Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@02:19:19 GMT

ناشران، کتابفروش‌ها و مالیات

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۵۴۷۴

ناشران، کتابفروش‌ها و مالیات

چند روز پیش اتحادیه ناشران و کتابفروش‌ها در نامه‌ای از معاون اول رئیس جمهوری جهت جلوگیری از برداشت‌هایی که معافیت صریح مالیات ناشران و کتابفروشان را مخدوش می‌کند، درخواست مساعدت کرد. جعفر همایی مدیر نشر نی

در بخشی از این نامه آمده است: «با توجه به قوانین موجود درخصوص معافیت ناشران و کتابفروشان، فرض قانونگذار تحقق این معافیت است که با وجود رویکرد فرهنگی دولت جناب آقای دکتر روحانی انتظار می‌رفت این امر تمام و کمال محقق شود ولی متأسفانه در چند ساله اخیر برخی مسئولان سازمان امور مالیاتی با قرائت خاص خود از قانون، به انحای مختلف مانع اجرایی شدن کامل این معافیت‌ها می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» به پیوست این نامه که به امضای رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هومان حسن‌پور رسیده نامه 300 ناشر و کتابفروش که پنج سال پیش از سوی اتحادیه به رئیس جمهوری محترم ارسال شده بود نیز ارسال شده است. شنیده می‌شود با نظر مساعد جهانگیری، موضوع طرح شده از طرف این اتحادیه درحال پیگیری است و مقرر شده بزودی جلسه‌ای با حضور مسئولان ذیربط و نمایندگان این اتحادیه در دفتر معاون اول رئیس جمهوری برگزار شود. اما اینکه ناشران چگونه می‌توانند از معافیت مالیاتی برخوردار شوند؟ چرا برخی ناشران به سازوکارهای سازمان مالیاتی تن نمی‌دهند و در نهایت این سؤال که مقصود از قرائت خاص مؤدیان مالیاتی که در نامه به جهانگیری آمده چیست؟ سؤال‌هایی است که جعفر همایی مدیر نشر نی در یادداشتی کوتاه به آنها پاسخ داده است.
درباره اینکه ناشران چگونه می‌توانند از معافیت مالیاتی برخوردار شوند سازوکار مشخصی وجود دارد و آنها می‌توانند با رعایت مقررات قانونی و تسلیم بموقع اظهارنامه و صورتحساب‌های مالی و انجام تکالیف قانونی از معافیت برخوردار شوند و اینکه چرا برخی ناشران به سازوکارهای سازمان مالیاتی تن نمی‌دهند به این دلیل است که آنها یا از مقررات آگاهی ندارند یا نفع خود را در جای دیگر یا رفتار دیگری می‌بینند. در نامه اتحادیه قرائت خاص مؤدیان ذکر نشده، بلکه «قرائت خاص برخی از مسئولان سازمان امور مالیاتی» ذکر شده ولی در نامه روشن نیست که چه برداشتی از کدام بخش قانون یا آیین‌نامه منظور است. ما در این خصوص مشکل جدی نداریم، البته همواره بین ممیز و مؤدیان در رسیدگی به صورت‌های مالی و تطبیق آن با قانون یا آیین‌نامه‌ها اختلاف‌نظرهایی وجود دارد که روش‌های قانونی برای حل و فصل آن هم وجود دارد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۵۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۰۰ میلیارد فرار مالیاتی حوزه ساخت‌وساز در خوزستان

سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی از مطالبه ۳ هزار میلیارد ریال مالیات از فراریان مالیاتی مجریان ذیصلاح ساختمان خوزستان خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شاهین مستوفی؛ سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور پیرامون نحوه شناسایی فرار مالیاتی مجریان ذیصلاح ساختمان خوزستان و میزان مطالبه مالیاتی از آنان، اظهار کرد: متعاقب دریافت گزارش سامانه سوت‌زنی مبنی بر فرار مالیاتی شرکت‌های سازنده مسکن در این استان و با‌ توجه به وجود اطلاعات مربوط به میزان فعالیت این اشخاص در سازمان نظام مهندسی استان مذکور (از جمله حق تعرفه هر متر مربع متراژ واگذار شده به هر شخص حقیقی یا حقوقی، قراردادهای منعقده فی مابین کارفرمایان و مجریان ذیصلاح) و عدم همکاری کامل آن مجموعه، انجام بازرسی موضوع ماده (181) قانون مالیات‌های مستقیم در دستور کار قرار گرفت. 

وی با اشاره به اینکه با بررسی اسناد و مدارک به دست آمده از بازرسی انجام شده، مشخص شد حق الزحمه واقعی 573 مجری ذیصلاح ساختمان در استان طی سال‌‌های 1398 لغایت 1402 نزدیک به 13 هزار میلیارد ریال بوده گفت: لیکن درآمد ابرازی آنها در اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیمی بسیار کمتر از این مبالغ اعلام شده بود که با عنایت به مستندات مذکور و با رعایت قوانین و مقررات، بالغ بر 3 هزار میلیارد ریال مالیات و عوارض در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده طی اوراق مطالبه و تشخیص صادره، از مودیان مذکور مورد مطالبه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • تاباندن نور بر ابهامات استراتژی مالیاتی دولت
  • شناسایی ۳۰۰ میلیارد فرار مالیاتی حوزه ساخت‌وساز در خوزستان
  • شناسایی ۳ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی حوزه ساخت و ساز در خوزستان
  • شناسایی فرار مالیاتی ۳۰۰ میلیارد تومانی در حوزه ساخت و ساز
  • سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه
  • پول نقد بیاورید تا پزشک محترم مالیات ندهد!
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • تمدید مهلت تکمیل و ارسال اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده