Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@11:09:54 GMT

خام‌خواری، مفید یا مضر

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۰۱۵۴۰

خام‌خواری، مفید یا مضر

انسان‌ها برای حفظ و یا بازگرداندن سلامت بدن خود از رژیم‌های مختلف غذایی استفاده می‌کنند که گیاه‌خواری و خام‌خواری دو نوع از این رژیم‌ها است، البته این روش فقط به دوران ما بر نمی‌گردد بلکه ابوریحان بیرونی نیز از آن نام برده است.

در گاه شمار ایرانی ۱۵ تیر برابر با «جشن خام‌خواری» است یا به روایت ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه، «عمس» یا «غفس» یا «خواره»، جشنی از جشن‌های سُغد باستان بوده و از مراسم این جشن، دوری گزیدن از خوراک حیوانی و پختنی‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته خام‌خواری در برخی از مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، مغزها و دانه‌ها بسیار مفید است و این کار می‌تواند سلامتی افراد را به همراه داشته باشد اما مصرف برخی از اقلام مواد غذایی به صورت خام توصیه نمی‌شود.

کارشناسان تغذیه اعلام کردند خام‌خواری رژیم غذایی سختی است و هیچکس در طولانی مدت نتواسته آنرا ادامه دهد تا عوارض آن به صورت دقیق مشخص شود، به همین دلیل تاکنون مطالعه‌ای در این مورد انجام نگرفته تا براساس آن مشخص شود که این کار در بلند مدت بدون ضرر است.

سیدضیاء الدین مظهری، متخصص تغذیه روز شنبه در این‌باره به خبرنگار علمی ایرنا گفت: طبع انسان طوری است که برخی از غذاها را باید به صورت خام و برخی دیگر را به صورت پخته مصرف کند.

وی با اشاره به اینکه خام‌خواری برای برخی از گروه‌های خاص توصیه نمی‌شود، افزود: در مواردی که خام‌خواری سبب شود تا ترکیباب اصلی مواد غذایی گیاهی و حیوانی به مصرف کننده برسد، بسیار مطلوب خواهد بود در مواردی عواملی مانند حرارت، دود یا اکسیژن خاصیت مواد غذایی را از بین می‌برند که در این مورد خام خواری مفید است.

مظهری گفت: مصرف خام برخی از غذاها به دلیل آلودگی‌های میکروبی و ویروسی، بسیار مضر بوده و باید به شدت از آنها پرهیز کرد. به عنوان مثال هرچند شیر یک ماده غذایی بسیار مفید است اما خام‌خواری آن ممکن است فرد را به ویرویس تب مالت مبتلا کند، لذا نباید در اینگونه موارد خام‌خواری صورت گیرد.

خام گیاه خواری مطلق اصلاً توصیه نمی‌شود

دکتر گلبن سهراب، متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه خام گیاه‌خواری مطلق اصلاً توصیه نمی‌شود، گفت: خام گیاه‌خواری نمی‌تواند به صورت کامل نیازهای تغذیه‌ای افراد را برآورده کند، در واقع دستگاه گوارش طوری طراحی شده که برخی مواد غذایی باید پخته مصرف شود.

وی افزود: در برخی موارد مانند میوه‌ها، سبزیجات و مغزها لازم است به صورت خام مصرف شوند و این‌گونه خام خواری‌ها باید در رژیم غذایی ما در نظر گرفته شود.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: ایرانی‌ها در رژیم غذایی خود، غذا را بیش از حد حرارت می‌دهند که این کار می‌تواند ارزش غذایی را پایین آورده و به انسان صدماتی وارد کند که باید از این کار خودداری شود.

وی به معایب رژیم طولانی مدت خام گیاه‌خواری اشاره کرد و گفت: خام گیاه‌خواری مطلق فرد را دچار آسیب‌هایی می‌کند، کسانی که خام گیاه خوارند دچار کمبود ویتامین b۱۲ هستند و معمولاً آنان با کمبود برخی ریزمغذی‌ها نیز روبرو می‌شوند.

سهراب با تاکید بر اینکه نباید به سمت گیاه خواری مطلق برویم اظهار داشت: گیاه‌خواری مطلق انسان را دچار کمبود یک سری از مواد مغذی می‌کند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۱۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!

نتایج تحقیقات تازه نشان داده است که خوردن دراز مدت وعده‌های غذایی پرچرب و شیرین می‌تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.

به گزارش یورونیوز، در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته‌اند. یکی از یافته‌های دیگر چنین مطالعاتی این بود که این نوع غذا‌ها اغلب بر حافظه تأثیر می‌گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.

پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا از خود پرسیدند که با توجه به نتایج تحقیقات پیشین، اگر افراد از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالم داشته باشند این شیوه زندگی چه نتایجی را می‌تواند برای آن‌ها در بر داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ، یک تیم تحقیقاتی شماری از موش‌ها را از سن ۲۶ تا ۵۶ روزگی تحت رژیم غذایی حاوی غذا‌های پرچرب و شیرین قرار داد.

این بازه سنی برای موش‌ها مشابه دوران نوجوانی در انسان‌ها است؛ زمانی که مغز به طور قابل توجهی در مرحله رشد قرار دارد. گروه دیگری از موش‌های صحرایی در همین سن به جای آن غذای سالم خوردند تا دانشمندان بتوانند تفاوت آن‌ها را بهتر دریابند.

بعد از این بازه زمانی در آزمایش‌های حافظه مشخص شد موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی‌توانستند اشیاء جدید را در صحنه‌ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.

این در حالی بود که گروه دیگر موش‌ها، که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.

اسکات کانوسکی، عصب‌شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره می‌گوید: «آنچه که ما در تحقیقاتمان می‌بینیم این است که اگر موش‌ها با رژیم غذایی ناسالم بزرگ شوند، حافظه شان اختلالات پایدار پیدا می‌کند.»

مشکلات حافظه برای موش‌های گروه اول حتی زمانی که به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان‌ها)، ادامه داشت.

آنا هیز، نویسنده ارشد و محقق تغذیه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، با اشاره به تخریب نقش یک انتقال‌دهنده عصبی کلیدی در مغز حیوانات به نام «استیل کولین» گفت: «سیگنال موسوم به استیل کولین سازوکاری است که به موش‌ها کمک می‌کند تا رویداد‌ها را رمزگذاری کرده و به خاطر بسپارند. این روند مشابه حافظه اپیزودیک در انسان‌ها است که به ما امکان می‌دهد تا رویداد‌های گذشته خود را به خاطر بسپاریم. به نظر می‌رسد که این سیگنال در حیواناتی که با رژیم غذایی چرب و شیرین رشد کرده‌اند، اتفاق نمی‌افتد.»

محققان می‌گویند تطابق دادن کامل نتایج این آزمایش با انسان‌ها دشوار است و باید هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

دیگر خبرها

  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • کشف ۹۰۰ کیلوگرم موادغذایی فاسد در آبادان
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • مخالفان اعتبازدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند