Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد میرکیانی نویسنده کودک و نوجوان در  گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص کتاب هایی که تصویرگری  شان فریبنده تر از محتوایشان است، گفت: یکی از مشکلات ادبیات کودک و نوجوان کتاب های ترجمه و تالیفی است که علیرغم ظاهرشان محتوا ندارند. یکی از علت های این امر این است که نویسندگان تازه کار  مراحل آموزشی و نویسنده بودن را طی نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:نویسندگان کودک و نوجوان ما در دهه های 60 و 70 همه مولفان و مترجمان حتی تصویرگران حوزه کودک و نوجوان کارشان را از مطبوعات شروع می کردند. در مطبوعات آثار بررسی و صیقل داده می شد و  پس از پیرایش و ویرایش  منتشر می شد.

قطع ارتباط نویسندگان نوپا با مجلات

وی افزود: وقتی مترجم و نویسنده شناخته می شد آثارش را در قالب کتاب منتشر می کرد. در چند سال اخیر  ارتباط نویسندگان تازه کار با مطبوعات قطع شد و در مطبوعاتی مانند کیهان بچه ها، رشد و سلام بچه ها اثرشان را منتشر نمی کنند این مجلات جای خوبی برای کسانی است که می خواهند کتاب منتشر کنند.

میرکیانی گفت:مطبوعات شورای بررسی اثر دارند در این شوراها نقاط ضعف و قوت اثر مشخص، رسم الخط اثر بررسی می شود اگر مشکلات محتوایی و ساختاری داشته باشد حل می شود و پس از یک دوره پالایش و ویرایش، اثر منتشر می شود.

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه نویسندگان نوپا آثارشان را  به نویسندگان شناخته شده بدهند تا این نویسندگان اثرشان را بررسی کنند، بیان کرد: نویسندگان نوپا پس از یک دوره پالایش و ویرایش، اثرشان را منتشر می کنند. برای نویسنده حرفه ای شدن به گذراندن یک دوره نیازداریم همانطور که برای کارحرفه ای در سینما باید از کار در فیلم غیرحرفه ای آغاز کرد.همین مسئله در تئاتر هم جریان دارد. در حوزه کتاب هم همین طور است باید دوره اولیه ای طی شود تا اثر فرد پخته شود. آثاری که از نظر محتوا و درونمایه ضعیف هستند نمی توانند ادامه حیات دهند و نویسندگان این آثار هم در عرصه ادبیات فراموش می شوند.

میرکیانی ادامه داد: داستانی که اصیل نباشد و ارزش ادبی نداشته باشد نمی تواند به حیات خود ادامه دهد. نویسندگان نوپا با نویسنده باتجربه ارتباط ندارند.پیش از انتشار اثر باید حرفه ای باشند اثری که منتشر می کنند باید بی عیب و نقص باشد. آثارشان در مطبوعات کودک و نوجوان امروز منتشر نمی شود.این آثار  به سفارش ناشرانی نوشته و منتشر می شود که با فرهنگ آشنایی زیادی ندارند از این رو این نویسنده ها موفق نمی شوند و تنها ممکن است مدت کوتاهی اثرشان خوانده شود و برای ناشر درآمد داشته باشد.

مجموعه چهارجلدی پند و قند به چاپ هفتم رسید

وی با اشاره به تجدید چاپ یکی از آثارش تصریح کرد: مجموعه چهارجلدی ام با عنوان « پند و قند» که انتشارات منادی تربیت منتشر شده بود در همین انتشاراتی به چاپ هفتمش رسید. این کتاب مجموعه مثل های فارسی برای گروه سنی کودک است. محمد حسین صلواتیان این کتاب را تصویرگری کرده و در کتاب تصاویری با چهار رنگ دیده می شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۵۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی

به گزارش خبرگزاری مهر، شماره ۱۶۶ مجله خیمه در اردیبهشت ۱۴۰۳، با طرح جلدی از چهره «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی منتشر شد.

مجله خیمه در شماره اردیبهشت در بخش رویدادها و روایت‌ها ۵ رویداد مهم فروردین ماه ۱۴۰۳ را بررسی کرده است. تحلیل شیوهٔ دعاهای متفاوت استاد شیخ حسین انصاریان از نگاه ۴ استاد حوزه و دانشگاه، بررسی ماجرای مسجد سازی در پارک قیطریه و پاسخ به ۴ پرسش آیت الله سیدمصطفی محقق داماد از نگاه ۱۷ چهرهٔ مخالف و موافق، بررسی سخنان پُرحاشیهٔ حجت‌الاسلام پناهیان دربارهٔ پیامبر (ص) از نگاه ۳ استاد دانشگاه، روایتی از اشعار روضه‌های زنده یاد حسین بختیاری که در نوروز درگذشت از نگاه ۴ فعال هیئتی و برگزاری محفل صد هزار نفری قرآنی در ورزشگاه آزادی از نگاه ۱۰ فعال فرهنگی و رسانه‌ای.

سوژه بخش چهره خیمه، «کلر ژوبرت»، نویسنده مسلمان شده فرانسوی است. آثار این بانوی نویسنده متولد اردیبهشت، از نگاه ۱۶ نویسنده و کارشناس حوزه و دانشگاه بررسی شده است.

این چهره‌ها عبارتند از: محسن چینی‌فروشان، موسی بیدج، حسن احمدی، حبیب احمدزاده، غلامرضا حیدری ابهری، ناصر نادری، مریم جلالی، آسیه رحمتی، حسین راجی، سیدمحمد مهاجرانی، سیده مریم شهیدی کریمی، رقیه فاضل، علی مهدوی، بهاره بهنام نیا، زهرا شیرخانیان.

مجله خیمه در بخش پرونده ماه به ۱۲ سال تلاش برای حل مشکل فقهی اهدای عضو پرداخته و ماجرای اهدای عضو ۱۲ طلبه و ۴ مداح را بررسی کرده است. پرونده ماه خیمه، به موضوع «اهدای عضو» و ضرورت فرهنگ سازی با نگاه عاشورایی پرداخته است. این پرونده شما را با ۱۲ طلبه و ۴ مداحی آشنا می‌کند که اعضای بدنشان، به بیماران نیازمند بخشیده‌اند.
همچنین ایرج فاضل، ۱۲ سال پیگیری برای رفع محدودیت‌های فقهی و قانونی اهدای عضو را تشریح کرده است. علی اکبر صالحی هم چگونگی عبور از نگاه بسته مذهبی در این موضوع را بیان کرده است. کتایون نجفی زاده، از سه دهه تلاش و دیدارهایش با مراجع قم و نجف به ویژه دیدارش با آیت الله سیستانی گفته و کمیل نظافتی، اهدای کلیه‌اش به کودک کلاله را تشریح کرده است. مهدی حیدری هم از مستند ساخته شده درباره ماجرای این کلیه گفته است.

خیمه در بخش یادمان به سراغ یادبود مرحوم محمود امیری، مدیر انتشارات و کتابفروشی امیری رفته و ماجرای کتاب مهدی آذر یزدی، کتابفروشی امام حسین و شهادت دو برادر مرحوم امیری را روایت کرده است. همچنین مرتضی آخوندی، مدیرانتشارات دارالکتب الأسلامیه از روایت پنج دهه دوستی‌اش با مرحوم امیری سخن گفته و روایت علی قائمی، محقق و نویسنده‌ای که ۵۰ کتابش در انتشارات امیری منتشر شده است هم در این بخش آمده است. محمدهادی فاضل، مهدی رئوفی، مرضیه امیری و سید یاسر شریفی از نزدیکان آن مرحوم هم یادداشت‌هایی در این پرونده نوشته‌اند.

این شماره از مجله در بخش کتاب خیمه هم به آشنایی با ۶۳ نویسنده و تصویرگر انتشارات خیمه پرداخته و به مناسبت نمایشگاه کتاب، موضوعات زیر را هم از نظر گذرانده است:

کتابی کاملاً کاربردی برای زندگی: اثر تازه منتشرشدهٔ «تفسیر موضوعی سبک زندگی با رویکرد روایی»

مسالهٔ حجاب در ایران امروز به روایت رمان «رقص کلاغ روی شانه‌های مترسک.»

کتاب شعری که گم شد: روایتی از کتاب «مجموعهٔ اشعار فضائل اهل بیت» اثر شیخ کلینی

یادداشت‌های عاشورایی مرحوم دکتر عماد افروغ از کتاب «فریادهای خاموش»

شماره اردیبهشت خیمه، با سرمقاله‌ای از حجت الاسلام دکتر محمدرضا زائری (مدیرمسئول مجله)، و نیز یادداشت‌هایی از ۷ نویسنده و چهره حوزوی و دانشگاهی در آغاز مجله، منتشر شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه مجله خیمه با شماره ۰۹۰۲۸۲۴۲۹۸۱ تماس بگیرند.

کد خبر 6086179

دیگر خبرها

  • بحران ادبیات داریم
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • همدان میزبان جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی می شود
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟