Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  عباس آذرپیکان معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: شناور لایروب کاترساکشن در روز‌های گذشته وارد بندر صیادی بریس در ۶۰ کیلومتری نوار ساحلی چابهار شده و قرار است به سال‌ها انتظار صیادان برای لایروبی پایان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این اقدامات با همکاری اداره کل بنادر و دریانوردی و صدور مجوز توسعه و لایروبی بندر بریس و رمین برای اداره کل شیلات استان انجام می‌شود تا بخشی از مشکلات صیادان استان مرتفع شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه جهت جریان‌های بادی در سواحل مکران از شرق به غرب است، رسوب نیز از سمت شرق به غرب رخ می‌دهد و نرخ رسوب‌گذاری گاهی در برخی مقاطع بسیار بالاست.

معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: اکنون این ۲ بندر دارای نرخ بالایی از رسوب هستند که در یکی از آن‌ها تردد دریایی نیز با مشکل رو به رو شده است.

آذرپیکان با اشاره به فعالیت تعداد زیادی لنج و قایق در این بنادر تصریح کرد: زمانی که یک بندر از نظر ناوبری استاندارد‌های لازم نظیر رسوب‌گذاری در حوضچه که باعث کاهش عمق آب و مکان‌های پهلوگیری می‌شود، بندر برای ناوبری و صیادی مناسب نخواهد بود و شناور‌های آن منطقه به بندری نزدیک‌تر که مشکلی نداشته باشد کوچ می‌کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به رسوب گذاری در بندر رمین و بریس، لنج‌ها و قایق‌های صیادی به سمت پسابندر که هم بزرگ است و هم مشکل رسوب، حوضچه و پهلوگیری ندارد، رفته‌اند که باعث ایجاد ترافیک در این بندر شده است.

معاون فنی و نگهداری اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در بریس، ۲ ساعت در روز امکان تردد از دهنه وجود دارد و فقط هنگامی که مد کامل باشد می‌توان تردد کرد، در دیگر ساعات روز شناور‌ها امکان تردد ندارند که این مهم موجب آسیب پذیری هر چه بیشتر بندر و شناور‌ها می‌شود.

آذرپیکان خاطرنشان کرد: بعد از انجام لایروبی بندر بریس و توسعه این بندر، لایروب وارد بندر رمین می‌شود و کار لایروبی و توسعه این بندر نیز انجام خواهد شد.

لایروبی بندر بریس مشکلات تردد ۳۹۰ شناور صیادی را مرتفع می‌کند

رئیس گروه مرکزی بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: بندر صیادی بریس با حدود ۱۳۰ فروند لنج و ۲۶۰ فروند قایق بیش از هفت سال در انتظار لایروبی بود بطوریکه بیش از ۷۰ فروند از لنج‌های این بندر به اسکله‌های صیادی دیگر از جمله پسابندر کوچ کردند.

عبدالرحمن پارسا افزود: برای ساخت دستک رسوبگیر، لایروبی و توسعه بنادر صیادی بریس و رمین بیش از ۵۴ میلیارد تومان اعتبار از محل طرح توسعه سواحل مکران تصویب شده و یک شرکت ساختمانی به عنوان پیمانکار برنده مناقصه بخش خصوصی اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وی گفت: در بندر بریس دستک رسوبگیر به طول ۴۵۵ متر ساخته می‌شود تا دوره بازگشت رسوب به حداکثر ۲۵ سال افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: حجم رسوب انباشته شده در بندر بریس ۳۰۰ هزار مترمکعب است که براثر متصل بودن به آب‌های آزاد اقیانوس هند و تأثیر طوفان‌های حاره‌ای و همچنین فصل مونسون روز به روز بیشتر می‌شود و در صورت عدم ساخت دستک رسوبگیر در حدود ۵ تا ۱۰ سال نیازمند لایروبی می‌شود.

پارسا اظهار داشت: این پروژه براساس برنامه ریزی انجام شده در مدت ۳۶ ماه تکمیل و بهره برداری تا زمینه فعالیت بیش از سه هزار و ۶۴۰ صیاد آسان‌تر شود.

وی تصریح کرد: برای لایروبی اسکله رمین نیز برنامه ریزی شده و بزودی اقدامات برای ورود یک لایروب دیگر انجام خواهد شد.

عملیات ساخت بندر صیادی بریس در سال ۱۳۶۸ شروع و در سال ۱۳۷۱ با طول موج شکن اصلی ۵۹۴ متر، ۹۵ متر طول موج شکن فرعی و ۱۶۰ متر اسکله پهلوگیری به بهره برداری رسیده است.

انتهای پیام/ع

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بنادر و دریانوردی شیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۳۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان

ایسنا/گلستان سرپرست بنادر و دریانوردی گلستان با اشاره به استقبال گردشگران از ناودگان دریایی مسیر بندرترکمن به آشوراده گفت: این مسیر نیازمند علائم کمک ناوبری جهت ایمن‌سازی آبراه بوده که با همکاری واحد دریایی بنادر گلستان با واحد دریایی بندر امیرآباد به زودی در مسیر تردد شناورها قرار خواهد گرفت.

سیدمحسن طیرانی صبح جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در نشست مشترک مدیرکل بندر امیرآباد با مدیرکل و کارکنان بنادر استان گلستان ضمن بررسی روند همکاری بین دو بندر همجوار شمالی کشور، مشکلات و نقاط ضعف و قوت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و راهکارهای لازم برای ارتقای کیفیت خدمات رسانی ارائه شد.

وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ سانتی‌متری ارتفاع سطح آب خلیج گرگان باعث کاهش شوری آب و مهاجرت پرندگان به خلیج گرگان شده است، ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده حدود ۴۰۰ متر به پهنای سواحل اضافه کرده است.

سرپرست بنادر و دریانوردی استان گلستان ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده و تبادل آب بین دریا و خلیج موجب شده تا شناورهای سبک به راحتی در خلیج گرگان تردد داشته باشند.

سیدمحسن طیرانی در ادامه با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ بیشترین جذب مسافر در سفرهای دریایی از مسیر اسکله بندرترکمن به جزیره آشوراده انجام شد، افزود: در این ایام حدود ۴۱ هزار و ۴۹۰ نفر مسافر و گردشگر تردد داشته‌اند که نیاز به علائم کمک ناوبری جهت ایمن سازی آبراه بوده  و با هماهنگی بعمل آمده واحد دریایی بنادر گلستان با واحد دریایی بندر امیرآباد فراهم شده و به زودی در مسیر تردد شناورها قرار خواهد گرفت.

به گفته سرپرست بنادر گلستان، یکی از اتفاقات مهمی که در نوروز ۱۴۰۳ محقق شد، قرار دادن شناور جستجو و نجات دریایی توسط واحد دریایی بندر امیرآباد برای اسکله‌های بندرترکمن و بندرگز بود که در تامین امنیت ترددهای دریایی بسیار مثمرثمر بود.

به گزارش ایسنا، در نشست مشترک مدیرکل بندر امیرآباد و سرپرست بنادر استان گلستان، بر افزایش همکاری‌ها بین بنادر این دو منطقه تاکید شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار