Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، متن زیر بیانیه پایانی نشست «حقوق بشر آمریکایی، تروریسم و تحریم» است که در ادامه می خوانید؛

مفهوم حقوق بشر همواره از جانب قدرت‌های بزرگ به طور استثناگرایانه و یکجانبه تفسیر و بصورت ابزاری استفاده می‌گردد. همه شواهد و مدارک در ارتباط با حقوق بشر آمریکایی حاکی از آن است که این کشور با اقدامات ضد بشری خود نشان داده است که به هیچیک از تعهدات بین المللی در قبال حقوق بشر پایبند نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استادان، صاحبنظران، کارشناسان و حاضرین در این نشست علمی و تخصصی که با عنوان «حقوق بشر آمریکایی، تروریسم و تحریم» به همت «مجمع جهانی صلح اسلامی» و «موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» برگزار شد، ضمن بررسی مفهومی حقوق بشر و مصادیق آن از جمله تحریم و تروریسم و هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایران بیانیه ای به شرح زیر منتشر و مورد زیر را مورد تأکید قرار دادند:

۱- علیرغم ایجاد سازمان¬های بین المللی و کنوانسیون¬های مختلف حقوقی از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، هنوز تعریفی جامعی از حقوق بشر و مصادیق آن در جهان فراگیر نشده است. همین امر باعث یکجانبه¬گرایی و تفسیر به رأی قدرت¬های بزرگ برای پیشبرد منافع مادی آنها شده است. بنابراین ایجاد جهانی امن، توأم با صلح عادلانه و رعایت حقوق بشر و کرامت انسانی نیاز به تعریفی صحیح از این مفاهیم دارد.

۲- حوادث و رخدادهای مختلف بین المللی حاکی از آن است که سازمان‌های مدافع حقوق بشر و نهادهای امنیت بخش در جهان، هنوز تحت سلطه قدرت‌های بزرگ قرار دارند و با این شیوه هرگز نمی‌توان به صلح، امنیت، عدالت و رعایت حقوق بشر در جهان دست یافت

۳- امروزه سازمان‌های بین المللی ابزار مناسب برای الزام قدرت‌های بزرگ به رعایت مصادیق حقوق بشر را در اختیار نداشته و حق یا توان استفاده از آن را ندارند. بنابراین تأکید می‌شود، مادامیکه قوانین مناسب و الزام آور برای انجام تعهدات تمام کشورها به قوانین و حقوق بین الملل وجود نداشته باشد، دستیابی به رعایت حقوق بشر در جهان امکان پذیر نخواهد شد.

۴- اقدامات مختلف غیرقانونی و مخالف عرف، قوانین و حقوق بین الملل که توسط دولت آمریکا در سراسر جهان انجام می‌شود از جمله خروج یکجانبه و غیرقانونی دولت امریکا از معاهده بین المللی برجام و انجام تحریم‌های ظالمانه علیه مردم عادی و شهروندان ایران، نمونه¬هایی از نقض آشکار حقوق بشر است که توسط این کشور انجام می‌شود و لازم است جامعه جهانی نسبت به اینگونه اقدامات حساس بوده و ضمن محکوم کردن آن، واکنش‌های لازم را انجام دهند.

۵- به اذعان همه انسان¬های آزادی خواه و سازمان‌های مدافع حقوق بشر، فاجعه سقوط هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران در ۱۲ تیرماه، نمونه‌ای آشکار از نقض حقوق بشر است که توسط دولتمردان امریکا صورت گرفته است. بنابراین لازم است که ضمن عذرخواهی دولت آمریکا از ملت ایران، با انجام اقدامات مناسب توسط نخبگان، سازمان‌های مردم نهاد و دستگاه‌های دولتی ملی و بین المللی، این نقض آشکار حقوق بشر و حقوق بین الملل آمریکا همواره زنده نگه داشته شود تا بتوان اینگونه موارد را تبدیل به اسناد الزام¬آور بین-المللی نمود.

در پایان، حاضرین در نشست از همه صاحبنظران و نخبگان و سازمان‌های مردم نهاد فعال در عرصه حقوق بشر تقاضا می‌کنند با برگزاری جلسات هم اندیشی و نشست‌های نخبگی به نقض حقوق بشر در دنیا و پدیده تروریسم حساس بوده و جامعه جهانی را نسبت به این موضوع نیز حساس نمایند تا آرامش به جهان پر تلاطم امروز باز گردد.

کد خبر 4657693

منبع: مهر

کلیدواژه: مجمع جهانی صلح اسلامی نشست علمی حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۷۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید | آغاز تا انجام اومااویا

به گزارش همشهری آنلاین، پروژه سد چندمنظوره سریلانکا موسوم به «اومااویا» با ویژگی‌های منحصربه‌فرد که توسط مهندسان ایرانی اجرا شده است و دیروز با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور افتتاح شد. این اولین بار نیست که مهندسان ایرانی، پروژه‌های بزرگ را در دیگر کشورها اجرا می‌کنند؛ اما اومااویا ویژگی‌هایی دارد که آن را خاص می‌کند.

صادرات خدمات فنی و مهندسی، مرغوب‌ترین بخش از ترکیب تجارت خارجی است که ایران نیز از سال‌های دور در این حوزه فعال بود. تحریم‌های ظالمانه به قصد خانه‌نشین کردن مهندسان ایرانی به این بخش حمله برد و توانست مقیاس صادرات فنی مهندسی ایران را کاهش دهد؛ اما مهندسان ایرانی ضمن دور زدن تحریم‌ها، بر شرکت‌های صاحب‌نام غربی نیز در صحنه رقابت فائق آمدند و خود را در پروژه‌هایی که عنوان «بزرگ‌ترین» را یدک می‌کشند، جای دادند.

اومااویا در سریلانکا، یکی از این پروژه‌ها بود که دیروز افتتاح شد. ایران در ابتدای دهه ۹۰ توانسته بود رکورد صادرات بیش از ۴ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی مهندسی را ثبت کند؛ اما این رقم حالا حدود ۱.۵ میلیارد دلار است و طبق وعده علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، قرار است طی ۲ سال آینده به ۵ میلیارد دلار برسد.

آغاز تا انجام اومااویا

قریب به ۱۴ سال پیش، ایرانی‌ها برای حضور در پروژه چندمنظوره سریلانکا با ایتالیایی‌ها رقابت کردند و بعد از موفقیت در این رقابت، برای خلق شاهکار مهندسی در منطقه‌ای نسبتاً محروم و خشک در ۲۰۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت سریلانکا، دست‌به‌کار شدند.

از مارس ۲۰۱۰ که کلنگ پروژه اومااویا زده شد، عوامل زیادی دست‌به‌دست هم داد تا پایان خوش برای این پروژه چندمنظوره رقم نخورد. در کنار تأخیرهای کارفرما در تحویل زمین، محدودیت‌های بانکی ناشی از تحریم، تأخیر کارفرما در پرداخت‌ها و تعلیق موقت پروژه ناشی از مسائل ناشناخته زمین‌شناسی، در برهه‌های مختلف ترمز پیشرفت اومااویا را کشیدند؛ اما عاقبت از سال ۲۰۱۶، عملیات اجرایی پروژه با شتاب بیشتری آغاز شد که البته این بار نیز دست‌اندازهای بزرگی نظیر کمبود سیمان، آرماتور و سایر نهاده‌ها در بازار سریلانکا، قطعی مکرر برق، کمبود گازوئیل از شتاب طرح کاستند و در نهایت با شیوع کرونا و مقررات سخت‌گیرانه برای کنترل بیماری، سنگ بزرگ دیگری پیش پای مجریان پروژه افتاد.

در نهایت اما، مهندسان ایرانی موفق شدند این پروژه را حتی در مواردی که برای اولین بار توسط شرکت‌های ایرانی اجرا می‌شد به پایان برسانند و آن را با نام ایران آماده افتتاح کنند.

مختصات ابرپروژه اومااویا

پروژه آبی سریلانکا که توسط مهندسان کشورمان و با پیمانکاری شرکت فراب ایران اجرا شده، شامل ساخت دو سد، یک تونل انتقال آب و دو واحد نیروگاه زیرزمینی برق‌آبی با مجموع ظرفیت ۱۲۰ مگاوات است که طبق گفته‌های وزیر نیرو، ۵۳۰ میلیون دلار هزینه در برداشته و دولت سریلانکا کل مبلغ را به‌صورت نقدی پرداخت کرده است. البته ۵۰ میلیون دلار از این هزینه در قالب «اعتبار خریدار» و طی قراردادی بین بانک توسعه صادرات ایران و وزارت دارایی سریلانکا تسویه شده که بازپرداخت آن با دولت سریلانکا خواهد بود.

اجرای صفر تا صد پروژه چندمنظوره اومااویا توسط مهندسان ایرانی انجام شده و طراحی و ساخت شفت عمودی زیرزمینی آن به ارتفاع ۶۱۸ متر، جزو عمیق‌ترین شفت‌های ساخته شده توسط مهندسان ایرانی است. جالب اینکه حفاری این شفت به روشی نوین و کاملاً مکانیزه و بدون دسترسی میانی انجام شده است.

نکته دیگر اینکه، طرح در منطقه‌ای نسبتاً محروم و خشک اجرا شده و شرکت ایرانی به‌واسطه فعالیت‌های داوطلبانه و خیریه نیز مانند ساخت جاده دسترسی و تأمین آب برای مردم محلی، نشان عالی مسئولیت اجتماعی دریافت کرده است. بر اساس آمارهای شرکت فراب، در اوج فعالیت‌های اجرایی این پروژه ۱۸۰۰ نفر مشغول به فعالیت بوده‌اند که ۴۰۰ نفر آن متخصصان ایرانی، ۱۳۷۰ نفر از کشور سریلانکا و ۳۰ نفر از سایر کشورها بوده‌اند.

ایران در باشگاه سدسازان برتر جهان

وزیر نیرو در مراسم افتتاح پروژه اومااویا گفت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ، ایران جزو کشورهای برتر جهان در بخش سدسازی است و همچنین در حوزه تولید برق حرارتی جزو ۱۰ کشور اول جهان است. علی‌اکبر محرابیان با اشاره به اینکه ایران پنجمین کشور جهان ازلحاظ وسعت شبکه‌های آبیاری و زهکشی است، افزود: ما در عرصه تولید تجهیزات و قطعات موردنیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵ درصد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت این دستاوردها بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صدهای تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در ایران ساخته شده است. با توجه به ظرفیت کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب چند پروژه بزرگ را در کشورهای مختلف جهان یا در حال اجرا داریم یا به تمام رسانده‌ایم.

او با اشاره به توان مهندسان ایرانی در سدسازی، گفت: در کشور تاجیکستان از پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژه‌های در حال ساخت می‌توان به سد راغون به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفع‌ترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵ متر و حجم ذخیره ۱۴ میلیارد مترمکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی ازجمله شرکت‌های ایرانی اشاره کرد.

کد خبر 847078 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها خدمات مهندسی سد سریلانکا

دیگر خبرها

  • (ویدئو) این سکانس از افعی تهران، داغ خیلی‌ها را تازه کرد
  • بکارگیری منشی‌های خانم در این استان ممنوع شد!
  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است
  • دریبل دیدنی و وحشتناک امباپه که مدافع حریف را نابود کرد + ویدئو
  • با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید | آغاز تا انجام اومااویا
  • واکنش نماینده ایران به کشف گور‌های جمعی در خان یونس
  • سفیر ایران در ژنو: نسل‌کُشی در غزه را فوراً متوقف کنید
  • نسل‌کُشی در غزه را فوراً متوقف کنید
  • ایران خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف نسل‌کشی در غزه شد
  • واکنش نماینده ایران به کشف گورهای جمعی در خان یونس