Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-05@03:04:56 GMT

وقتی دور هم هستیم گوشی‌ را کنار بگذارید!

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۰۶۲۳۹

وقتی دور هم هستیم گوشی‌ را کنار بگذارید!

به گزارش جهان نيوز، گاهی بی‌اختیار دلم تنگ یک مهمانی به رسم قدیم می‌شود. دورهمی‌هایی که از دل آن صدق و صفا بیرون می‌آمد. این موقع‌ها سراغ آلبوم خاطرات می‌روم، آلبومی که وقتی آن را به دست می‌گیرم بی‌اختیار گریه می‌کنم. عکس‌هایی که صفای دورهمی‌های قبل را به رخم می‌کشد، لبخند‌ها و ژست‌هایی که پر از صمیمیت بود و چقدر حال و هوای آن دورهمی‌ها برایم شیرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الان آرزو می‌کنم لحظه‌ای از آن حس خوب را داشته باشم. 

در حسرت دورهمی‌های شبانه فامیلی
دلتنگ آن زمانم که گرمی شب‌نشینی‌ها و مهمانی‌ها سرمای شب‌های پاییز و زمستان را به فراموشی می‌سپرد. با اینکه سن زیادی نداشتم، اما علاقه‌مند به مهمانی‌ها و دورهمی‌ها بودم. تعداد ما بچه‌ها آنقدر زیاد بود که تنها ناراحتی بزرگ‌تر‌ها در آن دوره، شلوغ کردن ما بود و دائماً به ما تذکر می‌دادند. 

مرد‌ها آنچنان گرم بازی‌های محلی و خانگی می‌شدند که بار‌ها چای‌شان سرد می‌شد و صدای خنده‌شان آنقدر بالا می‌گرفت که توجه ما بچه‌ها را به خودشان جلب می‌کرد. خانم‌ها هم مشغول صحبت و تبادل اطلاعات بودند. آن‌هایی که سن و سال کمتری داشتند از سخنان و تجربیات بزرگ‌تر‌ها در امر آشپزی، بافتنی، فرش بافی، ارتباط با همسر و... استفاده می‌کردند.

همه چیز عالی بود. با هم می‌خندیدند، اما نه به هم. نگاه‌ها تحقیرآمیز نبود، بلکه آکنده از محبت و دوستی بود. چیزی به عنوان حسادت در بینشان دیده نمی‌شد. صحبتی از رو کم کنی و کینه نبود. در رفتارهایشان خبری از چشم و همچشمی نبود. 
پذیرایی‌های ساده‌ای که الان هیچ خانواده‌ای حاضر نیست از مهمانش اینگونه پذیرایی کند. گویا اینکه آن زمان بیشتر به دورهمی اهمیت می‌دادند تا به پذیرایی. آخر هدف این نبود چشم خواهر شوهر را با سفره رنگین دربیاوری و هدف این نبود که با بهترین غذا و میوه بخواهی در فامیل مثال زدنی شوی. اما زمان همه چیز را با خود برد.

گشتم نبود، نگرد نیست
قبول کنیم به بد راهی می‌رویم. دورهمی‌هایی که پر از مهر و محبت بود را نابود کرده‌ایم. نسل جدید دیدن چنین مهمانی‌هایی برایشان مثل افسانه و خیال شده است. دورهمی‌هایی آکنده از صلح، صفا و سادگی را رها کرده‌ایم و به بی‌اساس‌ترین فرهنگ‌ها و آداب و رسوم بیگانه روی آورده‌ایم.

کجاست آن همه دورهمی‌هایی که سختی‌ها و مشکلات زندگی را به فراموشی سوق می‌داد و روحیه‌ای تازه و باب جدیدی از معنای زندگی روی ما می‌گشود. اقوام در داخل همان دورهمی‌ها به مشکلات یکدیگر رسیدگی و مشکلات را تا جایی که امکان داشت حل و فصل می‌کردند.

نه! «گشتم نبود، نگرد نیست!» دیگر دورهمی با چنین سبکی وجود ندارد. امروز برادر، خانه برادر نمی‌رود. بچه‌ها سالی چند بار بیشتر به خانه پدر و مادر نمی‌آیند. خواهر سال‌هاست با برادرش بر سر یک مسئله کوچک و خنده‌دار قهر کرده است. رفتن به خانه عموها، عمه‌ها، دایی‌ها و خاله‌ها هم که دیگر بی‌معنا شده است. اصلاً خود واژه‌هایی همچون عمو، خاله، دایی و عمه دیگر بی‌معنی شده‌اند.

آدم‌های این دوره و زمانه یا اصلاً خانه هم نمی‌روند یا اینکه رفت‌وآمدهایشان کمرنگ و کنترل شده است. عید به عید پا به خانه برادر و خواهر‌ها می‌گذاریم، به بهانه مشغله زیاد، به بهانه مشکلات و بهانه‌های الکی دیگر، صفای دورهمی‌ها را گرفته‌ایم. البته ناگفته نماند هنوز هم هستند افرادی که به مهمانی‌ها و صله‌رحم‌ها اهمیت می‌دهند، اما باز هم بوی دورهمی‌های قبل را نمی‌دهند، چراکه این دورهمی‌ها با فرهنگ غرب آمیخته شده است.

چشم و همچشمی‌ها دشمن دورهمی‌ها
چند روز پیش با یکی از دوستان نزدیکم سر کار می‌رفتیم، او را آشفته و نگران دیدم و علت را جویا شدم. پی بردم که ایشان با خانمش سر یک مسئله کوچک در مهمانی که شب گذشته در خانه‌شان برگزار شده بود، بحث شان شده است. آن مسئله این بود که خانمش می‌گوید: «چرا سه نوع میوه نخریدی و فقط به دو نوع اکتفا کردی، آبروم پیش دختر داییم رفت. الان تو فامیل پخش می‌کنند که اونم از پذیرایی شون...»

شاید به جرئت بتوان گفت که امروزه این حکایت برای همه مردم مصداق دارد. چون فقط به دنبال تجملات و ریخت و پاش هستیم. فقط می‌خواهیم با مهمانی‌ها خودمان را برتر و بهتر جلوه دهیم. ما زندگی می‌کنیم تا جلوی این و آن کم نیاوریم. الگوی ما در زندگی، دخترخاله‌ها، دخترعمو‌ها و... شده‌اند. گویا زندگی می‌کنیم تا دیگران ما را تمجید کنند. 
چشم و همچشمی‌ها روح دورهمی‌ها را گرفته و تنها یک جسد سرد از این مهمانی‌ها به جای مانده است. تفاوت مهمانی‌های گذشته با مهمانی‌های الان این است که در قدیم دورهمی‌ها روح داشت، اما اکنون بی‌روح است. دورهمی‌ها صفا و صمیمیت داشت، اما الان پر از بی‌مهری است.

دورهم هستیم، اما با هم نیستیم
وقتی هم دور هم هستیم، آفتی جدید سراغ مان آمده و آن اینکه شاید به ظاهر دور هم باشیم، اما در حقیقت کنار هم نیستیم و از هم دوریم. هر کس مشغول فضای مجازی شده است، گاهی بی‌صدا می‌خندیم، گاهی بی‌صدا تعجب می‌کنیم و اینگونه ساعت‌ها غرق در گوشی‌ها می‌شویم.

چند وقت پیش شب خانه یکی از دوستانمان دعوت بودیم و خواستیم یک دورهمی گرمی داشته باشیم، اما از همان لحظه ورود بعد از سلام و احوالپرسی هر یک در یک حرکت جمعی و بدون هماهنگی قبلی وارد گوشی‌های خود شدیم و آنچنان مشغول فضای مجازی شده بودیم که اصلاً یادمان رفته بود آمده‌ایم مهمانی! در همین لحظه بود که در یک گروه دعوت شدم که شش نفر عضو داشت و سعید که صاحب خانه بود ما را اضافه کرده بود و یک پیام فرستاد: «دوستان عزیز! سه بار چایی آوردم، هر سه بار سرد شد! اکنون برای مدت ۲۰ دقیقه از این گوشی‌های لعنتی فاصله بگیرید و مشرف شوید سر سفره ان‌شاءالله... بعد از صرف شام به فعالیت‌های خودتان در فضای مجازی بپردازید.»

تا پیام را خواندیم همه زدیم زیر خنده، البته جای خنده، باید گریه می‌کردیم. به خاطر این مصیبت، اما از همان لحظه طرحی برای دورهمی‌های بعدی دادیم که در مهمانی‌های بعد گوشی‌ها داخل یک سبد جمع می‌شوند و فقط در صورت تماس آن‌ها را به دست می‌گیریم. از آن روز به بعد در دورهمی‌هایمان واقعاً دور همیم!

منبع: روزنامه جوان کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۶۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!

در پی انتشار خبر مسمومیت الکلی ۲۹ نفر از پزشکان در شیراز، یک پزشک به خبرآنلاین می‌گوید: «خبر نارسایی کلیوی چند تن از مهمانان در این حادثه، صحت ندارد و این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند.»

طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

 

خبر «نارسایی کلیوی چند تن از پزشکان» کذب است

دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی، پیرویِ این موضوع در گفت‌وگو با خبرآنلاین، در قالب اطلاعات تکمیلی و معتبر می‌گوید: «خبر فوت پزشک خانم در این حادثه صحت دارد، اما خبری که مبنی بر نارسایی کلیوی چند تن دیگر از پزشکان منتشر شده، به ضرس قاطع غلط است.»

او، به نقل از منابع موثق محلی، اشاره می‌کند: «پنج نفر از حاضران در مهمانی به درخواست خود، دیالیز کلیوی شدند. آزمایش‌های انجام‌شده، نشان‌دهنده اسیدوز خون در این افراد بود؛ که سبب شد این پنج نفر با آگاهی و خواست شخصی دیالیز انجام دهند.»

هم‌چنین بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی خبرآنلاین و گفت‌وگو با یکی از پزشکان شیراز، مشخص شد که «هیچ‌یک از این افراد به کما نرفته‌اند و اخباری که پیرامون این موضوع در حال انتشار است، صحت ندارد. حتی خبر «مسمومیت ۲۹ نفر» نیز کذب است؛ زیرا در مجموع حدود پنج [الی شش] نفر دچار مسمومیت شده بودند که با انجام دیالیز، شرایطشان بهبود یافت.»

به بیان ساده‌تر، تنها تلفات ناشی از این اتفاق، فوت یک پزشک زن است و باقی افراد در سلامت کامل به سر می‌برند.

حادثه اخیر، مسمومیت با «متانول» نبوده؛ نتایج آزمایشات چیز دیگری را نشان می‌دهد

در ادامه گفت‌وگو، این پزشک تصریح می‌کند: «مسمومیت اخیر، ناشی از مصرف متانول نبوده؛ چرا که بررسی‌ها و نتایج آزمایشات، مصرف ماده‌ای دیگر به نام «اتیلن گلیکول» را تأیید می‌کند.»

دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «مشروبات مورد استفاده در این مهمانی، تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است».

شایان ذکر است که در روند تولید مشروبات الکلی (اتانول)، برخی ترکیبات سمی، به‌ویژه متانول، بدون دخالت خارجی و به مقدار بسیار کم طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرند و سبب سمی شدن نوشیدنی می‌شوند. اما در خصوص اتیلن گلیکول باید گفت که این یک ماده شیمیایی و صنعتی است و معمولاً در فرآورده‌هایی مانند ضد یخ برای موتور اتومبیل استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن به هیچ‌وجه رایج و مرسوم نیست.

دکتر مهرداد اسماعیلیان، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «اتیلن گلیکول در فرآیند تخمیر مشروبات الکلی تولید نمی‌شود و اگر نتایج آزمایشات مندرج در پرونده پزشکان مسموم شیراز نشان‌دهنده مصرف اتیلن گلیکول باشد، قدری عجیب است و محتمل است که این ماده به‌صورت دستی و با دخالت خارجی به نوشیدنی‌ها افزوده شده باشد؛ چرا که تشکیل طبیعی آن در مکانیسم تولید الکل جای نمی‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «اغلب مسمومیت‌های الکلی در ایران ناشی از مصرف الکل‌های دست‌ساز است و به این دلیل که در روند تولید این مشروبات هیچ نظارت و کنترلی روی فرآورده وجود ندارد، تشکیل ترکیبات سمی در الکل ناگزیر است.»

 

تا وقتی سطح اتانول در خون بالا باشد، علائم مسمومیت ظاهر نمی‌شوند

مراجعه به پزشک در ساعات اولیه را جدی بگیرید

یکی از عمده مشکلاتی که در خصوص مسمومیت‌های الکلی مطرح است، تعلل در مراجعه به مراکز درمانی است؛ که البته این قصور از سوی مصرف‌کننده نیست، بلکه علائم با تأخیر بروز پیدا می‌کنند. به عبارتی، مصرف‌کننده در ساعات اولیه هیچ‌گونه اختلال بینایی، کاهش سطح هوشیاری، مشکلات مغزی و ... را تجربه نمی‌کند.

اسماعیلیان در توضیح این مسئله می‌گوید: «علت دیر نمایان شدن علائم مسمومیت این است که در لحظات نخست پس از مصرف مشروبات الکلی، سطح اتانول در خون بالاست؛ اما به مرور و با پایین آمدن سطح اتانول در طی فرآیند جذب و متابولیسم، متانول خود را نشان داده و عملکرد بدن فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ آن وقت تازه علائم مسمومیت نمود پیدا می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بسته به میزان مصرف، شدت علائم و زمان بروز آن در افراد متفاوت است؛ حتی در برخی موارد ممکن است علائم تا ۲۴ ساعت بعد هم ظاهر نشوند و فرد متوجه مسمومیت نشود. اما در اغلب موارد ۶ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف، علائم نمود پیدا می‌کنند.»

مسمومیت با متانول چگونه از مسمومیت با اتیلن گلیکول تمییز داده می‌شود؟

بنا به گفته این متخصص طب اورژانس، عمده عوارض مصرف متانول، مغزی است؛ به طور مثال در پی مصرف متانول، ممکن است مصرف‌کننده در پی علائم عصبی، دچار کاهش سطح هوشیاری شود، یا اعصاب چشمی درگیر شوند که در بر دارنده اختلالات بینایی و حتی کوری است. در مواردی که حجم مصرف بسیار زیاد باشد، فرد دچار ایست قلبی-تنفسی می‌شود و احتمال مرگ بالاست.

اما عوارض مسمومیت با اتلین گلیکول اغلب کلیوی است، هرچند عوارض مغزی نیز در این مورد قابل مشاهده است اما سطح آن نسبت به مسمومیت با متانول کمتر است و در عوض، صدمات کلیوی جدی‌تر، اختلال در عملکرد قلبی، ریوی و حتی مرگ را به همراه دارد.

اسماعیلیان در رابطه با نحوه تشخیص دقیق نوع مسمومیت می‌گوید: «آزمایش گاز خون شریانی (ABG)، بهترین راه برای تمییز مسمومیت با اتیلن گلیکول از متانول است؛ که طی آن اگر در ادرار مصرف‌کننده، «کریستال کلسیم اگزالات» مشاهده شد، مسمومیت با اتیلن گلیکول تشخیص داده می‌شود.»

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • همکلاسی‌های سابق بعد از ۳۹ سال دوباره پشت نیمکت مدرسه نشستند
  • مراسم عزاداری‌های خود را در سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) با ما به اشتراک بگذارید
  • کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!
  • طرز تهیه دسر شکلاتی رژیمی، با خیال راحت دسر بخورید!
  • جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود