Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، "نیلز آنن"، وزیر مشاور در وزارت امور خارجه آلمان در گفتگویی با روزنامه "دی‌ولت" آلمان درباره این اعلان ایران مبنی بر اینکه از روز یکشنبه تعهدات خود نسبت به برجام را کاهش می‌دهد گفت: در اصل من از ایران انتظار دارم که همچنان به مفاد توافق هسته‌ای پایبند باشد. ما این را همچنین آشکارا از ایران خواسته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با این حال ایران مدتهاست که اعلام می‌کند با چنین اقدامی می‌خواهد به کناره‌گیری آمریکا از توافق هسته‌ای واکنش نشان دهد.

دلسردی ایران درباره برجام قابل‌درک است 

وی در عین حال گفت که برجام یک معاهده مبتنی بر توافق متقابل است و این مسئله قابل درک است که ایران وقتی طرف دیگر آن را نقض می‌کند خود را به آن متعهد احساس نمی‌کند.

آنن همچنین تصریح کرد: من می‌توانم دلسردی در ایران را در این رابطه که امتیازات اقتصادی مورد انتظار در این توافق در حال حاضر برآورده نشده است درک کنم، از این رو ما مکانیسم مالی اینستکس را تأسیس کرده‌ایم که حداقل کمک کنیم با وجود تحریم‌های آمریکا تحویل کالاهای انسانی و پزشکی به ایران امکان‌پذیر باشد. اما اگر تهران حالا دیگر نخواهد به مفاد این توافق پایبند باشد همچنین برای حامیان برجام حفظ این توافق سخت‌تر می‌شود.

ما نباید به راحتی برجام را کنار بگذاریم 

در عین حال این مقام آلمانی در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد: مسلماً ما نباید در این شرایط به‌راحتی از کنار این توافق بگذریم چرا که این توافق مکانیزمی برای کنترل و بازرسی ایران ایجاد کرده تا ایران را از تولید غیرقانونی تسلیحات هسته‌ای بازدارد.

وی همچنین ابراز کرد: اگر ما به‌راحتی اجازه بدهیم ایران از این توافق خارج شده و آن را لغو کنیم فرصت مهم کنترل برنامه هسته‌ای ایران را از دست می‌دهیم.

آنن با اشاره به اینکه بر اساس گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا به حال ایران به این توافق پایبند بوده است همچنین گفت: به این ترتیب این توافق تا به حال این هدف خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای را برآورده کرده است.

این مقام آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو انتظارات ایران از اروپا برای حفظ برجام را غیرواقع‌بینانه ارزیابی کرده گفت: هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در سفر اخیر خود به تهران هم یک بار دیگر این مسئله را آشکار کرده است. با خلق سیستم مالی اینستکس فرانسه، انگلیس و آلمان یک تلاش بی‌مثال را در این راستا در پیش گرفته‌اند. هفت کشور اروپایی دیگر هم تا به حال حمایت خود از این مکانیزم را آشکارا اعلام کرده‌اند.

آنن در پاسخ به این پرسش که آیا اروپا هم ممکن است در صورتی که ایران به روند کنونی‌اش ادامه دهد تحریم‌های جدیدی را علیه این کشور مقرر کند گفت: ما به این توافق پایبند هستیم و در این توافق همچنین چگونگی رفتار با ناقضان آن پیش‌بینی شده است.

وی همچنین گفت که به‌خلاف آن چیزی که برخی‌ها در آمریکا تصور می‌کنند توافق هسته‌ای با ایران یک توافق دوستی نیست، بلکه این توافق یک مسئله مهم برای امنیت اروپا یعنی مسئله هسته‌ای را تنظیم و قاعده‌مند می‌کند.

وی با اظهار اینکه "ما در بسیاری مسائل مهم مانند نقش منطقه‌ای ایران چیزها را مشابه آمریکا می‌بینیم و در ماه‌های اخیر هم اقداماتی در این راستا انجام داده‌ایم" در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا با توجه به برنامه موشکی ایران و گسترش نقش منطقه‌ای آن دلایل خوبی در این باره دارد که به ارزش توافق هسته‌ای شک کند گفت: این انتقادها را من بارها شنیده‌ام، اما اولاً توافق هسته‌ای هیچ ربطی با این مسائل منطقه‌ای ندارد و ثانیاً نقش روزافزون ایران در منطقه پیامد سیاست‌های خاورمیانه‌ای آمریکا است.

وی افزایش نفوذ ایران در عراق را نتیجه دخالت نظامی آمریکا در این کشور دانسته در بخش دیگری از این مصاحبه تصریح کرد که همچنین یک امیدی که به توافق اتمی پیوند خورده بود یعنی اینکه اعتماد خلق شده و مسائل منطقه‌ای به‌صورت مشترک با ایران بتواند حل شود برآورده نشده است. از طرف دیگر ایران تا همین هفته گذشته همچنان به این توافق پایبند بوده است.

وی همچنین گفت: مذاکرات سال‌های طولانی ما با ایران نشان می‌دهد که نگرانی‌های ما درباره ماهیت نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران چقدر بالا است. دقیقاً به همین دلیل ما نیازمند این کنترل بی‌سابقه در توافق هسته‌ای هستیم. اما ما نباید ایران را با اظهاراتی که می‌کند قضاوت کنیم بلکه باید به اقداماتش توجه کنیم، به همین دلیل ما بعد از روز یکشنبه منتظر ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌مانیم قبل از اینکه درباره گام‌های بعدی تصمیم‌گیری کنیم.

وی همچنین درباره تنش‌های روزافزون در منطقه پیامد تشدید مناقشات اتمی بین ایران و آمریکا ابراز نگرانی کرده راجع به تلاش‌های دیپلماتیک آلمان برای کاهش تنش‌ها گفت: ما در ارتباط دائمی با شرکای خود در منطقه خلیج فارس هستیم، از این رو ما همچنین می‌دانیم که حتی رقیبان ایران هم مخالف یک راه‌حل نظامی در این باره هستند. آن‌ها از تنش و ناپایداری تمام منطقه می‌ترسند.

استراتژی فشار حداکثری ترامپ ایران را به‌پای میز مذاکره نمی‌آورد 

این مقام آلمانی در بخش پایانی این گفتگو خاطرنشان کرد: من در پیش‌بینی چگونگی در پیش گرفته شدن این وضعیت محتاط هستم. اما من اعتقاد ندارم که استراتژی فشار حداکثری ترامپ ایران را به‌سمت میز مذاکره با این کشور سوق خواهد داد. ایران کره شمالی نیست. کره شمالی همواره خواستار گفتگوهای هم‌سطح با آمریکا بوده است. در مقابل ایرانی‌ها در سال‌های هشتاد تقریباً هشت سال جنگ علیه عراق را تحت سخت‌ترین تحریم‌ها و انزوای کامل بین‌المللی پشت‌سر گذاشتند در حالی که غرب و همچنین آلمان شدیداً از عراق حمایت می‌کردند، این اتفاقات در ایران هنوز فراموش نشده است.

ایران در سالگرد خروج آمریکا از برجام (18 اردیبهشت ماه) اعلام کرد که اجرای برخی از تعهدات خود در برجام را به‌حال تعلیق در می‌آورد و مهلتی 60روزه به 5 کشور باقی‌مانده در این توافق داد تا به تعهدات خود در برجام و به‌خصوص در حوزه بانکی و نفتی عمل کنند. رئیس جمهور کشورمان هم چهارشنبه گذشته هشدار داد در صورتی که این کشورها به تعهدات خود تا یکشنبه (16 تیرماه) عمل نکنند جمهوری اسلامی هم دیگر خود را متعهد به حفظ سطح غنی‌سازی اورانیوم در حد 3.67 درصد نمی‌داند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۰۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است

هدف اصلی رژیم صهیونیستی از تهدید به حمله به رفح فشار نظامی بر حماس جهت گرفتن امتیاز از این گروه در مذاکرات مبادله اسرا است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آریل کاهانا خبرنگار یسرائیل هیوم در این رابطه نوشت، دفتر نخست وزیری اسرائیل اعلام کرد، کابینه جنگ اسرائیل به اتفاق آرا تصمیم گرفت عملیات در رفح با هدف اعمال فشار نظامی بر حماس برای مجبور کردن این گروه جهت پیشبرد روند آزاد سازی گروگان‌ها و تحقق اهداف جنگ ادامه پیدا کند.

به نوشته این رسانه عبری زبان در همین حال به رغم آن که پیشنهاد حماس از خواست‌های ضروری اسرائیل دور است اما اسرائیل هیئتی را در سطح کارشناس برای مذاکره نزد میانجی خواهد فرستاد تا مسئله دستیابی به توافق در چارچوب شرایط تل‌آویو بررسی شود.

از سوی دیگر شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی متنی را که ادعا می‌شود حماس در مورد آن نظر خود را به میانجی‌ها اعلام کرده منتشر کرد.

به زعم این رسانه صهیونیستی: بعد از چند روز انتظار و التهاب، حماس شامگاه دوشنبه در چارچوب بیانه‌ای رسمی موافقت خود را با ابتکار عمل مصر برای آتش بس در نوار غزه را اعلام کرد و اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش متن موافقت را به اطلاع مصر و قطر رسانده و متن این موافقت هم به دست اسرائیل هم رسید.

به نوشته این رسانه عبری زبان یک مسئول اسرائیل در واکنش به این خبر اعلام کرد، حماس موافقت خود را با کلیات طرح مصر اعلام کرد، طرحی که اصولا مورد موافقت اسرائیل قرار ندارد و این برداشت وجود دارد که هدف اصلی حماس خریدن زمان و به تاخیر انداختن حمله ارتش اسرائیل به رفح باشد.

به زعم این رسانه صهیونیستی، کلیات پیشنهاد مصر آن است که 33 اسیر اسرائیل در مقابل 900 تا 1000 اسیر فلسطینی آزاد شده، آتش بس برای 6 هفته اعمال و کمک‌های بشر دوستانه به نوار غزه افزایش پیدا کند.

منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شودرسانه عبری متن توافق پیشنهادی مبادله اسرا را منتشر کردموافقت حماس با طرح پیشنهادی قطر و مصر برای آتش‌بسرسانه عبری: تهاجم به رفح در کابینه اسرائیل تصویب شد

گفتنی است این خبر در حالی منتشر می‌شود که خیابان های شهرهای مهم فلسطین اشغالی از تل‌آویو گرفته تا قدس و حیفا مملو از تظاهرات کنندگانی است که خواهان امضای فوری توافقنامه مبادله اسرا هستند.

از سوی دیگر روزنامه یسرائیل هیوم به نقل از یک منبع آگاه در ساختار رژیم صهیونیستی خبر داد: پیشنهاد جدیدی که حماس با آن مواقت کرده دارای نرمش بیشتری در مسایل مهمی است که اسرائیل تا به امروز بر آن پافشاری کرده است. 

به نوشته این رسانه به طور مثال در این طرح پیشنهادی حماس ملزم به آزادی 33 اسیر نبوده و شمار اسرا در مذاکرات بین دو طرف مشخص خواهد شد. 

در همین حال هیچ جمله شفاف و قاطعی در رابطه با آتش بس هم در آن گنجانیده نشده است. 

همچنین متن پیشنهاد تاکید دارد که اسرائیل حق اعتراض به هویت اسرای فلسطینی که حماس خواهان آزادی آنها در چارچوب این توافق خواهد شد، نیست. 

مسئله چارم موجود در این توافق عقب نشینی اسرائیل از محورهای اصلی غزه است، در این چارچوب اسرائیل موظف به اعطای آزادی تردد بدون بازرسی به فلسطینیان را داده و در آن به صراحت تاکید شده است که حضور هواپیماها بر فراز نوار غزه هم محدود می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • تهاجم زمینی به رفح یا توافق/ در میز آتش‌بس چه می‌گذرد؟
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • رژیم صهیونیستی به دنبال فشار نظامی بر مذاکرات است
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است