Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از زنجان، آیت‌الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور ، ۱۴ تیرماه در آیین نکوداشت آیت‌الله سید محمد حسینی زنجانی اظهار کرد: نسل بزرگی از اندیشمندان و متکلمان از استان زنجان برخاستند و بررسی فهرست اشخاص و شخصیت‌های نورانی و عالمان این استان، انسان را شگفت‌‌زده می‌کند.
وی بزرگان و اندیشمندان را شناسنامه فرهنگی این استان دانست و گفت: از این شهر و استان عالمان، فیلسوفان و دانشمندان بزرگی برخاستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مراجع تقلید، چهره‌های بزرگ و نخبگان برجسته‌ای از این استان ظهور کردند. آیت‌الله حسینی و آیت الله شبیری زنجانی از چهره‌های عصر ما در زنجان و ایران هستند و نقش عظیمی در قلمرو علم و اخلاق و فضیلت داشتند.

پیدا کردن ریشه‌ها برای هویت‌‌سازی
وی تصریح کرد: هویت نسل امروز و دختران و پسران ما زمانی درست شکل می‌گیرد که با شخصیت‌های فقید آشنا شوند و زمانی در مقابل هجمه ها می‌ایستند و از اصالت خود دفاع می‌کنند که ریشه‌های تاریخی خود را پیدا کنند و با مفاخر گره بخورند.
مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور ادامه داد: اگر بخواهیم نسل امروز را در مسیر انقلاب و ارزش‌های متعالی دینی قرار دهیم، نخستین راه آن این است که آنها را با تاریخ پرشکوه کشور و اسلام و نیز مفاخر و عالمان آن آشنا کنیم.
این مسئول تاکید کرد: باید اصحاب هنر و رسانه در ساختن هویت ایمانی و علمی و ریشه‌دار کردن نسل امروز در تاریخ باشکوه قدم بردارند و با تولید آثار ارزشمند به انتقال این مفاهیم به نسل‌های آینده کمک کنند.
وی به نقش امام رضا(ع) در عرصه‌های بی‌بدیل حرکت‌های دینی اشاره کرد و افزود: اولین میدان تاثیرگذار فعالیت‌های ایشان، مواجهه تمدن اسلامی با دیگر ادیان و تمدن‌ها بود. این امام بزرگوار در مقابل اندیشه‌ها و ادیان دیگر پرچم‌داری و نگاه خاندان پیامبر(ص) را عرضه کرده است.

نقش امام رضا(ع) در جلوگیری از نفوذ اندیشه‌های وارداتی
آیت‌الله اعرافی یادآور شد: امام رضا(ع) از مباحث اسلام بین مسیحیت و یهودیت و فلسفه‌های وارداتی میدان‌داری کرده و توحید ناب و نبوت مبری از خطا در سخن مولا موج می‌زند. هویت و معرفت اسلامی را در برابر اندیشه‌های وارداتی محافظت کرده است.
وی دومین میدان مواجهه امام رضا(ع) را مواجهه با فرق و مذاهب در درون خانواده اسلامی دانست و گفت: در این هنگام مباحث گوناگون کلامی و حدیثی با قرائت متفاوت از اهل بیت(ع) پدید آمد که امام از هویت اهل‌بیت(ع) در برابر دیگر فرق و مذاهب با رعایت جوانب اسلامی دفاع کرد. تکمیل ساختمان فکر شیعی در قلمرو حدیث و فقه شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه پس از هر امامی شاهد یک ریزش و ظهور یک و چند انشعاب هستیم که از مسیر قطار اثنی عشری پیاده شدند، تصریح کرد: در عصر امام رضا(ع) انشعاب بزرگی به نام واقفیه در درون مکتب شیعی شاهد هستیم که امام این انحراف بزرگ را معالجه کرد.
وی ادامه داد: میدان چهارم میدان مواجهه سیاسی در پیچیده‌ترین حرکت سیاسی مامون بود که مامون با تاکتیک‌های هوشمندانه سعی در تسخیر امام داشت اما امام با هوشمندی از آن دست مایه‌ای برای هجرت بزرگ ساخت که در عصر پیشین ائمه سابقه نداشت.
مدیر حوزه‌های علیمه کشور حرکت امام رضا(ع) را هجرتی فرهنگ‌ساز دانست و افزود: مامون با کمال خفت در این میدان شکست خورد. هجرت‌های بزرگی داریم که کارساز بوده و نقطه عطفی در تاریخ محسوب می‌شود. قوام اندیشه اسلام و حیات نورانی اسلام به زنجیره‌هایی از هجرت‌های بزرگ برمی‌گردد. همان‌طور که هجرت شیخ طوسی به نجف نیز سرآغاز شکل‌گیری حوزه علمیه نجف شد.

وی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) چنان خلفای عصر را مغلوب کردند و اندیشه اسلام ناب را توسعه داده بود که خلفا عرصه را برای ابنای ایشان تنگ کردند. حوزه‌های علمیه امروز نیز باید درخشش عصر امام رضا(ع) را مد نظر قرار دهند.

الهام از چهره‌های فاخر در پیشرفت علم
وی با اشاره به اینکه پیشرفت‌های علمی ما با اشراف مقام معظم رهبری بوده‌اند، بیان کرد: اولین توصیه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب، علم، تحقیق و پژوهش است. حوزه‌های علمیه، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها باید با نگاه و خیز جدید در عرصه‌های علمی ورود کنند و مرزهای علم و فناوری را درنوردند. ایران اسلامی باید از این وضع آشفته اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی عبور کند و باید از چهره‌های بزرگ الهام بگیریم و پیش رویم.
آیت‌الله اعرافی به شخصیت والای آیت‌الله حسینی زنجانی و خاندان ایشان اشاره و بیان کرد: یک شخصیت برجسته، یک شهر را از ۱ به ۱۰۰ می‌برد و این‌ها اوتاد و ارکان زمین و پایه‌های رشد و تعالی یک شهر هستند. دانش و فن ما باید اخلاق‌مدار باشد.
وی یادآور شد: در سیل اخیر بیش از ۱۰ هزار طلبه به کمک سیل‌زدگان شتافتند. دل یک روحانی مملو از خدمت به مردم و محرومان جامعه است. کسانی می‌خواهند حوزه سیاسی نباشد و برخی هم می‌خواهند سیاست‌زده سطحی باشد، اما حوزه باید سیاسی و دور از انحراف باشد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان حوزه های علمیه امام رضا اندیشه هویت اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۱۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری دوشنبه شب در دیدار رییس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: هر کشوری که دارای آموزش و پرورش قوی باشد، آینده پیشرفت تمدن آفرین آن ممکن است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: این یک قائده است و می‌شود گفت تمامی فضای مدیریت کشور از آموزش و پرورش عبور می کند، و آموزش و پرورش مادر تمام وزارتخانه هاست.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک وزارتخانه راهبردی و منشا ثروت و قدرت است، گفت: چون ثروت یک مملکت منابع سرزمینی نیست بلکه منابع انسانی است و قدرت یک کشور با منابع انسانی و اندیشه ها و محصولات دانش بنیان و اقتدار آفرین است.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: رشد دانش آموزان در آموزش و پرورش، باعث تولید موشک ها و پهباد شده و امروز عملیات وعده صادق را ممکن کرد. بنابراین آموزش و پرورش هم مولد ثروت و قدرت است که نتیجه آن اقتدار ملی و بین المللی می‌باشد به همین خاطر توجه به آموزش و پرورش یک توجه راهبردی است.

امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در نظام محاسباتی مدیریت، یکی از نشانه ها توجه به حوزه زیرساختی است که مهمترین آن آموزش و پرورش می باشد. آموزش و پرورش یک ریشه برای درخت است.

وی ابراز داشت: حوزه زیرساخت ساختمانی یکی از موارد مهم در آموزش و پرورش است. یک نقشه آمایشی بسیار مهم برای این موضوع را می طلبد که باید به صورت دقیق باشد. وزارت آموزش و پرورش نباید دغدغه زیر ساخت داشته باشد و بایستی همیشه آموزش و پرورش در حوزه زیر ساخت جلوتر از جمعیت باشد، هرچند در شرایط کنونی عقب تر از جمعیت هستیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه ساخت مدارس بایستی بر اساس استانداردهای مهندسی و معماری و مناسب با فرهنگ آن منطقه باشد ابراز داشت: نمی توانیم مدرسه ای که مناسب شمال است را در استان کویری بسازیم.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه همیشه مواجه با مدارسی هستیم که بعد از چند سال دچار خوردگی می شود گفت: باید در حوزه مهندسی دارای تحول باشیم، در مدل مدرسه سازی یک مدل سنتی وجود داشته است بنابراین باید به سمت مدل های پرجاذبه برویم تا دانش آموز در کلاس خسته نشود.

وی افزود: امروز حضور در فضای مجازی متنوع شده از جهتی سیستم اکنون آموزش و پرورش و کلاس ها باعث خستگی می شود و یکی از علت های ارتباط امروز دانش آموزان با فضای مجازی پرتنوع بودن آن است.

امام جمعه بوشهر با اشاره به کمبود امکانات آموزشی در ایجاد مهارت افزایی گفت: در حال حاضر فضاهای مختلفی حتی متناسب با جنسیت برای ایجاد مهارت وجود دارد و باید مدرسه را طوری پرجاذبه کنیم که دانش آموزان آنجا را محل ورزش و پرورش و حتی محلی برای کسب کار بداند و از این فضا استفاده شایسته کند.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری همچنین خواستار تخمین رشد جمعیت ملی و منطقه‌ای و محلی شد و گفت: نیازها از قبل مشخص شود و اعتبارات استانی و خیرین هم برای آن لحاظ شود. بسیاری از امکانات در حاشیه مدرسه همچون حسینیه ها و مساجد وجود دارد که باید با مدرسه پیوند زده شود.

وی افزود: برگزاری جشن ها و برپایی نماز جماعت و برگزاری جلسات اولیا و مربیان در مساجد و مدرسه می تواند این ارتباط را فراهم کند. این ارتباط فیزیک ساختمانی و انسانی رشد ایجاد می کند.

آیت الله صفایی بوشهری همچنین حضور روحانیون در مدارس را بسیار موثری دانست.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بازنشستگان نیروی انتظامی گفت: بسیاری از بازنشستگان آموزش و پرورش جوان و توانمند هستند، می توان از این افراد استفاده شود تا پیوند نسل بازنشسته با نسل کنونی حفظ شود.

امام جمعه بوشهر خواستار ایجاد اردوگاه بزرگ در استان شد و گفت: بوشهر پایتخت مقاومت است، اگر اردوگاه بزرگ دانش آموزی با منظر گردشگری فرهنگی پرورشی مقاومت ایجاد شود و دانش آموزان به استان بیایند می توانند با پیشرفت ها و تاریخ مقاومت استان آشنا شوند. علاوه براین می توانیم میزبان دانش آموزان محور مقاومت هم در استان بود.

کد خبر 6092618

دیگر خبرها

  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • مطهری امام
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین