Web Analytics Made Easy - Statcounter

«وحید شالچی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش اظهار داشت: اکثر فعالیت های فرهنگی به صورت منفعلانه، مناسبتی و تکراری اجرا می شود و تا زمانی که دانشگاه گرفتار چنین آسیب هایی است نمی تواند تاثیر مثبتی بر فضای فرهنگی دانشگاه و کشور داشته باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه ها با دو سطح از پدیده فرهنگی رو به رو هستند، اظهار کرد: چالش های فرهنگ عمومی مثل بحران هویت که در عرصه عمومی کشور وجود دارد و در دانشگاه نیز کم و بیش با آن رو به رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مسائل فراوانی در عرصه فرهنگ کار آفرینی و یا هویت ملی وجود دارد به عنوان مثال در ایران میل به تحصیل وجود دارد اما معطوف به اخذ مدرک است و به تولید علم، خلق ثروت، حل مسائل اساسی مردم و کاهش مشکلات اجتماعی منتهی نمی شود.

شالچی با اشاره به چالش های فرهنگی در دانشگاه، تصریح کرد: اکثر فوق برنامه های دانشگاه توسط تشکل ها و تعداد کمی از آنها توسط حوزه های ستادی برگزار می شود. در هر دو بخش به گستردگی وتنوع مخاطب که طیف متنوعی از لحاظ سلایق و گفتمان هستند، توجهی نمی شود و تمرکز زیادی بر طیف عظیم مخاطبان وجود ندارد و برنامه ها تمامیت جامعه دانشگاهی را پوشش نمی دهد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: در دانشگاه ها کار فرهنگی را تنها در محتوا می بینیم و تنها به محتوای خوب بسنده می کنیم در حالی که در فعالیت های فرهنگی محتوا و شکل به یک اندازه اهمیت دارند. به عنوان مثال تبلیغ معنویت با شکل فرهنگی مناسب تاثیر گذارتر است.

شالچی در ادامه اضافه کرد: بسیاری از متولیان فرهنگ تمرکز خود را به گفتن حرف های مثبت معطوف می کنند اما به اینکه تا چه میزان شیوه گفتن و شکل بیان نیز صحیح است، توجهی نشده است.

معاون فرهنگی دانشگاه علامه با بیان اینکه عمده کارهای فرهنگی برای تاثیر گذاری باید فرم هنری داشته باشد، گفت: با وجود اینکه بخش بزرگی از مخاطبان به هنر علاقه مند هستند دانشگاه ها در این زمینه مشکل جدی دارند در حالی که می توانیم از این ابزار و فرم استفاده بهینه کنیم.

شالچی عنوان کرد: نیاز است دانشگاهیان مخاطبان را به صورت گسترده جذب و ارزش های فرهنگی را تقویت کنند همچنین توجه به ارزش های آکادمیک که در چارچوب فعالیت های دانشگاه مثل ترویج کتاب خوانی است، اهمیت دارد. دانشگاه موفق تنها به ترویج دانش نمی پردازد بلکه فارغ التحصیلان آن باید پس از چهار سال کتاب خوان، فرهیخته و متعهد به اجتماع باشند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه اظهار کرد: اگر افق های فوق را برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در نظر بگیریم فعالیت ها موثر و بخشی از جامعه نیز با دانشگاه هماهنگ می شود.

منازعات سیاسی مانع فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها

وی تصریح کرد: به طور کلی آزادی های درج شده در قانون اساسی در تمامی سطوح محقق نشده است اما در همین سطح کنونی نیز می توان بسیاری از کارهای فرهنگی را به صورت موثر انجام داد.

شالچی با اشاره به چالش دیگر فعالیت های فرهنگی، تصریح کرد: کار فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه به ساحت سیاست تغییر داده شده است و منازعات سیاسی به عنوان مانعی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: فعالیت های سیاسی بخش محدودی از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را شامل می شود. اما به طور کلی نگاه به فعالیت های فرهنگی سیاسی است. هر دو طیف سیاسی کشور مسائلی که باید در خارج دانشگاه به آنها پرداخته شود را به داخل دانشگاه می آورند، در حالی که ماهیت دانشگاه جای منازعات سیاسی نیست.

شالچی اظهار کرد: در شرایط فعلی می توان بسیاری از اهداف را با استفاده از تشکل های دانشجویی پیش برد اما مسئولان دانشگاه ها از این ظرفیت بالقوه استفاده نمی کنند.

رویکرد فعالیت‌های فرهنگی محدودکننده نباشد

وی در ادامه با اشاره به راهکار رفع چالش ها عنوان کرد: نیاز است رویکرد به حوزه اجتماعی و فرهنگی تغییر کند و محدودیت کننده نباشد. همچنین مسئولان در کنار دانشجویان و در مشارکت با آنها در عرصه های مختلف حضور پیدا کنند.

شالچی تصریح کرد: افراد بسیاری به عرصه های فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا می کنند که ظرفیت های واقعی مشاهده نمی شود و به ظرفیت هایی مثل جامعه میلیونی دانشگاهی، هنرمند، میراث فرهنگی ملی و منطقه ای توجهی نمی شود.

وی با بیان اینکه حاصل بی اعتنایی به ذخایر هنری و فرهنگی، شکست است، اظهار کرد: نیاز است به این ذخایر توجه شود و از تجربیات بین المللی نیز بهره ببریم. همچنین اهالی فرهنگ و هنر در کارهای دانشگاه ها مشارکت کنند.

معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به ظرفیت بالای دانشجویان، گفت: دانشجویان صرفاً شنونده نیستند و باید در برنامه ریزی ها، نحوه اجرا، ارزیابی فعالیت ها و تصمیم گیری ها شرکت کنند در این شرایط ظرفیت بالایی از استعدادها آزاد می شود که اهداف را محقق می کند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنری دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۲۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر مردم غزه از جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در جهان

مردم غزه با نگارش پیام‌هایی بر روی چادرهایی که در آنها زندگی می‌کنند، از جنبش‌های دانشجویی سراسر جهان برای حمایت از فلسطین قدردانی کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چادرهای آوارگان در رفح حاوی پیام‌های حمایت و تشکر از دانشجویان دانشگاه های سراسر جهان به ویژه دانشگاه های آمریکایی است که خواستار پایان دادن به نسل کشی جاری در غزه برای دویست و چهارمین روز متوالی هستند.

موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیاست.

اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 9 روز پیش (17 آوریل) آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای رژیم صهیونیستی که در جنگ غزه نقش دارند شدند.

معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند. اردوگاه‌های دانشگاهی که در سراسر آمریکا ایجاد شده‌اند، دانشجویانی را از پیشینه‌های مختلف ـ از جمله فلسطینی‌ها، عرب‌ها، یهودیان و مسلمانان ـ گرد هم آورده‌اند تا بمباران غزه توسط اسرائیل را محکوم کنند.

تا کنون در جریان جنبش دانشجویی در ایالات متحده، بیش از 600 نفر از جمله دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها بازداشت شدند.

خیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا
  • رئیس دانشگاه شیراز : دانشجویان اخراج‌ شده آمریکا و اروپا را بورسیه می‌کنیم
  • فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • امکان تغییر محل آزمون دانشجویان فراهم شد
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • تقدیر مردم غزه از جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در جهان
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند