Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  خودروسازان با خرید از شرکت‌های دانش‌بنیان تا سقف ۷۰ درصد تسهیلات لیزینگ دریافت می‌کنند
سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اعطای تسهیلات لیزینگ به خریداران محصولات دانش بنیان گفت: هر شرکتی اعم از خودروساز یا حوزه‌های دیگر مثل نفت، گاز، پتروشیمی یا حوزه‌های هوایی از محصولات شرکت‌های دانش بنیان خریداری کنند، می‌توانند تا سقف ۷۰ درصد مبلغ خرید را از صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب تسهیلات لیزینگ دریافت کرده و سپس به صورت اقساط باز پرداخت نمایند.
شبکه نئو با برگزاری مدرسه تابستانه نانو مردادماه ۹۸ آغاز به کار می‌کند
سازمان نئو در راستای کاربردی‌سازی علم نانو در قدم اول، اقدام به برگزاری کارگاه‌ها، سمینار‌ها و همایش‏ با محوریت علم و فناوری خواهد کرد. این سازمان غیردولتی با اجرای برنامه‌های علمی در سال ۱۳۹۸ درنظر دارد تا دانشجویان ایرانی و سایر کشور‌ها به ویژه کشور‌های منطقه که تمایل به یادگیری علم نانو، کاربرد‌های آن و تعریف پروژه‌های علمی در این زمینه داشته باشند را در قالب برنامه‌های هدفمند با یکدیگر و در قالب یک شبکه مرتبط سازد.
اولین رویداد نئو، مدرسه ملی تابستانه نانو بوده که در تاریخ ۱۵ تا ۱۸ مرداد در دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار خواهد شد.  
نخبگان غیرمقیم حوزه پزشکی بالینی تمایل زیادی برای بازگشت به ایران ندارند
عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای بهره‌گیری از ذخایر علمی متخصصان و نخبگان ایرانی غیرمقیم را مثبت توصیف کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در حد توان و ظرفیت‌های موجود تلاش خود را در این مسیر خواهد کرد، البته انتظار جذب تعداد زیادی از متخصصان و نخبگان غیر مقیم حوزه پزشکی به ویژه پزشکی بالینی به نظر عملیاتی نخواهد بود. تجربه ما نشان می‌دهد در پزشکی بالینی درصد افراد مؤثری که راغب به بازگشت به کشور باشند، پایین است.
سال گذشته یک هزار و ۲۲۰ کارآفرین ایرانی به کشور بازگشتند
علی مرتضی بی‌رنگ، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور گفت: طی چهار سال گذشته یک هزار و ۲۲۰ متخصص و کارآفرین ایرانی در قالب این برنامه به کشور بازگشته‌اند که ۲۳۰ نفر از این تعداد از ۲۰ دانشگاه نخست جهان هستند. هم‌اکنون ۳۶۰ نفر از مجموع نخبگانی که به کشور بازگشته‌اند به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های مختلف مشغول به فعالیت شده‌اند و ۸۳ شرکت و استارت آپ توسط آن‌ها راه‌اندازی شده که زمینه اشتغال ۲ هزار و ۴۰۰ نفر را فراهم کرده است.
۲ هزار عضو جدید به باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی اضافه شد
رضا اسدی‌فرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: درباره عضوگیری شبکه آزمایشگاهی، بیان کرد: باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ عضو حقیقی و حقوقی دارد که از ابتدای سال ۹۸ تا کنون، حدود ۲ هزار عضو جدید به تعداد اعضای باشگاه اضافه شده است.  
سرا‌های نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شده است
اسماعیل قادری‌فر رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری درباره راه اندازی سرا‌های نوآوری در واحد‌های دانشگاه آزاد، بیان کرد: یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری استفاده از ظرفیت‌های بلااستفاده برای توسعه نوآوری در کشور است که با همین هدف، فضا‌های خاک خورده و فراموش شده دانشگاه‌ها را به سرای نوآوری تبدیل کردیم؛ لذا ۳ سرای نوآوری در واحد تهران مرکز و علوم و تحقیقات در حال راه‌اندازی نهایی است.

آمار شرکت‌های نوپا نشان‌دهنده نگاه نو به ایده‌های خلاقانه است
ثبت بیش از ۴ هزار شرکت دانش بنیان در کشور بیان کننده تحول در نوع نگاه به شرکت‌های دانش بنیان، نگاه نو به پژوهش، ایده‌های خلاقانه و رویکرد جدید دانشگاه‌ها است. همچنین در حال حاضر حدود ۶ هزار استارتاپ دارای ایده نو فعال هستند که به زودی به جامعه شرکت‌های دانش بنیان می‌پیوندند. نقش آفرینی برجسته کسب و کار‌های دانش بنیان و فناور در سپهر اقتصاد کشور دستاورد‌های بسیاری داشته است.
محققان به جزئیات جالب توجهی از ساختار یک گروه کلیدی از نانومواد رسیدند
تحقیقات انجام شده با استفاده از روش NMR در آزمایشگاه آمز، جزئیات جالب توجهی از ساختار یک گروه کلیدی از نانومواد را مشخص کرد. در این پروژه روی نانوذرات سیلیکای مزوپور (MSN) که دارای ساختار لانه‌زنبوری بوده و حفره‌ها و کانال‌های نانومقیاس دارد، کار شد. این ساختار می‌تواند میزبان گروه‌های عاملی آلی باشد و در این صورت می‌توان از آن در بخش کاتالیست، جداسازی مواد شیمیایی، زیست‌حسگری و رهایش دارو استفاده کرد.
ناسا برای دومین بار انسان را به ماه می‌فرستد
ناسا برای جدیدترین پروژه خود قرار است از ۱۲ شرکت دیگر کمک بگیرد، این شرکت‌ها با ناسا برای پروژه‌ای که طی آن دومین بار انسان به قمر کره زمین سفر می‌کند، همکاری می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حمایت از شرکت های دانش بنیان سراهای نوآوری دانشگاه آزاد بازگشت نخبگان به کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۵۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدف دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات فناورانه امضاء شد. 

با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد.

همچنین از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند.

علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، انجام خواهد شد.

حمایت از پروژه های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکت‌های بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکت‌ها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام  می‌شود.

همچنین حمایت از پروژه های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق