Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرصت امروز،  بدون تردید هر فردی نظر متفاوتی در مورد دلیل موفقیت یک سخنران در مراسم TED دارد، با این حال من عمیقا معتقدم که هیچ کدام از دلایل مربوط به اسلایدهای سخنرانی موردنظر نیست. دلیل اصلی این امر مربوط به یادآوری اسلایدهای بد از سوی ماست. البته این امر خود به خاطر کیفیت پایین اغلب اسلایدهای سخنرانی های مختلف روی می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور معمول حتی برترین سخنران ها نیز از اسلایدهای بی کیفیت رنج می برند. ایرادهای اصلی در این میان مربوط به کیفیت پایین، حروف ناخوانا و حواس پرتی مخاطب پس از مشاهده اسلاید است. با این حساب پس چرا اغلب سخنران ها از اسلاید استفاده می کنند؟ دلیل این امر تاثیر اسلایدهای مناسب بر روی درک و فهم مخاطب از پیام اصلی سخنرانی است. به طور معمول در تمام سخنرانی های TED ما اسلایدهای بسیار باکیفیتی را مشاهده می کنیم. به همین دلیل هم تاثیرگذاری این مجموعه سخنرانی ها بسیار بالا ارزیابی می شود.

بدون تردید دلیلی پشت موفقیت سخنران های مراسم TED در زمینه طراحی اسلاید وجود دارد. در واقع اغلب آنها از راهنمایی های کارشناس های ماهر نظیر پاول جورکینسکی، موسس برند Improve Presentation، بهره می برند. اخیرا جورکینسکی در مقاله ای مفصل به بیان برخی از ایده های مناسب برای افزایش تاثیرگذاری اسلایدهای سخنرانی پرداخته است. در ادامه به بررسی این توصیه ها می پردازیم.

1. هر اسلاید یک ایده

به بیان جورکینسکی: «اشتباه اصلی که در بسیاری از اسلایدها مشاهده می کنم، شلوغی بیش از اندازه آنهاست.» بدون تردید هیچ مخاطبی به یک اسلاید پر از محتوای جزئی توجه نخواهد کرد. تجربه شخصی ما نیز بیانگر خروج بی نتیجه از کنفرانس های دارای چنین اسلایدهایی است.

به عقیده جورکینسکی، دلیل اصلی موفقیت سخنران های حرفه ای طرح یک ایده در هر اسلاید است. به این ترتیب مخاطب دچار سرگیجه نخواهد شد: «اگر ما ایده های بیشتری داریم، باید آنها را در اسلایدهای بعدی طرح کنیم.»

2. برنامه ای مشخص و مداوم برای رنگ های اسلاید

به عقیده جورکینسکی کلید ارتباط بصری با دیگران رنگ است: « به طور معمول رنگ ها موجب جلب توجه مخاطب و امکان انتقال ساده تر اطلاعات می شود.»

بدون تردید هر سخنرانی به سادگی امکان درک رنگ های نامناسب برای اسلایدهای سخنرانی اش را دارد. به عنوان مثال رنگ صورتی تیره برای سخنرانی پیرامون نرخ نجات افراد دارای سرطان مناسب نخواهد بود. توصیه جورکینسکی در این میان استفاده از اطلاعات کارشناس های حرفه ای حوزه روانشناسی رنگ ها است. به این ترتیب رنگ پس زمینه و سایر بخش های اسلایدهای ما توان تاثیرگذاری مناسبی بر روی مخاطب خواهد یافت.

3. هیچ گاه نخستین ایده بصری تان را دنبال نکنید

هدف اصلی یک سخنران از طراحی اسلاید نمایش نوآوری های سخنرانی اش است. شما برای سخنرانی خود از چه المان های بصری استفاده خواهید کرد؟ اگر شما برای بیان نوآوری به طرح یک لامپ روشن اشاره کنید، باید به یک نکته مهم توجه کنید. در حقیقت اغلب مردم برای اشاره به نوآوری در قالب محتوای بصری به طرح لامپ روشن اشاره می کنند. به همین دلیل به عنوان یک سخنران حرفه ای نباید این ایده را دنبال کنید. راهکار کلیدی در اینجا تلاش برای یافتن ایده های غیرکلیشه ای است. این امر از طریق واکاوی ذهن مان برای یافتن ایده های بیشتر صورت می گیرد. بنابراین توصیه من عدم توجه به چند ایده نخست مان در زمینه طراحی بصری است.

4. بهترین نمودارها الگوهای ساده اند

نمودارها و نقشه های مختلف تاثیر انکارناپذیری بر روی بهبود انتقال اطلاعات به مخاطب دارند. به نظر من مهم ترین المان برای موفقیت یک نمودار در سادگی اش نهفته است. متاسفانه امروزه بسیاری از سخنران ها به سراغ نمودارهای بسیار پیچیده می روند. به همین دلیل هم به سخنرانی شان توجه چندانی نمی شود. به عقیده جورکینسکی یک سخنران پیش از طراحی نمودارها باید پرسش های ذیل را پاسخ دهید:

• چه اطلاعاتی از طریق این نمودار باید به مخاطب منتقل شود؟

• آگاهی از این اطلاعات چه اهمیتی برای مخاطب دارد؟

• نمودار موردنظر چگونه بر روی روند سخنرانی من تاثیر خواهد گذاشت؟

پاسخ به این پرسش ها ما را در زمینه طراحی اسلایدهای تاثیرگذار و کاربردی کمک خواهد کرد. به این ترتیب دیگر خبری از اسلایدهای بسیار پیچیده و بی نتیجه نخواهد بود.

5. از اسلایدهای خالی نترسید

شاید شما به اسلایدهای سخنرانی مانند موسیقی داخل باشگاه های ورزشی نگاه کنید. بنا بر این اگر موسیقی قطع شود، همه چیز عجیب و غیرعادی به نظر خواهد رسید. با این حال نظر جورکینسکی کاملا مخاطب این دیدگاه است. در حقیقت او در سال های اخیر طرفداری زیادی از اسلایدها خالی کرده است: «گاهی اوقات ما نیازمند توجه تمام مخاطب ها به خودمان هستیم، بنابراین وجود یک اسلاید امکان حواس پرتی مخاطب را افزایش می دهد. شاید هم ما قصد دادن استراحت چشمی به مخاطب را داشته باشیم. در هر صورت استفاده از یک یا چند اسلاید خالی به هنگام سخنرانی مطلوب خواهد بود.»

نکته مهم در این میان طراحی اسلاید خالی به رنگی جز سفید است. در غیر این صورت مخاطب اسلاید خالی را به عنوان اشتباهی از سوی سخنران تلقی خواهد کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سخنرانی کنفرانس اسلاید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان ایرانی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چه کسانی بودند؟ + عکس و سند

همشهری آنلاین: در این روزهای حساس و به یادماندنی که تظاهرات ضدصهیونیستی در دانشگاه‌های مختلف به ویژه دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از مردم غزه، توجه رسانه‌ها و مردم جهان را به خود جلب کرده، بازخوانی برخی وقایع مشابه در تاریخ خالی از لطف نیست. بی‌گمان این صحنه‌ها در طول سال‌ها فعالیت ضدصهیونیستی آزادیخواهان جهان کم‌نظیر است، اما نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که در طول هشتاد سال جنایات اسرائیل علیه ملت فلسطین، با اوج‌گیری این جنایت‌ها اعتراضات جهانی به ویژه دانشجویی هم در اقصی نقاط جهان گسترش یافته است. در یکی از این اسناد که در گنجینه اسناد مرکز اسناد انقلاب اسلامی نگهداری می‌شود گزارشی از ساواک در مهر ماه سال ۱۳۴۹ به چشم می‌خورد. در این سند به اجتماع دانشجویان ایرانی، امریکایی و عربی در حمایت از فلسطین در دانشگاه کلمبیا پرداخته شده است.

متن این سند بدین شرح است:

« روز جمعه ۴۹/۷/۲۲ ساعت ۷ بعدازظهر دانشجویان ایرانی، دانشجویان آمریکایی، دانشجویان عرب که در حدود پانصد نفر می‌شدند در سالن نمایش دانشگاه کلمبیا اجتماع کردند. این اجتماع فقط بخاطر پشتیبانی از فلسطین تشکیل شده بود و دانشجویان ایرانی شرکت‌کننده عبارت بودند از ۱-حسن حلبیان ۲-علی‌اکبر زارعیان ۳-علی‌اصغر زارعیان ۴-دکتر محمدعلی خوانساری ۵-مجید سیادت ۶-دخی شعشعانی ۷-کیومرث ثابتیان ۸-فریدون دانش ۹-احمد شایگان ۱۱-هادی کیلک ۱۲-حسین زادنیا. ابتدا چند دانشجوی امریکایی سخنرانی کردند و بعدا احمد شایگان بزبان انگلیسی سخنرانی نمود. ضمنا در موقع سخنرانی یکی از دانشجویان آمریکایی گاز اشک‌آور پخش شد که تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان مجبور بترک سالن شدند. نظریه نمایندگی. صحت خبر تائید میشود.»

کد خبر 849193 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها دانشگاه - دانشجو دفاع - بسیج دانشجویی خبر ویژه ایران و فلسطین فلسطین

دیگر خبرها

  • دانشجویان ایرانی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چه کسانی بودند؟ + عکس و سند
  • هنرنمایی‌هایی دانچیچ و اروینگ برای دالاس
  • اخراج سرمربی و کادر فنی تیم بسکتبال لیکرز
  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد
  • مصلی کیش میزبان عزاداران شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • برنامه هیات‌های بندرعباس برای شهادت امام صادق(ع)
  • حجت الاسلام استاد علوی تهرانی در مسجد امیر به سخنرانی می پردازد
  • برنامه هیات‌های مذهبی برای سالروز شهادت امام صادق(ع) اعلام شد
  • بالاتر از لالیگا؛ صعود سری آ به رتبه دوم رنکینگ یوفا
  • جانشین فرمانده‌کل‌سپاه پاسداران سخنران اجلاسیه شهدای شهرستان باشت