Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی برنا، در تمامی جوامع از هدف گذاری و مواضع معطوف به هدف همیشه به عنوان یک هنر یاد شده است، اما طی چند سال گذشته این مسئله کمرنگ تر شده است و نظراتی که در این زمینه موجود است نشان از عدم هدف گذاری در درون جامعه را دارد.

بیشتر افرادی که نمی توانند هدف گذاری مناسبی را در این خصوص داشته باشند، این مسئله را ناشی از نوسانات اقتصادی موجود در جامعه می دانند و تمامی این موضوع را به مشکلات اقتصادی بسط می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه گفتگویی را با امان الله قرایی مقدم؛ جامعه شناس و استاد دانشگاه داشتیم که در ادامه خواهید خواند:

قرایی مقدم در خصوص مبحث هدف گذاری بیان کرد: هدف گذاری را یکی از هزاران هنری دانست که در سطح جامعه وجود دارد چون علم، استعداد و تجربه در آن وجود دارد و اگر هرکدام از این سه مورد مطرح شده وجود نداشته باشد نمی توان آن را هنر دانست، در صورتیکه در هدف گذاری هر سه مورد وجود دارد.

وی ادامه داد: همچنین طی نظریاتی که در زمینه مدیریت وجود دارد از برنامه ریزی به عنوان اصلی ترین اصول هدف گذاری یاد می شود، بنابر این هدف گذاری و اصول آن لازمه اولیه مدیریت در هر امری است و تمامی سطوح خرد و کلان را در بر خواهد گرفت، بنابر این هدف گذاری یکی از ضروریاتی است که باید در تمامی مراحل مدیریتی زندگی رعایت شود.

قرایی مقدم در رابطه با این موضوع که آیا عدم هدف گذاری  فقط با نوسانات اقتصادی مرتبط است بیان کرد: خیر به هیچ وجهی  نمی توان نداشتن هدف گذاری در بین مردم  را فقط با نوسانات اقتصادی ربط داد و گفت چون مشکلات اقتصادی در درون کشور زیاد است پس نباید هدفی را دنبال کرد، نداشتن هدف عوامل فراوانی را دارد و معضلات اقتصادی فقط یکی از دلایل در این رابطه است .

وی ادامه داد: مقوله ای که در جامعه ما وجود دارد این است که سبک ها و روش های که برای هدف گذاری در بین مردم اشاعه یافته اشتباه است و اهداف را فقط در چند موضوع جزِئی خلاصه کرده ایم و هیچ برنامه ریزی مناسبی چه برای حال و چه برای آینده نداریم.

این جامعه شناس با اشاره به تاثیر   قرار گرفتن غیر متخصصان در جایگاه های تخصصی ادامه داد :  این خود مانعی برای تعیین هدف خواهد بود و اجازه نمی دهد افراد بر اساس اهدافی که در ذهن می پرورانند تخصص لازم را به دست آورند و به کاری گمارده شوند.

قرایی مقدم در پایان در خصوص هدف گذاری برای زندگی حال و آینده در جامعه ایرانی آنهم   در شرایط فعلی  بیان کرد :

در سطوح کلان مسئولین باید بر اساس ساختار و سازمان، هر منطقه ای را در نظر بگیرند و براساس آن از استعدادها و تخصص ها موجود در منطقه  استفاده کنند و اجازه ندهند روابط جای اصل تخصص را بگیرد تا افراد طبق اهدافی که دارند بتوانند توانایی های خود را به منصه ظهور برسانند.

وی ادامه داد: همچنین در سطح خرد نیز می توان به خانواده اشاره کرد که باید براساس نیازهای موجود هدف گذاری و برنامه ریزی های لازم اجرا شود و اجازه نداد کنترل امور از دست فردی که وظیفه مدیریت را برعهده دارد خارج شود.

 

 

 

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استاد دانشگاه جامعه خانواده مشکلات اقتصادی برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۵۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است

 

 



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در نشستی که با حضور جمعی از مدیران و اساتید دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: بسیاری از افراد شاخص، چهره‌های علمی و مکتب دارهایی که توانستند بنیان‌گذار خیلی از مسائل علمی در حوزه‌های مختلف باشند، تربیت‌یافته دانشگاه فردوسی مشهد مقدس بودند.


آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی با بیان اینکه در حال حاضر ذخایر علمی خوبی چه در عرصه اساتید و چه در عرصه دانش‌آموختگان در دانشگاه فردوسی وجود دارد، افزود: خوشبختانه جایگاه این دانشگاه از نظر ذخایر علمی در بین دانشگاه‌های مادر کشور بسیار خوب است اما مسئله‌ای که امروز دانشگاه فردوسی با آن مواجه است، مربوط به معرفی و اثرگذاری شایسته و متناسب با این ذخایر ارزشمندِ خود در کشور و جامعه است.

 نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: دانشگاه فردوسی برای پیدا کردن مشتری و مخاطب مورد نظر خود باید ابتدا خود را به جامعه معرفی کرده و سپس توانمندی‌هایش را به اثبات برساند، این توقع که مردم یا نهادهای دیگر باید به سراغ جامعه علمی این دانشگاه بیایند، کاملاً اشتباه است.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه فردوسی باید در موقعیت‌های مختلف آثار وجودی و اثرگذاری را از خود به ثبت برساند، گفت: اینکه شما عزیزان فرض کنید چون در برخی از رشته‌ها ذخایر علمی و فناوری‌های بسیاری دارید، پس باید فلان دستگاه به دنبال شما بیایند تا از این امکانات و فرآورده‌های علمی استفاده کنند، فکر درستی نیست.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه اساتید دانشکده‌ها باید نمونه‌ای از فعالیت‌های خود را در رشته‌های مختلف به جامعه هدف نشان دهند تا مخاطب و مشتری خود را پیدا کنند، اضافه کرد: در حقیقت این ما هستیم که باید به دنبال جامعه و مردم برویم و با هر مقداری که می‌توانیم ذخایر علمی خود را در جامعه معرفی کنیم و در حوزه‌های مختلف صنعت، فناوری، علوم انسانی، اقتصادی و سیاسی اثرگذار باشیم؛ در غیر این صورت ذخایر علمی دانشگاه مانند گنجی است که کسی از بیرون از آن خبر ندارد و شخصیت علمی دانشگاه را ثابت نمی‌کند.

وی با بیان اینکه در خصوص پیوند دانشگاه و صنعت و یا دانشگاه و جامعه سخنان بسیاری گفته شده است، ابراز کرد: ریشه اصلی این پیوند در خود دانشگاه و نه در صنعت و جامعه نهفته است، دانشگاه فردوسی مشهد مقدس باید در عملیاتی کردن دستاوردهای خود، جایگاه علمی این نهاد را در سطح جامعه تثبیت کند تا در ادامه دیگران برای پاسخ به نیازهای خود به آن مراجعه کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به چالش‌های پیش روی دانشگاه امام صادق (علیه سلام) در سال‌های نخست تأکید کرد: یکی از نمونه‌های موفق پیوند دانشگاه و جامعه، تربیت نیروهای متخصص در دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام) و به کارگیری آنان در مدیریت کلان اقتصادی و مدیریتی کشور  بود. ما به خوبی از این طریق توانستیم نیروهای متخصص خود را به جامعه هدف معرفی کنیم و امروز شاهد فعالیت دانش‌آموختگان خود در عرصه‌های مدیریتی و اقتصادی جامعه هستیم.

 

 

 

دیگر خبرها

  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • کارشناسان صهیونیست: جنگ، اسرائیل را ورشکسته کرده است
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت دولتند
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • رادان: پروژه اندلوسی کردن ایران را دارند | حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • رادان: حجاب را بگیرند، وطن و دین هم نیست می‌شود | درد بی‌حجابان اقتصاد نیست | آن‌ها که مشکل اقتصادی دارند پشت این دولتند
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • بهبود کیفیت محصولات کشاورزی با تلاش متخصصان بومی
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟