Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@14:15:16 GMT

4 اثر همدان در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شد

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۹۸۶۱۹

4 اثر همدان در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شد

همدان در زمینه آثار و ابنیه تاریخی یکی از استان‌های غنی است اما در زمینه آثار ناملموس شامل سوغات و غذاهای محلی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد که چند مورد آن ثبت ملی شده است.

کارشناس مردم‌شناسی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در گفت‌‎وگو با ایسنا، با بیان اینکه در همایش ملی ثبت میراث ناملموس کشور که در اردبیل برگزار شد، چهار پرونده میراث ناملموس استان همدان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، اظهار کرد: خورشت ماست همدان، آش غازیاقی کبودراهنگ، مراسم شکرگزاری چشمه آب هیزج قهاوند و آش هویج همدان از میراث ناملموس استان همدان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریبا نعمتی با بیان اینکه در روستای هیزج قهاوند چشمه‌ای وجود دارد که باعث آبادانی و رشد این روستا شده است و مردم این روستا هر ساله در اردیبهشت‌ماه جشن شکرگزاری آب را کنار چشمه‌ای معروف به سرزه برگزار می‌کنند، افزود: در این روز مردم با پختن آش نذری و شیربرنج به درگاه خداوند متعال شکرگزاری می‌کنند و بعد از پخت غذا مقداری از آن را به عنوان نذر به درون چشمه می‌ریزند.

وی با بیان اینکه این آئین شکرگزاری باعث افزایش وفاق و همدلی میان اهالی روستا شده است، اضافه کرد: آثار ملموس و ناملموس هر کدام در هویت و فرهنگ یک شهر اثرگذار است و ضرورت حفظ و ماندگاری این آثار ثبت ملی آنها است که به مرور در حال انجام است.

این کارشناس ارشد گردشگری با بیان اینکه توجه به این مراسم می‌تواند باعث رونق منطقه شده و سالانه افراد زیادی را به هیزج جذب کند، ادامه داد: استان همدان از موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی منحصربفردی برخوردار است که تأثیر فراوانی در تنوع غذایی آن دارد اما متأسفانه بعضی از غذاهای استان به فراموشی سپرده شده است بنابراین میراث فرهنگی با ثبت آنها در فهرست آثار ملی سعی در ترویج دوباره این غذاها دارد.

نعمتی با تأکید بر ضرورت حفاظت و پاسداری از میراث فرهنگی معنوی و ناملموس عنوان کرد: خورشت ماست و آش کشک هویج هم از غذاهای سنتی شهر همدان است که طی چند روز گذشته به فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور اضافه شد.

وی سنت‌های شفاهی، هنرهای اجرایی و نمایشی، فعالیت‌های جمعی، آئین‌ها و جشن‌ها، خوراک و پوشاک را جزئی از میراث فرهنگی ناملموس معرفی کرد و گفت: میراث فرهنگی ناملموس ذخایر فرهنگی و بخش مهمی از اصالت و هویت مردم مناطق مختلف هستند که نسل به نسل منتقل شده و ثبت این میراث ارزشمند از اهمیت بالایی برخوردار است.

این کارشناس ارشد گردشگری با بیان اینکه آش غازیاقی کبودراهنگ یکی دیگر از غذاهای سنتی به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی است، یادآور شد: یکی از گیاهان کوهی شهرستان کبودراهنگ غازیاقی است که پخت آن ۵۰۰ سال قدمت دارد و برای خواص درمانی استفاده می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میراث ناملموس ثبت ملي میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۸۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: خلیج فارس هویت و میراث باارزش و ثمین سرزمین ایران است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی، امروز در آیین اختتامیه ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس که در بندر بحرکان هندیجان برگزار شد، خلیج فارس را هویت و میراث گرانبها و ثمین سرزمین ایران عنوان کرد و گفت: دشمنان ایران، مسایل هویتی را در چند جبهه مورد هجمه قرار داده‌اند که یکی از این مولفه‌های هویتی، مساله خلیج فارس است که قطعا به مثابه سایر توطئه‌های شوم آنان راه به جایی نخواهد برد.

وی افزود: هر چقدر ظرفیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی برای خلیج فارس و هویت کشور به کار گرفته و ظرفیت‌سازی شود، به غنای هویتی و فرهنگی کشور می‌افزاید که تاثیر به سزایی در آینده دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به فرمایشات مقام‌ معظم‌ رهبری درخصوص خلیج فارس گفت: این مساله فراتر از جنبه تاریخی، عقیدتی و سیاسی است و دشمن تلاش‌های زیادی با هدف تفرقه‌افکنی، جعل و تغییر در مولفه‌های هویتی ما داشته است.

وی همچنین با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: یکی از کم سابقه‌ترین حمایت‌ها با محوریت و هدف تحقق عدالت فرهنگی در حوزه برنامه‌ای و زیرساختی در وزارت ارشاد دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.

منادی با تأکید بر اجرای رویدادهای متعدد در زمینه فرهنگ و حفظ هویت استان و کشور گفت: بخش زنان و مادران خلیج فارس یکی از بخش های جدید این دوره از کنگره شعر خلیج فارس بود که استقبال از آن قابل توجه بود.

به گزارش تسنیم، در پایان‌ این‌ آیین از شاعران برگزیده در ششمین کنگره شعر خلیج فارس تجلیل شد. 

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • تقویم رویدادهای گردشگری کشور بوی گل و گلاب گرفت
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر