Web Analytics Made Easy - Statcounter

دنیای اقتصاد نوشت: عده زیادی از فعالان باور دارند، دست بازارساز به‌صورت پنهان در حال مدیریت روند قیمت‌هاست و همین عامل موجب شده است که نوسانات قیمتی به میزان بسیار کمی برسد. دوشنبه دلار تنها ۲۰ تومان افت داشت و دیروز نیز همین میزان کاهش برای این ارز به ثبت رسید.

به گزارش شریان نیوز، در چهارمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی و دلار نوسان چندانی را تجربه نکردند و هر دو در سطوح روزهای قبل تغییرات خود را به ثبت رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز سه‌شنبه، دلار با افت جزئی ۲۰ تومانی به زیر محدوده ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومانی رفت و روی عدد ۱۲ هزار و ۸۹۰ تومان ایستاد. این در حالی بود که در ساعات ابتدایی بازار این ارز تمایل کم رمقی برای عبور از سطح ۱۳ هزار تومانی از خود نشان داده بود و حتی تا قیمت ۱۲ هزار و ۹۹۰ تومانی رشد کرده بود.

با این حال، هر چقدر از ابتدای روز فاصله گرفتیم، سمت عرضه در بازار قدرت بیشتری را از خود نشان داد و موجب ثبت یک روز نزولی دیگر در بازار شد. در روزی که قیمت دلار کاهش بود، سکه تمام بهار آزادی نیز از روند کاهشی در امان نماند و با ۲۰ هزار تومان افت به بهای ۴ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان رسید. دیروز تا ساعت ۴ بعدازظهر بهای اونس در بازارهای جهانی تغییر خاصی نداشت و از این سو فشار یا تحریک خاصی برای سکه رخ نداد و عامل اصلی افت این فلز گرانبها همان کاهش قیمت دلار بود. اما چه عاملی باعث افت قیمت دلار شد؟ عده زیادی از فعالان باور دارند، دست بازارساز به‌صورت پنهان در حال مدیریت روند قیمت‌هاست و همین عامل موجب شده است که نوسانات قیمتی به میزان بسیار کمی برسد. دوشنبه دلار تنها ۲۰ تومان افت داشت و دیروز نیز همین میزان کاهش برای این ارز به ثبت رسید. از نظر این گروه، بازارساز اجازه نمی‌دهد قیمت نه از یک دامنه خاص پایین برود و نه از یک محدوده خاص افزایشی‌تر شود. پیش‌تر بیشتر نوسانات دلار در بازه ۱۳هزار تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی به ثبت می‌رسید، ولی در روزهای اخیر با نزول دلار به کانال ۱۲ هزار تومانی، نوسانات در حوالی بازه کوچکتر ۱۲ هزار و ۷۰۰ تا ۱۳ هزار تومانی صورت گرفته است. در این شرایط می‌توان گفت: بازارساز از یکسو قیمت را در هفته‌های اخیر به سوی سطوح پایین‌تر هدایت کرده و همزمان ترجیح داده است که این اتفاق را با حرکتی بسیار آرام و آهسته صورت دهد. اکنون مهم‌ترین سوال شاید برای معامله‌گران ارزی این باشد که آیا بازارساز قصد دارد قیمت دلار را حتی به زیر محدوده ۱۲ هزار و ۷۰۰ و ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومانی نیز ببرد یا ترجیح می‌دهد قیمت را در همین بازه کنونی حفظ کند. در کنار این، به گفته برخی از بازیگران باتجربه بازار، یکی از رسانه‌هایی که با دولت نیز چندان موافق نیست در روزهای اخیر تلویحا عنوان کرده است که امید به ادامه کاهش قیمت دلار بیشتر شده است. در بازار، اما دو دیدگاه متناقض وجود دارد: عده‌ای باور دارند دست پنهان بازارساز روند کاهشی را ادامه خواهد داد و برای این کار نیز از دو بازوی حواله درهم و مدیریت انتظارات با استفاده از ابزار رسانه‌ای بهره خواهد برد. این در حالی است که دسته دوم باور دارند، بازارساز به‌دنبال قیمت‌های پایین‌تر نیست و هر زمان قیمت به محدوده ۱۲ هزار و ۶۰۰ تا ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان برخورد کرده، سمت عرضه تضعیف و سمت تقاضا قوی شده است.

این در حالی است که برخی کاهشی‌ها چنین گمانه‌زنی می‌کنند که بازارساز همزمان با آغاز به کار بازار متشکل ارزی قیمت دلار در سامانه نیما و بازار آزاد را در کانال ۱۲ هزار تومانی یکسان خواهد کرد. برای تحقق این گمانه‌زنی، قیمت دلار در بازار آزاد باید حدود ۹۰۰ تومان افت کند و قیمت دلار در سامانه نیما نیز باید تقریبا همین قدر رشد کند. البته برای این ادعا تا این لحظه هیچ شواهد معتبری ارائه نشده است و تنها برخی فعالان این گمانه‌زنی را مطرح کرده‌اند. در این میان، عده دیگری از فعالان باور دارند، بازارساز نقش زیادی در افت روزهای اخیر نداشته است و خود نوسان‌گیران به‌دنبال نوسان‌گیری در دامنه محدودی هستند، چراکه می‌دانند قیمت ظرفیت افزایش یا کاهش خاصی ندارد. در یکسوی این بازار، از نظر آنها، خالی فروش‌ها قرار دارند که بیشتر به سمت قیمت‌های پایین‌تر تمایل دارند و در سوی دیگر، نوسان‌گیرانی که تمایل به فروش در آستانه سطوح مقاومتی دارند. 2323

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۵۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد

به گزارش خبرآنلاین ، قیمت طلا و سکه در سومین روز هفته با افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت دلار همراه شد.

تجارت نیوز در خبری نوشت:افزایش قیمت در بازار طلا با تلرانس ۱۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی بود و تنها قطعه‌ای را که در کانال بالاتر نشاند،‌ سکه امامی بود.

مهار بازار طلا مقطعی است؟

کارشناسان اقتصادی شکل‌گیری هر روندی در بازار طلا را متاثر از نوسانات قیمت دلار می‌دانند. با وجود اینکه سیاست‌گذار همواره درصدد ایجاد چارچوب قیمتی مشخصی برای دلار هستند، اما تحلیلگران اقتصادی اقدامات سیاست‌گذار برای مهار قیمت‌ها را مقطعی می‌دانند و و معتقدند قیمت‌ها مسیر حرکتی خود را می‌روند. با این وجود آنها می‌گویند نباید انتظار رشد عجیب و غریبی را در قیمت طلای داخلی طی هفته‌های آینده داشته باشیم.

توصیه کارشناسان اقتصادی به خریداران بازار فلز زرد خریدهای پلکانی و ممانعت از نقطه‌زنی است.

گفتنی است اونس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش با رقم ۲۳۳۲ دلاری معامله می‌شود و کاهش نزدیک به ۶ دلاری دارد. اونس جهانی نقره نیز روی قیمت ۲۷ دلار و ۲۴ سنتی ایستاده است. هر گرم نقره ۹۹۹ با رقم ۵۴ هزار تومانی معامله شد و رشد ۴۹۰ تومانی نسبت به روز گذشته داشته است.

سکه امامی میلیونی رشد کرد

قیمت روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با رشد یک میلیون و ۳۹۴ هزار تومانی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد و روی رقم ۴۱ میلیون و ۶۸۹ هزار تومانی بسته شد. قیمت سکه‌ بهار با افزایش ۶۹۵ هزار تومانی با رقم ۳۷ میلیون و ۶۹۰ هزار تومانی بسته شد.

گفتنی است قیمت نیم‌ سکه با رشد ۳۰۰ هزار تومانی با رقم ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی معامله شد. قیمت ربع سکه نیم میلیون تومان گران شد و با رقم ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بسته شد. قیمت سکه گرمی روز دوشنبه ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت و با قیمت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد.

قیمت طلا 500 هزار تومان گران شد

قیمت طلا در سومین روز معاملاتی هفته افزایشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۶۱ هزار تومان افزایش داشت و با قیمت ۱۴ میلیون و ۹۸۲ هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۱۳۱ هزار و ۴۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۴۵۷ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم سه میلیون و ۴۱۱ هزار تومانی معامله شد.

حباب سکه روز دوشنبه در تمام قطعات افزایش داشت. حباب سکه امامی ۷۷۱ هزار تومان، سکه بهار ۸۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۶ هزار تومان،‌ ربع سکه ۳۴۹ هزار تومان و سکه گرمی ۱۲۵ هزار تومان افزایش داشت.

217

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901096

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • حرکت بازار ارز به سمت ثبات/ نوسان یک یا دو هزار تومانی قیمت دلار طبیعی است
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۰ اردیبهشت؛سکه طرح قدیم هم کاهشی شد