Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: ساز و کار اینستکس سودی به ما نمی‌رساند؛ چون هم حجم صادرات ایران را کانالیزه می‌کند و هم تحریم پذیری ما را افزایش دهد.

حسینی در گفتگو با دانشجو:
اینستکس می‌تواند تحریم پذیری ایران را افزایش دهد
مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: ساز و کار اینستکس سودی به ما نمی‌رساند؛ چون حجم صادرات ایران را کانالیزه می‌کنند و ممکن است تحریم‌های بیشتر اثر گذار باشند و تحریم پذیری ما را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: اینستکس یک شرکتی خصوصی است که طبق هماهنگی اروپایی‌ها قرار است به عنوان یک اتاق پایاپای عمل کرده و تبادلات تجاری بین ایران و اروپا را تسویه کند، یعنی اگر اروپا از ما نفت می‌خرند پول آن در قالب دارو و غذا از طریق اینتکس تسویه شود.

وی با طرح این سوال که آیا اروپا به تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران پایبند است یا نه؟ افزود:اگر اروپا به این تحریم‌ها پایبند باشد طبیعتا نباید از ایران نفت بخرند و آن وقت دو طرف معادله به هم می‌خورد و ما نفتی به اروپا اروپا نخواهیم فروخت که به ما بدهکار باشند و آن‌ها بخواهند بدهی‌های خود را تسویه کند پس اینستکس عملاً بی‌فایده است و اروپا عملاً کار خاصی برای ایران نکرده در واقع یک کانال راه انداخته که هیچ فایده‌ای برای ایرانندارد.

مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سند پایبندی اروپا به تحریم‌های آمریکا را می‌توان در اظهارات وزیر نفت مشاهده کرد؛ گفت: زنگنه گفته است که اروپایی‌ها حتی جواب تلفن ما را هم نمی‌دهند چه برسد به اینکه بخواهند از ما نفت بخرند و از ۱۳ آبان ۹۸ هم علیرغم اینکه معافیت داشتند از ایران نفت نمی‌خریدند. در هر حال در چنین وضعیتی تراز تجاری به هم می‌خورد و بحث بدهکار و بستانکار کلاً از بین میرود.

حسینی بیان کرد: گفته شده که هند و چین و چند کشور کوچک دیگر هم که از ایران نفت می‌خرند می‌توانند وارد اینستکس شده و از آن استفاده کنند؛ اما این این اتفاق از نظر تحریمی به نفع ایران است یا به ضرر ایران؟ واقعیت این است که طبق ساز و کار اروپا ما باید تمام حجم تجاری خودمان را که محدود هم است وارد اینستکس کنیم و این احتمال شناسایی شدن دارد و از طرفی صادرات نفت ایران را کانالیزه می‌کند، چون زیر مجموعه اینستکس قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: اینستکس یک شرکت خصوصی است؛ بنابراین باید بررسی کنیم که آیا از تحریم‌های آمریکا پیروی می‌کند یا نه؟ و اینجا محله بحث است. در هر حال نمی‌توان به ساز و کار اینستکس اعتماد کرد، چون دردی دوا نمی‌کند.

مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: راه اندازی اینستکس به این دلیل بود که ایران از برجام خارج نشود چرا که این توافق برای ما فایده‌ای نداشت؛ اما ساز و کار اینستکس هم سودی به ما نمی‌رساند؛ چون هم حجم صادرات ایران را کانالیزه می‌کنند و هم ممکن است تحریم‌ها بیشتر اثر گذار باشند و از طرفی تحریم پذیری ما را افزایش دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اینستکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۹۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران مسابقات مچ‌اندازی قهرمانی آسیا را به دلیل میزبانی غیرعادلانه ازبکستان تحریم کرد

 با تصمیم کمیته فنی مچ‌اندازی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام، تیم ملی کشورمان در مسابقات آسیایی ۲۰۲۴ ازبکستان شرکت نمی‌کند.

به گزارش روابط عمومی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام، پس از اینکه کنفدراسیون مچ‌اندازی آسیا در تصمیمی یکطرفه و مطرح کردن بهانه‌های عجیب میزبانی مسابقات قهرمانی آسیا 2024 را از جزیره کیش در ایران به تاشکند در ازبکستان منتقل کرد، امروز (سه‌شنبه) جلسه کمیته فنی مچ‌اندازی با حضور رئیس و نایب رئیس فدراسیون تشکیل شد.

بعد از بحث و بررسی درباره تصمیم ناعادلانه کنفدراسیون آسیا و سلب میزبانی از ایران، رأی‌گیری برای اعزام یا عدم اعزام تیم ملی ایران به مسابقات آسیایی ازبکستان به‌صورت مخفی صورت گرفت که در نهایت با رأی اکثریت اعضای کمیته فنی، مقرر شد تیم ملی ایران (نایب قهرمان سال 2023 آسیا) به نشانه اعتراض در مسابقات آسیایی ازبکستان شرکت نکند.

تمامی اعضای کمیته فنی تأکید کردند فدراسیون ایران مسابقات آسیایی ازبکستان را تحریم و در نامه‌ای به فدراسیون جهانی اعتراض خود را بابت این اتفاق و دلسردی حدود 300 ورزشکار ایرانی که قرار بود در این رویداد شرکت کنند، اعلام کند. مقرر شد فدراسیون و کمیته مچ‌اندازی تمرکز خودشان را روی برگزاری باشکوه مسابقات بین‌المللی مستریونیورس 2024 ایران و حضور حداکثری ورزشکاران داخلی و خارجی و همچنین اعزام تیم پرقدرت به مسابقات جهانی 2024 مولداوی بگذارند.

از سوی دیگر فدراسیون بدنسازی جهت دلجویی از ورزشکاران منتخب کمیته فنی جهت شرکت در مسابقات آسیایی، شرایط را برای حضور ورزشکاران در قالب تیم ملی در مسابقات بین‌المللی جام زنده یاد یزدان راد (مستریونیورس ایران) در خرداد ماه سال جاری مهیا خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: میزبانی مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا از ایران گرفته شد مسابقات مچ اندازی قهرمانی بانوان کشور (عکس)

دیگر خبرها

  • ایران : تحریم مسابقات مچ اندازی
  • ایران مسابقات مچ اندازی آسیایی ازبکستان را تحریم کرد
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • ایران مسابقات مچ‌اندازی قهرمانی آسیا را به دلیل میزبانی غیرعادلانه ازبکستان تحریم کرد
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت