Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود تجریشی (معاونت محیط‌زیست انسانی سازمان محیط زیست) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره پسماندهای شهری گفت: متولی پسماندهای شهری وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است. به طور قطع نیز نحوه مدیریت پسماندهای شهری بهتر از آن چیزی می‌تواند باشد که در حال حاضر است.

وی با بیان اینکه در همه نقاط دنیا به طور معمول تفکیک زباله در مبدا صورت می‌گیرد، ادامه داد: در همه نقاط دنیا جهت‌گیری و سیاست‌گذاری‌ها به این سمت است که بتوانیم میزان تولید زباله را به حداقل رسانده تا به تبع آن  میزان زیاله‌ای که به مراکز دفن می‌رود نیز کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا مانند مالزی، ژاپن، کشورهای اروپایی و آمریکایی سقفی برای ورود پسماند به محل دفن زباله تعیین کرده‌اند. همه این کشورها هدف‌گذاری  ۵الی ۱۰ ساله داشته‌اند تا بتوانند میزان زباله‌ای که وارد مراکز دفن می‌شود را در این مدت تا ۲۰ درصد از طریق فرهنگ‌سازی و سایر اقدامات کاهش دهند، اما ما در این زمینه در کشورمان اصلا عملکرد مطلوبی نداشتیم.

   تجریشی ادامه داد: در شهری مانند تهران به طور معمول ۷۰ الی ۸۰ درصد آن چیزی که به عنوان زباله تولید می‌شود به محل دفن زباله می‌رود، چراکه ۸۰ درصد زباله‌های تولیدی‌مان زباله‌های فسادپذیر هستند و همانطور که گفتم در پسماندهای شهری وضع مطلوبی نداریم، چراکه از تولید به سمت دفن می‌رویم.

وی تصریح کرد: وزارت کشور متولی پسماندهای شهری است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز ناظر بر عملکرد آن است، اما همانطور که می‌بینیم این دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نکرده‌اند. البته برنامه‌ریزی‌هایی برای مدیریت پسماندهای شهری انجام شده است و سال گذشته قرار بود از صندوق توسعه یک میلیارد دلار برای مدیریت پسماندهای شهری اختصاص یابد تا با اولویت شهرهای شمالی بتوانیم برنامه مدیریت جامع را برای پسماندهای شهری را اجرا کنیم. متاسفانه سال گذشته نتوانستیم این منابع مالی را از صندوق توسعه تامین کنیم و در روزهای پایانی سال گذشته کمیسیون تلفیق مجلس و دولت تصمیم گرفتند هزار میلیارد تومان از طریق تعیین مالیات از شرکت‌هایی که تولید زباله می کنند به این صندوق واریز کنند و با توافقی که بین وزارت صمت و سازمان محیط‌زیست و سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت، میزان این مالیات را مشخص کرده و قرار شد این مالیات به صندوق محیط زیست وارد شده تا به شرکت‌های مختلف وام داده شده و آنها بتوانند پسماندها را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه در کل شهرهای کشور بودجه‌هایی که دولت در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌دهد و بودجه‌هایی که شهرداری‌ها از محل عوارض پسماند دریافت می‌شود، برای مدیریت پسماندهای شهری کافی نیست و به بودجه‌ای بیش از این نیاز است، چراکه ۷۰ درصد هزینه پسماند باید از طریق دولت تامین شود که متاسفانه نمی‌تواند پرداخت کند و همانطور که می‌بینیم وضعیت ما در خصوص پسماندهای شهری به ویژه در مناطق شمالی کشور مناسب نیست. بنابراین مقرر شد کسی که زباله تولید می‌کند هزینه آن را نیز بپردازد، اما زمانی که قرار بود به آیین نامه تبدیل شود وزارت صمت با آن مخالفت کرد و معتقد بود این یک‌بار اضافی برای تولید کننده است و صنعت با مشکلات بیشتری مواجه می‌شود. بنابراین در سال گذشته هیچ پولی در آن صندوق وارد نشد.

او افزود: امسال دوباره همان قانون را نمایندگان مجلس مطرح کردند و وزیر صمت نیز موافقت کرد این هزینه از بخش تولید دریافت شود به طور مثال از کسی که کیسه نایلون پلاستیکی تولید می‌کند، پولی به عنوان عوارض آلاینده تولید پسماند گرفته شده و به صندوق محیط‌زیست واریز شود در این صندوق نیز این اعتبار به شرکت‌های مدیریت پسماند برای انجام اقدامات‌شان وام داده می‌شود و امیدوارم امسال اتفاق خاصی در حوزه مدیریت پسماند شهری بیفتد. 

معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط‌زیست تصریح کرد: لیستی از کالاهایی مصرفی که در طبیعت عوارض منفی دارد را مشخص کردیم و مقرر شد از کارخانجات تولید این کالاها مالیات سبز گرفته شده و این مالیات در صندوق محیط زیست ذخیره می‌شود. دولت برای این منظور نیز ۸۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده است. 

تجریشی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره مدیریت پسماند در مناطق شمالی کشور گفت: از سال گذشته برنامه‌ای را برای مدیریت پسماندهای دو استان شمالی یعنی گیلان و مازندران مشخص کردیم، امسال ۵۰ درصد از آن ۸۰۰ میلیارد تومان از این اعتبارات را برای این شهرها در شمال کشور اختصاص دهیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۴۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم

سیدمحسن میرهادی،مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم، فرهنگ‌سازی و آموزش را از موضوعات مهم خدمات شهری دانست و اظهار کرد: اگر شهروندان همکاری و مشارکت نداشته باشند، به شهر پاکیزه نخواهیم رسید. 

وی در خصوص آموزش‌های شهروندی افزود: پساب خاکستری یا فاضلابی که در بعضی مناطق توسط برخی شهروندان وارد معابر شهری می‌شود، یکی از مشکلات مهم محیط‌زیست شهری در قم است.  

مدیرکل نظارت بر خدمات شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: در این راستا طی هماهنگی با مرکز بهداشت و شرکت آب و فاضلاب مقرر شد که به شهروندان اطلاع‌رسانی کنند که تعداد زیادی توانستند با شبکه آب و فاضلاب ارتباط بگیرند و بسیاری از انشعابات وصل شد.  

میرهادی عنوان کرد: زباله‌های خارج از نوبت که برخی شهروندان در بعضی مناطق خارج از منزل می‌گذارند یکی از معضلات محسوب می‌شود، درحالی‌که ساعت اعلام‌شده برای جمع‌آوری پسماند از ۲۱:۰۰ تا  ۶:۰۰ صبح است.

 وی گفت: نزدیک به ۱۲ درصد از پسماند شهر قم در روز جمع‌آوری می‌شود، باوجوداینکه اطلاع‌رسانی لازم به شهروندان انجام‌شده است و امیدواریم با همراهی مردم بتوانیم زباله روز را کاهش دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است