Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد جعفری روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای تهیه طرح سایت موزه فضای باز در محوطه تاریخی ریوی شهرستان مانه و سملقان قرار داد نیز منعقد شده است.

وی با اشاره به انجام ۶ مرحله کاوش‌های باستان‌شناسی و آشکار شدن بناهای تاریخی متعدد در بخش های مختلف محوطه تاریخی ریوی گفت: موافقتنامه تهیه طرح سایت موزه فضای باز گردشگری محوطه تاریخی ریوی در همین راستا و با هدف ایجاد اشتغال، جذب گردشگر و معرفی هویت تاریخی خراسان شمالی با همکاری گروهی از اساتید معماری و مرمت استان منعقد و اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه گستره این محوطه بیش از ۱۱۰ هکتار است، افزود: این منطقه بقایای استقراری دوران های مختلفی از ۳۵۰۰ سال قبل تا اوایل دوران اسلامی را در خود جای داده و مهم ترین آثار تاریخی این محوطه مربوط به بقایای معماری ساختمان‌های عظیم خشتی از دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی است.

کاوش های باستان شناسی در محوطه ریوی از سال ۱۳۹۱ آغاز شد و از سال ۱۳۹۴ موسسه باستان شناسی آلمان نیز در این کاوش ها مشارکت دارند.

محوطه تاریخی ریوی در ۵۰۰ متری غرب روستای نجف و ۳ کیلومتری غرب شهر آشخانه در سال ۱۳۴۶ با شماره ۷۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

۶ موزه فعال با مجموع مساحت ۱۰ هزار و ۱۵۰ متر مربع در خراسان شمالی وجود دارد و ۲ موزه نیز با مساحت هزار و ۵۰۰ متر مربع در آشخانه و اسفراین در دست اجرا است.
هم اکنون ۶ هزار قطعه اشیای تاریخی در مجموعه مفخم بجنورد نگهداری می شود که به صورت دوره ای در موزه های این استان به نمایش درمی آید.

استان خراسان شمالی با داشتن یکهزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد و هرساله پذیرای میلیون ها مسافر، گردشگر و زائر امام هشتم (ع) عبوری است.

ب / ‬ ۶۰۴۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری موزه خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۸۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، حسین سرحدی، عضو هیأت علمی دانشگاه زابل ـ که سرپرستی دومین فصل کاوش آموزشی دانشگاه زابل در تپۀ پیرزال سیستان را به عهده داشت، گفت: گاه‌نگاری محوطه پیرزال بر اساس یافته‌­های سطحی، به دورۀ IV شهر سوخته نسبت دارد و ، جزئیات کشف بقایای معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان حدود دو هزار و ۵۰۰ تا دو هزار و ۳۰۰ پیش از میلاد  این معماری شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است.

وی افزود: تپۀ پیرزال در ۶۰ کیلومتری جنوب زابل در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
سرحدی ادامه داد: این تپه در سال ۱۴۰۲ از طرف دانشگاه زابل کاوش شده و مهم­ترین یافته‌های آن، یک سازه معماری متعلق به دورۀ چهارم عصر مفرغ سیستان حدود ۲۵۰۰ تا ۲۳۰۰ پیش از میلاد بود، که شامل بقایای ساختمانی یک خانه در لایۀ اول این محوطه است.
وی افزود: این خانه متشکل از تعدادی اتاق در حاشیۀ جنوبی یک حیاط مرکزی است.

دیگر خبرها

  • کشف یک گور جمعی دیگر در محوطه بیمارستان «الشفا» غزه
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • تصاویری از داخل محوطه حصارکشی شده پارک لاله | درختان تنومند را ببینید
  • درباره حجاب به ابعاد دینی، سیاسی و بین‌المللی توجه شود
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • فیلم| کشف پیکر ۶۲ شهید در محوطه بیمارستان الشفاء
  • سرنگونی ام باپه در محوطه جریمه دورتموند که داور اعتقادی به پنالتی نداشت / فیلم
  • ورود و خروج محوطه داخل گمرک مهران باید کنترل شود
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان