Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیو صدر: اگر فکر می‌کنید که اروپا، هنوز همان قاره سبز با آب‌وهوای معتدل و حتی سرد است شاید لازم باشد که در تصوراتتان تجدید نظر کنید.

تابستان امسال، دما مناطق مختلف به شکل عجیب و غیرقابل انتظاری افزایش پیدا کرده است، به طوری که رکورد حداکثر و حداقل دما در طول روز در مناطق مختلفی از این قاره شکسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرانسه، مرکز اصلی این امواج گرمایی در اروپا است به طوری که دما در مناطقی از جنوب این کشور به ۴۵.۹ درجه رسیده است و حتی امتحانات دانش‌آموزان به دلیل گرما با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود. بسیاری این گرمای شدید را با گرمایی مقایسه می‌کنند که فرانسه در اوت سال ۲۰۰۳ تجربه کرد و در نتیجه آن ۱۵ هزار نفر جانشان را از دست دادند. در آن سال دما به بالای ۴۴ درجه هم رسید. دولت فرانسه سعی دارد از اینکه عده‌ای زیادی مثل سال ۲۰۰۳ جانشان را از دست بدهند پیشگیری کند.

 از سوی دیگر اسپانیا با آتش‌سوزی ۱۰هزار هکتار از جنگل‌هایش روبرو شده است، آتش‌سوزی که افزایش دما در آن ایجاد آن نقش مهمی دارد. به گفته سازمان هواشناسی اسپانیا، آنها درگیر باد گرمسیری هستند که از سمت آفریقا وارد کشورشان شده است.

با تداوم موج گرما به ویژه در آخر هفته، صدها نفر از نظامیان و آتش‌نشانان در مرکز اسپانیا و منطقه کاتالونیا برای مهار آتش‌سوزی به منطقه اعزام شده‌اند.

همچنین این نگرانی دارد که علاوه بر آتش‌سوزی موجود، بقیه منطقه هم درگیر شود. 21 نفر آتش‌نشان هم نیازمند کمک‌های درمانی هستند.

بریتانیا هم با گرم‌ترین روزش از اول سال تاکنون روبرو شده و دما در این کشور به ۳۳ درجه سلسیوس رسیده است. رکورد حداکثر دمای بریتانیا در ماه ژوئن در تاریخ ۳۵.۶ درجه سلسیوس است. آلمان، لهستان و جمهوری چک هم در طول هفته گذشته با گرمترین روزهای تاریخ ماه ژوئن روبرو شدند.

پیشبینی‌ها نشان می‌دهند که این گرما در روزهای آینده وارد بخش شرقی قاره اروپا و  کشورهای کرواسی، اسلوونی و مجارستان می‌شود.

مرگ ده‌ها نفر به علت گرما

این افزایش شدید دما در کشورهای مختلف اروپایی باعث شده ۶ نفر در غرب اروپا کشته شوند. ۳ نفر از افراد در میلان ایتالیا زندگی‌ می‌کردند جایی که قطعی برق مشکلات مربوط به گرما را تشدید کرد. ۳ نفر دیگر هم به علت اختلاف دمای موجود بین آب و خشکی در سواحل فرانسه جان خود را از دست داده‌اند.

از سویی در لیتوانی هم ۲۷ نفر جان خود را به علت غرق شدگی از دست داده‌اند موضوعی که گفته می‌شود دمای زیاد هوا در آن تاثیر داشته است.

گفتنی است، نخست‌وزیر لهستان هم اعلام کرده است که در یک ماه اخیر ۹۰ نفر در این کشور به غلت غرق‌شدگی ناشی از گرما جان خود را از دست داده‌اند.

چه چیزی اروپا را گرم کرد؟

به گفته متخصصان، «امواج گرمایی» عامل این افزایش شدید دما در اروپا است، با این وجود این حوادث را نمی‌توان فقط یک پدیده طبیعی دانست زیرا تغییراقلیم و گرمایش جهانی در چند سال گذشته باعث افزایش وقوع امواج گرمایی هستند.

کای کورهوبر دانشمند اقلیمی دانشگاه کلمبیا در این رابطه به «ان‌بی‌سی» گفت: «انتظار نداشتم بعد از اتفاقاتی که تابستان پارسال رخ داد این شرایط با این سرعت برگردد، این شرایط واقعا نگران کننده است.»

برای مثال در تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی و در کشور بلژیک رکورد ۳۸.۸ درجه سانتیگراد را ثبت کرد و سال پیش از آن نیز گرمای هوا در اسپانیا به اوج ۴۷.۳ درجه سانتیگراد رسیده بود، ولی بالاترین دمای ثبت شده در اروپا به سال ۱۹۷۷ میلادی باز می‌گردد در این سال گرمای هوا در یونان به ۴۸ درجه سانتیگراد رسید.به طور کلی از سال ۲۰۰۰ تاکنون اقلیم جهان چندین بار با چنین شرایطی روبرو شده است اما تعداد این رخدادها در سال‌های اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است.

تحقیق جیمز هانسن، دانشمند آمریکایی معروف به پدر تغییراقلیم هم این موضوع را تایید می‌کند که دیگر ۷درصد مواقع ایالات متحده با تابستان‌های گرم روبرو می‌شود. همچنین این گزارش نشان می‌دهد که امکان وقوع این اتفاقات در مناطقی مثل خاورمیانه بیشتر است.

همچنین مطالعه دانشگاه پرینستن که امسال منتشر شده هم نشان می‌دهد که با ادامه روند گرمایش جهانی تعداد امواج گرمایی به شدت افزایش پیدا می‌کند.

استیو واوروس استاد دانشگاه مدیسون توضیح داد: «این چنین اکستریم‌های اقلیمی در حال تبدیل به یک نرمال جدید هستند، آنها به تعداد دفعات بیشتر و به مدت طولانی‌تری رخ می‌دهند.»

235237

کد خبر 1275148

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: گرمایش جهانی تغییرات آب و هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت در مدار رشد؟

روز جمعه قیمت نفت افزایشی شد. برنت به ۸۹دلار و ۵۳سنت و WTI آمریکا به ۸۴دلار و ۱۲سنت در هر بشکه رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش تورم و عدم کاهش نرخ بهره آمریکا در کنار نگرانی از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، از عوامل اصلی رشد قیمت نفت بوده‌اند. ترس از استمرار تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه، همچنان بر نگرانی بازار جهانی انرژی نسبت به عرضه پایدار نفت افزوده است و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.

قیمت جهانی نفت در اولین ساعات تجارت در روز جمعه مورخ ۷ اردیبهشت ماه، روند افزایشی در پیش گرفت. طبق اعلام وزارت خزانه داری ایالات متحده، چشم انداز اقتصادی این کشور در شرایط باثبات تری در مقایسه با سه‌ماهه اول سال‌جاری میلادی قرار دارد.

 از طرف دیگر نگرانی فعالان بازار انرژی در مورد عرضه جهانی نفت به واسطه استمرار منازعات در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه کماکان پابرجاست. روز گذشته و در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت هر بشکه نفت‌برنت دریای شمال با ۴۱‌سنت افزایش به ۸۹ دلار و ۵۳‌سنت رسید. شاخص دیگر یعنی وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا هم با ۳۶‌سنت افزایش در رقم ۸۴ دلار و ۱۲‌سنت به ازای هر بشکه معامله شد.

در همین رابطه، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد منحنی رشد اقتصاد این کشور از آنچه که پیش‌بینی‌ها از انتظار رشد برای سه‌ماهه اول سال‌جاری میلادی نشان می‌دادند، در شرایط بهتری قرار دارد.

وی افزود: تولید ناخالص داخلی در ایالات متحده در سه‌ماهه اول سال‌۲۰۲۴ افزایش داشته، ضمن آنکه تورم این کشور تا سطح قابل قبولی پایین آمده‌است. این در حالی است که تا پیش از اظهارات جنت یلن، شواهد حاکی از افزایش تورم در این کشور بود که به نوبه خود بر بازار نفت تاثیر می‌گذاشت، چرا که پیش‌بینی سرمایه‌گذاران نفتی حاکی از آن است که فدرال‌رزرو نرخ بهره را حداقل تا پیش از ماه سپتامبر کاهش نخواهد داد. واقعیت این است که ادامه تنش‌های ژئوپلیتیکی در منطقه خاورمیانه همچنان بر نگرانی فعالان بازار و سرمایه‌گذاران نسبت به عرضه نفت، افزوده و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.

دیگر خبرها

  • درخواست رانندگان برای رسیدگی به جاده باریک و خطرناک نشتیفان - قائن + فیلم
  • نفت در مدار رشد؟
  • برچسب شیشه هیوندای در تابستان به دادتان می‌رسد!
  • پایداری گرمای هوا در گیلان
  • ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • وضعیت آب و هوای تهران در پایان هفته
  • گرمای بی سابقه در راه است