Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان کره‌ای نانوکمپلکسی ساختند که با استفاده از آن می‌توان ویراستار ژن موسوم به کریسپر را به بافت هدف در مغز رساند و از آن برای درمان بیماری‌هایی نظیر آلزایمر استفاده کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ کریسپر  را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین کشف‌های حوزه زیست‌فناوری دانست که با استفاده از آن می‌توان اصلاحات ژنتیکی را روی ژنوم انسان ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
درصورت تجاری‌سازی این فناوری، امکان درمان بسیاری از بیماری‌ها که ریشه ژنتیکی دارند، فراهم شده و روش‌های جدید درمانی برای سرطان، آلزایمر و برخی اختلالات مغزی ارائه خواهد شد.

پژوهشگران کره‌ای اعلام کردند، نانوذراتی ساختند که می‌توان با آن کریسپر را حمل و در بافت مغز رهاسازی کرد. این کار برای درمان بیماری آلزایمر بسیار ضروری است.

نانوکمپلکسی که این گروه تحقیقاتی تولید کردند برای اثرگذاری روی نرون‌ها بوده و قرار است ژن Bacel را در نرون‌ها خاموش کند. Bacel یک هدف درمانی اولیه بوده که تولید آمویلوئید بتا را در مغز تحریک می‌کند، آمیلوئیدی که با بیماری آلزایمر در ارتباط است.

پژوهشگران نشان دادند که با تزریق این نانوکمپلکس به مغز موش‌ها که به‌صورت ژنتیکی بیماری آلزایمر انسانی در آن‌ها ایجاد شده، تاثیر مثبتی روی درمان این بیماری به‌وجود می‌آید. تنها با یک بار تزریق به موش، هم ژن Bacel خاموش شد و هم میزان آمیلوئید در این مدل‌ها کاهش یافت. علاوه‌بر این، میزان حافظه و یادگیری در آن‌ها بهبود چشمگیری یافت.

کیم از محققان این پروژه می‌گوید: «زمان زیادی لازم است تا اطلاعات از مدل‌های موش مبتلا به آلزایمر استخراج شود، اما همین نتایج که اثربخش بوده و پایدار است برای محققان بسیار امیدوارکننده است.»

تاکنون برای درمان آلزایمر، تنها استفاده از کریسپر موثر نبوده است، هنوز کریسپر در مرحله هایپ قرار دارد و برای تجاری‌سازی این فناوری لازم است که چالش‌های موجود در این مسیر، رفع شوند. یکی از گلوگاه‌ها در این فناوری، دقت و انتخاب‌گری است که باید توسعه پیدا کند. از جمله موانع دیگر، موضوع ایمنی است که باید پیش از انجام آزمون‌های انسانی، ایمنی‌سازی این فناوری انجام شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو درمان آلزایمر نانوذرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۳۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تمام هزینه‌های درمان و بستری کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، محمدکاظم مؤمنی اظهار کرد: طبق ابلاغ وزارت بهداشت تمامی بیمارستان‌های دولتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان موظف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیص و درمانی، دارو و ترخیص کودکان زیر ۷ سال که دارای بیمه هستند را به‌صورت رایگان انجام دهند.

وی افزود: خدمات دارویی قابل ارائه به کودکان زیر ۷ سال که به‌صورت سرپایی در بیمارستان‌ها انجام شود رایگان نیست.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد: رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال گامی بلند در راستای حمایت از آینده‌سازان مملکت و خانواده‌های آنان است.

مؤمنی یادآور شد: کودک تا ۷ سالگی در معرض خطر انواع بیماری‌ها قرار دارد که ممکن است برخی از این بیماری‌ها را تا آخر عمر به همراه داشته باشد بر همین اساس باید درمان در دوران کودکی آغاز و به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک شود.

کد خبر 750952

دیگر خبرها

  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا