Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ستاد ویژه توسعه نانو، امروزه نانوذرات فلزی کاربردهای وسیعی در شاخه‌های مختلف علم و فناوری یافته‌اند. در این بین نانوذرات فلزات نجیب و نانوذرات پایه آهنی توجه بیشتری را به خود جلب کرده‌اند. با توجه به پیشرفت‌های اخیر در عرصه توسعه مواد کامپوزیتی، انواع گوناگونی از این مواد به‌منظور افزایش بهره‌وری در صنایع مختلف تولیدشده و مورداستفاده قرار گرفته‌اند، یکی از گونه‌های نوین نانومواد، نانوذرات چند لایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علیرضا ابراهیمی‌نژاد عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به خواص منحصربه‌فرد نانوذرات پایه آهنی و پایه نقره‌ای، این نانوذرات را در زمره کاربردی‌ترین نانوذرات دسته‌بندی کرد و گفت: نانوذرات نقره به دلیل دارا بودن خواص ضدمیکروبی، انتخاب مناسبی برای استفاده در سامانه‌های تصفیه آب به شمار می‌روند. همچنین نانوذرات آهن نیز به دلیل برخورداری از خواص مغناطیسی، زیست سازگاری، کاتالیستی و سادگی تولید، با استقبال گسترده‌ای از سوی محققان حوزه‌های مختلف مواجه شده‌اند.

وی ادامه داد: ما نیز در ادامه پژوهش‌های پیشین تلاش کردیم تا از هر دو نانوذره به‌صورت هم‌زمان در یک نانوذره چندلایه و به‌منظور رفع آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی از آب بهره بگیریم.

این محقق در تشریح ساختار این نانوذره گفت: این نانوذره دارای یک ساختار هسته پوسته سه لایه است که هسته مرکزی آن را نانوذره نقره و لایه بیرونی آن را فلز آهن تشکیل می‌دهد. همچنین به‌منظور جلوگیری از زنگ‌زدگی، سطح بیرونی نانوذرات با یک لایه متشکل از ترکیبات گیاهی مشتق شده از درخت سرو پوشانده شده است. براساس بررسی‌های صورت گرفته، این نانوذرات سه لایه هم‌زمان دارای خواص ضدمیکروبی و کاتالیزوری هستند به‌نحوی‌که خاصیت ضدمیکروبی آن‌ها از خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره نیز بیشتر است.

به گفته ابراهیمی‌نژاد، این نانوذرات از کارایی بالایی جهت حذف هم‌زمان آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی از سامانه‌های مختلف آبی مانند پساب‌های صنعتی و فاضلاب شهری برخوردارند. همچنین بهره‌گیری از این نانوذرات در فیلترهای تصفیه آب می‌تواند به حذف آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی کمک کند.

بررسی‌های انجام‌شده پیرامون کارایی این نانوذرات در حذف آلاینده‌های رنگی بیانگر حذف ۹۸٫۵ درصد آلاینده رنگی در مدت ۴ ساعت است.

این پژوهش حاصل همکاری دکتر سیده معصومه تقی‌زاده-دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شیراز، دکتر آیدین برنجیان- عضو هیئت‌علمی دانشگاه وایکاتو نیوزیلند، دکتر یونس قاسمی- عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شیراز و دکتر علیرضا ابراهیمی‌نژاد عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شیراز است. نتایج این کار در مجله Industrial Crops and Products با ضریب تأثیر ۳٫۸۴۹ (جلد ۱۳۰، سال ۲۰۱۹، صفحات ۲۳۰ تا ۲۳۶) به چاپ رسیده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۵۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۰ نفر در استان کردستان به علت خوردن قارچ سمی فصلی دچار مسمومیت شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، فرزام بیدارپور اظهار کرد: ۱۰ نفر (از ابتدای سال جاری تاکنون) در شهرستان‌های بیجار، سقز و مریوان به علت خوردن قارچ سمی فصلی مسموم شده‌اند.

وی با بیان اینکه به علت بارندگی در فصل بهار قارچ‌های خودروی زیادی در طبیعت رشد می‌کنند که بسیاری از آن‌ها سمی هستند، افزود: برای پیشگیری از هرگونه مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی درخواست می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های خودرو و یا جمع‌آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، خودداری کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ‌های خوراکی هستند و به‌ظاهر تفاوتی با آن‌ها ندارند و معمولاً غیرقابل شناسایی هستند، خاطرنشان کرد: تنها راه‌حل برای تشخیص سمی نبودن قارچ‌ها تشخیص آزمایشگاهی است.

بیدارپور تصریح کرد: سم قارچ خوراکی فاقد پادزهر است و تنها می‌توان با مصرف نکردن از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال به‌صورت تأخیری و بین پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هرچه سریع‌تر بیمار باید به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل شود.

کد خبر 748429

دیگر خبرها

  • علت فوت پزشک متخصص در جهرم چه بود؟
  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی آبادان از دانشجویان آمریکا و مردم غزه
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هوشمند منصوب شد
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود