نیازمند نگاه جدید و تغییر نگاه گذشته افراد و مسئولین است که محور را باید تولید قرار دهند و بقیه سیاست‌ها را منطبق با آن هماهنگ کنند که تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۳۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا الله بداشتی پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید از یک کارخانه تولید فولاد و آلومینیوم در شهرک صنعتی اشتهارد ضمن تبریک روز کارگر گفت: اگر فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی داشته باشیم و فعل ما می‌توانیم را به درستی صرف کنیم، می‌توانیم بر همه مشکلات کشور فائق بیاییم؛ اصل بر آن است که این تفکر در جامعه حاکم شود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور مطرح کرد: کارگرانی که در این واحد تولیدی بر همه مشکلات فائق آمده‌اند، به این جهت بوده که توکل به خدا، توسل به شهدا، آرمان خواهی و تلاش مضاعف در قسمت‌های تصمیم گیرنده و عمل کننده به وضوح قابل مشاهده است، یعنی آنچه تفکر است و آنچه اقدام می‌شود.

وی امیدآفرینی را مأموریت ذاتی و رسالت این سازمان دانست و بیان کرد: امروز فرزندان شما در سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور، به عنوان گروه‌های جهادی تحولی هوشمند با بهره گیری از ظرفیت‌های درون سازی، بومی سازی و الگوسازی و بکارگیری متخصصان، محققان، اندیشمندان و جوانان ایران توانسته‌اند تحریم‌ها را بی اثر کنند.

الله بداشتی با اشاره به اینکه تلاش مجاهدانه موجب کسب موفقیت می‌شود و با بیان اینکه امروز تفکر است که می‌تواند تشکل را هدایت کند و این تفکر امروز کارساز است، عنوان کرد: همه در کنار یکدیگر باید راهبرد شعار سال را عملیاتی کنیم. رهبر معظم انقلاب در دیدار با جمعی از کارگران تکلیف را بر مدیران کشور تمام کردند و امنیت شغلی فصل الخطاب فرمایشات ایشان بود.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور با اشاره به اینکه کارگران ستون فقرات تولید کشور را شکل می‌دهند، مطرح کرد: عایدی سفره‌های کارگران باید با بهره مندی از حوزه تولید رنگین شود. اگر حال کارگران خوب شود حال کشور خوب می‌شود، بنابراین باید اهتمام لازم نسبت به شرایط و وضعیت آنها صورت گیرد تا بتوانند مجاهدانه فعالیت کنند.

وی بیان کرد: امروز دست بر زانوان خود گذاشته و ایستاده‌ایم و فریاد می زنیم که ما می‌توانیم. اگر در صنعت موشکی و بازدارنده دفاعی به موفقیت دست یافته‌ایم، چون شهدایی مانند طهرانی مقدم و حاج قاسم‌ها را تقدیم کرده‌ایم، خون داده و امنیت آفریده‌ایم. اگر در صنعت نیز این اتفاق رقم بخورد، بالنده ترین صنعت، صنعت جمهوری اسلامی خواهد بود.

الله بداشتی اظهار کرد: با تلاش کارگران، محققان و پژوهشگران جوان و درون سازی و داخلی سازی و استفاده از ظرفیت‌های افراد متخصص، متعهد و پای کار می‌توانیم نگاه خود را از عایدی هایی که دشمن قرار است به ما بدهد، برداریم زیرا کسانی که به دشمن پناه می‌برند، زیان دیدگان هستند. سپاه و بسیج همواره در همه شرایط در کنار مردم هستند و مشکلات آنها را رفع می‌کنند.

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور گفت: امروز این سازمان به عنوان یک قشر تخصصی در کنار صنعت، تولید و کارگران مطالبه گرانه مباحث آنها را دنبال می‌کند تا راهبرد سال تحقق یابد. جهش تولید زمانی تحقق می‌یابد که تنگناها و مشکلات تولید حل شود و بتوانیم موانع پیش روی عرصه تولید و کارگری را رفع کنیم.

کد خبر 6094282

دیگر خبرها

  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»
  • نتانیاهو خطاب به بلینکن: هیچ توافقی برای پایان جنگ در غزه را نخواهم پذیرفت
  • نتانیاهو خطاب به بلینکن : هیچ توافقی برای پایان جنگ در غزه را نخواهم پذیرفت
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • فیلم| عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد
  • خبر جدید وزیر صنعت درباره واردات خودروهای کارکرده
  • قول وزیر صمت برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی