Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

در‌آستانه اعلام کاهش تعهدات برجامی ایران به واسطه خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن تعهدات اروپایی‌ها، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در مطلبی به قلم جوناتان تیرون به بررسی تبعات عبور ایران از تعهدات برجامی پرداخته است. 

 

واشنگتن پست نوشته است: برجام طوری طراحی شده بود که اگر حتی ایران آن را نقض هم بکند، دست کم یکسال با بازیابی ظرفیت و مواد مورد نیاز برای یک بمب، فاصله داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
پیش از توافق، ایران مواد لازم برای ساخت حدود ده بمب را داشت.ایران دو اهرم برای افزایش فشار دارد: با عبور از حجم ذخیره سازی اورانیوم غنی شده، یکی از آنها را بکار گرفته و اکنون آماده بکارگیری اهرم دوم یعنی سطح غنی سازیِ فراتر از 3.67% است.

 

به گزارش هشت صبح، این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشته: چرا غنی سازی اینقدر مهم است؟ کشورها برای تولید ایزوتوپ های اورانیوم-235 نیازمند توسعه زیرساخت صنعتی گسترده ای هستند. هزاران سانتریفیوژ باید با سرعت مافوق صوت برای جداسازی مواد، به کار گرفته شوند. تحریم های آمریکا در حال بلعیدن اقتصاد ایران هستند. ایران می گوید بدون امکان تجارت نفت و دیگر کالاها، گفتگوی تازه ای را نمی پذیرد. اگر سازشی صورت نگیرد، تهران گستره ای از دیگر تدابیر را برای تشدید اوضاع در اختیار دارد: از افزایش ظرفیت غنی سازی گرفته تا محدودکردن نظارت ها. البته این می تواند به انزوای سیاسی ایران و حتی درگیری نظامی بیانجامد.

 

واشنگتن پست در ادامه نوشته: ایران به از سرگیری ساخت رآکتور آب سنگین اشاره کرده است که می تواند پلوتونیوم تولید کند و مسیر دیگری را برای انباشت مواد لازم برای ساخت بمب بگشاید. بازسازی این تاسیسات نیازمند کار چشمگیری است. ایران همچنین می تواند مهر و موم هزاران سانتریفیوژ را بردارد و نیز ماشین های پیشرفته تر را برای غنی سازی بکار گیرد. همچنین می تواند دسترسی ویژه به بازرسان بین المللی را لغو کند و نیز امکان بازدیدهای سرزده را از آنان بگیرد. در بدترین حالت، حتی می تواند بطور کامل از ان.پی.تی خارج شود. همان کاری که کره شمالی سه سال پیش از آزمایش نخستین بمب هسته ای اش انجام داد.

 

این روزنامه آمریکایی در پایان نوشته: واکنش دیگر کشورها چگونه خواهد بود؟ دیدار وزرای خارجه چین، فرانسه، آلمان، روسیه و انگلستان گام اول است. اگر نتوانند تهران را متقاعد به بازگشت کنند، پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل فرستاده می شود که بحث تحریم های گسترده تر بین المللی پیش خواهد آمد. اتحادیه اروپایی هم می تواند مجازات های خودش را اعمال کند. چین و روسیه می توانند همچنان به تامین پوشش سیاسی و اقتصادی به ایران کمک کنند و نیز از حق وتوی خود استفاده کنند.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: واشنگتن پست ایران اورانیوم اقتصاد ایران نفت کره شمالی هسته ای روسیه شورای امنیت سازمان ملل چین سیاسی و اقتصادی اورانیوم ایران پوشش چین هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۷۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مصطفی میلانی، دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای این استان در زمینه مواد و ساخت، گفت: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره کرد و گفت: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تاکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

 میلانی، شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پایان افزود: این ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین آمادگی دارد و خواستار همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • محسن رضایی: غرب دست از حماقت بردارد
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت