Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجاره دادن حساب‌های بانکی یکی از اتفاقات غیرقانونی و ناپسندی است که متأسفانه در کشور ما رواج پیدا کرده است. در این پدیده ناپسند، برخی افراد نیازمند با افتتاح یک حساب بانکی و دریافت رمز اینترنتی و کارت عابر بانک، آن را در قبال دریافت مبلغی که در بسیاری از موارد مبلغ ناچیزی هم هست، به برخی افراد متخلف اجاره می‌دهند؛ بدون اینکه به تبعات قانونی آن بیندیشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واضح است که چنین اقداماتی از جانب برخی افراد با هدف اقدامات غیرقانونی از جمله پولشویی، قاچاق و فرار از مالیات انجام می‌شود بنابراین شهروندان باید چشم و گوش خود را باز کرده و به خاطر دریافت مبالغی ناچیز، فریب افراد خلافکار را نخورند، چراکه در صورت بروز هرگونه تخلفی، دارندگان این حساب‌های هستند که باید پاسخگوی اعمال خلاف قانون سایرین باشند.

در این راستا با کامران ندری، اقتصاددان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) به گفت‌وگو نشستیم که وی در ابتدا درباره وضعیت اجاره حساب‌های بانکی در ایران و هدف از این اقدامات به ایکنا گفت: البته بنده از میزان رواج اجاره حساب‌های بانکی و کم و کیف آن در کشور اطلاع دقیقی ندارم اما این واقعیتی است که در نظام بانکی ما وجود دارد و قصد این افراد از این اقدامات هم به احتمال بسیار زیاد این است که برخی اعمال مجرمانه را انجام دهند.

هدف از اجاره حساب‌های بانکی

وی با اشاره به غیرمتعارف بودن اجاره حساب‌های بانکی در دنیا ادامه داد: اجاره دادن حساب بانکی در هیچ جای دنیا متداول و متعارف نیست و هم کسی‌که حساب را اجاره می‌دهد، در مقابل این اقدام مسئول است و هم کسی‌که اجاره می‌کند باید مشخص شود که هدف وی از این‌کار چیست؟ هرچند که به احتمال خیلی زیاد، قصد آن‌ها پولشویی است. هدف از قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی هم همین است که جلوی این اقدامات گرفته شود.

این اقتصاددان درباره رابطه این اقدامات با فرار مالیاتی تأکید کرد: البته فرار مالیاتی هم یکی از مصادیق پولشویی است اما اینکه از طریق اجاره کردن حساب بانکی هم بتوان فرار مالیاتی انجام داد، اقدامی امکان‌پذیر است. اگر یکی از راه‌های شناسایی درآمدهای افراد، میزان تراکنش‌هایی مالی باشد که انجام می‌‌دهند بنابراین ممکن است این افراد برای اینکه میزان تراکنش‌های مالی خود را کمتر از میزان اصلی آن نشان دهند، مبادرت به اجاره کردن حساب بانکی شخصی دیگری کنند و از این طریق، به نوعی مسئولان مالیاتی را فریب و قوانین موجود در این زمینه را دور بزند.

فرار مالیاتی با اجاره حساب‌های بانکی

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه برخی افراد حساب‌های بانکی را با هدف فرار مالیاتی اجاره می‌کنند، تأکید کرد: اما چندان مطمئن نیستم که در ایران تا چه اندازه ممیزین مالیاتی از طریق حساب‌های بانکی افراد یا تراکنش‌های حساب‌های آن‌ها اقدام به تعیین مالیات افراد کرده و بررسی می‌کنند آیا آن‌ها مالیات خود را پرداخت می‌کنند یا خیر؟ هرچند که قابل تصور است که عده‌ای برای فرار مالیاتی، چنین کاری را انجام دهند.

ندری درباره وضعیت قوانین بانکی ایران در مورد چنین اقداماتی از قبیل اجاره دادن حساب‌های بانکی اظهار کرد: مقررات مبارزه با پولشویی، بانک‌ها را مکلف می‌‌کند که به برخی از تراکنش‌های حساب‌های بانکی مشکوک می‌شوند باید آن را اعلام کنند. اگر فرض کنیم که حساب بانکی شخصی تاکنون زیاد کار نمی‌کرده و به یکباره حساب بانکی وی فعال می‌شود، این اقدام می‌تواند موردی مشکوک در نظام بانکی باشد.

بانک‌ها مکلف به اعلام تراکنش‌های مشکوک هستند

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: همین الان هم قوانین ما بانک‌ها را مکلف به گزارش چنین مواردی کرده و شاید هم از طریق همین گزارش‌ها است که موضوع حساب‌های اجاره‌ای کشف شده است لذا بنده معتقدم مقررات مبارزه با پولشویی شامل این موارد هم می‌شود.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) درباره اینکه گویا اجاره حساب‌های بانکی از طریق ثبت در محضر نیز صورت می‌گیرد، بیان کرد: به احتمال زیادی کسی که قصد دارد از حساب دیگری استفاده کند و پول‌های زیادی را به آن حساب واریز می‌کند، حتماً وثیقه‌ای از دارنده آن حساب اخذ خواهد کرد چراکه وجوه زیادی به حساب آن‌ها واریز می‌شود.

ضرورت برخورد قانونی با اجار حساب‌های بانکی

ندری با اشاره به دریافت وثیقه و ضمانت از سوی شخص اجاره کننده حساب بانکی و هدف از این اقدامات ادامه داد: این اقدام می‌تواند مشکلاتی را برای شخصی که وجوه خود را به حساب دیگری واریز کرده است درست کند بنابراین حتماً چنین افرادی اقدام به دریافت وثایق یا ضمانت‌نامه‌ای یا چیزی شبیه به آن، از صاحب حساب می‌کنند تا با مشکل مواجه نشوند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان با اشاره به ضرورت برخورد قانونی با اجاره حساب‌های بانکی تأکید کرد: اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار داد این است که اصل چنین کاری خلاف قانون است و اگر دادگاهی متوجه این موضوع شود باید حتماً با آن برخورد صورت گیرد.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا سیاست و اقتصاد کامران ندری اجاره حساب بانکی پولشویی فرار مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۴۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی و دستگیری دو متهم در زاهدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، سردار دوستعلی جلیلیان گفت: پس از اطلاع از وقوع یک مورد پولشویی در زاهدان رسیدگی موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی استان قرار گرفت.

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان افزود: ماموران با انجام تحقیقات دریافتند شخصی که در شهرستان زاهدان برای خرید و فروش موارد مخدر نسبت به افتتاح حساب برای فرزند و همسر خود اقدام و با حساب آنها کار‌های مالی مرتبط با خرید و فروش مواد مخدر را انجام می‌دهد.

سردار جلیلیان تصریح کرد: ماموران پلیس امنیت اقتصادی در ادامه و پس از بررسی‌ از حساب این افراد دریافتند ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی داشته اند و دو نفر متهم را دستگیر کردند.

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی و دستگیری دو متهم در زاهدان
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی در زاهدان
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • دریافت هزار تراکنش حساب، با اینترنت‌بانک تجارت