Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@13:05:13 GMT

مروری بر چرنوبیل آمریکایی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۵۰۸۳

مروری بر چرنوبیل آمریکایی

به تازگی مینی سریال چرنوبیل توسط شبکه HBO پخش شده و به دنبال آن بحث‌های زیادی مربوط به حادثه چرنوبیل در محافل مختلف مطرح شده است. این سریال کوتاه که توجهات افراد بسیاری از دانشمندان گرفته تا دوستداران هنر را به خود جلب کرد، در حقیقت واگویی فاجعه هسته‌ای است که در میانه دهه ۱۹۸۰ میلادی جهان را تکان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این فاجعه در پی انفجار در یک واحد برق هسته‌ای اکراین اتفاق افتاد و یک شهر را ویران کرد. البته پیامد این رویداد فقط ویرانی شهر نبود. در نتیجه این رویداد ابرهای رادیواکتیویته حتی تا سوئد نیز سفر کردند، انبوه جمعیت جوان و نوجوانی که به سرطان‌های مختلف از جمله تیروئید مبتلا شدند و ویرانه‌ای که هنوز هم میزان اشعه رادیو اکتیویته در آن در سطح بالایی است.

اما چرنوبیل، تنها فاجعه هسته‌ای اواخر قرن بیستم میلادی نبود. نمونه مشابهی از فاجعه هسته‌ای فاجعه نومک در کشور آمریکا بود. این رویداد نیز تا به امروز تأثیرات ناخوشایندی مانند مرگ و میر و بیماری‌های صعب العلاج مانند سرطان را برای مردم منطقه و محیط زیست در بر داشته که بسیاری از ابعاد و جزئیات آن به صورت محرمانه است و منتشر نشده است.
مروری بر چگونگی فاجعه نومک در آمریکا

یکی از پروژه‌های هسته‌ای که در آمریکا انجام شد به کارخانه نومک تعلق داشت که مدت‌ها بعد عمق فجایع ناشی از آن مشخص شد. کارخانه نومک با سرمایه‌گذاری وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در دهه شصت میلادی از طریق دکتر «زلمان موردخای شاپیرو» و «دیوید لوونتال» در منطقه پیتسبورگ پنسیلوانیا در کنار دو روستای جنگلی آپولو و پارکز راه‌اندازی و در سال ۱۹۹۶ میلادی منهدم شد.
شاپیرو فیزیکدان صهیونیست آمریکایی، صاحب نومک شرکت غنی سازی و فرآوری اورانیوم و پلوتونیوم در روستای آپولوی پیتسبورگ ایالت پنسیلوانیا بود و مأموریت تأمین سوخت زیردریایی‌های اتمی و راکتورهای ایالات متحده را بر عهده داشت. از سوی دیگر دیوید لوونتال صهیونیست و از نزدیکان بن گورین و گلدا مایر (نخست وزیران سابق رژیم صهیونیستی) شرکای شاپیرو در راه اندازی کارخانه نومک بودند.

در ۱۹۶۵ میلادی سرویس‌های امنیتی ایالات متحده متوجه ناپدید شدن ۲۰۰ تا ۶۰۰ پوند اورانیوم با غنای بالا و آماده استفاده در کلاهک هسته‌ای شدند. پس از آن مأموران اف بی آی آمریکا متوجه خروج مخفیانه اورانیوم غنی شده – با غنای بالای ۹۷ درصد – از تأسیسات نومک شدند و طی تحقیقاتی که به عمل آمد، سرقت ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم تأیید شد.
پس از این حادثه شاپیرو تحت بازجویی قرار گرفت. با وجود بازجویی کمیسیون انرژی هسته‌ای آمریکا، سازمان سیا و اف بی آی از شاپیرو، در نهایت پرونده مفقود شدن اورانیوم با غنای بالا بدون وارد شدن هیچ‌گونه اتهامی به وی، بسته شد. اما در سال ۱۹۸۵ و پس از واقعه جاناتان پولارد (جاسوس دو جانبه اسرائیل در آمریکا که به حبس ابد محکوم شد) اسناد منتشر شده از سفر محرمانه رافی ایتان به آمریکا و کارخانه نومک پرده برداشت.

به هر حال سرقت حدود ۳۰۰ کیلوگرم مواد استحصال شده از امکانات کارخانه‌های هسته‌ای آمریکا با پوشش محصولات نومک توسّط «رافی ایتان» و «ابراهام بندور» به قیمت قربانی شدن چند هزار شهروند آمریکایی در راستای تسلیح زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی انجام شد.

بر اساس مدارک و شواهد موجود، بسیاری از کارشناسان آمریکایی بر این عقیده اند پروژه راه اندازی کارخانه نومک از ابتدا پروژه‌ای اسرائیلی بوده و این کارخانه با هدف تأمین مواد اولیه لازم برای تولید سلاح هسته‌ای و انتقال آن به سرزمین‌های اشغالی راه اندازی شده است. همچنین بیشترین گمانه زنی‌ها در مورد چگونگی دست یابی این رژیم به سلاح هسته‌ای مربوط به مواد سرقت شده از نومک آمریکا است که در سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۵ این سرقت انجام گرفت و طی کم‌تر از ۱۰ سال با ساخت مجمتع هسته‌ای دیمونا و انتقال این مواد، اسرائیل ده‌ها کلاهک هسته‌ای تولید کرد.
نومک سرانجام توسط شرکت آتلانتیک ریچفیلد و بعدها توسط بیکاک و ویلکاکس خریداری شد. فروش نومک در حالی انجام شد که این شرکت به ایجاد آلودگی شدید محیط زیست و قربانی شدن صدها نفر در جریان انتقال اورانیوم غنی شده متهم بود. این کارخانه مدتی بعد تعطیل و تمام تأسیسات آن منهدم شد و زمین آن نیز با امضای باراک اوباما به گروه مهندسان ارتش آمریکا واگذار شد.

بهار ۲۰۱۰ پس از سرقت محموله‌های تولیدی در کارخانه‌های نومک، بقایای زباله‌های هسته‌ای و مواد شیمیایی را در زمینه‌های شالولند دفن کردند.

تقریباً تمامی سکنه این منطقه دچار بیماری‌های صعب العلاج ژنتیکی و سرطان‌های ناشی از تشعشعات رادیو اکتیو شدند.

آلودگی هوا و آب منطقه قابل برآورد دقیق علمی نیست و پرونده این آلودگی به صورت سری در دست ایالات متحده امریکا است.

مبارزات هسته‌ای برای نجات جان شهروندان
اما این یک روی ماجرا بود. شرکت نومک برای توسعه ساخت زیردریایی هسته‌ای ارتش آمریکا در دو واحد خود (یکی در آپولو و دیگری در شهر پارکز تاون شیپ) هزاران پوند اورانیوم و پلوتونیوم و مواد رادیو اکتیور دیگر را غنی سازی می‌کرد.

به نوشته وب سایتantiwar اسناد موجود نشان می‌دهد داخل واحدهای هسته‌ای نمونه‌هایی از پلوتونیوم و اورانیوم بررسی و آزمایش می‌شدند. مدارک سازمان سیا و اف بی آی نشان می‌دهد کارخانه‌های نومک علاوه بر آزمایش‌های هسته‌ای مواد آلاینده سمی را در محیط زیست منطقه منتشر کرده‌اند. طبق این اسناد شاپیرو در ۵ می ۱۹۶۹ میلادی درباره نشت عظیم مواد آلاینده با فردی (احتمالاً دیوید لونتال) صحبت کرده است. شاپیرو به کارگران دستور داده بود تا مواد آلاینده را بدون فرایندهای ایمنی و فقط با بیل دفن کنند. این در حالی بود که کارگران این کارخانه به طور کلی بدون هیچ گونه لباس و تجهیزات ایمنی کار می‌کردند.

به هرحال مدارک نشان می‌دهد کارگران نومک و ساکنان شهر آپولو در معرض اشعه رادیواکتیویته ای بودند که صدها بار بیشتر از میزان استاندارد بوده است. این روند به گسترش بیماری‌های مختلف و مرگ و میر ساکنان و کارگران واحد منجر شد.

این در حالی بود که با وجود این مدارک سازمان‌های سیا و اف بی آی وظیفه قانونی خود برای اطلاع رسانی به کارگران این واحدهای هسته‌ای و همچنین ساکنان منطقه را انجام ندادند. از سوی دیگر شرکت ببکاکس و ویلوکس نیز از این واحدها برای دفن زباله‌های هسته‌ای استفاده می‌کرد.

یکی از قربانیان این رویداد «پتی آمنو» است. خانه او در مسافت اندکی از محل این واحد هسته‌ای قرار داشته است.

به نوشته وال استریت ژورنال «پتی آمنو» یکی از فعالان هسته‌ای در آمریکا است که طی بیش از ۲۰ سال گذشته مبارزاتی برای پاکسازی شهر خود و اطراف آن انجام داده است. در آن زمان دولت آمریکا به این نتیجه رسیده بود که زباله‌های هسته‌ای تهدیدی برای ساکنان منطقه نیست. اما در سال‌های بعد دو واحد نومک ویران شدند و مواد آلوده مربوط به عملیات‌های هسته‌ای در این واحدها همچنان در منطقه‌ای نزدیک پارک تاون شیپ مدفون شده بودند. این منطقه اکنون به نام «شلو لند دیسپوز آریا» مشهور است.

این در حالی بود که سال‌های متمادی ساکنان محلی در محل این پارک پیاده روی و کودکان در این منطقه بازی می‌کردند. این منطقه در نزدیکی رودخانه‌ای نیز قرار داشت، بنابراین آب نیز به مواد رادیواکتیویته آلوده شد. همه این موارد در حالی اتفاق افتاد که عده کمی از ساکنان منطقه از وجود مواد هسته‌ای در نزدیکی این منطقه خبر داشتند.

پاکسازی منطقه

فعالیت‌های آمنو سبب شد کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۲ میلادی قانونی برای پاکسازی هسته‌ای شلولند تصویب کند. اما حدود ۱۰ سال طول کشید تا واحد مهندسی ارتش حفاری در منطقه شلولند را آغاز کند. جالب آنکه عملیات حفاری ۲ ماه پس از آغاز، متوقف شد.

به نوشته وال استریت ژورنال مقامات دولتی اعلام کردند مقادیر انبوهی از مواد پیچیده را در این محل کشف کردند. اما طبق اسناد دولتی و به گفته منابع آگاه از امر، مهندسان ارتش هنگام حفاری در منطقه با مقادیر زیادی مواد هسته‌ای روبرو شدند که از آنها برای تولید بمب هسته‌ای استفاده می‌شود. واحد مهندسی ارتش اعلام کرده مشغول بررسی شیوه پاکسازی این منطقه است.
به گفته آمنو مقدار زیادی پلوتونیوم و اورانیوم در فضای باز مدفون شده بودند و به مدت چند دهه هیچکس به این منطقه توجهی نداشت.
این درحالی بود که شرکت بیکاک و ویلکاکس در سال ۲۰۰۰ اعلام ورشکستگی کرد تا از پرداخت غرامت به کارکنان خود سرباز زند. در نهایت «ببکاکس و ویلوکس» در خارج دادگاه با شاکیان تسویه کرد و مبلغ ۸۰ میلیون دلار غرامت پرداخت کرد. البته در زمان این تسویه ۸۰ میلیون دلاری در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ میلادی حدود ۴۰ درصد از شاکیان فوت کرده بودند.
از سوی دیگر به نوشته نشریه triblive در نتیجه تلاش‌های آمنو در سال ۲۰۱۸ میلادی ۳۰۰ کارمند سابق واحدهای هسته این منطقه غرامتی معادل ۶۰ میلیون دلار به دلیل ابتلاء به سرطان دریافت کردند. البته بسیاری از قربانیان فاجعه نومک نتوانستند از دولت غرامت دریافت کنند زیرا خانواده‌هایشان نتوانستند سوابق پزشکی لازم را تهیه کنند و از سوی دیگر شرکت نیز اسناد مورد نیاز را در اختیار دولت قرار نداد.

این در حالی است که همچنان شکایات برخی ساکنان این منطقه به دلیل آلودگی‌ها و مشکلات سلامتی باقی است.

طبق برآوردهایی که واحد مهندسی ارتش آمریکا در سال ۲۰۱۰ انجام داده در منطقه شلولند حداقل ۵۰ هزار تن خاک آغشته به زباله‌های هسته‌ای وجود دارد.

طبق آمار موجود تا ژانویه ۲۰۱۱ میلادی بیش از ۲۴۰۰ نفر به دلیل تشعشعات رادیواکتیویته کارخانه نومک به سرطان‌های مختلف مبتلا شدند و با مرور زمان تعداد قربانیان این فاجعه به ۶۰۰ نفر رسید.

مواد رادیواکتیو چه تأثیری روی سلامت انسان می‌گذارند

به نوشته لایو ساینس، همزمان با فاسد شدن یا شکسته شدن مواد رادیواکتیو انرژی آنها وارد محیط می‌شود. این انرژی به دو شیوه به بدن انسان آسیب می‌رساند. نخست آنکه مواد رادیو اکتیو به طور مستقیم سلول‌های بدن انسان را از بین می‌برند یا به جهش‌های ژنتیکی منجر می‌شوند. اگر این جهش‌های ژنتیکی ترمیم نشوند، احتمالاً سلول‌ها سرطانی می‌شوند.

«لیدیا زابولستکا» یکی از استادیاران بخش اپیدمولوژی دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: یکی از شایع‌ترین نتایج انتشار مواد رادیواکتیو ابتلاء به سرطان تیروئید است. غده تیروئید رادیواکتیو یودین را جذب می‌کند و در نتیجه سرطان تیروئید در بدن فرد به وجود می‌آید.

اما یودین رادیواکتیو عمری کوتاه دارد و حدود ۲ ماه پس از حادثه از بین می‌رود. «آندره بوویل» از انسیستو ملی سرطان که روی فاجعه چرنوبیل در اکراین فعالیت کرده می‌گوید: اگر انسان پس از بازه دو ماهه در معرض هوای رادیواکتیویته قرار گیرد، یودین هیچ خطری برای سلامتی او ندارد.

البته به گفته او کودکان بیش از بزرگسالان در معرض خطر ابتلاء به سرطان تیروئید هستند زیرا غدد تیروئید آنها ۱۰ برابر کوچک‌تر از بزرگسالان است. بنابراین یودین رادیو اکتیو در بدن آنان غلظت بیشتری می‌یابد.

در کل دوز بالایی از اشعه‌های رادیواکتیو به افزایش ریسک ابتلاء به سرطان منجر می‌شود. اما به هرحال قرار گرفتن در معرض هرگونه اشعه رادیو اکتیو خطر ابتلاء به سرطان را می‌افزاید.

به گفته محققان میزان ریسک بیمار شدن در مجاورت اشعه مواد رادیو اکتیو به میزان جذب این ماده در بدن فرد بستگی دارد. افرادی که در برابر سطح بالایی از اشعه‌های رادیو اکتیو قرار می‌گیرند احتمالاً بیمار می‌شوند.

بیمار شدن به دلیل انتشار اشعه‌های رادیواکتیو بیشتر اوقات مرگبار است و علائمی مانند خونریزی و از بین رفتن پوسته داخلی دستگاه گوارش را در پی دارد. علاوه بر آن مسمومیت با اشعه‌های رادیواکتیو به ریزش مو، عدم باروری در زنان و مردان، ضایعات پوستی، سرطان ریه و سرطان خون منجر می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رادیو اکتیو انرژی هسته ای بیماری نادر سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۵۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶

بین الملل تابناک: هفتصد و هفتاد و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۵۱

کارآفرین آمریکایی در واکنش به اظهار امیدواری واشنگتن نسبت به پیروزی اوکراین بر روسیه، در پیامی کنایه‌آمیز از کاخ سفید خواست پیروزی را تعریف کند.

«ایلان ماسک» میلیاردر آمریکایی در واکنش به ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه اوکراین می‌تواند در جنگ پیروز شود، از واشنگتن خواست «پیروزی» را تعریف کند.

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه گفت: «مقامات آمریکایی بر این باورند که اوکراین در نهایت می‌تواند در این جنگ پیروز شود. اوکراین عزم پیروزی در این جنگ را دارد و ما هم برای دستیابی به این هدف از آن حمایت خواهیم کرد.»

در همین رابطه ایلان ماسک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «پیروزی چه شکلی است؟»

این کارآفرین آمریکایی از آغاز جنگ اوکراین نسبت به امیدواری‌های واشنگتن به عملکرد کی‌یف تردید داشته است؛ از جمله به طرح صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که اوکراین در آن خواستار پس‌گرفتن تمامی مناطقی شده که روسیه از آغاز جنگ تحت کنترل خود درآورده است.

اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶ ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۵

۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

 این آموزش در پایگاهی در جنوب غرب فرانسه برگزار می‌شود و مقامات فرانسوی به دلایل امنیتی اطلاعاتی در مورد مکان خلبانان اوکراینی فاش نکردند.

به نقل از لیبراسیون، بااین‌حال، آنها که بین ۲۱ تا ۲۳ سال سن دارند، باید بعد از کریسمس سکان جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را در دست بگیرند.

قبل از عزیمت به فرانسه، خلبانان اوکراینی سه ماه را در بریتانیا گذراندند و زبان انگلیسی را آموختند، زبانی که خلبانان ناتو از آن استفاده می‌کنند.

در مجموع، خلبانان اوکراینی دوره ۸۰ ساعت پرواز و ۵۰ جلسه شبیه‌سازی را خواهند گذراند. این آموزش سریع نصف طول دوره نیروی هوایی فرانسه است، اما کی‌یف چاره‌ای ندارد زیرا نیروی هوایی این کشور از آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه آسیب‌دیده است و نیاز به بازسازی فوری دارد.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی، بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

سه جنگنده دیگر اف-۱۶ از هلند اخیرا به مرکز آموزشی اروپا در نزدیکی شهر فاتستی رومانی وارد شده‌اند. در حال حاضر هشت فروند اف-۱۶ در این پایگاه وجود دارد که ۳۲ فروند دیگر از نروژ وارد این پایگاه می‌شود.

ارسال مهمات غربی چاره کار نیست ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

 «ولودمیر اولنیک» نماینده پیشین پارلمان اوکراین، کمبود سرباز را مهمترین چالش پیش‌روی کشورش در مسیر جنگ با روسیه دانست و گفت که ارائه مهمات به کی‌یف از سوی غرب نمی‌تواند این وضعیت را جبران کند.

 این سیاستمدار اوکراینی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک اظهار داشت: ارائه تسلیحات جدید از سوی آمریکا نمی تواند کمبود و فرسودگی شدید نیروی انسانی را در اوکراین جبران کند.

رسانه‌های غربی نیز اذعان دارند که اگرچه کمبود مهمات تا حدودی با کمک های خارجی کاهش یافته، اما فقدان نیروی لازم در ارتش اوکراین همچنان موضوع اصلی است.

براساس اعلام وزارت دفاع روسیه، از آغاز جنگ در اوکراین نزدیک به ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی جان خود را از دست داده اند.

نشریه آمریکایی پولیتیکو در ماه مارس (اسفند) یکی از دشوارترین چالش های پیش روی اوکراین را در جنگ جاری با روسیه، طفره رفتن و فرار مردان جوان برای اعزام به جبهه ها دانست.

اولینیک در بخشی دیگر از مصاحبه خود با اسپوتنیک خاطرنشان کرد: بسیاری از فرماندهان [اوکراینی] از کمبود ۳۰ تا ۴۰ درصدی نیروی انسانی شکایت دارند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار مرد در رده سنی ورود به جنگ فراری هستند و حاضر به حضور در جبهه ها نیستند.

اولینیک ادامه داد: با توجه به پیشروی مداوم روسیه، اوکراین باید به سرعت ۲۰۰ هزار نیرو را بسیج کند که این امر غیرممکن است.

وی به قانونی که به تازگی از سوی ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین برای بسیج نیرو و جبران کاهش سرباز به امضا رسیده است، اشاره کرد و گفت: این امر هم بعید است وضعیت را بهبود بخشد.

این قانونگذار سابق به یک مورد دستگیری گزارش شده اشاره کرد که براساس آن یک جوان ۲۰ ساله به موجب قانون جدید دولت زلنسکی به زور به جبهه جنگ فرستاده شده است.

بخش ثبت نام ارتش اوکراین نیز تائید کرده است که براساس قانون زلنسکی در صورت مقاومت این سرباز جوان برای اعزام به جبهه ها، ممکن است اعدام شود.

اولینیک در پایان گفت: «این یک سقوط است، یک بن بست است. مردم نمی خواهند از منافع آمریکایی ها و تیم زلنسکی محافظت کنند».

فرمانده نیروهای مسلح اوکراین: وضعیت بدتر می‌شود ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ - ۲۰:۴۲

فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین امروز ـ شنبه ـ اذعان کرد وضعیت میدان نبرد برای نیروهای اوکراینی همچنان «رو به خامت است و بدتر هم می‌شود.»

 اوکراین مدتهاست در میدان نبرد با کمبود نیرو و تجهیزات دست‌وپنجه نرم می‌کند و برخی از مقامات و رسانه‌های غربی طی روزهای اخیر اذعان کرده‌اند که بسته کمکی جدید آمریکا به اوکراین چندان نمی‌تواند جریان جنگ را به نفع این کشورر جنگ‌زده اروپایی تغییر دهد.

خبرگزاری تاس به نقل از «الکساندر سیرسکی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نوشت: «وضعیت میدان نبرد بدتر می‌شود.»

این مقام اوکراینی این اظهارات را خطاب به متحدان غربی طی جلسه‌ گروه تماس دفاع اوکراین عنوان کرد.

او در پیام‌رسان تلگرامش نوشت: «من اعضای این ائتلاف را نسبت به وضعیت وخیم میدان نبرد که در حال بدتر شدن است، آگاه کردم.»

این اولین بار نیست که الکساندر سیرسکی نسبت به اوضاع وخیم اوکراین هشدار می‌دهد. وی پیش از این گفته بود که وضعیت جبهه شرقی «به طرز چشمگیری دشوار و بدتر شده است.»

حمله گسترده روسیه به زیرساخت های انرژی اوکراین در سه منطقه

وزیر انرژی اوکراین مدعی شد، روسیه امروز شنبه به تاسیسات انرژی این کشور در سه منطقه حمله کرده است.

خبرگزاری رویترز نوشت: جرمن گالوشچنکو (German Galushchenko) وزیر انرژی اوکراین، در پیام رسان تلگرام نوشت: در حمله روسیه به تاسیسات انرژی اوکراین در این سه منطقه، خساراتی به تجهیزات وارد و دست کم یکی از کارگران انرژی زخمی شده است.

گالوشچنکو در این پیام افزود: حملات روسیه منطقه دنیپروپتروفسک (Dnipropetrovsk) در مرکز اوکراین و مناطق لویو (Lviv) و ایوانوفرانکیفسک (Ivano-Frankivsk) در غرب این کشور را هدف قرار داده است.

آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که این کشور یک بسته کمک جدید به ارزش ۶ میلیارد دلار را به اوکراین اختصاص داده است.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی نیوز، روز جمعه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این بزرگ ترین بسته کمک امنیتی آمریکا تاکنون است که صرف خرید سامانه های تسلیحاتی جدید برای اوکراین خواهد شد و شامل خرید موشک های پاتریوت بیشتری خواهد بود که کی یف برای مقابله با حملات موشکی روسیه به شهرهای این کشور به آن نیاز دارد.

آستین گفت: این بسته شامل سامانه های مهم رهگیری برای سامانه های دفاع هوایی NASAMS و پاتریوت اوکراین، سامانه های ضد پهپادی بیشتر و تجهیزات پشتیبانی، مقادیر هنگفتی مهمات توپخانه، مهمات تسلیحات هوا به زمین و تجهیزات پشتیبانی و نگهداری خواهد بود.

 

 

 

دیگر خبرها

  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶