Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@13:45:32 GMT

مرز شلمچه برای رونق تجارت نیازمند مدیریت واحد است

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۷۲۸۵۸

مرز شلمچه برای رونق تجارت نیازمند مدیریت واحد است

به گزارش ایرنا شماری از بازرگانان و تجار منطقه آزاد اروند روز چهارشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر ضمن انتقاد از وضعیت نابسمان در مرز شلمچه فراهم کردن تمهیدات لازم برای رفع مشکل تجارت در این گذرگاه مرزی را خواستار شدند.

یکی از بازرگانان در این نشست نبود مدیریت واحد در مرز شلمچه را از مشکلات عمده این نقطه مرزی عنوان کرد و گفت: نبود مدیریت واحد در مرز شلمچه موجب تداخل عملکرد نهادهای مختلف دولتی و نظارتی در امور تجاری شده است و این امر باعث بروز بسیاری از مشکلات شده و برای این منظور باید راهکاری مناسب جهت رفع مشکلات ناشی از تداخل عملکرد نهادها اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاسم شیوخی جا به جایی و انتقال بارانداز به محوطه خاکی مرز شلمچه را از دیگر مشکلات بازرگانان در این گذرگاه مرزی دانست و گفت: تخلیه و بارگیری کالا در محوطه خاکی و ناامن بازرگانان را با مشکل مواجه کرده است.

وی افزود: در این محوطه هیچ گونه امکانات رفاهی برای بازرگانان و ترخیص کاران وجود ندارد.

یکی دیگر از بازرگان در این نشست از افزایش تعرفه تخلیه و بارگیری کالا در مرز شلمچه انتقاد کرد.

معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار منطقه آزاد اروند نیز با اشاره به تعرفه تخلیه و بارگیری کالا در مرز شلمچه گفت: این تعرفه ها در کمیسیون نظارت شهرستان خرمشهر به تصویب رسیده است.

سیدعلی موسوی افزود: این مصوبه با کار کارشناسی در اداره صنعت، معدن و تجارت بررسی و در کمیسیون می توان آن را تغییر داد.

جانشین فرمانده هنگ مرزی خرمشهر در این نشست گفت: در بازرسی های انجام شده از کالاهای صادراتی بعضاً اظهارنامه و مدارک با موجودی کالا همخوانی ندارد و این امر باعث مرجوع شدن کالا و جلوگیری از صدور آن می شود.

سرهنگ بیت غانم به دیدار مرزی روز گذشته با طرف عراقی در مرز شلمچه اشاره کرد و گفت: طرف عراقی از نحوه صادرات کالا و ناهماهنگی در این مرز انتقاد کرد.

وی تغییر قوانین در مرز شلمچه از سوی طرف عراقی را از مشکلات کاهش صادرات در مرز شلمچه عنوان کرد و گفت: نبود باسکول و دستگاه ایکس ریل خودرویی و کامیونی و بازرسی سنتی توقف کامیون ها در مرز را افزایش می دهد.

سرهنگ بیت غانم از مرجوع شدن ۱۰ دستگاه کامیون حامل کالای صادراتی از مرز شلمچه خبر داد و گفت: تغییر قوانین گمرکی طرف عراقی در مرز شلمچه باعث مرجوع شدن ۱۰ کامیون کالا صادراتی از این نقطه صفر مرزی شد.

وی یکی از وظایف مرزبانی را مبارزه با قاچاق کالا بیان کرد و گفت: طبق قانون موظف به مبارزه و جلوگیری از قاچاق کالا هستیم و در این زمینه کوتاهی نمی کنیم.

رئیس گمرک شلمچه نیز در این نشست گفت: ۶ سازمان در گمرک شلمچه مستقر هستند و همه این سازمان ها در راستای یک هدف فعالیت می کنند لذا هر اتفاقی در سالن مسافری و یا تجاری می افتد همه سازمان ها را درگیر می کند.

نیک رفتار، گمرک را به عنوان مرزبان اقتصادی و هنگ مرزی را مرزبان امنیتی معرفی کرد و گفت: به دلیل کمبود نیرو، یگان حفاظت گمرک تاکنون در مرز شلمچه مستقر نشده است که با استقرار یگان حفاظت گمرک بخشی از مشکل تداخل وظایف در گمرک شلمچه بر طرف می شود.

وی افزود: جایی که گمرک پروانه ای صادر و خروج کالا را اعلام می کند تا آخر باید محدودیت صادرات و یا ترانزیت کالا را پاسخگو باشد.

نیک رفتار افزود: برخی کالاها صادرات آنها از مرز ایران ممنوعیت و یا محدودیت ندارد اما در این مرز عراق ورود آنرا ممنوع اعلام می کند که در این رابطه مشکلاتی پیش می آید.

وی به موضوع کالای همراه مسافر نیز اشاره کرد و گفت: در برخی مواقع مسافران کالای حجیم و غیر حجیم وارد سالن مسافری می کنند که گمرک ممنوعیتی برای صادرات این نوع کالاها ندارد منتها خروج این کالاها ممکن است وجه خوبی نداشته باشد.

رئیس گمرک شلمچه عمده ترین مشکلات تجاری مرز شلمچه را از طرف عراقی عنوان کرد و گفت: طرف عراقی در مرز شلمچه از دولت مرکزی و در مرز چذابه از دولت اقلیم دستور می گیرد لذا بازرگانان عراقی بیشتر کالاهای خود را از مرز چذابه وارد می کنند که این امر باعث رونق بیشتر گمرک چذابه شده است.

نیک رفتار افزود: این موضوع را می توان از طریق ارتباط نماینده کنسولگری ایران در بصره و عراق پیگیری کرد و یا نماینده ای از سوی فرمانداری خرمشهر در مرز شلمچه مستقر شود تا با برقراری ارتباط با طرف عراقی اینگونه مشکلات برطرف شوند.

نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی در این نشست خواستار تشکیل یک جلسه خصوصی بین منطقه آزاد اروند، اداره اطلاعات و هنگ مرزی شد و گفت: مسایل و مشکلات تجار و بازرگانان باید به صورت تخصصی در این جلسه مطرح و پیگیری شوند.

عبدالله سامری مرز شلمچه را از نظر موقعیت اقتصادی بسیار شاخص و مهمتر نسبت به دیگر مرزها دانست و گفت: نبود مدیریت واحد در مرز شلمچه باعث بروز مشکلات برای بازرگانان و تجار شده است.

وی از کمبود امکانات رفاهی در بارانداز شلمچه انتقاد کرد وگفت: کمبود امکانات رفاهی ویژه بازرگان و تجار باعث کاهش صادرات در مرز شلمچه شده است.

سامری اختلاف بین گمرک ایران و منطقه آزاد اروند را یادآور شد و گفت: عدم استقرار گمرک در گیت های منطقه آزاد اروند مردم این منطقه را متضرر کرده است.

سرپرست فرمانداری ویژه خرمشهر در این نشست با بیان اینکه برخی از مسایل و مشکلات مرز شلمچه مربوط به طرف عراقی است، گفت: باید با رایزنی عی شود این مسایل و مشکلات در مرز شلمچه با طرف عراقی رفع شود.

کورش مودت افزود: پی گیری مدیریت واحد در مرز شلمچه در دستور کار قرار می گیرد چرا که مرز شلمچه برای رونق تجارت نیازمند مدیریت واحد است.

وی ادامه داد: تعرفه تخلیه و بارگیری کالا در کمیسیون نظارت شهرستان خرمشهر با حضور نماینده ای از بازرگانان و شرکت های لجستیک تخلیه و بارگیری مجدد بررسی می شود.

مودت با تاکید بر رفع مشکلات ازارچه شلمچه و میوه و تره بار گفت: در جلسه ای با حضور اداره اطلاعات، هنگ مرزی، اتاق بازرگانی و منطقه آزاد اروند تصمیم گیری لازم در این رابطه اتخاذ خواهد شد.

وی با اشاره به موقعیت بارانداز شلمچه گفت: محوطه بارانداز شلمچه به دوربین های مدار بسته مجهز شده و ایکس ریل خودرویی و کامیونی نیز به زودی در این گذرگاه مرزی نصب خواهد شد.

مودت ابراز امیدواری کرد با اختصاص کد وارداتی به مرز شلمچه و هماهنگی دستگاه های متولی شاهد تحول در اقتصاد منطقه باشیم..

در پایان این نشست مقرر شد که مسایل و مشکلات مرز شلمچه از طریق جلسه ای با اعضای کمیسیون و اداره اطلاعات، هنگ مرزی و منطقه آزاد اروند بررسی شود.

مرز شلمچه در فاصله ۱۵ کیلومتری خرمشهر و ۲۵ کیلومتری استان بصره عراق از مهمترین گذرگاه های مرزی در استان خوزستان در زمینه تجارت کالا و نیز تردد زائران عتبات عالیات همچنین مسافران و گردشگران عراقی است.

۷۱۰۰/۶۰۶۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خرمشهر وزارت صنعت معدن و تجارت مبادلات تجاری اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۲۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فرماندار ماکو عصر دوشنبه در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرزهای دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.

نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.

فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستاهای مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.

احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشورهای ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و سازهای جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و سازها و عملیات عمرانی تردد از مرزهای گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.

دالکیران افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و سازها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.

رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوارهای مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

کد خبر 6092595

دیگر خبرها

  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • توسعه پارکینگ اربعین در شلمچه
  • کریدور شلمچه بصره با اهمال مدیریت راه آهن زمین خورد
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • بانک مهر ایران گره‌گشای مشکلات دانش آموزان نیازمند در کردستان