Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@17:14:38 GMT

رفع محدودیت‌ اشتغال در خدمات حرفه‌ای

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۸۲۴۹

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: برخی از مشاغل دارای محدودیت‌های غیر منطقی هستند که در ماده ۴ اشتغال فارغ التحصیلان به رفع محدودیت‌های اشتغال در این رشته‌ها پرداخته شد.

به گزارش مهر، منصور کبگانیان در حاشیه جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور که عصر روز گذشته برگزار شد با ارائه گزارشی از جلسه مذکور گفت: بحث اصلی این جلسه درباره سیاست‌های اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها در مقاطع مختلف بود ولی پیش از دستور، گزارشی در ارتباط با اسناد توسعه دانش بنیان استان‌های مختلف کشور ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براساس این سند مقرر شد برش‌های استانی در حوزه نقشه جامع علمی کشور و حوزه فرهنگی لحاظ کنیم.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ۱۰ استان را برای توسعه دانش بنیان شدن با هماهنگی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری تعیین کرده اند. این استان‌ها از نظر اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، یکپارچگی و سیاست‌های توسعه‌ای لازم را نداشتند و براساس نقشه مهندسی فرهنگی و نقشه جامع علمی کشور توسعه دانش بنیان شدن این استان‌ها کلید خورد.

کبگانیان گفت: اولین استانی که این کار در آنجا انجام می‌شود استان بوشهر است که کار بر روی این سند در این استان آغاز شده است و تمام توانایی‌های استان در زمینه‌های شیلات، انرژی و سواحل استان در این سند در نظر گرفته شده است. هر استان توانایی‌های خاص خودش را دارد و در این سند هماهنگی لازم برای تربیت فارغ التحصیلان دیده شده است و این کار برای دیگر استان‌ها نیز در حال انجام شدن است.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: این سند بعد از توافق همه مسئولان رسماً به ما ارسال شده و بعد از تصویب در ستاد نقشه جامع علمی کشور ابلاغ خواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این سند دارای چندین خاصیت است که در جهت توسعه استان دانش بنیان حرکت می‌کند و با تغییر مسئولان استان، برنامه‌های اجرایی این سند تغییر نمی‌کند.

وی افزود: در این موضوع شورایی برای راهبری سند با محوریت استاندار در استان‌های مذکور تشکیل خواهد شد و سیاست گذاری و نظارت کار آن بر عهده ستاد نقشه جامع علمی کشور خواهد بود و ما با همکاری نمایندگی ولی فقیه این کار را انجام خواهیم داد و امیدواریم استان‌های دیگر نیز این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.

کبگانیان تأکید کرد: این اسناد در هر استان با پیشنهاد نخبگان و مسئولان آن استان ایجاد می‌شود و با توجه به اینکه استان‌ها با یکدیگر از نظر اقتصادی و دیگر مسائل متفاوت هستند، سند دانش بنیان هر استان با استان دیگر متفاوت است.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور گفت: بحث اصلی جلسه درباره اشتغال فارغ التحصیلان بود. در جلسات گذشته مواد ۱، ۲ و ۳ درباره اشتغال فارغ التحصیلان مصوب شده بود. ماده ۱ درباره تعیین تکالیف وزارتخانه‌های علوم و بهداشت بود. ماده ۲ درباره تعیین تکلیف وزارتخانه آموزش و پرورش بود و ماده ۳ درباره تعیین تکالیف مرکز آمار ایران بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همانطور که می‌دانید بخش مهمی از مشکلات کشور با دانش آمار حل می‌شود و این جلسه ستاد به ماده ۴ اشتغال فارغ التحصیلان اختصاص داده شد و این ماده به تعیین تکالیف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌پردازد. این ماده چند محور مشخص داشت که می‌توان به ایجاد سامانه اطلاعات بازار کار مشاغل اشاره کرد.

وی افزود: فارغ التحصیلان ما اگر هنگام ورود به دانشگاه‌ها، اطلاعات کاملی داشتند مطمئناً رشته بهتری را در دانشگاه انتخاب می‌کردند. اطلاعات دقیقی به فارغ التحصیلان دبیرستانی ارائه نمی‌شود و آنها احساس کاذبی در خصوص بازار کار دارند. برخی شغل‌ها ایده آل به نظر می‌رسد اما واقعیت غیر از آن است.

کبگانیان گفت: از دیگر محورهایی که در ماده ۴ به آن اشاره شد به روزرسانی فهرست مشاغل بود. تدوین استانداردهای آموزش مشاغل و اعتبار بخشی گواهینامه‌های مهارت مبتنی بر صلاحیت حرفه‌ای و رفع محدودیت‌های اشتغال در خدمات حرفه‌ای از دیگر مواردی بود که به آن اشاره شد.

دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: برخی مشاغل محدودیت‌های غیرمنطقی دارد. درآمدها و نیاز به آن بالا رفته و در صورتی که عده زیادی می‌توانند در این رشته‌ها تحصیل کنند مثل رشته پزشکی که اگر با رعایت استانداردهای کیفی این محدودیت‌ها ساماندهی شود، عدالت آموزشی بهتر اجرا می‌شود. ماده ۴ با اصلاحاتی که داشت تصویب شد و بررسی ماده‌های دیگر به جلسات بعدی ستاد موکول شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: رفع محدودیت اشتغال خدمات حرفه ای ارز دیجیتال سامانه نیما غلامرضا سلیمانی حشد الشعبی فدریکا موگرینی غنی سازی اورانیوم اینستکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۸۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد ارایه شد
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد