Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - عضو ناظر مجلس شوراي اسلامي در هيئت واگذاري بنگاه‌هاي دولتي به بخش خصوصي از مصوبه شوراي هماهنگي سران قوا براي تشکيل صندوق‌هاي "ETF" در واگذاري بنگاه‌هاي دولتي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري آريا، علي‌اکبر کريمي عضو ناظر مجلس شوراي اسلامي در هيئت واگذاري بنگاه‌هاي دولتي به بخش خصوصي از مصوبه شوراي هماهنگي سران قوا براي تشکيل صندوق‌هاي "ETF" در واگذاري بنگاه‌هاي دولتي خبر داد و گفت: درباره اين مصوبه سران قوا در هيئت واگذاري‌ها نيز بحث و تبادل نظر شده است و بستر لازم براي تشکيل و توسعه اين صندوق‌ها فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به نحوه کارکرد اين صندوق‌ها، ادامه داد: قرار است اين صندوق‌ها با اهداف و ارکان خاص تشکيل و سهام آن در بورس خريدوفروش شود.
نماينده مردم اراک در مجلس با بيان اينکه اگر تشکيل صندوق‌هاي "اي‌تي‌اف" نهايي شود سهام بنگاه‌هاي اقتصادي بزرگ به آحاد مردم واگذار مي‌شود، افزود: از اين پس به‌جاي اينکه مجموعه‌هاي بزرگ به‌مانند پالايشگاه و يا نيروگاه را به افراد خاص واگذار کنيم و مشکلاتي را ايجاد کنيم مي‌توانيم از طريق بورس سهام‌ آنها را واگذار کنيم.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس با تأکيد بر اينکه برخي از بنگاه‌هاي دولتي وجود دارند که بخش خصوصي توان خريد آنها را ندارد، ادامه داد: به‌طور مثال پالايشگاهي وجود دارد که 10 ميليارد دلار ارزش دارد و قطعاً هيچ فرد يا شرکتي توان خريد آن را ندارد که از طريق "اي‌تي‌اف" مي‌‌توان آنها را واگذار کرد.
کريمي با ابراز اينکه با تشکيل اين صندوق‌ها ديگر بنگاه‌هاي دولتي منحصربه‌فرد و استراتژيک در اختيار افراد خاص قرار نمي‌گيرد، اظهار داشت: به‌طور مثال پالايشگاه ستاره خليج فارس که 40 درصد بنزين کشور را توليد مي‌کند و يا پالايشگاه شازند اراک که روزانه 16 ميليون ليتر بنزين توليد مي‌کند که حدود 20 درصد توليد کشور است نبايد در اختيار فرد يا شرکت خاص قرار گيرد که در آينده کشور را دچار مشکل کند.
نماينده مردم اراک در مجلس اضافه کرد: يکي از خاصيت‌هاي بزرگ اين صندوق‌ها ضد تورمي بودن آنها است که مي‌توان از طريق آنها نقدينگي سرگردان در دست مردم را جمع‌آوري کرد.
اي‌تي‌اف (ETF) يا صندوق سرمايه‌گذاري قابل معامله در بورس چيست؟
به گزارش تسنيم؛ "ETF" درواقع «صندوق سرمايه‌گذاري قابل معامله در بورس» است، سهام صندوق‌هايي که معمولاً در انواع مختلف دارايي‌ها با نسبت گوناگون سرمايه گذاري مي‌کنند. (وجه نقد، اوراق مشارکت، سهام و ساير دارايي‌ها) ETFها سهامي توزيع مي‌کنند که در بورس معامله مي‌شوند و نقدينگي و شفافيت قيمت نسبتاً بالايي دارند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۰۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم استقلال - پرسپولیس چند؟

  پس از تأیید‌صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس از سوی سازمان خصوصی‌سازی، مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه از صبح دیروز (دوشنبه) در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت.قرار بود در این مزایده ۸۵ درصد از سهام پرسپولیس به شش بانک شهر،ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین و ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال به شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس و چهار شرکت زیرمجموعه آن واگذار شود. در همین راستا بلوک ۸۵ درصدی استقلال و پرسپولیس معامله شدند.
محمود قامت، معاون نظارت و واگذاری سازمان خصوصی‌سازی در مورد مزایده سرخابی‌ها و معامله آن، اظهار کرد: امروز متقاضیان خرید دو باشگاه از طرف شرکت فرابورس اجازه حضور در رقابت پیدا کردند به‌طوری که توسط کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های پتروشیمی هلدینگ خلیج‌فارس، پتروشیمی پارس، پتروشیمی بوعلی، پتروشیمی شهید تندگویان و پتروشیمی بندر امام درخواست خود را برای خرید ۸۵ درصد سهام شرکت استقلال ارائه کردند و این معامله انجام شد.وی افزود: کارگزار خریدار قیمت خرید هر سهم پایه باشگاه استقلال ۳۰۴۶ ریال در سامانه معاملات وارد کرده بود که کارگزاری بانک صنعت و معدن برای فروش سهام این باشگاه از طرف دولت بود و مطابق رویه‌ها و مقررات معاملات فرابورس، این معامله در سامانه معاملات قطعی شد که ارزش کل آن ۲۷۹۳ میلیارد تومان است.
معاون سازمان خصوصی‌سازی در مورد واگذاری باشگاه پرسپولیس نیز گفت: برای خرید ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس نیز کنسرسیومی متشکل از بانک‌های شهر، ملت، صادرات، اقتصاد نوین و بانک رفاه، پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌صلاح و ذی‌ربط، به‌صورت مشترک درخواست خرید سهام شرکت پرسپولیس را ارائه کردند.وی افزود: این شش بانک از طرف کارگزار خریدارشان قیمت هر سهم معادل را ۳۵۸۰ ریال در سامانه معاملات درج کردند که کارگزار فروشنده سهام به نمایندگی از طرف دولت، کارگزاری بانک ملی ایران بود و این معامله هم مطابق رویه قطعی شد. قامت کل ارزش معامله ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس را حدود ۳۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
   
جزئیات معامله ۶۰۰۰ میلیاردی سرخ‌آبی‌ها 
سید‌احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد درخصوص واگذاری استقلال و پرسپولیس گفت: امروز ۸۵ درصد سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش غیردولتی واگذار شد. سال ۱۴۰۰ دولت سیزدهم در شرایطی روی کار آمد که هر دو باشگاه به‌جهت عدم رعایت ضوابط AFC دچار محرومیت شده بودند، در همان سال ستادی برای هماهنگی واگذاری دو باشگاه بین وزارت ورزش و سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس به ‌نمایندگی از وزارت اقتصاد دراین ستاد حضور داشتند.وی افزود: دراسفند ۱۴۰۰ اولین گام در این حوزه برداشته شد. این اتفاق در‌حالی انجام شد که در طول سه دولت گذشته و ازسال۱۳۷۶ شاهد تلاشی ناکام بودیم. درسال۱۴۰۰وباحضور۴۰۰هزارنفرازطرفداران افزایش سرمایه دو باشگاه انجام شد.خاندوزی با بیان این‌که در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد تا از طریق عرضه به بخش خصوصی انتقال مالکیت دو باشگاه انجام شود، گفت: با وجود این، این مزایده‌ها با اقبال خوبی از سوی بخش خصوصی و تعاونی‌ها روبه‌رو نشد. با توجه به پایان مهلت AFC مقرر شد که با مشارکت طلبیدن مجموعه‌های اقتصادی یعنی کنسرسیومی از بانک‌های غیردولتی و کنسرسیومی از صنایع پتروشیمی ذیل عنوان پتروشیمی خلیج‌فارس این اتفاق رخ دهد و این اتفاق امروز صبح در فرابورس ایران محقق شد.وی ادامه داد: تلاش دولت این بود که هم‌زمان با این‌که یک بار برای همیشه موضوع مالکیت را حل می‌کند، بحث شفافیت مالی، اقتصادی و مدیریت را حل‌وفصل کند، به همین دلیل مقرر شده است تا زمانی که مسأله درآمد پایدارناشی ازحق پخش به سرانجام برسد (که مسأله را به‌شکل اساسی‌تری حل خواهد کرد) جریمه آسیایی را به فرصتی برای اصلاح ساختار مدیریت باشگاه‌ها تبدیل کنیم.

دیگر خبرها

  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس | افزایش ۷۶۳ هزار و ۶۵۶ واحدی شاخص کل
  • رشد یک‌هزار واحدی شاخص بورس
  • محرک جدید بورس
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • مجلس مصوب کرد: معافیت بورس از مالیات بر عایدی سرمایه
  • افت ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ شاخص هم‌وزن مثبت ماند
  • میزبانی فرابورس ایران از چهارمین صندوق املاک و مستغلات کشور ​
  • سهم استقلال - پرسپولیس چند؟
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار