Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@00:00:12 GMT

آموزش قرآن به سمت معرفی شیرینی‌های آن هدایت شود

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۸۲۸۴۷

آموزش قرآن به سمت معرفی شیرینی‌های آن هدایت شود

به گزارش ایکنا از همدان، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن کشور، پنج شنبه 12 تیر ماه در دیدار با فعالین قرآنی استان همدان گفت: خوشبختانه کشور به برکت انقلاب و خون شهدا، با وجود اشکالات، دستاورد‌های خوبی در حوزه قرآن کسب نموده است.

رئیس سازمان دارالقرآن کشور، با بیان اینکه یکی از نکات رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، نگاه نقادانه به گذشته و نگاه تکاملی به آینده است افزود: ما قرآنیان باید در بیانات خود مبانی قرآن را در نظر داشته باشیم به گونه‌ای که بیان یک سخن از قرآنیان قابل دفاع از منظر قرآن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قره شیخلو با اشاره به اینکه خداوند سر منشا همه امور به دست خدااست گفت: خداوند در قرآن کریم خطاب به پیامبر می‌فرماید: « اگر تو همه ثروت عالم را جمع می‌کردی تا مردم را به خود جذب کنی نمی‌توانستی در قلب مردم جایی داشته باشی...». 

وی با اشاره به اینکه در قیامت نه ثروت و نه عنوان و درجه دردی را دوا می‌کند گفت: آنچه در قیامت مهم است «عمل احسن» است در قیامت ملاک برتری انسان نزدیکی اعمال انسان به قرآن است، هر اندازه که نزدیک به قرآن باشد انسان به رحمت خداوند امیدوار تر است.

وی ابراز کرد: یکی از مهمترین و اساسی ترین مشکلات کشور در ایجاد مهجوریت قرآن، عدم رفتار قرآنی ما است، پس از پیروزی اتقلاب اسلامی اقدامات خوبی در حوزه تکریم معلمان قرآن در سطح کشور انجام گرفته است اما هیچ یک از این موارد در قیامت دردی را دوا نمی‌کند.

رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به اینکه ما قرآنیان به دلیل منتسب بودن با قرآن وظیفه سنگین ترینی نسبت به مردم دیگر داریم بیان کرد: قرآنیان به دلیل دارا بودن عنوان قرآنی وظیفه بسیار حساس دارند که در صورت عدم مراقبت ار رفتار خود 2 برابر دیگران در قیامت تنبیه خواهند شد. 

قره شیخلو گفت: خداوند در قرآن کریم خود را نور آسمان‌ها و زمین معرفی می‌کند و از آنجا که خود نور است اراده کرده که مومنین نیز مزین به نور شوند، در قیامت نیز کسانی که اهل نجات اند، دارای نورانیت هستند.

وی با اشاره به اینکه منظور از نورانیت انسان، نورانیت فکر و عمل است گفت: منشا این نور، کتاب قرآن است پس هر کسی که با قرآن انس داشته باشد از این نور بهره مند خواهد شد، بنابراین هدف از نزول قرآن، مزین نمودن انسان به نور است، نوری که موجب حیات و هدایت او می‌شود.

قره شیخلو با اشاره به اینکه مردم از ما به عنوان یک مجموعه متولی در حوزه آموزش قرآن 2 انتظار دارند گفت: مردم به دنبال آن هستند تا کارکرد قرآن را در قرآنیان مشاهده کنند همچنین این نور و گرمای بودن با قرآن را نیز به دیگران انتقال دهند.

رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به اینکه ما باید قرآن را در سه مرحله به مخاطبان خود آموزش دهیم گفت: آموزش باید در سه بخش «انس با ظاهر قرآن»، «تلاوت قرآن شامل قرائت همراه با تدبر در آیات» و «تجلی نمودن آموزه‌های قرآن در اعمالش» انجام شود.

وی با اشاره به اینکه اگر آموزش‌های کنونی ما در حوزه قرآن با مشکل روبرو است به دلیل نگاه تک بعدی به قرآن است اظهار کرد: اگر ما بتوانیم شیرینی‌های قرآن و نسخه‌های عملیاتی قرآن را به مردم معرفی کنیم مردم استقبال بیشتری از قرآن خواهند کرد که این مهم نیز ابتدا باید در رفتار و کردار فرد نمود یابد.

قره شیخلو با اشاره به اینکه متاسفانه بودجه‌های قرآنی در شان این کتاب الهی نیست ابراز کرد: بودجه مصوبه قرآن در سال 98، 300 میلیارد تومان است که برابر با یک قرارداد شرکت نفت است در این بین بودجه قرآنی استان همدان در سال جاری، 108 میلیون تومان است.

وی با اشاره به اینکه مشخص نیست تا چه اندازه از بودجه 300 میلیارد تومانی تخصیص یابد گفت: در صورت تخصیص بودجه به دلیل آمار بالایی از متولیان قرآنی (26 دستگاه) میزان اندکی از این بودجه به دارالقرآن اختصاص می‌یابد.

این مقام مسئول ضمن تأکید بر قرآنیان جهت مطالبه از مسئولین گفت: قرآنیان باید در جریان اتفاقات قرآنی کشور و استان خود باشند و مطالبات خود را به گوش مسئولین استانی و کشوری برسانند. 

وی ادامه داد: در سال 97، 75 درصد از اعتبارات و بودجه سایر دستگاه‌ها پرداخت گردیده است این در حالی است که تنها 20 درصد از بودجه قرآنیان نقد شده است که آن به دلیل سکوت جامعه قرآنی و عدم مطالبه آنان است.

قره شیخلو ادامه داد: از سال 90 تا 97، مبلغ 350 میلییارد تومان در حوزه قرآن تزریق شده است که سهم سازمان دارالقرآن طی 7 سال به عنوان بزرگترین نهاد فعال قرآتی کشور 19 میلیارد تومان بوده است این در حالی است که 50 درصد این اعتبار توسط آموزش و پرورش و ارشاد دریافت شده است این نشان از آن دارد قرآن برای دستگاه‌ها در اولویت قرار ندارد. 

وی با اشاره به اینکه اینکه قرآنیان به دلیل رصد مردم، نباید از وظایف و تکالیف خود غافل شوند گفت: ما به عنوان یک مسلمان و پرچم دار قرآن باید تلاش کنیم تا فرهنگ قرآن را ابتدا در خانواده خود و سپس در جامعه ترئیج و گسترش دهیم. 

رئیس سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به اینکه آموزش قرآن باید اصلاح شود ابراز کرد: جامعه قرآنی باید تلاش کند تا زاویه آموزش قرآن را در کشور به سمت معرفی شیرینی‌ها و جذابیت‌های قرآن تغییر دهند 

وی با اشاره به اینکه، قرآنیان در رسیدن به تمدن نوین اسلامی با عملیاتی شدن بیانیه دوم گام انقلاب نقش مهمی دارندگفت: قرآنیان باید اولین کسانی باشند که برای اجرای بیانیه گام دوم انقلاب وارد میدان شوند عنوان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب، نقشه راه انقلاب است که باید مبتنی بر تعالیم قرآن و اهل‌بیت(ع) عملیاتی شود، در این راستا مجموعه‌های قرآنی موظفند خود این بیانیه را مطالعه نموده و برای مردم تبیین کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا همدان آموزش قرآن دارالقرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۲۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد

استادیار دانشگاه سوره معتقد است که در دل قرآن فضای گفت و گوی بسیاری درباره هنر وجود دارد و در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه 7 اردیبهشت 1402، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار  و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

نقش اقتصاد و سرمایه‌گذاری در ترویج هنرهای قرآنی

مقایسه عملکرد بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

 در دل قرآن فضای  گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار  و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه  در دل قرآن فضای  گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

 مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند. 

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.
از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند. 

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

او در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنرهای قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر ، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنرهایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنرهای قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی "روایت باران " به همت نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی _اسلامی "ترانه باران" برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های 1 و 2 فرهنگسرای نیاوران از ساعت 10 الی 19 و در روزهای تعطیل از ساعت 14 الی 19 میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است