Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@14:38:36 GMT

مراقب گُرگاس‌ها باشید

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۷۶۰۹۱

مراقب گُرگاس‌ها باشید

چند سالی است در طبیعت با موجود عجیبی مواجه شده‌ایم که ترکیبی از سگ و گرگ است، این حیوان جسارت گرگ و هوش سگ را دارد و از همین رو برای انسان و دیگر جانداران به‌ویژه حیوانات اهلی و گله‌های دام بسیار خطرناک است.

حتماً ضرب‌المثل «گرگ در لباس میش» را شنیده‌اید، این حکایت امروز گُرگاس‌ها در حاشیه برخی شهرهای کشور است؛ موجودی که از جفت‌گیری سگ و گرگ به وجود آمده است، این حیوان از گرگ جسورتر و از سگ باهوش‌تر است و بر خلاف گرگ، از انسان نمی‌هراسد و در شرایط عادی دشمنی در طبیعت ندارد، همچنین سگ‌های گله به علت مشترکات زیادی که با این حیوان دارند نسبت به آن حساسیت چندانی نشان نمی‌دهند از این رو به راحتی به انسان و گله حمله می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به وجود آمدن گرگاس‌ها نتیجه رها کردن توله سگ‌های ماده در طبیعت است؛ در گذشته این توله‌ها را می‌کشتند اما بعدها با هدف آزار نرساندن به آنها از کشتن این توله‌ها خودداری شد و آنها را در طبیعت رها کردند، این توله‌ها پس از هشت ماهگی به بلوغ می‌رسند و با پیوستن به خانواده گرگ‌ها در هر دوره زادآوری ۱۶ گرگاس یعنی بیش از ۱.۵ برابر زاد و ولد گرگ‌ها توله‌زایی می‌کنند.

به اعتقاد کارشناسان، گرگ‌ها فقط در شرایط فشار بیش از حد گرسنگی آن هم در زمستان به انسان حمله می‌کنند اما امکان حمله گرگاس‌ها به انسان در هر فصلی وجود دارد، این جسارت گرگاس‌ها موجب کاهش ترس گرگ‌ها از انسان‌ها نیز شده است. گرگاس برخلاف گرگ از بدو تولد دارای حالت درندگی است.

یکی از دلایل افزایش تعداد گرگاس‌ها وجود زباله‌ها در حاشیه شهرهاست که باید توجه بیشتری به این معضل شود.

عبدالرضا باقری که بیش از ۲۰ سال است در زمینه حقوق حیوانات فعالیت می‌کند در این‌باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: معضلی که در چند سال اخیر با آن مواجه شده‌ایم، به وجود آمدن حیوان عجیبی به نام گرگاس است که حاصل جفت‌گیری سگ‌ها با گرگ‌هاست، توله به وجود آمده از این جفت‌گیری حیوانی بین سگ و گرگ است که به «گرگاس» معروف است، گرگاس‌ها نیمی سگ و نیمی گرگ هستند، خواص طبیعی و وحشی گرگ‌ها را دارند و آن نیم هوش ارتباط با انسان را نیز از طریق اینکه نیمی سگ هستند، دارند.

وی ادامه داد: گرگاس‌ها زیاد به انسان حمله می‌کنند و زیاد شنیده‌ایم که مثلاً گرگ به انسان حمله کرده است اما در واقع ۹۰ درصد آنها گرگاس هستند.

باقری گفت: معضل دیگری که وجود دارد این است که وقتی یک گرگ با سگ جفت‌گیری می‌کند بچه‌هایی که به دنیا می‌آیند چون بوی سگ می‌دهند گرگ‌ها آنها را داخل گله راه نمی‌دهند و در طبیعت تنها می‌مانند در حالی که گرگ تنها را خیلی کم می‌توان در طبیعت دید مگر اینکه مریض یا پیر باشد، گرگ‌ها معمولاً داخل دسته زندگی می‌کنند اما وقتی این سگ‌هایی که تک هستند و حمله می‌کنند همان گرگ سگ‌ها هستند که واقعاً یک معضل خیلی بزرگی شده‌اند و باید از بین بروند.

وی با تاکید بر اینکه رها کردن پسماندها در طبیعت باعث ازدیاد گرگاس‌ها می‌شود، اظهار داشت: با این کار تا حدی زیادی غذای این حیوانات تامین می شود و این مساله موجب افزایش جمعیت آنها می شود.

باقری اظهار داشت: رها کردن سگ‌ها در طبیعت کار درستی نیست، چند سالی است که مساله عقیم کردن این حیوانات مطرح است که اجرای درست آن بر جلوگیری از ازدیاد جمعیت گرگاس‌ها تأثیر دارد اما اگر بعد از عقیم‌سازی دوباره در طبیعت رها شوند باز تأثیر منفی خود را خواهند داشت بنابراین بهترین کار عقیم‌سازی و نگهداری از آنها در مکانی محصور است.

این فعال محیط زیست اظهار داشت: تمام این مسائل نتیجه زیاده‌خواهی و دست‌اندازی انسان به طبیعت است، در واقع حیات وحش و محیط زیست از طریق انسان‌ها به حدی تحت فشار است و دست‌اندازی به زیستگاه آنها تا جایی رسیده که دیگر جایی برای زندگی حیات وحش باقی نمانده است.

همچنین ایمان معماریان دامپزشک ارشد باغ وحش ارم دراین‌باره به خبرنگار علمی ایرنا درباره حضور گُرگاس‌ها (نژاد دورگه سگ و گرگ) در طبیعت گفت: گُرگاس‌ها از جفت‌گیری سگ و گرگ ایجاد می‌شوند و بسیار خطرناک هستند، آنها هم ژن گرگ‌ها را از بین می‌برند و هم بسیار راحت به جوامع انسانی نزدیک می‌شوند.

دامپزشک کلینیک حیات وحش پردیسان افزود: تعداد حمله‌های آنها به انسان‌ها بسیار زیاد است، علت آن ژن سگی است که دارند و بسیار هم برای ژن گرگ خطرناک هستند، در ضمن گرگاس‌ها با تداخل ژنتیکی که ایجاد کردند به شدت به حیات‌وحش آسیب می‌زنند، بسیاری مواقع آن آسیب‌هایی که در تعارض با انسان ایجاد می‌کنند به پای گرگ نوشته می‌شود و در نهایت گرگ‌ها توسط انسان‌ها کشته می‌شوند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گرگاس گرگ سگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۶۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!

ایتنا - شرکت اپل به کاربران آیفون هشدار داده که باید هنگام شارژ گوشی‌های هوشمند خود نکات ایمنی را رعایت کنند در غیر این صورت ممکن است آتش‌سوزی، برق گرفتگی یا آسیب جدی رخ دهد.
بر اساس جزییات منتشر شده در وبسایت پشتیبانی اپل، این شرکت فناوری از کاربران خواسته است که آیفون، آداپتور یا کابل شارژر را هرگز زیر پتو، بالش یا بدن خود قرار ندهند زیرا این کار می‌تواند باعث گرم شدن بیش از حد دستگاه و بروز حادثه شود.

اپل تاکید کرده آیفون، آداپتور و شارژر بی‌سیم خود را هنگام استفاده یا شارژ کردن در مکانی با تهویه مناسب نگه دارید. اگر آیفون شما در حال شارژ است، نباید برای مدت طولانی با بدن شما تماس داشته باشد.

این هشدار به ویژه زمانی اهمیت می‌یابد که کاربران قصد خوابیدن یا قرار گرفتن در شرایطی را دارند که نمی‌توانند افزایش دمای گوشی را متوجه شوند.

براساس توصیه‌های ایمنی اپل، کاربران باید همواره از آداپتورها و کابل‌های اصلی این شرکت برای شارژ آیفون استفاده کنند. محصولات شرکت‌های ثالث و ارزان‌قیمت ممکن است استاندارد لازم را نداشته و خطرآفرین باشند.

اپل همچنین هشدار داده است که کابل‌ها یا شارژرهای آسیب دیده یا مرطوب می‌توانند باعث آتش سوزی، برق گرفتگی، جراحت یا آسیب به گوشی یا دیگر اموال شوند.

این اقدام اپل در پی گزارش‌های متعددی درباره گرم شدن بیش از حد آیفون‌ها حین شارژ صورت گرفته است. چنین وضعیتی می‌تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

با افزایش نگرانی‌ها درباره ایمنی محصولات فناوری، شرکت‌های بزرگ ناگزیرند دستورالعمل‌های لازم را برای استفاده ایمن از دستگاه‌های هوشمند منتشر کنند.

دیگر خبرها

  • مراقب این قاتل خاموش باشید
  • مراقب فشار خون، این قاتل خاموش باشید
  • مراقب قاتل خاموش باشید
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!