Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، گزارش نهایی وکلای دانشمند زندانی ایرانی در آمریکا در27 ژوئن 2019 در مجله نیچر منتشر شد که در آن آمده است یکی از دانشمندان بیولوژیست ایرانی به علت نقض تحریم علیه ایران و تلاش برای خروج مواد شیمیایی که به عنوان هورمون رشد شناخته می شود بر یکی از دادگاه‌های آمریکا محاکمه خواهد شد.

مجله نیچر (Nature) که از سال ۱۸۶۹ میلادی تاکنون منتشر می‌شود یک نشریه هفتگی جامع است که در میان پرارزش‌ترین مجله‌های علمی جهان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش نهایی وکلای «مسعود سلیمانی» آمده است: این دانشمند از قاضی یکی از دادگاه‌های فدرال در آتلانتا - جورجیا درخواست کرده که او را از اتهام حمل داروی هورمون رشد تبرئه کند، چرا که این مواد در حوزه پزشکی استفاده می شود و از تحریم های آمریکا مستثنا است، از طرفی مقامات آمریکایی استدلال می‌کنند که این دانشمند در حال قاچاق این مواد شیمیایی به ایران بوده و مجوزی را در این زمینه از خزانه داری آمریکا دریافت نکرده است.

بازپرس دولت این استدل را به دادگاه ارائه داده و این دانشمند ایرانی تا 1 ژوئیه فرصت داشته تا به این موارد پاسخ دهد، بعد از این قاضی تصمیم خواهد گرفت که این دانشمندان ایرانی را محاکمه کرده یا اینکه آن را تبرئه کند. 

 این دانشمند ایرانی که استاد دانشگاه تربیت مدرس و از محققان در حوزه سلول شناسی است در 9 ماه گذشته در زندان آتلانتا زندانی است و 2 دانشمند دیگر از شاگردان وی هستند که با قرار وثیقه آزاد هستند.

در گزارش نهایی وکلای «مسعود سلیمانی» آمده است: کارشناسان حقوقی اعلام کردند که این پرونده نمونه ای از سردرگمی در حوزه سیاست آمریکا علیه ایران است، موضوعی که تاکنون از سال 2015 چندین بار تغییر کرده است. 

در گزارش نهایی به این نکته اشاره شده است که بسیاری از حقوقدانان که متخصص حوزه امنیت ملی آمریکا هستند از این مورد که دولت آمریکا علیه این دانشمند و محققان ایرانی اعلام جرم کرده به جای اینکه به این موضوع به عنوان یک جرم نگاه کرده و به دنبال جریمه برای آن باشند از این اقدام متعجب شدند.

کلیف بارونر یکی از حقوقدانان در واشنگتن دی سی در این رابطه گفته است: هیچ سندی که حاکی از ارتکاب جرم از سوی این دانشمند باشد وجود ندارد. 

وی اضافه کرد: مقامات دولتی هیچ سندی را مبنی بر اینکه این دانشمند درصدد بوده که انتقال این مواد را به صورت پنهانی انجام دهند وجود ندارد.

براساس اسناد دادگاه یکی از دانشجویان سابق سلیمانی، به نام محبوبه قائدی در سال 2016 از طرف این دانشمند ایرانی اقدام به خرید هورمون رشد کرده است، در زمان خرید، قائدی محقق پزشکی در «دانشگاه یل» بوده است. 

محبوبه قائدی اعلام کرده است که وی هورمون رشد را تنها به این دلیل خریداری کرده است که قیمت آن در آمریکا بسیار ارزان‌تر از ایران است.

طبق این گزارش، قائدی بعد از خرید این مواد آنها را به یکی دیگر از دانشجویان سابق سلیمانی به نام مریم جزایری تحویل داده و قرار بوده است که او مواد را در سفر بعدی تحویل این دانشمند ایرانی دهد، اما وی زمانی که قصد داشت در سال 2016 وارد هواپیما شود ماموران فرودگاه این مواد را ضبط می‌کنند.

بعد از اتمام این ماجرا وی یکبار دیگر در سال 2018 توسط ماموران مرزی آمریکا در فرودگاه آتلانتا متوقف و در مورد محتوای مواد بازداشتی در سال 2016 مورد بازخواست قرار می‌گیرد.

مریم جزایری می‌گوید:  تنها در مقابل خواسته یکی از همکلاسی‌های خود این مواد را برای تحویل به سلیمانی قبول کرده و از محتوای آن خبر نداشته است. 

همچنین براساس اسناد، دادگاه گفته است که این مواد تنها در تحقیقات پزشکی و سرطان و سایر موارد پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.

بر اساس گزارش نهایی وکلای دانشمند ایرانی، نزدیک به 8 ماه بعد از این ماجرا هئیت ژوری فدرال اعلام می کند که این  دانشمند به همراه 2 شاگردش به اتهام تلاش برای خروج غیرقانونی مواد بدون اجازه دولت آمریکا زندانی یا تحت نظر قرار گیرند. 

 در این زمان سلیمانی در سفری برای انجام تحقیقات راهی آمریکا بوده است که ماموران فرودگاه بعد از رسیدن وی به فرودگاه در تاریخ 26 اکتبر وی را بازداشت می کنند و دولت ویزای وی را ضبط می کند و بعد از این ماجرا محبوبه قائدی، که اقامت دائم دارد و همچنین مریم جزایری شهروند آمریکایی که متولد ایرانی است نیز بازداشت می شوند.

گزارش وکلای این استاد ایرانی حاکی از آن است، این پرونده به این موضوع بستگی دارد که آیا هرمون رشد به عنوان یک دارو  یا اینکه تجهیزات پزشکی تلقی شود، قرار گرفتن آن به عنوان یک دارو در تحت شرایط خاص و به عنوان کمک های انسان دوستانه نیازی به اخذ مجوز ندارد. 

اما در اسنادی که در دادگاه فدرال ثبت شده، نمایندگان دولت این استدلال را رد کرده است. آنها اعلام کردند که پروتئین یک داروی یا تجهیزات پزشکی نیست، به این دلیل که شرکتی که اقدام به فروش آن کرده اعلام کرده است که پروتئین فقط در تحقیقات قابل استفاده است. 

«مهرنوش یزدان یار»، وکیل مسعود سلیمانی، استدلال می‌کند که موکل وی فکر می‌کرده است که خرید پروتئین و انتقال آن به ایران قانونی است. 

وی اضافه کرد: اگر مسعود سلیمانی می‌دانست که خرید این مواد غیرقانونی است هیچگاه اقدام به چنین کاری نمی‌کرد. 

این وکیل دادگاه ادامه داد: از سوی دیگر اقدام سلیمانی برای خرید هورمون رشد مربوط به یک سال بعد از کاهش تحریم در دوران بارک اوباما بوده است. 

یزدان یار تصریح کرد: تغییر چرخش سیاست آمریکا نسبت به ایران، بسیاری را در مورد اینکه آیا انتقال چنین موادی به ایران غیرقانونی است یا خیر دچار سردرگمی کرده است. جانشین  اوباما بعد از سرکار آمدن، تحریم علیه ایران را تشدید کرده است. 

یزدان یار در خاتمه تاکید کرد:  این پرونده چگونگی سردرگمی در زمانی است که دو کشور تصمیم می گیرند بدون توجه به افرادی که میان دو کشور در رفت وآمد هستند، روابط خود را کاهش دهند. 

هنوز مشخص نیست که قاضی آتلانتا در مورد این پرونده و ادامه دادرسی چگونه تصمیم خواهد گرفت، با این وجود در حال حاضر بیش از 2500 ایرانی شامل دانشمندان این کشور با امضای یک درخواست از این دانشمند ایرانی اعلام حمایت کردند. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد

رادیو ارتش اسرائیل اخیرا در گزارشی اعتراف کرد که در جریان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در اواسط ماه آوریل، سامانه های پدافند هوایی آمریکا نتوانستند علیه موشک های بالستیک ایران موفق عمل کنند.

به گزارش عصرایران، وبگاه " فلسطین کرونیکل" با انتشار گزارشی درباره این اعتراف رسانه های اسرائیلی نوشت: این امر منجر به این شده است که اسرائیل در واقع خود را مسئول سرنگونی بیشتر 300 پهپاد و موشک ایران که به سمت آنها شلیک شده است، نشان دهد.

بر اساس این گزارش: مدت کوتاهی پس از پایان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در 13 آوریل، تل آویو ادعای " رهگیری 99 درصدی" پرتابه های ایرانی را مطرح کرد و حتی نام ویژه ای را برای عملیات مشترک پدافند هوایی خود ایجاد کرد تا وضعیت را به یک پیروزی قهرمانانه برای خود تبدیل کند.

اما در عالم واقع عملیات وعده صادق چه ویژگی داشت؟ در واقع، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دسته‌هایی از پهپادها و موشک‌های قدیمی را با هدف دوگانه ایجاد یک وحشت بزرگ/حادثه بین‌المللی و همچنین مشغول و اشباع کردن واکنش پدافند هوایی اسرائیل شلیک کرد.

سپس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حدود 12 فروند موشک بالستیک مدرن شلیک کرد که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کردند و به سایت‌هایی حمله کردند که به‌شدت محافظت‌شده‌ترین مکان ها نسبت به حمله موشک های بالستیک روی کره زمین محسوب می‌شوند.

بعدها، مقامات ناشناس آمریکایی و اسرائیلی اعتراف کردند که نرخ رهگیری 99 درصدی ادعایی ساختگی است و حتی اعتراف به اصابت حدود 12 موشک، این ادعای اولیه آنها را نقش بر آب کرد.

عملیات پدافند هوایی با استفاده از ائتلاف چندملیتی متشکل از نظامیان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، اردن و بر اساس برخی گزارش‌ها، عربستان سعودی و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) بیش از یک میلیارد دلار در آن چند ساعت عملیات ایران، خرج روی دست ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی گذاشت.

علاوه بر این ایران پیشتر به ائتلاف آنها 72 ساعت پیش اخطار حمله داد و از این رو آنها توانستند تمامی پدافند هوایی را در سراسر منطقه آماده کنند و ساعت ها برای مقابله با اهداف نسبتا کند حرکتی که ایران اعلام کرده بود با هر دسته جدید شلیک می شود، فرصت داشتند.

سامانه موشکی پاتریوت

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی (رادیو ارتش اسرائیل)، سیستم دفاعی موشکی استاندارد RIM-161 آمریکا روی کشتی (SM-3) در رهگیری پرتابه‌های ایرانی متحمل شکست  75 درصدی شده و از 8 موشک شلیک شده آنها تنها 2 مورد به هدف اصابت کرده است. 

بلومبرگ اخیرا مقاله ای منتشر کرده است که در آن می گوید اسرائیل اکنون سیستم های موشکی پاتریوت را بازنشسته می کند.

با این حال، بر اساس تمامی گزارش‌های مربوط به عملیات پدافند هوایی که برای دفاع از اسرائیلی‌ها انجام شده است، اکثر پرتابه‌های ایرانی رهگیری شده توسط آمریکا سرنگون شده‌اند و موثرترین روش نه سامانه های پدافندی بلکه استفاده از جت‌های جنگنده بوده است.

علیرغم وجود هیچ مدرکی برای تایید ادعای آنها، ارتش اسرائیل اما ادعا می کند که جنگنده های آنها اکثر موشک های کروز ایران را ساقط کرده اند، که توسط منابعی که با  وبگاه "اینترسپت" مصاحبه کرده اند، این ادعای آنها رد شده است. 

اسرائیل از زمان جنگ اول خلیج فارس از سیستم موشکی پاتریوت آمریکا ناراضی بوده است.

در سال 1991، عراق موشک‌های اسکاد را به سمت اسرائیل و عربستان سعودی شلیک کرد. ایالات متحده و رسانه های آن مدعی شدند که سامانه موشکی پاتریوت 89 درصد از اسکادهای شلیک شده به سمت عربستان سعودی و 44 درصد از کلاهک های هدایت شده به سمت اسرائیلی ها را رهگیری کرده است. با این حال، ماه‌ها بعد حقیقت آشکار شد و اکنون پذیرفته شده است که عملکرد سیستم موشکی معروف پاتریوت این بود که تنها بین 1 تا صفر درصد از کل اسکادهای شلیک شده را سرنگون کرد.

به طور مشابه، گفته می شود که سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین دارای نرخ رهگیری 85 درصدی است، حداقل این رقمی است که برای رهگیری راکت های فلسطینی پرتاب شده در طول جنگ 2014 علیه غزه ارائه شده است.

با این حال، طبق مطالعه ای که توسط "تئودور پستول" از دانشگاه MIT انجام شد، گنبد آهنین تنها حدود 5 درصد از پرتابه های شلیک شده در طول جنگ 2014 را رهگیری کرد.

در واقع، علیرغم تبلیغات زیاد درباره کارآیی سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل و آمریکا، اگر تعداد زیادی پرتابه به سمت هدفی شلیک شود، هیچ سیستم دفاعی روی کره زمین وجود ندارد که در مبارزه کامل با یک حمله بزرگ و متمرکز موفق باشد. 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نخستین تصاویر از اصابت موشک‌های ایرانی به اسرائیل (فیلم) حمله ایران به اسرائیل/ برآورد اولیه: 500 پهپاد و 220 موشک شلیک شده است/ پایگاه هوایی اسرائیل که کنسولگری ایران را زد، موشک باران شد/ بایدن از اسرائیل خواست به حمله ایران پاسخ ندهد جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی

دیگر خبرها

  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • جزئیات خنثی‌سازی عملیات جاسوسی آمریکا و اسرائیل در یمن
  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • مراسم تجلیل از وکلای معلم قزوین
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی منتشر شد+ عکس
  • داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان
  • دعوا شانا و امنا بر سر یک کاندیدا /کاندیدای انتخابات تهران در نهایت وارد کدام لیست شد؟
  • شرایط پیچیده سردار آزمون در رم | ستاره ایرانی را نه رم می‌خواهد، نه لورکوزن!