Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:42:37 GMT

رونمایی از مستند کاپیتان فقید تیم ملی بسکتبال

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۰۱۲۳۴

رونمایی از مستند کاپیتان فقید تیم ملی بسکتبال

مراسم نمایش ویژه مستند آیدین که روایت زندگی آیدین نیکخواه بهرامی کاپیتان فقید تیم ملی کشورمان است، با حضور جمعی از ملی پوشان تیم بسکتبال و دیگر ورزشکاران، مدیران، هنرمندان و اصحاب رسانه و با اجرای پوریا تابان شامگاه روز جمعه ۱۴ تیرماه در پردیس سینمایی ایران مال برگزار شد.

محمدعلی نیکخواه بهرامی و فرزانه ابراهیمی فخار پدر و مادر زنده یاد آیدین نیکخواه بهرامی، صمد نیکخواه بهرامی برادر او، سروش صحت، جواد کاظمیان، علیرضا حقیقی، عنایت آتشی، پویا تاجیک، حامد حدادی، زهرا نعمتی، احمد مسجد جامعی، عبدالامیر احمدی، رامین طباطبایی رییس فدراسیون بسکتبال، علی ملک آرایی مدیرعامل گروه بین المللی اکسون، فریده شجاعی نایب رییس بانوان فدراسیون بسکتبال، مسعود قاسمی مدیر تیم های ملی، پیام سیفی زاده رییس کمیته داوران فدراسیون بسکتبال، هادی عامری و… از جمله حاضران در نمایش ویژه مستند آیدین بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزانه ابراهیمی فخار مادر زنده یاد آیدین نیکخواه بهرامی به نمایندگی از طرف خانواده‌اش در این مراسم گفت: صحبت کردن درباره آیدین همیشه برایم سخت است. تحمل رنج و غم نبود آیدین سخت بود و از همه که در این یازده سال در کنار ما بودند متشکرم. از این مراسم شوکه ام. اشکان مهریار برای این مستند بسیار زحمت کشیده است.

وی یادآور شد: همیشه آرزو داشتم برای آیدین چنین کاری شود اما امروز قادر نیستم حرکت او را ببینم؛ آرزو داشتم به جای این مراسم آیدین کنار صمد ایستاده بود.

مادر این بستکبالیست فقید عنوان کرد: برایم بسیار ارزشمند است که خداوند دو قهرمان به من داد و یکی از آنها را گرفت. آیدین این را به خوبی بلد بود که زندگی باغی است که با عشق باقی است. از مردم متشکرم که در این سال‌ها ما را تنها نگذاشتند و آیدین نیز فراموش نشده است. همچنین از شرکت بین المللی اکسون و دیگر بزرگوارانی که در ساخت این فیلم کمک کردند ممنونم.

پرویز پرستویی که روایت این مستند با صدای او است نیز در ارتباطی تلفنی در این مراسم گفت: افتخار می‌کنم که سهم کوچکی داشتم و ای کاش می‌شد در وضع دیگری در این مراسم حضور داشتم. اما تقدیر این بود که در این فیلم بتوانیم با دلمان حضور داشته باشیم.

پرستویی ادامه داد: در هر حرفه‌ای یک گل زن و تمام کننده داریم. در ورزش و مخصوصاً ورزش تیمی مانند بسکتبال هم همین طور است. همه زحمت می کشند و گل نهایی توسط یک نفر به ثمر می‌نشیند. بسکتبال ما با همین عزیزان توانست افتخار آفرین باشد. کاش می توانستم حضور داشته باشم. اما در یک صحبت تلفنی نمی توان احساس را به درستی و کامل بیان کرد.

علی ملک آرایی مدیرعامل گروه بین المللی اکسون نیز در حاشیه نخستین نمایش مستند آیدین اظهار کرد: پیشتر به صورت حرفه ای بسکتبال بازی می کردم و بعدها به شکل های مختلف در کنار بسکتبال بوده ام از اینرو پذیرفتم که گروه بین المللی اکسون در ساخت فیلم آیدین سرمایه گذاری کند و این پروژه را به اتمام برساند.

و مابراز امیدواری کرد که شاهد توسعه چنین فعالیت هایی باشیم و پویایی و همدلی در ورزش بسکتبال بیش از پیش شود. این گروه در ورزش بسکتبال فعالیت های بسیاری دارد و امیدوارم بتوانیم در فرهنگ هم بیشتر فعالیت داشته باشیم.

همچنین در حاشیه این مراسم اشکان مهریار کارگردان مستند آیدین گفت: ساخت این مستند دو سال طول کشیده است که در آن داستان زندگی آیدین نیکخواه بهرامی، کاپیتان فقید تیم ملی بسکتبال روایت شده است. در این فیلم هم‌تیمی های آیدین نیکخواه بهرامی، مربیان و خانواده‌اش، درباره او صحبت کرده اند؛ باید از حمایت‌های گروه بین المللی اکسون در ساخت این مستند تشکر کرد.

در پایان این برنامه با حضور خانواده آیدین نیکخواه بهرامی و دکتر عبدالامیر احمدی، رامین طباطبایی رییس فدراسیون بسکتبال، زهرا نعمتی، علی ملک آرایی مدیرعامل گروه بین المللی اکسون، جواد کاظمیان، علیرضا حقیقی، سعید طاعتی تمبر یادبود آیدین رونمایی شد و پس از آن اشکان مهریار تمبر رسمی آیدین را به خانواده اش اهدا کرد.

آیدین نیکخواه بهرامی به عنوان کاپیتان تیم ملی بسکتبال نقش مهمی در صعود این تیم به عنوان اولین تیم صعود کننده ورزش گروهی از کشورمان به رقابت های المپیک در سال ۲۰۰۸ بود. این بازیکن تیم ملی چندی پیش از حضور در رقابت‌های المپیک در ۷ دی ۱۳۸۶ در سانحه دلخراش رانندگی در جاده چالوس درگذشت.

این مستند در ماه‌های آینده در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران خواهد شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرکز مستند حقیقت سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۱۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی موزه سینما، پس از نمایش مستند «در دست بچه‌ها» کارگردان این اثر درباره چگونگی شکل‌گیری ایده «مدرسه در دست بچه‌ها» گفت: جرقه اولیه ساخت این اثر زمانی اتفاق افتاد که فرزندم در کلاس دوم راهنمایی تحصیل می‌کرد و برایم اتفاقی را توضیح داد. من به مدرسه رفتم و از نزدیک شاهد ماجرایی منحصر به فرد و جالب بودم. زمانی که با مدیر مدرسه صحبت کردم، او به صورت ضمنی با تولید این فیلم موافقت کرد اما موافقت اصلی منوط به زمانی بود که وزارت آموزش و پرورش موافقت خود را اعلام کند.

این مستند در ارایه پیام خود موفق است

زند ادامه داد: تلاش کردم مدیران ارشد آموزش و پرورش را مجاب کنم تا مجوز ساخت «مدرسه در دست بچه‌ها» را صادر کنند. این اثر برای موسسه رشد در آموزش و پرورش ساخته شد که پیش از آن هم متولی برگزاری جشنواره آموزشی رشد بودند. در ابتدا مسؤولین وزارت آموزش و پرورش نگرانی‌هایی در خصوص تبعات ساخت این اثر داشتند و نمی‌دانستند که آیا قرار است فیلم دارای پیام مثبت و یا منفی داشته باشد. یکی از مدیران ارشد این وزارتخانه در نهایت با این طرح موافقت کرد و تولید فیلم به عنوان اثری آموزشی آغاز شد. به نظر می‌رسد فیلم در ارایه پیام خود موفق بود، چراکه بعدها در مدارس مختلف و برای کادر آموزشی به نمایش درآمد. البته موضوع این فیلم هیچ‌گاه به یک جریان دایمی در مدارس تبدیل نشد و مسکوت باقی ماند. البته طرح دیگری تحت عنوان شهردار مدرسه به اجرا رسید.

این کارگردان درباره چگونگی هماهنگی و همراهی بچه‌ها برای تولید این اثر گفت: خوشبختانه بچه‌ها با تصویر آشنا بودند. من به مدت یک سال به مدرسه رفت‌وآمد داشتم و در این مدت آن‌ها تا حدودی با فرآیند ساخت فیلم آشنا شده بودند. زمانی که ساخت فیلم آغاز شد تعدادی از آن‌ها خود دفتر فیلمسازی را اداره می‌کردند. اما نمی‌شد از فیلم‌های برداشته شده توسط آن‌ها استفاده کرد چراکه کیفیت یکدستی حاصل نمی‌شد.

وی در خصوص نوع ادبیات بچه‌ها در این فیلم مستند گفت: من دخل و تصرفی در فیلم انجام ندادم چراکه این مستند یک اثر خودانگیخته است. این مدرسه در جردن واقع شده بود و نمونه مردمی به حساب می‌آمد. عموم بچه‌ها دارای خانواده‌های تحصیل کرده بودند و به همین دلیل چگونگی گویش بچه‌ها در فیلم موضوعی عادی تلقی می‌شود. در فیلم انتخاب‌ها بر این اساس صورت می‌گرفت که افراد نزد مدیران مدرسه دارای محبوبیت باشند. به عقیده من در این اثر کارگردانی وجود ندارد و هر یک از عوامل به صورت خودانگیخته به انجام مسئولیت خود مشغول بودند و من تنها آن‌ها را هدایت می‌کردم. ما برای ساخت این فیلم حدود ۱۶ ساعت فیلمبرداری انجام دادیم که در نهایت به نسخه‌ای یک ساعته رسیدیم. همچنین محسن عبدالوهاب به عنوان تدوین‌گر فردی هوشمند و باریک بین است و مجموعه این عوامل باعث شد تا در انتها فضایی مفرح شکل بگیرد و در نتیجه بیننده از تماشای فیلم راضی است و برداشت‌های خاص خود را از آن خواهد داشت.

زند در ادامه افزود: من چهار فیلم درباره کودک و نوجوان ساخته‌ام و حتما دغدغه ساخت اثر برای این گروه سنی در من وجود دارد. فیلمی در بهزیستی ساخته‌ام که کودکان فراری را نگه‌داری می‌کردند که آن را پس از این اثر ساختم. همچنین فیلمی درباره کودکان کار و یک کودک افغان ساختم. هر گاه فرصتی وجود داشته فیلمی درباره بچه‌ها کارگردانی کرده‌ام.

وی یادآور شد: در این اثر از ۲ گروه فیلمبرداری استفاده شد که هر یک از آن‌ها از چهره‌های شناخته شده در سینمای مستند بودند.

«مدرسه در دست بچه‌ها» اثری دارای زیرمتن‌های متفاوت

در ادامه ساقی سلیمانی منتقد سینما در خصوص نکات برجسته این فیلم مستند گفت: من تاکنون چندین بار به تماشای این اثر نشسته‌ام و با هربار دیدن مجدد آن بدون اغراق با ویژگی‌های تازه ای روبه‌رو می‌شوم. این فیلم از جمله مستندهایی است که در طول زمان مشمول زیرمتن‌های متفاوتی می‌شود. در فیلم شاهد نوعی تمرین برای دموکراسی توسط بچه‌های یک مدرسه هستیم، اتفاقی که به راحتی آن را تجربه می‌کنند.

وی ادامه داد: نکته مهم درباره این اثر این است که بچه‌ها چگونه تا این اندازه در مقابل دوربین راحت هستند و این موضوع با کارگردانی هنرمندانه آقای زند در ارتباط است.

سلیمانی افزود: «مدرسه در دست بچه‌ها» یک اثر تعاملی است و در آن شاهد یک دوربین جست‌وجوگر هستیم که موقعیت آن متناسب با چگونگی قرارگیری دانش‌آموزان است. این فیلم یک اثر بی‌ادعا بوده که موفق به رعایت فرم‌های سینمایی در تصویر و صدا می‌شود. بچه‌ها در این فیلم از ادبیات مناسبی برخوردار هستند و اغلب آن‌ها دموکراسی را به خوبی می‌شناسند. فیلم در سال ۱۳۸۰ ساخته شده است. در فیلم شاهد آموزش شعور سیاسی و تمرین دموکراسی هستیم. بچه‌ها در فیلم دارای طبقات اجتماعی متفاوتی هستند و رفتارهای مختلفی را بروز می‌دهند. کارگردان اثر بدون اینکه شخصی را برجسته کند، به وسیله دوربین خود به خوبی آن‌ها را زیرنظر می‌گیرد. فیلم با یک کاراکتر محبوب یعنی سرایدار مدرسه آغاز شده و با او نیز به پایان می‌رسد.

این منتقد با بیان اینکه اگر تمرین مسؤولیت‌پذیری صورت گیرد هر کاری به درستی به انجام خواهد رسید، بیان داست: مشخص است که بچه‌ها در این فیلم اهل مطالعه هستند چراکه در آن زمان رسانه‌های مختلف تا این اندازه گسترش پیدا نکرده و سرانه مطالعه بیش از امروز بود. همچنین این بچه‌ها الگوهای مناسبی را برای خود انتخاب کرده‌اند. می‌توان گفت بچه‌ها در این فیلم دارای هویت بوده و مسئولیت پذیر هستند.

در ادامه سلیمانی درباره نقش آموزشی این مستند گفت: در فیلم تنها چندبار صدای کارگردان شنیده می‌شود و به صورت مستقیم ورود پیدا نمی‌کند. درواقع ما با یک فیلم صادقانه روبه‌رو هستیم که در آن کاراکترهای مختلفی وجود دارد و این مسئله موجب همذات‌پنداری مخاطب با این اثر شده است. آقای زند در این مستند چندین موقعیت را به تصویر کشیده‌اند و بر روی هرکدام مکثی به اندازه انجام داده‌اند. تدوین فیلم از دیگر نقاط قوت در این فیلم محسوب می‌شود. در این اثر چگونگی مدیریت بحران آموزش داده می‌شود و بچه‌ها در موقعیت‌های مختلفی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: اگر کودکان با چنین آثاری روبه‌رو شوند قطعا از نظر آموزشی از آن تاثیر خواهند گرفت. من بسیاری از فیلم‌های آقای زند را دیده‌ام. او در کارنامه کاری خود تنوع بسیار زیادی را لحاظ کرده است. او موضوعات ساده‌ای را دستمایه ساخت آثارش قرار می‌دهد و این مسئله می‌تواند در حکم یک کلاس درس برای مستندسازان جوانی باشد که گمان می‌گنند حتما باید یک موضوع خاص را برای ساخت فیلم جست‌وجو کنند.

برخورد من با سینما عاطفی و درونی است

در ادامه حمیدرضا احمدی لاری مستندساز شناخته شده و مدرس این حوزه درباره ویژگی‌های ساختاری این فیلم گفت: حضور در این جمع باعث می‌شود تا انسان زندگی را احساس کند. ضرورتی وجود ندارد که یک فیلم حتما در حوزه چارچوب‌های تعریف شده در سینمای مستند قرار بگیرد. برخورد من با سینما بیش از هر چیز به صورت درونی و عاطفی اتفاق می‌افتد و در نتیجه به تفکیک انواع مختلف سینمای مستند تاکیدی ندارم. این فیلم مستند گوشه‌ای از تاریخ کشور را پیش چشمان ما قرار داد. مستندسازهای شریف ایرانی نقش موثر خود را در تاریخ به انجام رسانده‌اند و فیلم‌های آن‌ها همیشه ماندگار خواهد ماند.

در این برنامه مستندسازانی همچون سعید رشتیان، ارد عطارپور، فخرالدین سیدی، بابک بهداد و جمعی از علاقه‌مندان به سینمای مستند حضور داشتند.

کد خبر 6099527 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت امام جمعه و استاندار کرمان در پی درگذشت امام جمعه فقید بلوک جیرفت
  • کاشان میزبان مسابقات بسکتبال کشوری شد
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • اخذ سهمیه استخدام ۵۷۷۶ معلم در شهرستان های استان تهران
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • درخواست نام‌گذاری یکی از اماکن ورزشی به نام «مسعود اسکویی»