Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمارهای واحد ارزیابی گمرک استان اصفهان مستقر در کاشان نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ هزار کیلوگرم کالا با ارزش افزون بر ۴۶ میلیون دلار در سه ماهه نخست سال ۹۸ از سوی یکهزار و ۲۰۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ فعال در زمینه تولید ۲۰۰ نوع کالا در ۱۳ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی این شهرستان به کشورهایی در نقاط مختلف جهان صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که بر اساس آمارها سال ۱۳۹۷، افزون بر ۱۴۶ هزار تن کالا با ارزش نزدیک به ۲۲۷ میلیون دلار از گمرک کاشان صادر شده بود.

لبنیات، لنت ترمز، مواد پی وی سی، لوله‌های چدنی و پلیکا، گلاب و عرقیات گیاهی، مفتول مسی، کولر آبی، مواد شوینده، آبلیمو، پلاستیک و ملامین، قالب فلزی، انواع نخ، الیاف مصنوعی، باسکول، انواع ظرف آرکوپال، آلومینیوم و چینی از جمله کالاهای صادراتی هستند.

فولاد و فرش ماشینی اما بیشتر کالاهای صادراتی را تشکیل می‌دهند، چنان‌که ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار از این کالاها شامل ۱۱ میلیون و ۸۰۸ هزار دلار میلگرد و ۱۳ میلیون و ۷۹۲ هزار دلار فرش و صنایع وابسته سه ماهه نخست امسال در شهرستان آران‌وبیدگل تولید شد.

۸۰۰ واحد تولیدی با مجوز بهره برداری در آران‌وبیدگل فعالیت دارند و سال گذشته در مجموع بیش از ۱۲۵ میلیون دلار کالا از این شهرستان صادر شده بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان نیز عصر شنبه در جلسه بررسی مشکلات فرش ماشینی آران‌وبیدگل با اشاره به افزایش قابل توجه صادرات فرش ماشینی از شهرستان‌های کاشان و آران‌و بیدگل در سال‌جاری گفت: با ادامه روند رو به رشد کنونی، امسال افزایش در مجموع ۱.۸ برابری صادرات از این استان پیش‌بینی می‌شود.

حسن قاضی عسگر یادآور شد: شهرستان آران‌وبیدگل قطب تولید فرش ماشینی کشور است و توانسته نرخ بیکاری خود را به کمتر از پنج درصد برساند که قابل توجه است.

وی با اشاره به لزوم برطرف کردن سریع‌تر مشکل آب و برق کارخانه‌های فرش ماشینی آران‌وبیدگل تصریح کرد: جای تأسف دارد که صنعت این شهرستان مشکل آب داشته باشد؛ باید روش‌هایی مانند بهره‌برداری از آب‌های ژرف یا استفاده از پساب و بازچرخانی آب در دستور کار قرار بگیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان، مشکل کم‌آبی این استان را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: با ایرانیان خارج از کشور در حال رایزنی هستیم تا با استفاده از فناوری‌های برتر دنیا، مشکل آب منطقه را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: اولویت دولت در استان اصفهان توسعه صنایع کم‌آب‌بر و غیرآلاینده است و دیگر نباید اشتباه گذشتگان را با استقرار صنایع آب‌بر مانند فولاد تکرار کنیم.

قاضی‌عسگر حفظ اشتغال موجود را خط قرمز دولت دانست و تاکید کرد: راهی جز حمایت از تولید و تسهیل صادرات نداریم زیرا تسهیل صادرات، رکود را از بین می‌برد و همه ما باید در شرایط جنگ اقتصادی به دنبال کاهش مشکلات باشیم.

وی همچنین اظهار داشت: نرخ بیکاری اصفهان ۲.۸ درصد بیشتر از نرخ میانگین بیکاری در کشور (نزدیک به ۱۲ درصد) است و بر همین اساس، افزایش اشتغال در اولویت برنامه‌های دولت در این استان قرار گرفته است.

لزوم حمایت دولت از کارخانه‌های فرش ماشینی

فرماندار آران‌وبیدگل نیز با اشاره به لزوم حمایت‌های دولت از صنایع فرش ماشینی گفت: تشکیل اتاق فکر و هیأت‌های اندیشه‌ورز شرکت‌های فرش می‌تواند زمینه شناسایی و حل مشکلات این کارخانه‌ها را فراهم کند.

اسماعیل بایبوردی، لزوم توسعه شرکت‌های دانش بنیان در صنایع فرش ماشینی را مورد اشاره قرار داد و تشریح کرد: شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل به منطقه ممنوعه آب تبدیل شدند و باید با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان به دنبال مدیریت آب‌های سطحی منطقه باشیم تا تولید ثروت کنیم.

وی با اشاره به انباشت و تعدد قوانین در کشور تصریح کرد: گاه برخی قانون‌ها مزاحم پیشرفت بوده، چنان‌که در شهرستان آران‌وبیدگل هر جا صنایع درصدد توسعه باشند، با تاغزارها و قانون‌های سختگیرانه رو به می‌شوند.

فرماندار آران و بیدگل همچنین یادآور شد: در شرایط جنگ اقتصادی باید همه پای کار باشیم و با درک شرایط موجود، به ایجاد اشتغال و توسعه پایدار کشور کمک کنیم.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش ماشینی آران‌وبیدگل هم در ادامه تأمین ارز مواد اولیه تولید فرش ماشینی را از مهمترین مشکلات صاحبان این صنایع برشمرد و به تخصیص قطره چکانی و نامناسب آن اشاره کرد.

سید مرتضی سجادی افزود: اختلاف قیمت قابل توجه در خرید مواد اولیه وارداتی و بازار آزاد صنایع فرش وجود دارد که باید دولت هر چه سریع‌تر ورود کرده و این مشکل را برطرف کند.

وی بخشنامه‌های مربوط به فرش ماشینی را پیاپی و غیرکارشناسانه دانست و تعهدات ارزی را مشکل دیگر صاحبان صنایع عنوان کرد.

سالانه افزون بر ۵۰ درصد از فرش ماشینی کشور در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل تولید می‌شود.

۷۴۷۲/‏۸۱۲۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرش صادرات اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۴۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی طرزعلی در گفتگو با خبر ۱۴ گفت: برای کالا‌های اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

دیگر خبرها

  • افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد
  • صنایع پیشرفته برای صادرات تامین مالی می‌شوند
  • قم قطب صنعت کفش ماشینی کشور
  • تقدیم ۳۶۵ شهید کارگر آران و بیدگلی، مهر تأییدی بر مجاهدت جامعه کارگری شهرستان
  • افتخار دستگاه آموزشی آران و بیدگل ۳۶ شهید معلم است
  • پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد