Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@23:23:25 GMT

بیت‌کوین بر سر دوراهی تصمیم‌گیری؟

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۹۲۱۳۶

بیت‌کوین بر سر دوراهی تصمیم‌گیری؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، این در شرایطی است که داد و ستد ارزهای دیجیتال در صرافی‌ها در جریان است، فروش دستگاه‌های استخراج ارز مجازی در فضای وب آزاد و سؤالات شمار زیادی از افراد جامعه که تمایل دارند به‌صورت قانونی به استخراج بیت‌کوین روی آورند نیز پرشمار.

تفاوت‌ها و موضع گیری‌ها

 امروزه رمزینه ارزها در بسیاری از کشورهای جهان شناخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مصادیق آنها هم بیت‌کوین (ارز مجازی) است که طی سال‌های اخیر استخراج آن در ایران به سبب دسترسی به برق ارزان رواج یافته است. اما هنوز مشخص نیست که آیا ایران این موضوع را به رسمیت می‌شناسد یا خیر؟

در شرایطی وزارت نیرو با توسعه فعالیت این واحدها به‌دلیل مصرف مستمر برق و فشار میزان تولید و شبکه توزیع مخالف است و خواهان اعمال تعرفه ویژه برای تمامی واحدهایی است که به‌صورت مخفیانه اقدام به استخراج می‌کنند، خبرگزاری تسنیم، گزارش کرده است که در حال حاضر امکان واردات رسمی بیت ماینرها هم وجود داشته و حتی ارز نیمایی نیز برای واردات این کالاها تخصیص یافته است.

اما خبرگزاری فارس گزارش داده است که با وجود ثبت سفارش و تخصیص ارز، هنوز هیچ ماینری به‌صورت قانونی از گمرک ترخیص نشده است.  رضا سعیدی سرپرست دفتر واردات و مناطق آزاد و ویژه گمرک درگفت‌وگو با این خبرگزاری، در رابطه با موضوع واردات دستگاه‌های ماینر تولید‌کننده ارز دیجیتال اظهار داشت: اصل موضوع به نحوه ثبت سفارش این کالا بازمی‌گردد تاکنون کالایی تحت عنوان ماینر از گمرکات ترخیص نشده است. طی روزهای اخیر دو مورد از بیت ماینرها ثبت سفارش از سازمان صمت خراسان رضوی دریافت کرده‌اند که از نظر ما تعرفه دریافت شده نادرست است که باید ثبت سفارش آنها اصلاح شود.

در همین حال، وزارت ارتباطات خواستار صدور پروانه قانونی برای استخراج‌کنندگان بیت‌کوین شده است.

فروش آزادانه ماینر

در حالی وزارتخانه‌های مختلف مواضع مختلفی نسبت موضع فعالیت ماینرها دارند، روایت دیگری از بازار فعالیت کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند وجود دارد.

خبرنگار  به سراغ برخی از این سایت‌ها و فروشنده‌ها رفت. فروش آزادانه این دستگاه‌های ماینر و تجهیزات و قطعات مربوط به آن قطعاً کار وزارت نیرو را سخت‌تر خواهد کرد. درج نماد اعتماد الکترونیکی در این سایت‌ها موضوعی جالب است. قیمت دستگاه‌های فروشی که بعضاً با ضمانت‌های چندماهه هم دارند، هم بسته به قدرت و توانی که در استخراج بیت‌کوین داشتند و درآمدی که ایجاد می‌کردند، متفاوت بود. برخی از دستگاه‌ها کارکرده بودند و برخی نو.

یکی از فروشندگان می‌گوید که هر تعداد دستگاه ماینر درخواست داده شود، توان تأمین آن را دارد. این فروشنده ماینر، برق ارزان در ایران را یکی از امتیازات برای استخراج بیت‌کوین برمی شمارد و توضیح می‌دهد: «ماین کردن، کسب و کار مدرن و درآمد زایی است و هزینه دستگاه‌هایی که ما می‌فروشیم متفاوت است. این پول خرید اولیه در کمتر از 5 ماه بازمی گردد و پس از آن سود خالص است.»

یکی دیگر از فروشندگان اینترنتی سفارش می‌کند که برق مصرفی آن ترجیحاً بهتر است از کشاورزی باشد و اظهار می‌کند: «مشتریان دستگاه ماینر در ایران روزبه روز در حال افزایش هستند. اما بیشتر کسانی هستند که دارای مکان و دسترسی به برق ارزان هستند. این کسب و کار چندان برای بخش خانگی جذاب نیست. چراکه یک دستگاه به تنهایی شبانه روز صدایی شبیه به صدای جاروبرقی ایجاد می‌کند و تحمل آن راحت نیست.» وی ادامه می‌دهد: «دستگاه ماینر باید شبانه روز کار کند و اینترنت و برق آن نباید قطع شود. خیلی‌ها توانسته‌اند این شرایط را در سال‌های اخیر فراهم کنند و با توجه به ارزان بودن برق در ایران سود کلانی به دست بیاورند.»

به گفته این فروشندگان، تب خرید دستگاه‌های ماینر در ایران ابتدا بسیار اندک بود، اما افزایش بیکاری و طمع کسب سودهای بدون فعالیت باعث شد که این موضوع بتدریج در کنار نبود نظارت بر فعالیت مخفیانه و غیر مجاز این افراد، توسعه یابد. فروش آزادانه و بدون واهمه فروشندگان ماینر و عدم نظارت بر کسب و کارهای اینگونه در فضای مجازی باعث شده است که بسیاری از جویندگان دستگاه‌های بیت‌کوین ساز به فروشندگان آنها مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، خبرنگار این خبرگزاری به نقل از فروشندگان ماینر گزارش کرد، «ابتدا باید یک کیف پول برای خود درست کنید و این دستگاه را به یک استخر برای نیرو گرفتن وصل کنید. زمانی که دستگاه به برق متصل می‌شود، شروع به کار و استخراج بیت‌کوین می‌کند و درآمد روزانه‌ای که این استخراج به دلار ایجاد می‌کند، به کیف پول شما وارد می‌شود.» این خبرگزاری به نقل از اپراتور سایت فروش ماینر که به گفته‌ خودش تجربه‌ای سه ساله در این حوزه دارد، می‌گوید: «استخراج بیت‌کوین از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت نوعی صنعت شناخته شده و این دستگاه‌ها از گمرک وارد کشور شده و قانونی هستند و اینکه با خرید یک ماینر چه سودی نصیب افراد می‌شود هم به دستگاهی که توان استخراج بیشتری داشته باشد و البته ارزش بیت‌کوین بستگی دارد.»

موضوع دیگر هم خرید و فروش بیت‌کوین است و اینکه چطور با استخراج بیت‌کوین می‌توان درآمدزایی کرد که فروشنده این دستگاه‌ها در پاسخ به این سؤال گفت: «بعضی صرافی‌ها هستند که بیت‌کوین را به دلار یا ریال تبدیل می‌کنند.»

وزارت نیرو: تعرفه را اصلاح کنید

اطلاعاتی به دست خبرنگار ما رسیده است که نشان می‌دهد برخی از استخراج‌کنندگان ارز مجازی نه تنها از برق ارزان کشاورزی و صنعت استفاده می‌کنند، بلکه در حال سوءاستفاده از برق رایگان برخی از مراکز یا در بعضی از موارد برق دزدی نیز هستند. این مسأله در شرایطی که تابستان‌ها احتمال کمبود برق و خاموشی قوت می‌گیرد، وزارت نیرو را حساس کرده است و باعث شده که این نهاد در برخورد با استخراج

بیت‌کوین پیشگام شود.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در این باره  می‌گوید: «استخراج ارز دیجیتال در شرایط کنونی به مثابه قاچاق سوخت است. چراکه برق در ایران تعرفه یارانه‌ای دارد.»

وی ادامه می‌دهد: «قیمت استخراج هر بیت‌کوین در جهان حدود ۷۰۰۰ دلار است و برای هر بیت‌کوین ۷۲ هزار کیلووات ساعت برق مصرف می‌شود. ایران یکی ازکشورهای دارای برق ارزان جهان است و به‌دلیل یارانه‌ای بودن انرژی سود استخراج هر بیت‌کوین بالاتر نیز می‌رود. اما ما پیشنهاد داده‌ایم که این بخش اگر قرار است به فعالیت خود ادامه دهد باید مطابق تعرفه برق صادراتی پول آن را پرداخت کنند.» رجبی مشهدی می‌گوید: «بیش از دو هفته از قطع برق این بخش که در حال سوءاستفاده از انشعاب غیرمجاز هستند، می‌گذرد. تخمین زده می‌شود که مصرف این بخش حدود 500 مگاوات باشد. اما اگر چاره‌ای برای آن نیندیشیم و تعرفه‌ها را در این قسمت اصلاح نکنیم احتمال افزایش مصرف این بخش تا 2 هزار مگاوات وجود دارد.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ارز برق درآمد وزارت نیرو یارانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۲۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی

عملیاتی که اگرچه به استناد ماده۵۱ منشور سازمان ملل متحد در راستای دستیابی به حقوق مشروع مردم غزه رقم خورد، اما باوجود قانونی بودن این اقدام مطابق حقوق بین‌الملل، شاهد انفعال شورای امنیت در عمل به وظیفه خود در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی مطابق فصل هفتم منشور بودیم.  

ضعف عدم صدور قطعنامه به کج کارکردی این رکن در وضع حق وتو برای قدرت‌های وقت در ۱۹۴۵ برمی‌گردد و در حقوق بین‌الملل به لحاظ قواعد و عرف نشان داد بازنگری در شورای امنیت ضرورتی غیرقابل انکار است. 

متأسفانه شورا به واسطه حق وتو قدرت‌های حامی رژیم غاصب باوجود طرح پیشنویس‌های مکرر در طول تاریخ ۷۶ساله اشغال فلسطین تاکنون نتوانسته رهاوردی درزمینه حقانیت تملیکی و سیاسی مردم فلسطین بر سرزمین اجدادی خود داشته باشد. در مقابل، رژیم غاصب با وجود کنوانسیون‌های مخاصمات مسلحانه و در رأس آن‌ها کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸، در طول تاریخ اشغالگری، مرتکب  تمامی مصادیق جرایم بین‌المللی شده، اما شورای امنیت درنهایت به صدور بیانیه و نه قطعنامه در موارد کمی بسنده کرده است.
 این انفعال و ضعف شورا در نیل به قطعنامه آتش‌بس دائمی درباره غزه، در نهایت آفریقای جنوبی، این کشور قربانی آپارتاید را بر آن داشت با استناد به ماده ۸ کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸ (ارجاع نسل‌زدایی توسط دولت‌ها به ارکان سازمان ملل و ماده ۹ کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸)، صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی دادگستری را در رسیدگی به کیفرخواست خود به استناد ماده۲ کنوانسیون ژنو ۱۹۴۸ و ماده۶ اساس‌نامه رم در موضوع ارتکاب جنایت نسل‌کشی، علیه رژیم غاصب اسرائیل مورد درخواست قرار دهد.

این نهاد هم پس از رسیدگی، در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۶ با اکثریت رأی ۱۵ قاضی از ۱۷ قاضی، دستور موقت علیه رژیم مبنی بر اقدامات اضطراری برای تعلیق فعالیت‌های نظامی در غزه را اعلام کرد که متأسفانه با گذشت نزدیک به ۱۰۰روز از صدور دستور موقت مبنی بر توقف جنگ، شاهد تمکین نکردن رژیم غاصب به دستور الزام‌آور دیوان و ادامه نسل‌کشی و جنایات جنگی در غزه هستیم.

 این وضعیت بنابر پیشینه آرای دیوان در صدور قرار بازداشت جنایتکاران جنگی در قضایای نسل‌کشی اوگاندا، کنگو، آفریقای مرکزی و جنگ دارفور در سودان، احتمال صدور قرار بازداشت مقامات رژیم غاصب به اتهام ارتکاب به جنایات جنگی به‌ویژه نسل‌کشی را قوت بخشیده است. 

در تأیید این مدعا می‌توان به گزارش رسانه‌های اسرائیلی اشاره کرد که اعلام کردند: نتانیاهو از احتمال صدور حکم بازداشت ترسیده و به‌طور غیرمعمولی نگران است. یا می‌توان به تهدید برخی از سناتورهای جمهوری‌خواه و حتی دموکرات کنگره آمریکا استناد کرد که دیوان لاهه را به تحریم تهدید کرده‌اند و نیز سخنگوی کاخ سفید که اعلام کرد: موضع‌گیری واشنگتن در مورد تحقیقات دادگاه لاهه کاملاً روشن است و ما آن را تأیید نمی‌کنیم.

 با این وصف باید گفت قضات دیوان کیفری بین‌المللی لاهه بر سر دوراهی حفظ استقلال و حق‌گرایی خود و وابستگی و وادادگی به آمریکا قرار گرفته‌اند. 

جامعه بین‌الملل نیز در انتظار اقدام دیوان به عنوان آخرین پناهگاه حقوق بشر در روابط بین‌الملل هستند که آیا می‌تواند به وظیفه ذاتی خود یعنی جلوگیری از جنایات جنگی از مسیر مجازات عاملان و بانیان آن، عمل کند یا به دلیل ترس از دست دادن منافع خود اعم از اقتصادی و سیاسی، مانند شورای امنیت، تحت فشار غرب قدرت بازدارندگی نداشته و صرفاً محکمه‌ای در راستای منافع و مطامع غرب است.

دیگر خبرها

  • زنان در دوراهی کار و خانه
  • لاهه در دوراهی 
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۹/ «دوراهی تسلیم و شکست»
  • ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شکل مستمر رصد می‌شود
  • کشف ۴۷ ماینر در یک مزرعه پرورش قارچ!
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج «ارز دیجیتال» در استان خراسان شمالی